به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
به گزارش منظوم، مرجع سینما تلویزیون ایران، کارگردان های جوان نسل امروز در بیشتر مواقع مخاطبان را شگفت زده می کنند. آنها تجربه خود را با ساخت فیلم های کوتاه و کسب جوایز مختلف از جشنواره ها به دست می آورند. فیلم هایی معمولا کم هزینه اما به لحاظ پرداخت سخت و دشوار. چراکه می بایست در مدت زمانی کوتاه یک مفهوم کامل را به مخاطبان انتقال دهند.
در میان این طیف از کارگردان ها مرجان اشرفی زاده نامی تازه است که با ساخت فیلم آبجی بر زبان ها افتاده. این فیلم که سال گذشته در جشنواره های هرات، داکا و کرالا به نمایش در آمد داستان مادر و دختری (طلا و عطی (آبجی)) است که سالیان سال کنارهم زندگی می کنند؛ سال هایی به درازای زندگی آبجی یعنی حدود 50 سال. اما این وضعیت پایدار نیست و روزهای جدایی از راه می رسد. این جدایی در حالی اتفاق می افتد که «آبجی» به دلیل شرایط ویژه ای که دارد بسیار وابسته به مادر است و «طلا» در زمان باقی مانده به دنبال امنیتی برای آینده «آبجی» است. آینده ای بدون حضور خودش.
نمایی از فیلم سینمایی «آبجی» ساختهی مرجان اشرفی زاده
مرجان اشرفی زاده علاوه بر کارگردانی «آبجی» به همراه ناهید طباطبایی نگارش فیلمنامه این اثر را نیز برعهده داشته است. بازیگرانی نظیر گلاب آدینه ، پانته آ پناهی ها ، معصومه قاسمیپور ، امیررضا دلاوری ، حمیدرضا آذرنگ ، شیرین یزدان بخش ، بابک حمیدیان و سیاوش چراغی پور نیز او را در ساخت این فیلم همراهی کرده اند.
تصاویری از فیلم سینمایی «آبجی» ساختهی مرجان اشرفی زاده
مرجان اشرفی زاده متولد سال 1360 در تهران و دارای مدرک کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی از دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر است. او فعالیت هنری خود را از سال 1379 با ساخت فیلم های کوتاه آغاز کرد و تاکنون بیش از 20 فیلم کوتاه و مستند را کارگردانی و جوایز مختلفی را هم در این بخش کسب کرده است. از جمله آثار وی می توان به جادوگر، کائوس، فصل هفتم، سکوت پس از نجوا، آن بالا کنار جاده، در زیرزمین خانه زنی است، گذر از پنجره های مه آلود، دو خط موازی در جایی به هم می رسند،
نمایی از پشت صحنه ی فیلم سینمایی «آبجی» ساختهی مرجان اشرفی زاده
یده و خوندش، شیدونه، موشها، آبی عمیق، مرغ دریایی، از منهای یک، جای خالی کسی که نیست و تله فیلم «قفل یعنی کلید» (به تهیه کنندگی رسول صدرعاملی) اشاره کرد. او به منظور آموزش فیلمنامه نویسی کارگاه قلم را تاسیس نموده و تاکنون چندین فیلمنامه را در این کارگاه به رشته تحریر در آورده است.
حمیدرضا آذرنگ متولد سال 1351 در شهر تهران و نمایشنامه نویس، کارگردان و بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون ایران است. او در عرصه تئاتر کارنامه درخشانی از خود به جای گذاشته و تاکنون در بخش های نویسندگی و بازیگری پنج جایزه از دوره های مختلف جشنواره تئاتر فجر دریافت کرده است. اما آنچه که بیش از همه حمیدرضا آذرنگ را به مخاطبان شناساند حضور این بازیگر در سریال قرعه بود که نوروز سال 95 از شبکه سوم سیما به روی آنتن رفت. این مجموعه با موضوعی جذاب و بازیگرانی توانا توانست است نظر مردم را به خود جلب کند و مورد استقبال قرار گیرد.
حمیدرضا آذرنگ در نمایی از فیلم سینمایی «آبجی» ساختهی مرجان اشرفی زاده
آذرنگ نخستین بار بازیگری را در سال 1378 از تئاتر و با نمایش «طلحک بازی» به کارگردانی حسن سرچاهی آغاز کرد و مدت کوتاهی پس از آن پیشنهاد بازی در فیلم سینمایی «نیمه گمشده» به کارگردانی محمدعلی آهنگر را دریافت کرد تا حضور در سینما را نیز تجربه کند.
آذرنگ اگرچه تا چند سال پیش از این در میان مخاطبان سینما و تلویزیون شناخته شده نبود اما بارها در دوره های مختلف جشنواره تئاتر فجر کاندید دریافت جوایز شده و تاکنون دو جایزه بازیگری برای نمایش های «خون رقصه» در سال ۱۳۹۰ و «چهار حکایت از چندین حکایت رحمان» در سال ۱۳۸۳ و سه جایزه بهترین نویسندگی برای نمایشنامه های «خنکای ختم خاطره» ۱۳۸۸، «دو لیتر در دو لیتر صلح» ۱۳۹۰ و «خیال روی خطوط موازی» ۱۳۸۵ را دریافت کرده است. او همچنین برای بازی در فیلم «ملکه» نیز نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از سی امین جشنواره بینالمللی فیلم فجر شد و دیپلم افتخار بهترین بازیگر مکمل مرد از جشن منتقدان سینمایی ایران و جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را از جشن خانه سینما به دست آورد.
حمیدرضا آذرنگ در سی و پنجمین جشنواره بین المللی فیلم فجر بسیار پر کار ظاهر شد و با پنج فیلم «آباجان»، «آذر»، «بیست و یک روز بعد»، «قاتل اهلی» و «دعوتنامه» از شانس خوبی برای دریافت سیمرغ بلورین برخوردار بود اما موفق به دریافت آن نشد.
گلاب آدینه متولد سال 1332 در تهران و دانش آموخته رشته اقتصاد سیاسی است. او بازیگری را با تئاتر و گروه نمایش دانشجویی «پیاده» به سرپرستی مهدی هاشمی و داریوش فرهنگ آغاز کرد.
گلاب آدینه در نمایی از فیلم سینمایی «آبجی» ساختهی مرجان اشرفی زاده
از جمله آثاری که بر روی صحنه اجرا کرده است می توان به «داستانی نه تازه»، «همشهری»، «خاطرات و کابو سهای یک جامه دار از زندگی و مرگ امیر کبیر»، «دیوار چین»، «دایره گچی قفقازی»، «پوف!!»، «مادام پی پی» و «در مصر برف نمیبارد» اشاره کرد. افزون بر این آدینه کارگردانی نمایش هایی نظیر «سلطان مار» و «مرگ یزدگرد» نوشته بهرام بیضایی و «شبی در تهران» را نیز برعهده داشته است.
گلاب آدینه در نمایی از فیلم سینمایی «آبجی» ساختهی مرجان اشرفی زاده
گلاب آدینه با مجموعه به یادماندنی «سلطان و شبان» ساخته داریوش فرهنگ به عرصه تصویر پا نهاد و برای مخاطبان شناخته شد.
گلاب آدینه در نمایی از فیلم سینمایی «آبجی» ساختهی مرجان اشرفی زاده
او در این فیلم علاوه بر بازیگری به عنوان نویسنده نیز فعالیت داشت. آدینه که بیشتر در سینما فعالیت دارد تاکنون در آثار موفقی مانند روسری آبی، زیرپوست شهر، یک تکه نان و مهمان مامان نقش آفرینی کرده است. او بیش از هر کارگردانی با رخشان بنی اعتماد همکاری داشته و تاکنون در 5 اثر از این فیلمساز موفق بازی کرده است. نتیجه این همکاری نیز در بیشتر اوقات درخشش در جشنواره فجر بوده است.
گلاب آدینه در نمایی از فیلم سینمایی «آبجی» ساختهی مرجان اشرفی زاده
او یک بار در سال 73 برای بازی در فیلم «روسری آبی» ساخته این کارگردان از سیزدهمین دوره جشنواره بین المللی فیلم فجر سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن را دریافت کرد. پس از آن نیز بارها در دوره های مختلف این جشنواره برای فیلم هایی همچون بانوی اردیبهشت، فصل پنجم، زرد قناری، وقتی همه خواب بودند، مهمان مامان و من دیگو مارادونا هستم کاندید دریافت سیمرغ بلورین شده است.
بابک حمیدیان متولد سال 1359 در تهران و فارغ التحصیل رشته نمایش با گرایش طراحی صحنه از دانشگاه آزاد اسلامی است. او بازیگری را با فیلم «قدمگاه» ساخته محمد مهدی عسگرپور در سال 82 آغاز کرد. بابک حمیدیان را می توان جزو بازیگران موفق و کم حاشیه سینمای ایران دانست. ایفای طبیعی و باورپذیر نقش های متفاوت از شاخصه هایی است که در اندک بازیگرانی نظیر او یافت می شود. بازی در فیلم های «چ» و «هیس دخترها فریاد نمی زنند» به خوبی نشان می دهد که او تا چه اندازه قابلیت تغییر بازی و اجرای کاراکترهای مثبت و منفی را دارد.
بابک حمیدیان از جمله بازیگران پر کار سینمای ایران است؛ به گونه ای که از سال 90 تاکنون در بیش از بیست فیلم سینمایی حضور داشته است. او تاکنون در آثار موفقی نظیر بادیگارد، چ، روز رستاخیز به نقش آفرینی پرداخته و جوایز متعددی را نیز از آن خود کرده است که از جمله آنها می توان به دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مکمل مرد برای فیلم چ و روز رستاخیز از سی و دومین جشنواره فیلم فجر اشاره کرد. او همچنین برای بازی در فیلم «هیس دخترها فریاد نمی زنند» از جشن حافظ و جشن انجمن منتقدان سینمای ایران در سال 92 جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را دریافت کرد.
بابک حمیدیان در عرصه تئاتر نیز حضوری موفق را تجربه کرده است. او یک بار در سال 91 برای نمایش «ویتسک» از جشن خانه تئاتر جایزه اول بهترین بازیگری سال را دریافت کرده است.
شیرین یزدان بخش متولد سال 1327 در اصفهان است. پس از سی و چند سال کارمندی حالا زندگی جدیدی را آغاز کرده است. تئاتر اجرا می کند، فیلم بازی می کند، سیمرغ جشنواره فجر می گیرد و پس از سال ها خالی بودن سینمای ایران از یک مادر واقعی نقش مادری دوست داشتنی را بازی می کند. بازی او در نقش مادر یک شهید مفقود الاثر به گمانم تا سال ها در خاطره ها باقی بماند. او برای بازی در این فیلم در بخش جلوگاه شرق - سینمای آسیا از سیامین جشنواره بین المللی فیلم فجر دیپلم افتخار دریافت کرده است.
شیرین یزدان بخش نخستین بار در سال 88 با فیلم «لطفا مزاحم نشوید» به عرصه تصویر پا نهاد و از راه نرسیده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن را از بیست و هشتمین جشنواره فیلم فجر برای بازی در این فیلم دریافت کرد. او در طول این چند سال در بیش از ده فیلم سینمایی حضور داشته که بیشتر آنها جزو آثار پر مخاطب بوده اند. او دو سال پیش برای فیلم «ابد و یک روز» نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن از سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر شد. شیرین یزدان بخش سال 95 را با دو فیلم «یک روز بخصوص» و «سارا و آیدا» به پایان رساند. در برهه ای که بیشتر افراد در میانسالی و حتی جوانی قید پیگیری علایق خود را می زنند او برای خود راهی جدید دست و پا کرده است.
یزدان بخش که به گفته خود اول بار تنها برای بازی در یک فیلم اعلام آمادگی کرده بود حالا به بازیگری پر کار در سینما بدل شده است و شاید اگر کمی زودتر پا به این عرصه گذاشته بود گوی سبقت را از بسیاری هنرمندان می ربود.
تصاویری از فیلم سینمایی «آبجی» ساختهی مرجان اشرفی زاده
تصاویری از فیلم سینمایی «آبجی» ساختهی مرجان اشرفی زاده