به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
به گزارش منظوم؛ مرجع سینما و تلویزیون ایران، امیر آقایی، بازیگر سینما با حضور در برنامه «۳۵» از روزهایی گفت که اجازه کار نداشته و حتی فریدون جیرانی با دستور دیگران مجبور شده است او را از گروه بازیگران فیلمش بیرون بگذارد.
آخرین ساعات شامگاه چهارشنبه ۱۵ دی، برنامه اینترنتی و گفتوگو محور «۳۵» با اجرای فریدون جیرانی و حضور امیر آقایی در دسترس مخاطبان قرار گرفت.
آقایی در ابتدای برنامه، درباره فیلمهای تاثیرگذار دوران جوانیاش گفت: «فیلمهای «کانیمانگا»، «عقابها»، «تاراج»، «تیغ و ابریشم» خیلی خوب بودند.»
او سپس درباره شروع دوران بازیگریاش توضیح داد: «من سه ترم در کلاسهای احمد آقالو شرکت کردم، بعد هم کارگردانی تئاتر خواندم و نمایش «سه و سال و یک دوم» را ساختم. «آن سوی آینه» هم اولین کارم به عنوان بازیگر در کار خانم حاجیان بود. اولین حضورم در سینما هم به عنوان سیاهی لشکر در فیلم «ضیافت» آقای کیمیایی بود.»
آقایی درخصوص علاقهاش به تئاتر گفت: «من عاشق تئاتر بودم ولی بعد از مدتی دیدم آن رویایی که در نظر داشتم نبود و کنار رفتم. آن موقع تفکری بود که تئاتر پول ندارد، ولی من دیدم که فقط برای بازیگران پولی در کار نیست و عدهای خیلی خوب پول درمیآورند. بعد از آن هم که یک تئاتر را کارگردانی میکردیم و دو نفر میآمدند بنا به صلاح جامعه تغییرش میدادند، این خیلی برایم سخت بود.»
این بازیگر درباره فضای امروز سینما افزود: «عالی است، سینما همان سینما است، من تغییر کردم و حاضرم با شرایطش کنار بیایم. فکر میکنم از معادلات سینما عبور کردم، این معادلات یعنی هرچیزی که پشت پرده است؛ من هیچگاه به کسی زنگ نزدم که نقش بگیرم.»
آقایی درباره مقطعی که در وارد سینما شد، گفت: «وقتی وارد سینما شدیم، مقطع اوج بازیگران با صورتهای زیبا و خوش چهره بود، ما جلوی جریانی ایستادیم که دماغمان را عمل نکنیم. من یک بار وارد دفتری شدم، تا کارگردان من را دید، اسمم را پرسید و گفت این فروش ندارد. همان موقع بود که فهمیدم نباید این راه را بروم.»
او سپس درباره شرایط بازی در فیلم «بدون تاریخ بدون امضاء» توضیح داد: «خیلی نقش سختی بود و من هنوز بعد از آن کار هیچ قراردادی نبستم، چون هنوز آرامش ندارم و کابوس میبینم و تا وقتی که آرام نشوم کار نمیکنم.»
آقایی درخصوص بازیگران خارجی مورد علاقهاش گفت: «بن کینگزلی در فیلم «مرثیه» را خیلی دوست داشتم. در نسل جدید هم تام هاردی و در بازیگران زن هم اما واتسون و اما تامسون و مریل استریپ هم که جای خود دارد.»
این بازیگر درباره فیلمسازان محبوبش در سینمای ایران هم گفت: «در ژانر حماسی ابراهیم حاتمیکیا، ولی در کل سلوک فیلمسازی عباس کیارستمی را خیلی دوست داشتم. آقای اصغر فرهادی هم در ژانر خودش خیلی خوب است و در نسل جدید هم منتظرم ببینم فیلم بعدی سعید روستایی چه خواهد بود.»
او درخصوص آخرین فیلم ایرانی که حیرت زدهاش کرد، توضیح داد: «من تا قبل از همکاری با نوید محمدزاده در «بدون تاریخ، بدون امضا» هیچ کدام از کارهایش را ندیده بودم و خیلی در طول مدت کار دقت میکردم که ببینم چگونه بازی میکند، تا اینکه «ابد و یک روز» را دیدم و همان موقع بهش زنگ زدم، گفتم خدا لعنتت کنه، تو همه فیلمهایت را اینطوری بازی میکنی؟ خیلی بازیگر هوشمندی است.»
آقایی در ادامه درباره جایزه سیمرغ گفت: «من از آن زمان که هر دوره چند فیلم در جشنواره داشتم و به داوران که یکی از آنها هم شما بودید گفتند آقایی نه، دیگر سیمرغ برایم جلوهای ندارد. من با خود شما دو قرارداد داشتم که شما به دلیل اینکه گفتند آقایی نباشد بازیگر دیگری جایگزین من کردید، در حالی به من گفته بودید که این نقش را برای من نوشتهاید.»
او ادامه داد: «من نه معاندم، نه برانداز، من معتقدم مدیر دولتی که در بخش فرهنگی کار میکند، حقوق میگیرد که به هنرمند خدمت رسانی کند. آن کسی که باعث شد آن تجربه بینظیر را باهم نداشته باشیم، باید پاسخگو باشد. در دهه هفتاد مدیران جسارت داشتند و الان حوصله دردسر ندارند، عید سال ۹۵ بیشترین برنامهای که از تلویزیون پخش شد آشپزی بود، چون دردسرساز نیست.»
آخرین اخبار، رویدادها و حواشی روز سینما، تلویزیون، بازیگران و هنرمندان ایران را در صفحهی اخبار منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران میتوانید دنبال کنید.