به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
به گزارش منظوم؛ مرجع سینما و تلویزیون ایران، رفته رفته به پایان سال ۹۶ شمسی نزدیک شده و برای استقبال از سال جدید آماده می شویم. ایام تعطیلات نوروز یکی از بهترین و خاطره انگیزترین ایام سال است که می توان خستگی یک سال کاری را جبران کرد. در این میان اکثر افراد و خانواده ها از قبل برای این ایام تعطیل برنامه ریزی کرده و هر یک به نحوی این ایام را می گذرانند؛ برخی با سفر و برخی با در کنار خانواده بودن.
راه های مختلفی برای لذت بردن از این ایام وجود دارد که بسته به شرایط و علایق افراد متفاوت خواهد بود. در این میان تماشای برنامه ای تلویزیونی یکی از بهترین و معمول ترین روش هایی است که خانواده ها و افراد در نظر می گیرند. امروزه با توجه به این که دوران طلایی تلویزیون نامیده می شود بسیاری اوقات فراغت خود را با تماشای یک سریال تلویزیونی می گذرانند.
در سال های اخیر علاوه بر سریال های تلویزیونی داخلی و سریال های مخصوص نمایش خانگی، سریال های خارجی نیز طرفدارن زیادی پیدا کرده اند. بدین ترتیب قصد داریم در مطلبی دنباله دار و به تفکیک شبکه های تلویزیونی خارجی، سریال های برتر هر شبکه یا سرویس اینترنتی را به شما معرفی کنیم که در صورت علاقه در ایام تعطیلات نوروز به تماشای تعدادی از آن ها بنشینید. این قسمت را به شبکه تلویزیونی اَی ام سی (AMC) اختصاص داده ایم و قصد داریم بهترین سریال های این شبکه، اعم از قدیمی و جدید، را به شما معرفی کنیم.
۱۰-موعظه گر
مدت انتشار: ۲۰۱۶ تاکنون (۲ فصل)
چند وقتی است که شبکه AMC نیز از روش نتفلیکس برای ساخت سریال های پرطرفداری مانند «بی باک» (Daredevil) و «جسیکا جونز» ( Jessica Jones) تبعیت می کند و در مواردی به سراغ داستان های کمیک رفته است. یکی از این ساخته های این شبکه سریال تلویزیونی «موعظه گر» (Preacher) است که بر اساس یک سری کتاب کمیک نوشته گرت انیس و استیو دیلون ساخته شده و با داستان فانتزی ماجراجویی پیچیده خود داستان کشیشی به نام جسی کاستر را روایت می کند که پس از یک اتفاق غیرطبیعی در کلیسایش با یک خون آشام برای رسیدن به خدا همراه می شود. «موعظه گر» با داستان عجیب، جذاب و سرگرم کننده خود به سرعت به یکی از سریال های محبوب شبکه AMC تبدیل شد.
فاکتور اسکیزوفرنی در ابعاد گسترده شخصیتی همراه با موجی از درام و درگیری ها و خونریزی های بی پایان باعث شده که این سریال به یکی از سریال های برتر ژانر خود بدل گردد. شاید بتوان «موعظه گر» را خشن ترین سریال شبکه AMC دانست که پر از خون آشام های مست و درگیری های فیزیکی خیره کننده است اما در لحظاتی که خبری از این اکشن و خشونت ها نیست نیز بیننده را با خود همراه می سازد.
۹- انسان ها
مدت انتشار: ۲۰۱۵ تاکنون (۲ فصل)
داستان سریال علمی تخیلی «انسان ها» (Humans) در یک دنیای واقعیت مجازی می گذرد که در واقع داستانی کلیشه ای را با طرحی نو به ترسیم می کشد. در این دنیا، گجتی که باید همه داشته باشند و یکی از ضروریات زندگی است « Synth» نام دارد که یک روبات بسیار هوشمند خدمتکار است . این روبات ها شباهت بسیار عجیبی به انسان ها از هر لحاظی دارد و به سختی می توان بین او و انسان تفاوتی قایل شد. وقتی که یک خانواده انگلیسی نسخه ربات خدمتکار مخصوص خود را دریافت می کنند، درهای درگیری و کشمکش بین این خانواده باز شده و بین انسان ها و این ربات های باهوش درگیری هایی ایجاد می شود. داستان و موضوع «انسان ها» چیزی نیست که تاکنون در تلویزیون به آن پرداخته شده باشد.
سریال ها، فیلم ها و کتاب های بسیاری وجود دارند که به موضوع انسان های مصنوعی و سایبرگ ها پرداخته اند. اما این سریال درام داستانی متفاوت را در مورد این ساختارهای کلیشه ای بیان می کند که کمتر به آن پرداخته شده است. «انسان ها» به شیوه ای تاثیرگذار به بررسی معضلاتی مانند تنهایی و پشیمانی می پردازد که انسانیت درون انسان ها را به نمایش می گذارد. همه چیز از داستان سریال گرفته تا بازی ها و کارگردانی در سطح بالایی قرار دارد و بدون شک باید آن را سریالی جذاب و موفق دانست که ارزش تماشا کردن دارد.
۸- هل آن وییلز
مدت انتشار: ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶ (۵ فصل)
همه از داستان های خوب وسترن خوششان می آید و بعد از «دد وود» (Deadwood) از شبکه HBO، می توان سریال «هل آن وییلز» (Hell on Wheels) را بهترین سریال وسترن تمام دوران نامید. در این وسترن، آنسون مونت نقش کالن بوهانن را بازی می کند، یک سرباز سابق کنفدراسیون که به عنوان مهندس ارشد در ساخت اولین خط راه آهن قاره ای مشغول به کار می شود. وی ابتدا در تلاش برای پیدا کردن سربازانی که همسر و فرزندش را به قتل رسانده اند وارد این حرفه می شود اما رفته رفته درگیر این کار شده و رهبری کارگران را بر عهده می گیرد. رفته رفته علاوه بر داستان بوهانن، داستان شخصیت های دیگری که در اطراف او حضور دارند نیز به تصویر کشیده می شود که بوهانن نیز به نحوی در آن ها دخیل می شود.
این سریال با بهره بردن از تعداد زیادی بازیگر سرشناس، غنی از موضوعات جذاب است هر چند گاهی اوقات تعداد داستان ها و اتفاقات در یک برهه زمانی خاص و محدود از کنترل خارج می شود و به موضوعات به طور عمیق پرداخته نمی شود. در فصل اول زمان زیادی صرف شناخت شخصیت ها و آشنایی با افکار و اهداف آن ها می شود که شاید برای تماشاگر کمی خسته کننده باشد. اما فصل دوم کیفیت بسیار بهتری داشته و جبران خسته کنندگی احتمالی فصل اول را خواهد کرد. رفته رفته داستان در مسیر درست قرار گرفته و با سرعتی مناسب به پیش می رود. اگر دوستدار فیلم های وسترن هستید به شما توصیه می کنیم که این سریال را از دست ندهید.
۷- چرخش: جاسوسان واشنگتن
مدت انتشار: ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ (۴ فصل)
سریال تاریخی «چرخش: جاسوسان واشنگتن» (TURN: Washington’s Spies) که بر اساس کتابی به همین نام نوشته الکساندر رز ساخته شده داستان یک کشاورز اهل لانگ آبلند به نام ایب وودهال را روایت می کند که همراه با تعدادی از دوستان دوران کودکی خود حلقه کالپر را تشکیل می دهد که اولین سازمان جاسوسی آمریکا بود که در سال ۱۷۷۶ و در بحبوحه نبردهای آمریکا برای استقلال شکل گرفت. اگر چه «چرخش: جاسوسان واشنگتن» در بسیاری از موارد در داستان زندگی شخصیت ها از تخیلات نویسندگان سود برده اما از این داستان ها برای ساختن یکی از بهترین سریال های تاریخی تلویزیون استفاده کرده است.
جیمی بل که با بازی در فیلم «کینگ کنگ» در کودکی به شهرت رسید در این سریال در نقش آبراهام وودهال بازی خیره کننده از خود به نمایش می گذارد و نقش کشاورزی را بازی می کند که به جاسوسی روی آورده و سفری بسیار وحشتناک را به درون جنگ استقلال آمریکا آغاز می نماید. باقی شخصیت ها نیز به نوبه خود عملکرد مناسبی داشته و داستان عاطفی و پرتنش سریال شما را سرجایتان میخکوب خواهد نمود.
۶-بایست و آتش بگیر
مدت انتشار: ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ (۴ فصل)
داستان سریال «بایست و آتش بگیر» (Halt and Catch Fire) در دهه ۱۹۸۰ و در دوران شکوفایی یکباره تکنولوژی رخ می دهد که در آن جو مک میلان، مسئول بخش فروش کمپانی آی بی ام، یک مهندس کامپیوتر بی میل به نام گوردون کلارک و یک برنامه نویس بااستعداد به نام کامرون هو را برای یک پروژه برنامه نویسی مهم استخدام می کند که باعث ایجاد انقالابی در زمینه کامپیوترهای شخصی خواهد شد. اگر چه صحبت در مورد برنامه نویسی و کسانی که به شدت به دنیای کامپیوتر و اینترنت علاقه دارند نمی تواند موضوع خوبی برای یک درام جذاب تلقی شود اما «بایست و آتش بگیر» بسیاری جذاب و دیدنی است، نه با خاطر موضوع تکنولوژی و دنیای کامپیوتری که در این سریال به آن پرداخته می شود بلکه به دلیل ساختار عاطفی شخصیت هایی که با دقت تمام به تصویر کشیده می شوند.
«بایست و آتش بگیر» نیز مانند فیلم تحسین شده «شبکه اجتماعی» (The Social Network)، از شاهکارهای دیوید فینچر، به بررسی روانشاناختی و عاطفی شخصیت های داستان با پس زمینه ای در دنیای تکنولوژی می پردازد. این سریال نیز مانند پشت کامپیوتر ماندن به خاطر تئوری های توطئه کمپانی های کامپیوتری، رقابت های شخصی و تفاوت دیدگاه ها که در سراسر داستان آن موج می زند شما را به خود معتاد خواهد کرد.
۵- کشتار
مدت انتشار: ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ (۴ فصل)
اگر چه این سریال در نهایت با پخش فصل پایانی در نتفلیکس همراه بود اما «کشتار» (The Killing) برای اولین بار در سال ۲۰۱۱ در شبکه AMC منتشر شد. این درام جنایی آمریکایی از یک سریال تلویزیونی دانمارکی با نام «جنایت» (The Crime) اقتباس شده و داستانی پیچیده در مورد یک مامور بازجویی جنایی اداره پلیس، یک خانواده داغدار و کمپین انتخاباتی شهرداری بعد از پیدا شدن جنازه یک دختر ۱۷ ساله در صندوق عقب یک ماشین که در آب غرق شده را به تصویر می کشد. با بهره بردن از بازیگران شاخصی مانند جوئل کینامان و میریل انوس، «کشتار» ترسی شدید با حال و هوای تاریک خود در شما ایجاد خواهد نمود.
شاید بتوان تنش و پیچیدگی داستان این سریال را با «توین پیکس» (Twin Peaks) مقایسه کرد که هر بار از خود خواهید پرسید قاتل کیست. سیر روایی داستان بسیار تاثیرگذار و تکان دهنده است و دائم شما را آشفته خواهد کرد به طوری که هنگام تماشای آن توان نشستن بی حرکت را نخواهید داشت. اما در کمال ناباوری ادامه این سریال در سال ۲۰۱۳ به دلیل کم بود بیننده در این شبکه کنسل شده و نتفلیکس فصل چهارم آن را در سال ۲۰۱۴ ساخت که باعث خوشحالی بینندگان شد و با بستن داستان و نتیجه گیری پایانی باعث شد پایانی درخور برای این سریال رقم بخورد.
۴-بهتره با سال تماس بگیری
مدت انتشار: ۲۰۱۵ تاکنون (۳ فصل)
سریال «بهتره با سال تماس بگیری» (Better Call Saul) ثابت کرد که سریال های اسپین آف نیز می توانند به جای خود جذابیت داشته و جایگاهی مستقل از ریشه خود را در میان بینندگان کسب کنند. این سریال که داستان یکی از شخصیت های فرعی اما جذاب سریال «بریکینگ بد» را روایت می کند بر روی شخصیت جیمی مک گیل با بازی استادنه باب اودنکرک تمرکز دارد که یک وکیل جنایی است و خیلی زود به وکیل دوست داشتنی اما آب زیرکاه والتر وایت تبدیل می شود و برای او به پولشویی پرداخته و مشکلات حقوقی اش را به روش هایی خاص و البته غیرقانونی حل می کند. در این میان شخصیت های جدید دیگری نیز وارد ماجرا می شوند که هر کدام در زندگی شخصی جیمی نقش خاص خود را دارند.
بدون شک دیدن این سریال پس از پایان «بریکینگ بد» کمی از ناراحتی شما بابت پایان آن را جبران خواهد کرد و در کنار آن داستانی مستقل و دوست داشتنی را با همان سیر روایی خیره کننده تماشا خواهید کرد. ابتدا به نظر می رسید «بهتره با سال تماس بگیری» یک سریال کمدی باشد اما خیلی زود با یک سریال درام جدی و بسیار منسجم مواجه شدیم که البته مولفه هایی کمدی نیز در آن دیده می شود اما داستانی کاملاً جدی دارد. تبدیل شدن شخصیت جیمی به سال گودمن به تاریکی و ناخوشایندی والتر وایت نیست و سناریو سریال نیز به اندازه «بریکینگ بد» بی نقص و با جزییاتی دقیق صورت گرفته است. اگر چه این سریال را شاید شاید نتوان با «بریکینگ بد» مقایسه کرد اما بدون شک می توان آن را شاهکاری دیگر از وینس گیلیگان و باب اونکرک نامید که ارزش تماشا کردن دارد.
۳- مردان دیوانه
مدت انتشار: ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۵ (۷ فصل)
سریال «مردان دیوانه» (Mad Men) با ۵ جایزه گلدن گلوب ، از جمله یک جایزه بهترین بازیگر نقش اصلی برای جان هام، یک داستان جاه طلبانه و گاه ناراحت کننده در مورد فرهنگ، کلیشه ها و زیاده روی های اوایل دهه ۱۹۶۰ است. این سریال داستان زندگی شخصی و کاری کارمندان یکی از کمپانی های تبلیغاتی کوچک در شهر نیویورک را روایت می کند. در واقع تمرکز اصلی این سریال به طور ویژه بر روی مدیر درمانده و مرموز این موسسه تبلیغاتی به نام دان دریپر با بازی جان هام است که گذشته تاریک او همزمان با پیشرفت داستان به سراغ او می آید.
داستان سریال در روزگاری است که همه چیز توسط شرکت های تبلیغاتی کنترل می شد و دقت و درستی به شدت نادیده گرفته می شد و این موضوع به جنسیت گرایی و پیشداوری هایی ناخوشایند منجر می شد. سریال «مردان دیوانه» دارای سناریویی بی نقص بوده و بازیگرانی سرشناس نیز این سناریو را به بهترین شکل ممکن به تصویر کشیده اند. شخصیت دریپر بار اصلی داستان را به دوش می کشد که یک نابغه بسیار خلاق اما درونی آشفته و ناآرام دارد. این سریال حتی در فصل هفتم نیز یکی از پربیننده ترین سریال های شبکه بود و هنوز نیز تماشای آن لذت خاص خود را خواهد داشت.
۲-مردگان متحرک
مدت انتشار: ۲۰۱۰ تاکنون (۸ فصل)
در دوران معاصر شاید بتوان بعد از سریال «بازی تاج و تخت» این سریال را پربیننده ترین سریالی دانست که هنوز ادامه دارد. سریال «مردگان متحرک» (The Walking Dead) بر اساس یک مجموعه داستان کمیک با همین نام و به کارگردانی رابرت کرکمن و تونی مور ساخته شده و شهرت آن مانند داستان اپیدمی زامبی محور خود خیلی زود در سراسر جهان پخش شد. فرانک دارابونت مشهور در نقش مدیریت اجرایی این سریال نقش ایفا می کند که برای اعتبار بخشیدن به این سریال کافی به نظر می رسد. این سریال ترسناک درام داستان یک کلانتر به نام ریک گریمز را روایت می کند که رهبری گروهی از بازماندگان در دنیایی که توسط زامبی ها تسخیر شده را بر عهده می گیرد.
این گروه به کمک همدیگر برای زنده ماندن در این دنیای خشن و مرگبار دست به هر کاری می زنند و رفته رفته علاوه بر مردگان متحرک خود را در برابر انسان های زنده شروری می بینند که برای زنده ماندن از هیچ جنایتی فروگذار نمی کنند. وقتی این سریال در سال ۲۰۱۰ برای اولین بار منتشر شد بسیاری را شیفته خود کرد و تا فصل های سوم و چهارم بسیار جذاب و درگیر کننده پیش رفت اما از آن به بعد تغییراتی در آن ایجاد شد که به سیر صعودی سریال صدمه وارد نمود. سریال «مردگان متحرک» یکی از پربیننده ترین سریال های تاریخ تلویزیون به شمار می آید.
بخش زیادی از جذابیت این سریال بر عهده بازیگران خوبی است که در شخصیت های مختلف حضور دارند که مانند بسیاری از دیگر فیلم ها و سریال های زامبی محور تنها کاریکاتورهایی متحرک نیستند. علی رغم افت شدید در فصل های ۵ تا ۷ اما در فصل ۸ مقداری از تنش و جذابیت داستان بازگشته و باید منتظر اتفاقات غیرمنتظره ای بود. اگر این سریال را ندیده اید بهتر است آن را از دست ندهید زیرا تجربه نشان داده که تماشای ۳ فصل اول آن خواب را از شما خواهد گرفت!
۱-بریکینگ بد
مدت انتشار: ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳ (۵ فصل)
اگر چه شبکه تلویزیونی AMC ثابت کرده که در زمینه ساخت سریال های تلویزیونی جذاب و دیدنی تبحر دارد اما انتخاب ما برای صدر این فهرست کار چندان سختی نبود. سریال بی نظیر «بریکینگ بد» (Breaking Bad) ساخته وینس گیلیگان در مورد یک معلم شیمی دبیرستانی که به سلطان مواد مخدر شیمایی تبدیل می شود، از آن دسته سریال هایی است که در هر نسل تنها یک بار از آن ها ساخته می شود. داستانی هوشمندانه با بازی خیره کننده و بی نظیر برایان کرانستون باعث شده یکی از معدود سریال هایی را شاهد باشید که هر چه داستان پیش می رود و فصل ها یکی پس از دیگری می آیند، بر جذابیت داستان افزوده شود. البته نباید از بازی خوب آرون پاول در نقش جوانی درمانده و راه گم کرده به نام جسی پینکمن نیز غافل شد.
کارگردانی بی نقص و فیلم برداری هوشمندانه و حرفه ای در هر اپیزود به خوبی دیده می شود و تنش و کشمکش داستان که باعث می شود ناخوداگاه ناخن هایتان را بجوید در سراسر سریال جریان دارد. در این میان ستون فقرات اصلی «بریکینگ بد» و شاید زیباترین جنبه آن، تغییر شخصیت آرام والتر وایت از یک مرد ساده و معمولی و گاه دست و پا چلفتی به شخصیتی در حد «صورت زخمی» است که برای رفع عطش درونی خود هر کاری می کند. هیچ تغییر شخصیتی از قهرمان به ضد قهرمان در تاریخ سینما و تلویزیون به این زیبایی رخ نداده است. شاید زیبایی این تغییر را بتوان با تغییر شخصیت مایکل کورلئونه در فیلم «پدر خوانده» مقایسه کرد. با هر عمل شنیع و زشتی، والتر آرام آرام به شخصیت شرور هایزنبگ نزدیک می شود که باعث می شود رفته رفته از او متنفر شویم اما همزمان او زا نیز دوست داشته باشیم.
باور کردنی نیست که شخصیتی را همزمان دوست داشته و از او متنفر باشیم اما اگر این سریال را دیده اید بدون شک همین حس را در مورد والتر وایت داشته اید. با بازی های خیره کننده، داستانی جذاب و دیدنی و کارگردانی بی نقص باید «بریکینگ بد» را پادشاه برنامه سازی های شبکه AMC دانست و باید گفت زنده باد پادشاه! شاید کمتر کسی را بتوان یافت که به دنیای سریال های تلویزیونی علاقه داشته و این سریال را ندیده باشد اما اگر این مطلب را می خوانید و هنرنمایی برایان کرانستون را ندیده اید باید همان جمله کلیشه ای را به زبان بیاوریم: نصف عمرتان بر باد رفته است!
همانند شبکه ها و سرویس های تلویزیونی و اینترنتی دیگر نیز شبکه AMC تولیدات زیاد و فوق العاده ای در زمینه سریال های تلویزیونی داشت است که در این فهرست سعی شد تنها به ۱۰ مورد از بهترین آن ها اشاره شود. علاوه بر این ۱۰ مورد می توان به سریال های دیگری از این شبکه اشاره کرد که مطمئنا! ارزش وقت گذاشتن را خواهند داشت. از این عناوین می توان به سریال های «روبیکان» (Rubicon )، «به سوی سرزمین های بد» (Into the Badlands)، «از مرده های متحرک بترس» (Fear the Walking Dead )، «مرده سخنگو» (Talking Dead)، «هیولا را تغذیه کن» (Feed the Beast ) و «زندانی» (The Prisoner) اشاره کرد.
آخرین اخبار، رویدادها و حواشی روز سینما، تلویزیون، بازیگران و هنرمندان ایران را در صفحهی اخبار منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران میتوانید دنبال کنید.