به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
به گزارش منظوم؛ مرجع سینما و تلویزیون ایران، برخی از مهمترین اخبار سینما و تلویزیون را در ادامه بخوانید.
انتقاد دو بازیگر پیشکسوت از نحوه حضور برخی بازیگران در سینما و تلویزیون
مدتی است بحث ورود افراد اینستاگرامی به عرصه های هنری بسیار مطرح شده و شاهد حضور آن ها در فیلم ها و سریال های مختلف هستیم که با واکنش های منفی زیادی روبرو شده است.
عبدالرضا اکبری بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون در ارتباط با حضور فعال بازیگران و هنرمندان در فضای مجازی در گفت و گویی توضیح داد: متاسفانه درِ فضای مجازی برای همه افراد باز است و هرکسی می تواند به آن ورود کند و آزاد هستند که خود را در معرض نمایش بگذارند تا دیده و معروف شوند.
وی در ادامه افزود: تعدادی از این افراد به اسم هر کمپین و خیریه ای در هر مراسمی شرکت می کنند و در نهایت یا مدلینگ می شوند یا تبلیغاتچی و تحت عنوان هنر به عنوان نمادی از فرهنگ و هنر در جمع خود را نشان می دهند. این شامل همه افراد نمی شود و بسیاری از هنرمندان ما همچنان تلاششان این است که به شرافت کاریشان لطمه وارد نشود و زندگی آبرومندی داشته باشند.
اکبری به لطمه این افراد به بدنه سینما و تلویزیون اشاره کرد و توضیح داد: من از این فضاها دوری می کنم و این مسائل را شایسته بچه های سینما و تلویزیون نمی دانم و فکر می کنم این رفتارها به ساحت مقدس هنر لطمه خواهد زد. مگر قرار است همه مردم از خصوصی ترین زندگی ما هنرمندان باخبر باشند که آن را در فضای مجازی منتشر می کنند و خود را اینگونه عریان می کنند. به شخصه برای این افراد متاسفم.
بازیگر اخراجی ها در ارتباط با حضور افراد اینستاگرامی در بسیاری از آثار هنری و انتخاب این افراد توسط تهیه کنندگان و کارگردانان مختلف نیز گفت: کار این افراد هیچ ارزش هنری ندارد و در هیچ فضایی جایی ندارند، بنابراین در فصای مجازی خود را به نمایش می گذارند و در نهایت با پول و روابطی که دارند به حوزه های مختلف ورود پیدا می کنند. بسیاری از این نقش ها در جشن ها و دورهمی های شبانه تقسیم می شود و بیکاری دوستان ما از اینجا ناشی می شود که افراد خاص روشنفکر و غیر روشنفکر از طریق دستههای خودشان به این مقوله ها ورود پیدا می کنند و افراد خاصی را برای کارهایشان انتخاب می کنند.
او همچنین اضافه کرد: این مسئله فقط به فضای مجازی ارتباط ندارد و چندین سال است که می شود آن را در سینمای ما مشاهده کرد. آرزو دارم که بسیار از این سینما دور شوم و بودن در این فضا را جزو افتخاراتم نمی دانم.
همچنین فرشته صدر عرفایی بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون درباره دلیل همکاری خود با کارگردانانی که برای نخستین بار تجربه ساخت فیلم را تجربه میکنند گفت: نسل تازه فیلمسازان که موسوم به فیلماولی هستند به دلیل انرژی و استعداد بالای خود اکثراً آثار خوبی را راهی سینماها میکنند و از میانشان استعدادهای خوبی یافت میشود.
او در همین راستا ادامه داد: سال گذشته تعداد بسیار کمی از فیلم اولیها به جشنواره فیلم فجر راه یافتند. کارگردانانی که اکثراً در بخش خصوصی فعالیت می کردند و نتوانستند راهی جشنواره شوند. امیدوارم امسال نگاه بهتری به فیلم اولیها داشته باشیم.
بازیگر فیلم «کوچه بینام» جشنواره فیلم فجر را فرصتی مناسب برای شناسایی و کشف نسل نو سینما خواند و تاکید کرد: از نظر من جشنواره فیلم فجر بهترین مکان برای فرصت دادن به نسل جوان و فیلم اولیها است. در این جشنواره ما میتوانیم آنها را شناسایی کرده و برای آینده روی آنها سرمایه گذاری کنیم.
وی در مورد حضور بازیگران جوان در عرصه سینما افزود: ورود افراد با سینما نباید محدود شود. ما باید راه را برای حضور جوانان به عرصه بازیگری باز کنیم و این رشته را فقط مختص برخی افراد ندانیم. البته در این میان هستند افرادی که با کمک پول و سرمایه و به اشتباه وارد عرصه بازیگری شدهاند که به زودی حذف میشوند. البته این بازیگران گاهی آنقدر فیلم بازی میکنند و سرمایه میگذارند تا بالاخره روزی بازیگر شوند.
بازیکر فیلم «حوض نقاشی» در همین راستا خاطرنشان کرد: در بیشتر مواقع بازیگران و کارگردانان جوان خوبی وارد سینما شده اند و من به شخصه از همکاری با جوانان لذت می برم زیرا این همکاری منجر به بروز و ظهور استعدادهای بزرگ را به ما میدهد.
«عرق سرد» در پاریس روی پرده می رود
فیلم سینمایی «عرق سرد» ساخته سهیل بیرقی روی پرده سینماهای پاریس می آید.
«عرق سرد» دومین ساخته سهیل بیرقی، پیش از نمایش عمومی در فرانسه که از چهارشنبه آینده آغاز می شود، در یک پیش نمایش در مرکز «فورم دزایماز» وابسته به شهرداری پاریس با حضور کارگردان و باران کوثری بازیگر این فیلم برای جمعیت بسیاری درسالن بزرگ به نمایش درآمد و با استقبال تماشاگران روبرو شد.
بنا بر این گزارش، پس از پایان «عرق سرد»، کارگردان و هنرپیشه اصلی آن به پرسش های حاضران پاسخ دادند. پوسترهای این فیلم که چهره درشتی از باران کوثری روی آن نقش بسته، توسط پخش کننده فرانسوی درنقاط مختلف شهر به نمایش گذاشته شده است. در این پوستر جمله ای جلب توجه می کند؛ «مبارزه یک زن مدرن درایران».
این روزها در فرانسه تجمعاتی درباره حقوق زنان کشورهای مختلف در حال برگزاری است که در رسانه های این کشور مورد توجه قرار گرفته.
فیلم «عرق سرد» جدا از اینکه از نظر سینمایی کار خوبی است، اما انتخاب این سوژه برای فیلمی که درباره حقوق زنان در ایران است، می تواند نمایش «عرق سرد» را درپرده سینماهای فرانسه با موفقیت روبرو کند. هر چند این موضوع بستگی به واکنش رسانه ها در روزهای آتی دارد و این که مطبوعات چگونه با این فیلم برخورد کنند اما بنظر می رسد از هم اکنون نظرها نسبت به آن مثبت باشد.
سهیل بیرقی بعد از «من» با دومین فیلمش قدم موفق تری و رو به جلو برداشته است.
«عرق سرد» قرار است با نام فرانسوی «اجازه نامه» که پخش کننده فرانسوی برایش انتخاب کرده است به نمایش عمومی درآید.
موزه «دورهمی»؛ کماکان در هاله ای از ابهام
گویا با مشغله های امروزی برگزاری موزه «دورهمی» به فراموشی سپرده شده است! این در حالی است که پیش از این قرار بود مراسمی در ۲۵ ابان برگزار شود که به گفته روابط عمومی شبکه نسیم به زمان دیگری موکول شد. برخی هم در فضای مجازی از میلاد پیامبر برای برگزاری مراسم یاد می کردند که باز هم برگزار نشد!
از آنجایی که طبق گفته مهران مدیری در برنامه «دورهمی» قرار بر این بود که عواید مزایده هدایای هنرمندان که به این موزه اهدا شده بود، به زلزله زدگان کرمانشاه اختصاص پیدا کند، با گذشت یک سال از وقوع زلزله و آغاز سرما و روزهای نه چندان خوبی که در پیش دارند، هنوز تکلیف این وعده مشخص نشده است و شبکه نسیم و برنامه «دورهمی» به وعده خود عمل نکرده است.
پیش از این شنیده شده بود که هنوز همه مهمانان هدایای خود را به این موزه نداده اند. ضمن اینکه پیش از این هم مهران مدیری در ویدئوی کوتاهی که در این باره در فضای مجازی منتشر کرده بود، از صاحبان کالا و برخی شرکت ها و برندها خواسته بود که به میدان آمده و در این امر آنها را یاری کنند که هنوز زمان برگزاری این مراسم مشخص نشده است.
«شرایط خاص» به سال ۹۸ موکول شد
مجموعه طنز «شرایط خاص» به کارگردانی وحید امیرخانی و تهیه کنندگی سید مرتضی فاطمی با عنوان اولیه «کلافهای رنگی» که برای پخش از شبکه سه سیما تولید و آماده شده و قرار بود بعد از ماه صفر به روی آنتن رود، به دلیل تغییراتی که در جدول زمانی این شبکه اتفاق افتاد، پخش این مجموعه به بعد از نوروز و تا ماه مبارک رمضان موکول شد.
«شرایط خاص» یک کمدی موقعیت است که بخشی از این موقعیت با جابجایی شخصیت در طول داستان رخ میدهد. این مجموعه نگاهی گذرا به دفاع مقدس دارد و مضامین اجتماعی با زبانی طنز در آن طرح میشود.
کامبیز دیرباز، بهرام افشاری، پروانه معصومی، نادر سلیمانی، سیروس گرجستانی، کاظم سیاحی، مریم سعادت، شهره سلطانی، اسدالله یکتا، سوگل قلاتیان، معصومه رحمانی، صحرا اسدالهی، مصطفی ساسانی، وحید آقاپور در این مجموعه بازی دارند.
سایر عوامل «شرایط خاص» عبارتند از؛ نویسندگان: حسین ترابنژاد ، احسان لطفیان، مدیر تصویربرداری: فرشاد گلسفیدی، طراح گریم: محمود دهقانی، مدیر صدابرداری: محمدرضا امامی، طراح صحنه و لباس: حسین مجد، مدیر تولید: عبدالله شهباززاده، برنامهریز: سامان تفرشی، دستیار اول کارگردان: ایمان غیرتمند، منشی صحنه: سمیه شهرابی، مدیر تدارکات: علی رضایی، عکاس و تصویربردار پشتصحنه: حمید ضرابی، ساجده مصفا، مدیر روابط عمومی: هادی فیروزمندی.
بهنوش طباطبایی به جمع بازیگران «تختی» پیوست
بهنوش طباطبایی به جمع بازیگران فیلم سینمایی «غلامرضا تختی» به کارگردانی بهرام توکلی پیوست.
به نقل از روابط عمومی فیلم، با آغاز فیلمبرداری فاز سوم فیلم «غلامرضا تختی» که شامل دوران جوانی غلامرضا تختی است، بهنوش طباطبایی به جمع بازیگران این فیلم سینمایی پیوست.
آتیلا پسیانی، حمیدرضا آذرنگ، پریوش نظریه، ستاره پسیانی، بانیپال شومون، مجتبی پیرزاده، علیرضا گودرزی، معصومه قاسمی پور از جمله بازیگرانی هستند که در فیلم «غلامرضا تختی» ایفای نقش می کنند. همچنین مراحل فنی فیلم بصورت همزمان در حال انجام است.
کارگردانی این فیلم سینمایی را بهرام توکلی و تهیه کنندگی را سعید ملکان برعهده دارد.
بودجه ای برای ساخت «هیس پسرها فریاد نمیزنند» وجود ندارد
پوران درخشنده اعلام کرد که در حال حاضر شرایط اقتصادی برای ساخت «هیس پسرها فریاد نمی زنند» مهیا نیست ولی او بالاخره این فیلم را میسازد.
پوران درخشنده کارگردان سینما درباره آخرین وضعیت تولید فیلم سینمایی «هیس پسرها فریاد نمی زنند» گفت: با اینکه موفق به گرفتن پروانه ساخت شده ام اما منتظرم تا مقداری شرایط اقتصادی سینما و هزینه های تولید بهتر شود تا اقدام به ساخت این اثر کنم.
وی افزود: ممکن است بعد از سی و هفتمین جشنواره ملی فیلم فجر اتفاق های بهتری به لحاظ اقتصادی رخ دهد تا بشود راحت تر فیلم ها را تولید کرد.
کارگردان «بچه های ابدی» با تاکید بر اینکه به هر ترتیبی که شده «هیس پسرها فریاد نمی زنند» را خواهد ساخت، گفت: من حدود ۲ سال درگیر دریافت پروانه ساخت «هیس پسرها فریاد نمی زنند» بودم اما حالا که موفق به این امر شده ام متاسفانه شرایط اقتصادی برای ساخت فیلم مهیا نیست.
کارگردان «هیس دخترها فریاد نمی زنند» در پایان بیان کرد: تهیه کنندگی این فیلم را خودم برعهده دارم و با برخی از بازیگران هم برای حضور در «هیس پسرها فریاد نمی زنند» صحبت هایی کرده ام اما باید ببینیم شرایط اقتصادی چگونه می شود.
فیلمنامه اخیر درخشنده درباره مشکلات پسران است.
تلویزیون برای ساخت سریال بودجه ندارد
قائم مقام معاونت سیما درباره شرایط تولید سریالهای الفویژه تلویزیون اظهار کرد که در حال حاضر ظرفیت و انگیزه لازم برای ساخت سریالهای الفویژه وجود دارد، اما کمبود شدید منابع مالی دست تلویزیون را بسته است.
رضا پورحسین در پاسخ به این پرسش که آیا تولید سریالهای الفویژه تلویزیون متوقف شده است؟ خاطرنشان کرد: در حال حاضر چند سریال الفویژه برای اینکه کلید زده بشود، آماده است، اما منابع مالی اجازه نمیدهد؛ البته در این میان تولید دو یا سه سریال همانند «سلمان فارسی» و «موسی(ع)» بهزودی شروع خواهد شد.
او افزود: به طور کلی سازمان صداوسیما آمادگی تولید سریالهای الفویژه بیشتر را دارد و بر همین اساس هم موضوعات زیادی را در نظر دارد که حتی بسیاری از آنها در حد فیلمنامه نیز پرورانده شدهاند، اما به دلیل کمبود منابع مالی نمیتوانند به مرحله تولید برسند.
قائم مقام سیما با بیان اینکه «سریالهای الفویژه ثبت تاریخی یک رسانه محسوب میشوند»، یادآور شد: سریالهای الفویژه ماندگار هستند و قابلیت این را دارند که بارها پخش شوند، اما در عین حال تولید آنها نیز بودجه بالایی نیاز دارد. مشکل اصلی ما هم در حال حاضر منابع مالی است که کل کشور درگیر آن شده است.
پورحسین همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا بودجه سریالهای الفویژه صرف انبوهسازی میشود، اظهار کرد: بودجهای که برای سریالهای الفویژه صرف میشود، بودجه خاص خودش است و در جای دیگری مصرف نمیشود. سریالهایی که پایینتر از رده الفویژه قرار دارند، سریالهایی هستند که شبکهها مدام به آنها نیاز دارند و باید پشت سر هم پخش کنند و بودجهای جداگانه دارند.
او با بیان اینکه «جای سریالهای الفویژه در تلویزیون خالی است»، گفت: در حال حاضر ظرفیت، بضاعت، انگیزه، استعداد، تجربه حرفهای و هنری و اهتمام مدیریتی برای تولید سریالهای الفویژه وجود دارد و تنها موضوعی که دست تلویزیون را بسته، کمبود شدید منابع مالی است.
«امیر» در جشنواره بین المللی مراکش
فیلم سینمایی «امیر» در بیست و سومین دوره جشنواره ینالمللی فیلم رِباط مراکش در بخش مسابقه با ١٣ فیلم دیگر از کشورهایی چون، فرانسه، اسپانیا، سوریه، عراق، صربستان، تونس، لبنان، بلژیک و گرجستان به رقابت پرداخت.
«امیر» به عنوان تنها نماینده سینمای ایران در این جشنواره موفق به دریافت جایزه ویژه هیئت داوران شد.
میلاد کیمرام، هادی کاظمی، بهدخت ولیان، مصطفی قدیری، روشنک سه قلعهگی، وحید منافی، مهدی عاملهاشمی، مونا قاسمی، کسری محبوبی، آرتین گلچین و سحر دولتشاهی بازیگران این فیلم هستند.
«امیر» فیلمی در ژانر اجتماعی است و در خلاصه داستان آن آمده است: «یکی با کار، یکی با پول، یکی با زندگی، یکی هم با سیگار. همه خودشونو میکشن، فقط راهاشون فرق میکنه.»
پخش بینالمللی فیلم امیر برعهده کمپانی الی ایمیج به مدیریت الهه نوبخت است.
بهروز افخمی برای اجرای «هفت» معقول باشد!
ساخت سری جدید برنامه سینمایی «هفت» هنوز در حد اعلام خبر است و معلوم نیست که این برنامه با حضور بهروز افخمی، دقیقا چه ویژگیهایی خواهد داشت؛ با این حال یک روزنامهنگار و منتقد معتقد است، بهروز افخمی که بار دیگر اجرای این برنامه را بر عهده گرفته است برای اجرای این برنامه کمی معقولتر باشد.
احمد طالبینژاد ـ روزنامهنگار و منتقد سینما ـ درباره اجرای بهروز افخمی در برنامه «هفت» گفت: بهروز افخمی دوست من است اما فرد مناسبی برای اجرای یک برنامه بیطرف نیست. به ویژه اینکه اگر قرار باشد یار غار همیشگیاش مسعود فراستی در آن برنامه باشد، این برنامه در مجموع ضدسینما میشود تا دفاع از سینما.
این منتقد با اعتقاد بر اینکه برنامه «هفت» باید فرهنگ سینمایی مردم را ارتقا دهد، اظهار کرد: این برنامه باید به رشد و ارتقای سینمای ایران کمک کند ولی آن چیزی که آقای افخمی و مشاورش آقای فراستی اجرا میکنند، ضد همه اینهاست.
او درباره بیثباتی تنها برنامه سینمایی تلویزیون که از بدو ساخت با فراز و نشیبهای زیادی روبهرو شده است، گفت: به دلیل اینکه تلویزیون ما مستقل نیست همه آدمهای بیرون از آن، در آن دخالت دارند و تلویزیون را به نفع خودشان جهت میدهند. فرقی هم نمیکند رییس آن چه کسی باشد. هر کسی میخواهد گوشهای از آن را بگیرد. در حالی که سینمای ایران نیاز به یک برنامه مستقل دارد، نه فقط پروپاگاندایی و تبلیغات صرف.
طالبی نژاد سپس مطرح کرد: متاسفانه این برنامههای تلویزیون تبدیل به تریبونی برای یک جریان سیاسی میشوند که همه تریبونهای دیگر هم در اختیارشان است، اما برای نوع دیگری از سینما، سینمای مستقل و سینمای فرهنگی هیچ تریبونی وجود ندارد. برنامه «هفت» هم این کار را نمیکند. به ویژه هم اگر افخمی مجری آن باشد، فردی که با سینمای هنری و فرهنگی مخالفت دارد و مخالف هرگونه وجه فرهنگی در سینماست.
این روزنامهنگار سپس با بیان اینکه پیشنهادش به افخمی این است که برنامه را پیش از آغاز واگذار کند، گفت: تلویزیون از کسانی استفاده کند که حب و بغض ندارند. اما به طور کلی او که بار دیگر اجرای این برنامه را بر عهده گرفته است، باید کمی معقولتر باشد؛ البته او باید مجریگری را کنار بگذارد چرا که نگاه خوبی برای این کار ندارد. او کارگردانی است که کارهای موفقی هم داشته است. بهتر است فیلمسازی کند. نوع رفتارها و برخوردهای او مخاطب را از سینما بیزار میکند. به هر حال کمی باید تغییر رویه بدهد.
طالبی نژاد همچنین با مقایسه برنامه «هفت» و «نود» که کدام خروجی موفقی داشته است، به مستقل بودن برنامه «نود» اشاره و اظهار کرد: اگر عادل فردوسی پور در برنامه نود موفق است به این دلیل است که استقلال خود را تا حدودی حفظ کرده است. نگاهش درست، مثبت و جامع است و بیغرض و مرض از یک جناح جهتگیری نمیکند، اما آقای افخمی این ویژگی را ندارد و با وجود هزینههایی که صرف این برنامه و برنامههایی از این جنس میشود عملا خروجی ندارد.
برنامه هفت زمانی موفق است که عوامل و سازندگان آن مستقل باشند و در برنامه گرایشهای سیاسی دخالت داده نشود. حال ممکن است بهروز افخمی بگوید طرفدار هیچ جناح سیاسی نیست اما عملا اینگونه است. زمانی که گرایش او به نوعی به سمت سینمای پروپاگاندایی است و در آثار خودش هم وجود دارد، طبیعی است به سمت آن گرایش پیدا میکند و با سینمای پیشرو و آوانگارد و مستقل مخالفت میکند.
او در پایان این گفتوگو با بیان اینکه برنامه «هفت» باید به نفع صنعت سینمای ایران حرکت کند، مطرح کرد: این برنامه نباید به روی سینمای مستقل و هنری شمشیر بکشد و بنای آن برگشت فرهنگ سینمایی در جامعه در راستای پرورش بهتر مخاطبان برای سینمای ایران و جهان باشد.
بهروز افخمی چندی پیش از اجرای دو برنامه سینمایی برای تلویزیون به ایسنا خبر داده و مطرح کرده بود: به دو پیشنهاد اجرای برنامه سینمایی پاسخ مثبت دادهام؛ یکی برنامه «هفت» در شبکه سه سیما و دیگر برنامهای آموزشی در حوزه سینما در شبکه پنج که این برنامهها از دی ماه آماده پخش خواهند بود.
آخرین اخبار، رویدادها و حواشی روز سینما، تلویزیون، بازیگران و هنرمندان ایران را در صفحهی اخبار منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران میتوانید دنبال کنید.