به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
به گزارشمنظوم , مرجع سینما و تلویزیون ایران, فیلم "مادری" اولین فیلم بلند رقیه توکلی است.این کارگردان جوان سینما که مدرس انجمن سینمای جوانان شهر یزد است , تاکنون نزدیک به ۳۰ فیلم کوتاه مستند و داستانی را کارگردانی کرده و در ده ها جشنواره داخلی و خارجی برنده جوایز متعددی شده است:
از جمله ی این جوایز می توان به جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران وجایزه بهترین فیلم از نگاه داوران در دومین جشنواره فیلم کوتاه سایه برای فیلم" آب."وجایزه سوم بخش بین الملل از جشنواره گلف فیلم فستیوال دبی (2011)با فیلم" و دیگرهیچ" اشاره کرد که از مهم ترین جوایز سینمایی او به شمار می روند.
فیلم "مادری" اولین فیلم بلند او و اولین حضور او در جشنواره فجر است. توکلی که پیش ازین در فیلم هایش به مساله کودکان میپرداخت, در چند فیلم کوتاه اخیرش بر روی زنان و مشکلات انها متمرکز شده است و به همین دلیل حدود 5 سال از عمرش را صرف نوشتن فیلم نامه مادری کرده است.
تهیه کنندگی این فیلم به عهده سیاوش حقیقی است و بازیگرانی مانند نازنین بیاتی، هانیه توسلی، مریم بوبانی، ملیسا ذاکری، آنا زارع، سجاد اسماعیلی، با حضور هومن سیدی و…در ان به ایفای نقش میپردازند.
داستان فیلم" مادری" روایتگر زندگی دو خواهر است که یکی عشق خود را از دست داده و دیگری عشقش، او را رها کرده است. در واقع این فیلم روایت ایستادگی این دو خواهر در مقابل مشکلات و مسائلی است که سر راهشان قرار دارد.
نمایی از فیلم «مادری»
به گفته کارگردان, این فیلم فضایی زنانه دارد و سرشار از حس عاشقانه و مادری است و در عین اینکه یک اثر کاملا زنانه محسوب میشود به هیچ عنوان دیدگاه های فمینیستی ندارد.رقیه توکلی معتقد است در فیلم من مردان بسیار خوبی حضور دارند و من تفاوتی میان دو جنس مرد و زن در فیلمنامه ام قائل نشده ام.
توکلی درباره انتخاب عنوان "مادری" برای این فیلم اظهار کرد: مادری را از این جهت برای فیلم انتخاب کردم که یکی از این دو خواهر مجبور میشود برای فرزند خواهرش مادری کند و خاله ای دارند که او نیز برای آنها مادری کرده است.
نمایی از فیلم «مادری»
سایر عوامل این فیلم که در ساخت آن همکاری داشته اند عبارتند از:
فیلمنامه: رقیه توکلی- فیلمبرداری: مرتضی قیدی-تدوین: هایده صفی یاری-موسیقی: ستار اورکی-صداگذاری: علیرضا علویان-صدابرداری: محمد شیوندی-طراح صحنه و لباس: محمود کشفی پور-طراح گریم: مهرداد میرکیانی
هومن سیدی بازیگر ,کارگردان و نویسنده سینما و تئاتر ایران است.او فعالیت هنری خود را با بازی در فیلم "یک تکه نان" کمال تبریزی اغاز کرد.و سپس نقش کوتاهی در "چهارشنبه سوری" اصغر فرهادی ایفا کرد.
در کارنامه هنری او بازی در سریال "راه بی پایان" ساخته همایون اسعدیان و "تا ثریا" اثر سیروس مقدم به چشم میخورد.
هومن سیدی در فیلم «مادری»
او همچنین در فیلم اجتماعی و پرفروش "خط ویژه "مصطفی کیایی بازی کرد و سپس در سی و سومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد در بخش سودای سیمرغ برای فیلم" من دیه گو مارادونا هستم" را کسب کرد.
در کسوت کارگردانی نیز فیلم های موفقی چون "افریقا "و "خشم و هیاهو" در زمره کارهای اوست.
اولین فیلم بلند او یعنی" آفریقا" در بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر (بخش آثار ویدئویی) جایزه بهترین فیلم و بهترین بازیگر نقش اول زن (آزاده صمدی) را از آن خود کرد.
برخی هومن سیدی را ادامه دهنده سبک اصغر فرهادی میدانند (البته با دکوپاژ و قاببندیهای متفاوت و غیرکلاسیک). او در دو فیلم بلند اولش بازیگر جدیدی مثل امیر جدیدی را به سینمای ایران معرفی کرد. هومن سیدی برای کارگردانی فیلمهای "آفریقا" ," سیزده" ," اعترافات ذهن خطرناک من" و "خشم و هیاهو" جوایز متعددی از جشنوارههای فجر و ورشوی لهستان و پوسان کره جنوبی و شانگهای چین و جشنواره فیلم شهر دریافت کرده است.
هانیه توسلی که از ۱۷ سالگی با تئاتر کار خود را شروع کرد, در سال ۱۳۷۸ برای تحصیل در رشته نمایشنامه نویسی در دانشگاه آزاد اسلامی تهران به تهران آمد. وقتی نمایش" پدر دوست داشتنی" با بازی او، در یکی از جشنواره های تئاتر، در تبریز روی صحنه رفت، نصرالله قادری که به عنوان داور آنجا حضور داشت، هانیه توسلی را برای بازی در نمایش" پدر" انتخاب کرد.
یک سال پس از آن، در فیلم کوتاه"روی جاده نمناک" (مهدی کرمپور) و سریال "غریبه" (جواد اردکانی) بازی کرد و سرانجام با "شام آخر" وارد عرصه حرفه ای سینما شد.
او همچنین در نمایشهای" قرمز" و" دیگران" و "گلهای شمعدانی" (محمد یعقوبی) بازی کرد که به خاطر دومی، کاندیدای دریافت جایزه شد. به برخی کارهای او در تئاتر میتوان به" پروفسور بوبوس" (آتیلا پسیانی)، "جیره بندی پر خروس" (علی نرگس نژاد)، "آمدیم نبودید رفتیم" (رضا حداد) و آخرین کار او،" قرار" (سیامک احصایی) اشاره کرد.
هانیه توسلی در نمایی از فیلم «مادری»
"شام آخر" اولین فیلم به نمایش درآمده از هانیه توسلی و محمدرضا گلزار بود، زوجی که پس از آن مسیری متفاوت را پیمودند، گلزار به سینمای تجاری پیوست و توسلی سعی کرد در فیلمهای جدیتری بازی کند.
به این ترتیب پس از بازی در ۲ فیلم بدنهای، در "شبهای روشن"، در یکی از ۲ نقش اصلی جلو دوربین رفت و اجرای موفقی داشت. موفقیت نسبی این فیلم نزد مردم و منتقدان و جایزهای که برد، این بازیگر جوان را خیلی زود چهره کرد.
دقت و حوصله او در انتخاب نقشهایش به نحوی است که پس از یک تجربه ناکام، دیگر کار تلویزیونی نکرد، گاهی در تئاتر کارش را ادامه بدهد و هراسی از بازی در نقشهای کوتاه نداشته باشد.
فیلمهایی که هر کدام میتوانند چیزهای تازهای دربارهاش به ما بگویند." یک شب" جزو معدود فیلمهای سینمای ایران است که با حضور بازیگری حرفهای، در عرصه جهانی مطرح میشود. در گام سوم، موقعیت خویش را در حد یک بازیگر محبوب ارتقا داد.
هانیه توسلی در نمایی از فیلم «مادری»
این محبوبیت حاصل بازی در فیلمی تجاری نبود و همین مسئله چهره تازهای را برای او به همراه داشت. درست در زمانی که میرفت تا در نقش زنان روشنفکر فیلمهای مختلف کلیشه شود، جلو دوربین سامان مقدم قرار گرفت.
پس از آن در فیلمهای متعدد و موفقی حضوری عالی داشت که در بین آنها برای فیلمهای "زمان می ایستد "(علیرضا امینی) و "ندارها" (محمدرضا عرب) کاندید سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن شد و در نهایت در سال ۱۳۹۱ برای بازی در فیلم "دهلیز" (بهروز شعیبی) برنده سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن از سی و یکمین جشنواره فیلم فجر شد.از مهم ترین جوایز او به عناوین زیر میتوان اشاره کرد:
کاندید سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن از بیست و یکمین جشنواره فیلم فجر برای فیلم شبهای روشن - (۱۳۸۱)
کاندید سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل زن از بیست و سومین جشنواره فیلم فجر برای فیلم جایی برای زندگی - (۱۳۸۳)
کاندید سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن از بیست و چهارمین جشنواره فیلم فجر برای فیلم زمان میایستد - (۱۳۸۴)
نازنین بیاتی بازیگر جوان و تازه وارد سینمای ایران است. او با بازی گرم و صمیمی و راحت خود توانسته نقش هایش را فارغ از ادا و نمایش های دست و پاگیر ایفا کند.
بیاتی مدرک رشته تئاتر خود را از دانشگاه آزاد گرفته است. این بازیگر خوش چهره پدیده ای است که در دوره سی و یکم جشنواره فجر با بازی در فیلم" دربند" مطرح شد .
نازنین بیاتی در نمایی از فیلم «مادری»
او توانست برای بازی در آن فیلم در اولین حضور سینمایی خود نامزد سیمرغ بلورین از سی و یکمین جشنواره فیلم فجر و در رأیگیری از نویسندگان و منتقدان به عنوان بهترین بازیگر جشنواره سی و یکم فیلم فجر انتخاب شود.
مریم بوبانی در سال ۱۳۳۲ در سنندج به دنیا آمد. دو سال در کلاسهای آزاد بازیگری بازیگری آموخت و در ۱۳۷۶ با بازی در "مهر مادری" به کارگردانی کمال تبریزی در نقشی فرعی بازی در سینما را آغازکرد .
مریم بوبانی در فیلم سینمایی«مادری»
نویسنده : سمانه حسینی