به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
به گزارش منظوم؛ مرجع سینما و تلویزیون ایران، ماه رمضان و تلویزیون در سالهای گذشته همواره دو یار ناگسستنی یکدیگر بودهاند. در این ماه، رسانهی ملی همواره برای مخاطبان برنامههای ویژهای را تدارک دیدهاست و طبق نظرسنجیهای صداوسیما و دیگر ارگانها میزان مخاطبان تلویزیون در این ماه بهنسبت قابل توجهی افزایش مییابد. از میان ویژه برنامههای ماه رمضانی این رسانه، بیشترین استقبال طی سالهای اخیر مربوط به سریالهای ویژه ماه رمضان بوده است و این سریالها همواره با رضایت بالای مخاطبان همراه شده است. رسانه ملی امسال نیز همانند سالهای گذشته سریالهایی را مختص این ماه تولید کرده که سریال «نفس» به کاگردانی «جلیل سامان» یکی از آنهاست.
«نفس» در شبهای ماه رمضان بعد از افطار در بهترین ساعات تلویزیون پخش میگردد و یک درام عاشقانه را در بستر مبارزات مردم بر ضد رژیم پهلوی، روایت میکند. «نفس» پس از سریالهایی چون «ارمغان تاریکی» و «پروانه» سه گانه جلیل سامان را کامل میکند و در آن بازیگرانی چون «مسعود رایگان»، «ژاله صامتی»، «داریوش فرهنگ»، «فاطمه گودرزی»، «ساناز سعیدی»، «بهناز جعفری»، «هدایت هاشمی»، «آتوسا راستی»، «هادی عامل هاشمی»، و ... به ایفای نقش میپردازند.
از جمله بازیگرانی که در این سریال به ایفای نقش پرداخته، آتوسا راستی بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون است. وی در این سریال در کاراکتر فریده خواهر عالیه (ژاله صامتی) به ایفای نقش پرداخته؛ به همین بهانه نگاهی به آثار و فعالیتهای این بازیگر و پژوهشگر تئاتر و سینما در طی سالهای حضورش در عرصه هنر و پژوهش انداختیم.
آتوسا راستی، استاد دانشگاه، مترجم، پژوهشگر، کارگردان و بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون، سال ۱۳۵۹ در شهر درود متولد شد و دوران کودکی و نوجوانی را در بروجرد پشت سرگذاشت. وی فارغ التحصیل رشته تئاتر است. او سال ۱۳۷۵ و با بازی در سریال «فرزندم بزرگ شده» غلامرضا رمضانی، برای نخستین بار پا به عرصهی بازیگری گذاشت. از جمله دیگر آثار شاخص وی در حوزه تلویزیون میتوان به «سلام زندگی» مسعود شامحمدی (۱۳۷۶)، «داستان یک شهر» اصغر فرهادی(۱۳78) و «جاودانگی» اشاره کرد.
راستی همچنین در در تله فیلمهایی نظیر؛ «مزاحم» سعید شاهسواری، «دکانهای پیامبری» مهدی علیمیرزایی و «آبادانی» حضور داشته است.
بخش عمده فعالیتهای راستی نیز در حوزه نمایش است. وی علاوه بر بازی در نمایشهای زیادی چون «سرود مترسک پرتقالی»، «پرومته در زنجیر»، «سن ولنتین»، «رویه و آستر»، «عروسی خون»، «شهادت پیوتراوهه»، «سه نقطه ویرگول سه نقطه»، «تهران ۱۳۹۰ خورشیدی»، «مالیخولیای محبوب من، آثاری چون «۷ طبقه» و«کارول» را نیز کارگردانی کرده است. نمایش طنز کارول به قلم «اسلاومیر مروژک» نمایشنامه نویس لهستانی در سال 90 بر صحنهی فرهنگسرای نیاوران رفت و با استقبال بالای مخاطبین همراه شد.
نمایش کارول به کارگردانی «آتوسا راستی»
هم چنین نمایش هفت طبقه نیز بهطور مشترک توسط آتوسا راستی و بهرام سرورینژاد در سالن انتظامی خانه هنرمندان ایران اجرا شد که اجرای چنین نمایشنامه پر فراز و فرودی نشان از ریسک پذیری و جسارت کارگردانان آن دارد.
نمایش «هفت طبقه» به کارگردانی «آتوسا راستی»
آتوسا راستی علاوه بر فعالیتهای نمایشی و تلویزیونی در حوزه پژوهش نیز آثار ارزشمندی را تحت نظارت چهره نام آشنای عرصه تئاتر، دکتر «قطبالدین صادقی» از خود به جای گذاشته است، کتاب «گروتسک در هنر و ادبیات» جیمز لوتر آدام با قلم وی توسط نشر قطره ترجمه شده و تاکنون طی 2 سال گذشته به چاپ سوم رسیده است.
همچنین به تازگی کتاب دیگری از وی با نام «بداهه سازی در تئاتر» اثر کیت جانسون ترجمه شده است که این اثر نیز همانند کتاب قبلی توسط نشره قطره به چاپ رسید و در نمایشگاه اخیر کتاب تهران از آن رونمایی شد.
از آتوسا راستی علاوه بر مجموعه «نفس» به تازگی مجموعه «دیوار شیشهای» نیز پخش شدهاست؛ دیوار شیشهای» مجموعهای اپزودیک به کارگردانی احمد مععظمی است که از شبکه 1 سیما پخش شد و آتوسا راستی در اپیزود «قصه پرویز» آن به ایفای نقش پرداخت.
آخرین اخبار، رویدادها و حواشی روز سینما، تلویزیون، بازیگران و هنرمندان ایران را در صفحهی اخبار منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران میتوانید دنبال کنید.