به گزارش منظوم؛ مرجع سینما و تلویزیون ایران، رویا میرعلمی در صفحه اینستاگرام خود در حالی از توقیف نمایش «روز عقیم» به کارگردانی حسین کیانی خبر داد که این نمایش قرار بود دوشنبه 2 بهمن در دو نوبت ساعتهای 18 و 20.30 در تالار چهارسوی تئاتر شهر روی صحنه برود.
اجرای نمایش «روز عقیم» به نویسندگی و کارگردانی حسین کیانی برای حضور در سی و ششمین جشنواره تئاتر فجر با حاشیههای زیادی همراه بود. کیانی در نامهای از دخالت برخی افراد نامعلوم در امور تئاتر فجر گفته و اعلام کرده بود «روز عقیم» خود را در جشنواره 36 اجرا نخواهد کرد. در آن نامه سرگشاده که 18 روز پیش از جشنواره منتشر شد، کیانی از دعوت شدن به شورای نظارت مرکز هنرهای نمایشی خبر داد و از جلسهای گفت که طی آن نامهای از نهادی غیرفرهنگی و خارج از مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به سمع و نظر او رسیده است که در آن به صراحت گفته شده نمایش «روز عقیم» حق اجرا در جشنواره تئاتر فجر را ندارد.
پس از این نامه، فرهاد مهندسپور (دبیر سیششمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر) در واکنش به نامه حسین کیانی به رسانهها، از او خواست نمایش خود را در جشنواره اجرا کند و خواست تا از تصمیم خود مبنی بر عدم اجرای «روز عقیم» در جشنواره تئاتر فجر منصرف شود.
در پاسخ به نامه مهندسپور، بار دیگر حسین کیانی دست به قلم شده در نامهای به او پاسخ داد و واکنش مسئولانه مهندسپور را در روزگار مسئولیتگریزی مغتنم شمرد.
اما پس از کش و قوس های فراوان رویا میرعلمی بازیگر سریال «لیسانسهها» و همسر حسین کیانی، از توقیف این نمایش در ساعاتی پیش از اجرا در جشنواره خبر داد.
متنی که میرعلمی در اینستاگرام خود منتشر کرد، بدین صورت بود:
«با عنایات مکرر مرکز هنرهای نمایشی اجرای روز عقیم در سی و ششمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر توقیف شد و این در حالیست که این نمایش در جدول جشنواره گنجانده شده و قرار بود ما فردا در دو سانس شش و هشت و نیم روی صحنه برویم و این در حالیست که گروه اجرایی ما با تمام سختیها و کاستیها تمرین کرده آماده بودیم برای اجرا و این در حالیست که ما نخواسته بودیم در جشنواره باشیم و از ما دعوت شده بود و این درحالیست که ساعت 10 همین امشب این حکم به حسین کیانی ابلاغ شد و این درحالیست که ما اصلا حال خوبی نداریم. همین.»
در حالی که توقیف نمایش «روز عقیم» تئاتریها را دلخور کرده است روزنامه کیهان در یادداشتی کلیت کار جدید کارگردان شناخته شده تئاتر ایران (حسین کیانی) را زیر سوال برده است.
در ادامه یادداشت کیهان را می خوانید:
«چند روز قبل نسبت به حضور یک نمایش با موضوعی موهن هشدار داده بودیم. نمایشی که داستان آن به روزهای پیروزی انقلاب اسلامی برمیگردد، اما در میان همه ناگفتههای این انقلاب، زنان ساکن در محله بدنام دوران طاغوت را انتخاب کرده و چهرهای خشونتآمیز از انقلاب و انقلابیها نمایش میدهد.
متولیان جشنواره تئاتر فجر پس از اینکه متوجه اوج وقاحت این نمایش شدند، آن را از جشنواره کنار گذاشتند. اما این اقدام با حمله مشترک رسانههای زنجیرهای و ضدانقلاب مواجه شد. حتی یکی از داوران جشنواره هم در حمایت از این نمایش مبتذل انصراف داد. انصراف این داور البته برملا ساخت که برگزار کنندگان جشنواره تئاتر فجر از چه افرادی برای کار در این جشنواره دعوت کرده بودند و باید پاسخ دهند که چرا در جشنوارهای که به نام انقلاب برگزار میشود از افرادی دعوت به همکاری کردهاند که دارای چنین رویکردهایی در فکر و عمل هستند.
رسانههای ضدانقلاب هم به این جریان پیوستند و حتی شبکه من و تو که متعلق به بهائیان است و توسط سرویسهای جاسوسی انگلیس و رژیم صهیونیستی اداره میشود هم به حمایت از نمایشی درباره زنان فاحشه پرداخت. از ضدانقلاب و پادوهای انگلیس و اسرائیل توقعی جز حمایت از این نمایش و ناراحتی شان از کنار گذاشتن چنین آثاری نیست، اما چرا رسانههای دولتی که با پول مردم اداره میشوند اینگونه عصبی شدهاند؟ اساسا اجرای چنین نمایشهایی جای سؤال دارد، چه رسد به حضور آنها در جشنوارهای منسوب به جشنهای انقلاب اسلامی.»
همچنین برخی از هنرمندان به این اتفاق واکنش نشان دادند:
«فقط میتونم بگم متاسفم!!»
«چه کسی میخواهد من و تو ما نشویم ؟ خانهش ویران باد... . هیچ شیرینی مثل این حمایت و باهم بودن نمیتواند تلخیِ زهرِ #توقیف بیدلیل و پشتوانهی یک اثر هنری را کم کند. به عنوان عضو خانوادهی اصیل و نجیب تأتر، از #محمدمساوات برای انصراف اجرایش و از #محمدعاقبتی برای انصراف از ادامهی داوری در جشنوارهی تاتر فجر، به حمایت از توقیفِ اجرای به روی صحنه رفته و دعوت شدهی #حسین_کیانی ، نمایش #روز_عقیم سپاسگزارم و به احترامتان میایستم. میدانم حمایتی اینچنینی در این روزگار مصلحت طلبی تصمیمی دشوار بوده است. صحنه خانهی ماست و شما تصمیمگیرندگانِ بی جواب، مهمانانی موقت. ما حرمت میزبانی نگه میداریم! هنر را نمیشود عقیم کرد!»
ممنون از محمد عاقبتی - همصنفی که هم کار کردهایم باهم و هم زندگی - برای ادامهی حرکت محمد مساوات - همصنفی که در زندگی کلّن دو بار خودش و تآترش را دیدهام - که جسورانه حمایت کرد از حسین کیانی - همصنفی که همیشه تماشاگرش بودهام و همکارش نه. بعدن مُفصّل دربارهی این اتفاق خواهم نوشت اما اکنون به این بسنده میکنم که: حسین کیانی! این جشنواره است که نمایش تو و اعتبار حضورت را از دست داد. و این نه جملهی یک قمارباز دستباخته که واقعیت محض است. امروزه روز تو به جشنواره احتیاجی نداری و مهم این است که تماشاگرانی پیشتر نمایشت و حرفت را شنیدهاند. هیچکس فرداروز نام هیچ مدیر یا مسئولی را به یاد نخواهد آورد، اما تآترها در خاطرهها میمانند.
«توقیف کردن از ترسیدن میاد... ترس از آزادی، ترس از آگاهی، ترس از گفتن و شنیدن واقعیت ها، ترس از تغییر...»
«روز عقیم توقیف شد »دفعه اول نبوده حتما که دفعه آخر هم نبست و این روند ادامه دارد تا شاید آن روز که ما با هم باشیم .... ( من خود نیز در سال های قبل قربانی این تفکر بوده ام )
«روز عقیم توقیف شد؟ از دیشب تا الان فکر می کنم نکنه روز عقیم آدم کشته یا دزدی کرده یا اختلاسی و یا شاید دروغ گفته و یا هزار کار دیگری که بابتش توقیف میشود. روز عقیم تنها کاری که کرده با صراحت حرف زده راهها را آنطور که بایدو طوری که توقیفش نکنند پیدا نکرده برای گفتن حرفهایش.صادقانه حرف زده. و بدون ترس. و حالا باید تقاص پس بدهد چون کسی پشتِ این کار نایستاد.مگر میشود مسوولان جشنواره و مرکز هنرهای نمایشی حواسش به حسین کیانی نباشد که هست حتما. اما احتمالن زورش به کسانی که می خواهند همچنان عقیم بماند این تاتر ، نرسیده. اما موضوع این است ، نترسیم از اینکه پشت هم بایستیم. پشت ما بایستید.همراه ما باشید.ما فقط شما را داریم . اگر کنار ما باشید ما هم کنار شما می مانیم.»
«نمردم و تو تئاتر ایران همدلی و عزت نفس دیدم. آقایون ،خانوما ما همه داریم تو یه فضا کار میکنیم.این اتفاق ممکن بود تو همین جشنواره برای شما پیش بیاد.به چی دلخوش کردید؟ جایزه؟؟؟ صنف تاکسیداران تهران غیرت شون از ما بیشتره. محمد مساوات درود به شرفت! توضیح:یادداشت موجود در عکس رو بخونید.»
«#روز_عقیم توقیف شد! همچون خیلی از آثار هنری دیگر. این لامصب «توقیف» عادتمان شده ، درست مثل صبحانه، ناهار، شام... فلان فیلم «توقیف» شد،فلان تئاتر «توقیف» شد، فلان کنسرت «توقیف» شد! فلان شخص ... چه هنری،چه غیر هنری «توقیف» و «حذف» شد. سر شده تن ما از این «توقیف»! ولی شانه خالی نکردیم و نخواهیم کرد، حالا هی «توقیف» کن.»
«نمایش روز عقیمِ حسین کیانی از جدول جشنواره تیاتر فجر حذف شد ! حسین کیاینی را سالهاست میشناسم. کسانی که در تیاتر سیر میکنندنیز. در یک کلام انسانی شریف که دلش برای هنر و فرهنگ این مملکت هزاررنگ می تپد و با تمامی آثارش که بو و رنگ خاکمان را میدهد این را ثابت کرده... چه خبر است در این تصمیم ها و مدیریت های تنبل و رنگارنگ ! این بوی بی کفایتی حالمان را بهم زده! مگر میشود اجرای گنجانده شده در جدول یک فستیوال ( معتبر !!! ) روز قبل از موعد نمایش حذف شود !!! از چه می ترسید که اینگونه مایوس و دلسرد کردن تلاش بی وقفه یک انسان یک گروه یک اندیشه عین خیالتان نیست !!! دوستان و همکاران در این سالها همه ما بار ها این حذف شدن ها و بی مهری های ناگهانی را تجربه کردیم ، کی قرار است این شتری که در خانه تیاتر نشسته و قرار هم نیست به این زودی ها بلند شود را سر ببریم. پی نوشت : حسین عزیز تولدت مبارک ، چراغ دلت روشن بماند رفیق»
آخرین اخبار، رویدادها و حواشی روز سینما، تلویزیون، بازیگران و هنرمندان ایران را در صفحهی اخبار منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران میتوانید دنبال کنید.
آقای انصاری به پیشنهاد خواهریم گوش کنید که همیشه بهترین پیشنهاد هارو میده👌👌
بعد از همه این مراحل وقتی میرسی به نمایش گفته شه نمایش شما توقیف شد.چه حالی داره؟
توقیف دیدگاه و دید یک هنرمند هیچ موقع مورد تایید نبوده و همواره حاصل سطحی نگری های یکسری از افراد که با هنر بیگانن
آقایون و خانمای داور اگه این نمیایش مشکلی داشت که چرا انتخابش کردید برای جشنواره و اگه مشکلی نداشت برای چی باید توقیف بشه
به نظرم این کار نه تنها عجیبه بلکه غیرعقلانی و غیراخلاقی هم هست
#نه_به_توقیف