به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
به گزارش منظوم؛ مرجع سینما و تلویزیون ایران، حامد محمدی، سینماگر جوانی که پیش از این با فیلمنامه های موفقش، خود را به عنوان جوانی خوش آتیه معرفی کرده بود، در دومین تجربهی کارگردانیاش، به سراغ طنزی اجتماعی و متفاوت از کارهای پیشین خود رفته است. محمدی، سابقهی نگارش فیلمنامه های موفقی همچون «طلا و مس» و «حوض نقاشی» را در کارنامهی خود دارد. هر دو فیلم، بخشی از موفقیت خود را مدیون فیلمنامههای قوی و خوش پرداخت خود هستند.
محمدی، متولد 1358، تحصیلات خود را در رشتهی حقوق بین الملل در دانشگاه تهران به سرانجام رسانده است؛ اما از سال 1387 با نگارش فیلمنامۀ «طلا و مس» به سوی علاقهی اصلی خود، نوشتن و سینما بازگشت. او پس از نگارش دو فیلمنامه، خود به کارگردانی روی آورد که حاصل آن، نگارش فیلمنامه و کارگردانی فیلم «فرشتهها با هم میآیند» شد.
فیلم «اکسیدان» دومین تجربه او در زمینه کارگردانی اثری از خود اوست. در این فیلم او به سراغ مشکل اخذ ویزا برای سفر به خارج از کشور رفته است. موضوعی که میتواند بستر بسیار مناسبی برای طرح انواع سوژههای اجتماعی باشد. در خلاصه داستان «اکسیدان» چنین میخوانیم: اصلان اگر می دانست گرفتن ویزا این همه دردسر دارد، اصلا عاشق نمی شد...
همین خلاصه داستان بسیار کوتاه، شامل دو تم اصلی فیلم است: عشق، به مثابهی پدیدهای اجتماعی و ارتباط دادن آن به مساله اخذ ویزا که بار طنز فیلم را عیان میکند. محمدی، همچنین در نگارش فیلمنامههای پیشین خود، نشان داده که هنگام پردازش ایدههایش، بسیار دقیق و ریزبین به جزییات میپردازد. جزییاتی که شاید اگر انباشته شوند، ملال آور باشند؛ اما محمدی، با سبک خاص خود، میتواند همین جزییات را بدل به فضایی شیرین و جذاب کند.
او که فرزند منوچهر محمدی تهیه کنندهی باسابقهی سینماست، این بار با تهیهکنندگی پدرش دست به ساخت فیلم «اکسیدان» زده است. او البته معتقد است که از رانت پدرش در عرصهی سینما بهره نبرده و تلاش کرده تا گامهای نخستین خود در سینما را محکم و مستقل بردارد. ادعایی که موفقیت آثارش چه در حوزۀ فیلمنامه چه در زمینۀ فیلم، آن را ثابت میکند.
محمدی در ساخت «اکسیدان»، گویا تلاش کرده تا درونمایه طنز فیلم را پررنگ تر از آثار قبلی اش طراحی کند. از آنچه تا کنون از فیلم منتشر شده، اعم از گریم ها، خلاصۀ داستان، عکس ها و تیزر فیلم و چینش هنرپیشه ها، می توان چنین حدس زد که بار طنز فیلم بیش از جنبۀ اجتماعی آن است.
هنرپیشگانی که در این فیلم برای ایفای نقش ها برگزیده شده اند، عبارتاند از: جواد عزتی، امیر جعفری، شقایق دهقانی، شبنم مقدمی، رضا بهبودی، لیندا کیانی و علی استادی.
«جواد عزتی» در نمایی از فیلم «اکسیدان»
جواد عزتی، زادۀ ۲۰ دی ۱۳۶۰ در تهران، بازیگر اهل ایران و فارغالتحصیل تئاتر از هنرستان سوره است. جواد عزتی که شاید بیشترین درخشش و معروفیتش را مدیون بازی های طنزش باشد، به وقتش ثابت نموده که در عرصه فیلم های غیر طنز نیز، به خوبی می تواند از عهده ایفای نقش هایش بر آید. طلا و مس و شیار 143، شاهد خوبی برای این مدعا هستند. این هنر پیشه پر کار، در حال حاضر شناخته شده بودن خود را مدیون حضور در سریال های برزو نیک نژاد و بازی مقابل مهدی هاشمی است. در سریال طنز دیگری نیز، به نام دود کش، در نقش یک روحانی به ایفای نقش پرداخت. عزتی پیش از این نیز با حامد محمدی همکاری داشته است. او در فیلم «فرشته ها با هم میآیند» نوشته و ساختۀ حامد محمدی، نقش اصلی مرد فیلم را ایفا کرده بود.
او در مجموعههای «مثل هیچکس»، «کمربندها را ببندیم»، «باغ مظفر»، «سه دونگ، سه دونگ»، «مرد هزارچهره»، «چاردیواری»، «دودکش»، «بیمار استاندارد»، «دردسرهای عظیم»، «دردسرهای عظیم ۲» و «قهوه تلخ» ایفای نقش کرده است. از جمله فیلم هایی که او در آنها بازی داشته است نیز علاوه بر همکاری اش با محمدی در فیلم «فرشتهها با هم میآیند»، می توان از «ماجرای نیمروز»، «خرگیوش»، «شیار ۱۴۳»، «پارادایس»، «زاپاس»، «در مدت معلوم» و «فرشتهها با هم میآیند» و «طلا و مس» نام برد.
«امیر جعفری» در نمایی از فیلم «اکسیدان»
این هنرپیشه نیز، بیشتر با بازی های طنزش در سریال های تلویزیونی نظیر «کمربندها را ببندیم» به شهرت رسید؛ اما پس از آن، بارها و بارها در کنار ایفای نقش های طنز، نقش های جدی و چالشی بر عهده گرفته و به خوبی از پس آن برآمده است. او در شهریور ۱۳۵۳ در تهران بدنیا آمد و لیسانس مدیریت از دانشگاه آزاد اسلامی دارد. جعفری بازیگری را در یک دوره دو ساله زیر نظر حمید سمندریان آموخت. او تا به حال پنج بار از جشنواره تئاتر فجر جایزه کرده است. وی بازی در سینما را در سال ۱۳۸۰ و با بازی در فیلم «نان، عشق و موتور ۱۰۰۰» آغاز کرد و با بازی در «قارچ سمی» ادامه داد. بازی او در مجموعۀ «بدون شرح» ساختۀ مهدی مظلومی، در سال ۱۳۸۰ اولین حضور او در تلویزیون بود. زوج او و فتحعلی اویسی در دو مجموعۀ «بدون شرح» و «کمربندها را ببندیم» با استقبال فراوان مخاطبین مواجه شد.
از جمله آثار سینمایی که امیر جعفری در آنها بازی کرده است می توان از «ساعت ۵ عصر»، «آزاد به قید شرط»، «سوفی و دیوانه»، «زاپاس»، «بیگانه»، «بلوک ۹ خروجی ۲»، «قاعده تصادف»، «سیزده»، «جیببر خیابان جنوبی»، «نفوذی»، «کیفر»، «لج و لجبازی»، «پستچی سه بار در نمی زند» و «بی پولی» نام برد.
او همچنین در سیرال های متعددی در دو قالب طنز و جدی ایفای نقش کرده است؛ از جمله: «شهرزاد ۲»، «تعبیر وارونه یک رؤیا»، «چک برگشتی»، «شیدایی»، «توطئه فامیلی»، «زیر هشت »، «چار دیواری»، «میوه ممنوعه»، «برای آخرین بار» و «من یک مستاجرم».
امیر جعفری همچنان هنرپیشه ای پرکار در عرصه تئاتر است؛ و در هر دو عرصه سینما و تئاتر، موفق به کسب جوایز متعددی شده است.
«شبنم مقدمی» در نمایی از فیلم «اکسیدان»
شبنم مقدمی، تقریبا هرگاه نقشی ایفا کرده، اعم از ظنز یا جدی، موفق شده توانایی خود را به نمایش بگذارد. شبنم مقدمی متولد ۱۳۵۱ در تهران است. وی دارای مدرک کارشناسی ادبیات فارسی و دانشآموختۀ آموزشگاه آزاد بازیگری امین تارخ است. او فعالیت خود در رادیو را در سال ۷۷ با اجرای برنامه خانهی کاغذی «به کارگردانی شهرام کرمی آغاز کرد و سابقه اجرا در برنامههایی چون» هفت شنبه «» خط خطیم، «کبوتری ناگهان» و «هفت ترانه» را داراست. او کار خود در سینما را با بازی در فیلم «زخمی» ساختهی «کامران قدکچیان» در سال ۱۳۷۷ آغاز کرد.
مقدمی تا کنون در چندین فیلم از جمله «صمیم قلب»، «به نام پدر»، «پاداش سکوت» و «فرزند خاک» و سینمایی «تنهایی» با حضور شهاب حسینی در سال ۱۳۹۰ نقش آفرینی کرده است. از دیگر فیلم های سینمایی با حضور او می توان از «آباجان»، «ابد و یک روز»، «یک روز طولانی»، «زاپاس»، «نفس» و «امروز» نام برد که برای فیلم «امروز» تندیس بهترین بازیگر نقش مکل زن را از جشنواره فیلم فجر دریافت کرد.
او همچنین در سریال های مختلفی مثل «جلالالدین»، «مدینه»، «هفت سنگ»، «سقوط یک فرشته»، «پس از سالها»، «زیر تیغ»، «گلهای آفتابگردان» نیز، بازی کرده است.
«جواد عزتی» و «شقایق دهقان» در نمایی از فیلم «اکسیدان»
شقایق دهقان از معدود هنرپیشگان زن سینمای ایران است که تجربه موفق ایفای نقش طنز داشته است. ایفای نقشش در سریال پاورچین آغاز این راه بود؛ و بعدها با بازی بهیاد ماندنیاش در نقش «خانم شیرزاد» در سریال تلویزیونی «ساختمان پزشکان» به اوج رسید. گرچه او تجربیاتی در زمینهی ایفای نقشهای جدی نیز دارد؛ اما در فیلم «اکسیدان» قطعا باز از او شاهد نقشی طنز خواهیم بود. او در فیلمهای «شرف خانواده فاضل»، «آتیش بازی»، «گنجینه جواهر پشته»، «شیرین» و «زیر نور ماه» نیز بازی کرده است.
از جمله سریالهایی که او در آنها ایفای نقش داشته، می توان به «بیست»، «دختران»، «مثل زندگی»، «رستوران خانوادگی»، «کوچه اقاقیا»، «شبهای برره»، «باغ مظفر»، «مسافران»، «نون و ریحون»، «دزد و پلیس»، «پژمان» اشاره کرد.
«لیندا کیانی» در نمایی از فیلم «اکسیدان»
لیندا کیانی نیز، بسیار پر تعداد در تمامی زمینههای هنر های نمایشی پیش چشم مخاطب ظاهر شده است؛ اما شاید نقشهای مختلف او در سریالهای تلویزیونی مانند پایتخت، روز حسرت، رستگاران و ...در نظر مخاطب عام آشناتر باشد.
دیگر عوامل فیلم «اکسیدان» عبارتاند از مدیر فیلمبرداری: فرشاد محمدی، صدابردار: سعید بجنوردی، دستیار اول کارگردان و برنامه ریز: علی صابری، طراح چهره پردازی: ایمان امیدواری، مدیر تولید: مجید کریمی، طراح صحنه و لباس: کامیاب امین عشایری، منشی صحنه: فاطمه سادات سیدی، مدیر تدارکات: احمد عطایی، عکاس: مهدی دلخواسته، مشاور رسانه ای: بهناز شیربانی، تهیه کننده: منوچهر محمدی.
این فیلم از اواخر خرداد 1396 اکران خواهد شد.
آخرین اخبار، رویدادها و حواشی روز سینما، تلویزیون، بازیگران و هنرمندان ایران را در صفحهی اخبار منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران میتوانید دنبال کنید.