به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی «من» با حضور سهیل بیرقی کارگردان، سعید خانی و سعید سعدی تهیه کنندگان، شیما منفرد تدوینگر، بهنوش بختیاری و لیلا حاتمی بازیگران اثر در کاخ رسانه ای جشنواره فیلم فجر برگزار شد.
در ابتدای این نشست سعید سعدی حضور کارگردانان جوان را مغتنم شمرد و بیان کرد: در این دوران گذر، فیلمسازان جوان باید به صحنه بیایند و کار را به دست بگیرند.
لیلا حاتمی نیز بیان کرد: سهیل بیرقی را از حضور در پروژه «هر شب تنهایی» می شناختم و تصویر مثبتی از او داشتم. در جلسات اولیه ای که کار را آغاز کردیم، مطمئن شدم انتخابم اشتباه نبود.
در ادامه بهنوش بختیاری گفت: من همیشه بازیگر طنز بودم و خوشحالم فرصتی فراهم شد تا در فیلم جدی نقش بازی کنم. ضمن اینکه احساس می کردم بازی در کنار لیلا حاتمی کار سختی است. ولی وقتی از نزدیک با او روبرو شدیم، از این همکاری لذت بردم.
وی افزود: اگرچه بازی در نقش کمدی کار سختی است ولی چون من در این ژانر شناخته شده ام، کمتر برای بازی در نقش جدی به من اعتماد می کنند ولی در این فیلم من به شدت تحت کنترل بودم تا یک سری رفتارهایی که کاملاً درونی من است و باعث المانهای طنز می شود از من دور باشد. کارگردان همه اینها را از من گرفت تا بتوانم بار دیگر خودم را در یک نقش جدی نشان دهم.
خدایار قاقانی منتقد حاضر در این نشست اظهار کرد: نسل جدید فیلمسازی در سینما ورود پیدا کرده که بسیار خوش یمن است. این نسل، فیلمسازان جریانسازی هستند که با نگاهی نو، حرفهای تازهای میزنند. «من» شکل روایت قابل توجهی دارد و صاحب جغرافیا و هویت فردی مشخصی نیست. این تجربه تازهای است که باید جدیتر آن را دنبال کرد. امیدوارم فیلمسازهایی که دارای اسمهای پوشالی بزرگی هستند، باعث نشوند از جوانان باتجربه نسل جدید غافل شویم.
لیلا حاتمی درباره تفاوت نقشاش در این فیلم نسبت به سایر آثار خود گفت: اگرچه بازی در نقش های متفاوت اتفاق خوبی است ولی من شخصاً به دنبال متفاوت بودن نیستم. زمانی هم که این پیشنهاد به من شد، گفتم این نقش به من نمی خورد. فیلمنامه من دیالوگ زیادی نداشت و نمی توانستم کاراکتر را در خودم پیدا کنم، اما کارگردان اطمینان داد و در تمرین ها متوجه شدم که با دقت نظر سهیل بیرقی میتوانم کاراکتر را بهتر بشناسم.
کارگردان فیلم سینمایی «من» اظهار کرد: این فیلم قصه هیجانی است که اتفاقاً با حذف هیجان های کلیشه ای روایت می شود. فیلم «من» سرشار از پتانسیل تعقیب و گریز بود اما می خواستم دقیقاً معکوس آنچه انتظار می رود، کار کنم. حذف ضد قهرمان یکی از همین رعایت نکردن کلیشه ها است. این فیلم قصه زنی است که در زندگی اجتماعی اش به دنبال شور و پیدا کردن تنوع در خودش می گردد، بدون اینکه برخلاف آنچه می بینیم دنبال پول باشد.
لیلا حاتمی در ادامه صحبت های بیرقی اشاره کرد: «من» در عین حال که فرم کلاسیک و قدیمی دارد، قصه ای است که در سطح اتفاق می افتد و این برایم جالب بود که فرم کار یادمان می آورد واقعا سینما می بینیم و دنبال هیچ چیز دیگری نیستیم.
حاتمی با اشاره به تیم بازیگری این فیلم اظهار کرد: از بازی بهنوش بختیاری بسیار شگفت زده شدم و تنها تعریفی که می توانم راجع به او داشته باشم اینکه بختیاری به معنی واقعی کلمه بازیگر است.
سهیل بیرقی درباره انتخاب بهنوش بختیاری گفت: من همیشه مخاطب کارهای این بازیگر بودم و از نوع بازیگری اش همیشه لذت می برم. به نظر من اصلی ترین خصیصه بازیگر این است که بتواند سرگرم کند. درباره این نقش به خصوص احساس کردم باید کسی که دورترین فاصله را به کاراکتر دارد، بازی کند.
وی درباره حذف جوایز فیلمنامه از بخش فیلم اولی ها نیز اشاره کرد: به نظرم امسال جای خالی این جایزه بیشتر به چشم خواهد آمد.
قاقانی منتقد این نشست اظهار کرد: یکی از نکات حائز اهمیت فیلم «من»، بازی بهنوش بختیاری است. با جزئیات و ابعادی که مختص به این نقش طراحی شده است و باعث می شود ما با کاراکتر نقش مقابل او یعنی آذر بیشتر آشنا شویم. فیلم «من» درباره هویت است. کاراکتر اصلی دچار تنش های شخصیتی متعدد است و اطرافیانش تلاش می کنند او را بیشتر به ما معرفی کنند. یکی از نکات قابل تامل این اثر، نداشتن جغرافیاست که ما را گنگ می کند.
سعید خانی یکی از تهیه کنندگان اظهارکرد: این فیلم با پشتیبانی کار گروهی شکل گرفت و کاملاً در بخش خصوصی ساخته شد و باید این نکته را ذکر کنم که بدون کمک عبدالرضا کاهانی تولید این اثر ممکن نبود.
در پایان این نشست سهیل بیرقی با اشاره به اینکه از نمایش شب گذشته بسیار راضی بود، اظهارکرد: خوشحالم که لیلا حاتمی به سن من نگاه نکرد و مرا به عنوان یک کارگردان فیلم اولی پذیرفت.