به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
به گزارش منظوم؛ مرجع سینما و تلویزیون ایران، این روزها در قلب بخش توریستی شهر برلین، پایتخت آلمان، کافه سینمای قدیمی و معروف Hackesche Hof Kino میزبان نخستین جشنواره فیلمهای ایرانی در برلین است. این جشنواره "فانوس خیال" نام دارد و از روز ۹ خرداد آغاز بهکار کرده و تا روز ۱۳ خرداد نیز ادامه دارد.
روز چهارشنبه ۹ خرداد، این فستیوال با نمایش فیلم «ارادتمند، نازنین، بهاره، تینا» آغاز به کار کرد. از این فیلم توسط ایرانیان مقیم آلمان و همچنین غیرایرانیها استقبال فوقالعادهای بهعمل آمد و عبدالرضا کاهانی کارگردان فیلم نیز، در جلسه نمایش حضور یافت.
در این جشنواره همچنین فیلمهای «برگ جان»، «فیلمهای کوتاه»، «خانه»، «بدون تاریخ، بدون امضا»، «ملی و راههای نرفتهاش»، «ناپدید شدن»، «شماره 17 سهیلا»، « فصل نرگس»، «هجوم» و «هندی و هرمز» به نمایش درآیند. در دومین روز این جشنواره، فیلم «اسرافیل» دومین ساخته آیدا پناهنده نمایش داده شد.
فیلمهای «بدون تاریخ، بدون امضا» و چند فیلم کوتاه محصول انجمن سینمای جوان نیز برنامه اکران روز سوم بودهاند که بهخصوص اکران فیلم «بدون تاریخ، بدون امضا» با استقبال فوقالعاده مخاطبان ایرانی و غیرایرانی مواجه شد. سالن هنگام نمایش فیلمها، پر از تماشاگرانی است که تا انتها، محو فیلم میشوند و داستان را با دقت دنبال میکنند. زبان فیلم برای مخاطبان غیرفارسی زبان قابل فهم نیست و برای این دسته از مخاطبان، زیرنویس آلمانی و انگلیسی درج شده است. با این وجود، مخاطبان غیر ایرانی نیز، بهخوبی جذب داستان شدهاند و هیچکس تا انتها، سالن را ترک نمیکند.
فیلمهایی که برای نمایش انتخاب شدهاند، چنین ویژگیهایی دارند؛ یکی اینکه تم روانشناسانه دارند، و دیگر اینکه از پسزمینه بافت شهری یا طبیعی ایران برای لوکیشن داستان، بهره بردهاند. فیلم «بدون تاریخ، بدون امضا» از نمونه اول و فیلمهای «اسرافیل» و «هندی و هرمز» از دسته دوم بهحساب میآیند. از دیگر سو، برخی از این فیلمها نیز از زمره درام اجتماعیآپارتمانی محسوب میشوند. فیلمهایی که نمایشگر خلقیات خاص طبقه متوسط شهری معاصر ایرانی هستند.
جالبتوجه است که فیلمهای انتخابشده برای این برنامه، اغلب آثاری از فیلمسازان نسل جدید ایران هستند. این فیلمسازان، سبکهای شخصی درامپردازی دارند و نمایش آثارشان در رویدادهای بینالمللی فرصت مناسبی است تا نسل جدید فیلمسازان ایرانی نیز مخاطبانی فرامِلّی برای خود بیابند و درخشش نام سینمای ایران از دایره فیلمسازان بزرگی همچون عباس کیارستمی و اصغر فرهادی فراتر رود.
از گفتگو با مخاطبان غیر ایرانی چنین رویدادهایی نیز برمیآید که بهمدد برنامههایی مانند جشنواره معتبر برلیناله و یا بهتازگی برگزاری اولین فستیوال فیلمهای ایرانی در برلین، مخاطبان بهتدریج با سینمای ایران آشناتر شدهاند و سبک فیلمسازی ایرانیان در حال تبدیل شدن به یکی از سبکهای مورد علاقه مخاطبان جهانی است.
در وانفسای تبلیغات سوء علیه فرهنگ و وضعیت کشورمان، برگزاری چنین رویدادهایی غنیمتی است که باید به کرات تکرار شود و قدر آن دانسته شود تا بهمرور ایران و ایرانی از دریچه دوربین فیلسمازان ایرانی شناخته شوند. نه از خلال رسانههایی که عمدی یا غیرعمدی بر نشاندادن تصویری غلط از ایران، اصرار میورزند.
گفتنیاست که همزمان با این فستیوال رویداد مشابهی در شهر کلن آلمان نیز در حال برگزاری است و چندین فیلم ایرانی در قالب فستیوال "چشمانداز ایران" در حال نمایش در شهر کلن هستند.
گزارش: سمیه سادات حسینی
آخرین اخبار، رویدادها و حواشی روز سینما، تلویزیون، بازیگران و هنرمندان ایران را در صفحهی اخبار منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران میتوانید دنبال کنید.