شهرام شاهحسینی کارگردان سینما در خصوص کیفیت فیلمهای حاضر در جشنواره امسال و ناامیدی که در برخی از آنها وجود داشت و اینکه این مقوله چند سالی در سینما به صورت اپیدمی درآمدهگفت: کلا جشنواره فیلم فجر از یک هیجان کاذبی برخوردار است. این هیجان باید تمام شود. از طرفی نباید به جایزهها توجه نکرد تا در نهایت فیلمهای خوب غربال شوند. ناامیدی هم که در برخی از فیلمها وجود دارد. من هم دارم؛ اما سعی میکنم تکرارش نکنم.
وی افزود: جدا از هر بحثی فیلم «
ایستاده در غبار» و «
ابد و یک روز» را بسیار دوست داشتم. این دو فیلمهای درخشان و قابل ستایشی هستند که به سازندگان آنها تبریک میگویم.
وی در مورد مشکل اساسی جشنواره فیلم فجر عنوان کرد: در کل میتوانم بگویم که ده روز، مدت زمان اندکی برای قضاوت تعداد زیادی فیلم است و این شکل اجرا غلط است. به همین دلیل بسیاری از فیلمهایی که قرار است به جشنواره فیلم فجر برسند، آسیب میبینند و رو به ضعیفی میروند. البته اگر بخواهیم آنها را در طول یکسال نشان دهیم و بعد قضاوت کنیم، این شکل اجرا بهتر از شکل جشنواره فیلم فجر است؛ اما باز هم نمیتواند اتفاق خاصی را رقم بزند. چون سینمای ما صنعتی وارداتی است.
این کارگردان ادامه داد: در کل اصل سینما زیر سوال و غلط است. یعنی من متوجه بسیاری از مسائل نمیشوم. امیدوارم که مدیران سازمان سینمایی و حتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کلا به جای اینکه سینما بسازند، به فکر تولید فیلم خوب باشند. آقای ایوبی دائما آمار اضافه شدن سالن سینما را میدهد. این موضوع اصلا مهم نیست. چون تا همین اندازه که سالن داریم، مخاطب آنچنان از فیلمها استقبال نمیکنند و سینماها خالی است. وای به حال اینکه سالن اضافه کنیم. پس تولید فیلم خوب را باید در اولویت قرار داد.
شاه حسینی در بخش پایانی صحبتهای خود در خصوص جدیدترین فعالیت سینماییاش خاطرنشان کرد: فعالیتم را به سازمان سینمایی سپردم. آقای ایوبی و گروهشان در مورد ما تصمیم میگیرند که فیلم بسازیم یا نه، کلا زندگی ما دست سازمان سینمایی است. تصمیم گیرندههای خوبی هستند! بزرگترند؛ تریبون دارند. خبر خاصی هم از «
خانه دختر» نیست؛ چون در هالهای از ابهام به سر میبرد. در حال پیگیری دو فیلمنامه برای ساخت هستم که فعلا به هیچ جا نرسیده. البته ممکن است آقای ایوبی با شنیدن این موضوع دوباره نگران شود و این کار ما را سخت کند.