به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
به گزارش منظوم؛ مرجع سینما و تلویزیون ایران، محمد حسین مهدویان ، کارگردان جوانی که سال قبل با "ایستاده در غبار " و سبک وسیاق متفاوت و خلاقانه اش و وسوژه جسورانه و پر چالش اش ، نگاه ها را با موفقیت به خود جلب و سیمرغ بلورین بهترین فیلم را از آن خود کرد، امسال نیز در جشنواره حضور دارد. اما این بار با قالبی داستانی ، در دل جریانی مربوط به سالهایی نسبتا دور در محلههای پر آشوب تهران، در پیچاپیچ خیایانها و کوچهها و در پستوی خانهها سرگردان و حیران. آیا این جستجو را فرجامی هست؟
فیلمنامه فیلم "ماجرای نیمروز " فیلم جدید مهدویان ، توسط خود او با همکاری ابراهیم امینی ، نوشته شده است. فیلمبرداری این فیلم بعهده هادی بهروز است و ظاهرا مهدویان در این بخش ، قرار است شگفتی هایی خلاقانه پیش رو مخاطب نهد. کاری که در فیلم قبلی خود با "صداهای مستند " و واقعی انجام داد.تدوین این فیلم نیز به صورت همزمان و با وسواس و نظارت دقیق خود مهدویان ، توسط سجاد پهلوان زاده انجام شد. کاری که به قول خود مهدویان ، به کسی غیر از پهلوان زاده نمی توانست بسپرد.
محمدحسین مهدویان کارگردان«ماجرای نیمروز»
در چینش عوامل و هنر پیشگان فیلم نیز ، می توان پی برد که مهدویان ، ستاره سازی را به ستاره بازی ترجیح می دهد. هنر پیشه هایی که یا از قبل توانمندی آنها در ارائه نقش های متفاوت بروز پیدا کرده ، یا خود او کاشف آنها بوده و یا قرار است در"ماجرای نیمروز "آنها را به مخاطب معرفی کند. در"ماجرای نیمروز " جواد عزتی، مهدی پاکدل، احمد مهران فر ، مهرداد صدیقیان، ، هادی حجازیفر، مهدی زمینپرداز، حسین مهری، محیا دهقانی، لیندا کیانی، امیراحمد قزوینی، امیرحسین هاشمی بازی می کنند.
جواد عزتی که شاید بیشترین درخشش و معروفیتش را مدیون بازی های طنزش باشد ، به وقتش ثابت نموده که در عرصه فیلم های غیر طنز نیز ، به خوبی می تواند از عهده ایفای نقش هایش بر آید. «طلا و مس» و «شیار 143» ، شاهد خوبی برای این مدعا هستند. این هنر پیشه پر کار، در حال حاضر شناخته شده بودن خود را مدیون حضور در سریال های برزو نیک نژاد و بازی مقابل مهدی هاشمی است. در سریال طنز دیگری نیز ، به نام دود کش ، در نقش یک روحانی به ایفای نقش پرداخت. مشخص است که مهدویان اورا برای ایفای نقشی متفاوت از آنچه تا کنون تجربه کرده، فراخوانده است.
جواد عزتی در فیلم«ماجرای نیمروز»
با در نظر گرفتن استعداد و انعطاف عزتی در "درآوردن "نقش های متفاوت و دقت نظر و توقع بالای مهدویان از هنرپیشگان کار های خود ، می توان گفت که از جواد عزتی بازی موفقی را در "ماجرای نیمروز" شاهد خواهیم بود.
مهدی پاکدل اما، داستانی متفاوت دارد. او بر خلاف جواد عزتی و احمد مهران فر و ...تقریبا هیچ سابقه بازی در نقش های غیر جدی ندارد. و چه بسا بتوان گفت که مهدی پاکدل در سینما و تلویزیون این روزهای ایران، کلیشه جوان پاک و معصوم ایرانی را به خود پذیرفته است. کلیشه ای که شاید بیش از هر کدام از کارهایش ، معلول بازی در دو سریال پر بیننده "اولین شب آرامش" و بتازگی "کیمیا " باشد. البته او در نقش هایی غیر از نقش جوان معصوم ایرانی نیز ظاهر شده اما نوع بازی اش از همان چهارچوب ها فراتر نبوده است. مثلا نقش ابوطالب در فیلم پرخرج "محمد رسول الله".
مهدی پاکدل در فیلم«ماجرای نیمروز»
او تجربیات متعددی هم در زمینه تئاتر داشته است. و در مجموع هنر پیشه پر کاری محسوب می گردد. حال باید دید ، آیا مهدویان برای او نقشی در خور کلیشه رایج مهدی پاکدل تدارک دیده ، یا موفق شده او را از آن کلیشه بیرون بکشد و در جایگاهی متفاوت و نو قرار دهد. احتمال این دومی بیشتر است!
احمد مهرانفر، بیش از هر چیز به "ارسطو" سریال های متعدد پایتخت ، شناخته می شود. اما در حقیقت او هنر پیشه ای بسیار قدیمی تر، پر کار تر و دارای تجربه حضور در کارهای متنوع و متخلفی است. و شهرت او ، آنچنان که به چشم مخاطب عام می آید ، منحصر به درخششش در نقش ارسطو یا صولت سریال شاهگوش نیست.
مهرنفر از سال 1378 ، با حضور در تئاتر در کنار بزرگان عرصه بازی ، همانندپرویز پرستویی و دیگر بازیگران حرفه ای تئاتر ، حبیب رضایی ، امیر جعفری و ....وارد حوزه بازیگری شد. این هنرپیشه که تحصیلات دانشگاهی مرتبط با زمینه فعالیت خود دارد ، در فیلم ها و سریال های متعددی نیز بازی کرده و اتفاقا تنها منحصر و محدود به حوزه طنز نمانده است. "عصر روز دهم" ، " درباره الی " ، "بیخود و بی جهت " و "اسب حیوان نجیبی است " از جمله فهرست طولانی مجموعه کارهای اوست.
احمد مهرانفر در فیلم«ماجرای نیمروز»
با گریم جالب توجهی که در آن ، در "ماجرای نیمروز " ظاهر شده، بنظر می رسد ، این بار هم مهرانفر قرار است قالب های پیشین خود را بشکند و تجربه ای نو خلق کند.
مهرداد صدیقیان را باید جوان پر چالش و طغیان گر امروزی نامید . تیپی که او در اجرای آن بسیار موفق است. و چون هر چالش و هر طغیان می تواند متفاوت با چالش و طغیان دیگر باشد ، این بازیگر جوان، با وجود حضور متعددش در همین گونه شخصیت پردازی ، شاید هنوز کاملا تبدیل به کلیشه در این محدوده نشده باشد. و در قالب همین نقشهای در چهار چوب مشابه و در جزییات متفاوت، خود را به عنوان هنرپیشه ای توانمند و دقیق نشان داده است.
مهرداد صدیقیان در فیلم«ماجرای نیمروز»
حضور او در سینما را هنگامی که نوجوان بود دیدیم، وی سینما را با نقش آفرینی عالی و خیره کننده اش در فیلم "اتوبوس شب" و در کنار خسرو شکیبایی بعنوان تجربه ای مغتنم آغاز کرد. بعدها در سریال مدینه ، باز هم درخشید و دریادها ماند. و پس از آن در سریالها، فیلم های سینمایی و تله فیلم های متعددی بازی کرده است.
هادی حجازی فر اما، با نبوغ چشم گیرش در ایفای نقش بی کلام حاج احمد متوسلیان در فیلم ماندگار "ایستاده در غبار " به عرصه سینما پا نگذاشت! چرا که پیش از آن نیز در نقش کوتاهی در فیلم "مزرعه پدری"مرحوم رسول ملاقلی پور بازی کرده بود. نقش آفرینی بی نظیرش در نقش حاج احمد متوسلیان که اولین تجربه حضور در نقش اول برای او محسوب می گردد، نیز تحت کارگردانی دقیق و هنرمندانه محمد حسین مهدویان رخ داد و این بار نیز قرار است در فضایی داستان گو و در نقشی متفاوت این همکاری را تجدید کند.
هادی حجازیفر در فیلم«ماجرای نیمروز»
او در اصل کارگردان تئاتر است و در این زمینه نیز بسیار پرکار است. و خودش هنرپیشگی در سینما را کار اصلی خود نمی داند. که البته این مساله ، در مورد حضور در فیلمی به کارگردانی محمد حسین مهدویان ، شاید برایش جدی تر از دیگر فیلم ها باشد. بی تردید ، مهدویان همان تیپ متوسلیان را برای او در "ماجرای نیمروز " تکرار نکرده و از او بهره ای متفاوت برده است.
ازدیگر بازیگران فیلم "ایستاده در غبار " امیر حسین هاشمی که بازیگر نقش مجتبی عسگری دوست نزدیک حاج احمد در آن فیلم بود ، برای بار دوم در تیم محمد حسین مهدویان برای "ماجرای نیمروز " حضور دارد. حضوری متفاوت برای این هنرپیشه جوان تئاتر که تجربیات سینمایی بلندش بسیار اندک ، اما پربار است. او که فارغ التحصیل ارشد دانشکده سینما تئاتر است در تئاتر هایی چون تئاتر"خط عابری پیاده"و" مردی که سگ شد" به کارگردانی محمد نوروزی و....و فیلم های کوتاهی مانند "میراث مرثیه" به کارگردانی رومینا هدش، حضور داشته است.
مهدویان ، از دنیای تئاتر ، برای پربار کردن فهرست بازیگران خود، بسیار بهره برده است. امیر احمد قزوینی ، بازیگر دیگر "ماجرای نیمروز " در عرصه تئاتر ، کارگردان و نویسنده ای پرکار است که گروه تئاتر پیگمالیون را اداره می کند . او فارغ اتحصیل ارشد کارگردانی تئاتر است و از سال 83 در عرصه های مختلف بازیگری ، در " پچ پچه های پشت خط نبرد" به کارگردانی اشکان خیل نژاد و" خروج اضطراری "به کارگردانی مهرداد مصطفوی و ...و نویسندگی مانند " فهرست " به کارگردانی رضا ثروتی و ...و کارگردانی که این روز ها نمایش "آب و آیئنه " را بر صحنه دارد، نام برد.
حسین مهری ، دیگر بازیگر تئاتر پیشه "ماجرای نیمروز " است که 18 سال در آن عرصه، سابقه فعالیت دارد . ولی تجربیات بیاد ماندنی ای نیز در عرصه سینما و تلویزیون دارد. او با نقش عباس در سریال زیر هشت وارد این حوزه فعالیت شد. او سپس در سریال های پایتخت و زمانه و ...نیز توانست بازی های قابل توجهی از خود ارائه کند.
اما در این فیلم دو زن نیز به نقش آفرینی پرداخته اند. محیا دهقانی و لیندا کیانی که هر دو علیرغم جوانی ، کارنامه پر فعالیتی برای خود فراهم نموده اند.
محیا دهقانی در زمینه کارگردانی و بازی تئاتر ، مانند"من سیاوشّ هستم"(حسین فرخی ــ۱۳۹۱)،"کمدی باغ شازده"(محمدزواربی ریا ــ۱۳۹۲)،"وداع"(محمداحمدی ــ ۱۳۹۲) و ....بازیگری تلویزیون مانند " پایتخت " و " تنهایی لیلا " و ....و فیلم های سینمایی مانند " شیار 143 " و "کیفر " و....و حضور داشته است.
لیندا کیانی نیز ، همانند دهقانی ، بسیار پر تعداد در تمامی زمینه های هنر های نمایشی پیش چشم مخاطب ظاهر شده است. اما شاید نقش های مختلف او در سریال های تلویزیونی مانند پایتخت، روز حسرت ، رستگاران و ...در نظر مخاطب عام آشنا تر باشد.
لیندا کیانی در فیلم«ماجرای نیمروز»
زمین پرداز ظاهرا یکی از نقش های اصلی ماجرای نیم روز را بر عهده دارد. نقشی که ابتدا، نام بابک حمیدیان برای ایفای آن مطرح و نهایتا زمین پرداز هنر پیشه موفق نقش شهید باقری در مستند آخرین روزهای زمستان برای آن برگزیده شد.
این هنر پیشه جوان، خود از فعالان بسیار موفق عرصه تئاتر و فیلم کوتاه به شمار می رود و علاوه بر ایفای نقش های متعدد در عرصه تئاتر ، کارگردانی و مدیریت و عضویت در گروه های تئاتر را نیز در کارنامه دارد و بابت این فعالیت ها، جوایز متعددی را نیز نصیب خود نموده است. این هنر پیشه از جمله دیگر گلچین های مهدویان از عرصه توانای تئاتر در پرورش هنرپیشگان توانمند محسوب می گردد.
مهدویان در فیلم قبلی خود نیز با وجود آنکه شاید داستان ، در واقعیت خود، چندان جای پردازش های دراماتیک در زمینه چالش های عاطفی بین زنان و مردان ، نداشت ، تواسنت با ظرافت و موفقیت از پس این مهم برآید و در حد قابلیت داستان ، برای زنان فیلمش ، جایگاهی قابل توجه طراحی کند. اتفاقی که امیدواریم این بار نیز به شایستگی افتاده باشد.
مهدویان در "ایستاده در غبار " انتظار ها را چنان بالا برد که حتی منتقد بسیار سخت گیری مانند مسعود فراستی نیز زبان به تحسین او گشود :" ، سرانجام فیلمساز جوان تحصیل کردهای پیدا شده که برای فیلمش (ایستاده در غبار) واقعاً زحمت کشیده و دربارهٔ سوژهاش دو سال کار تحقیقی – پژوهشی کرده. در عرصهٔ تکنیک صدا نیز فکر کرده و کار، و حرفی برای گفتن دارد؛ و در عرصهٔ فیلمبرداری مستند – یا شبهِ مستند- به تجربهای پر زحمت و کم و بیش تازه در این سینما رسیده."
پس چندان دور از ذهن نیست اگر این بار نیز انتظار تماشای فیلمی بدیع و خاص با سبک خود مهدویان داشته باشیم. برای محک زدن این انتظار ، باید چشم به راه جشنواره فجر امسال ماند.
تهیه کنندگی این فیلم بعهده سید محمود رضوی و موسسه سیمای مهر بوده است.
نویسنده: سمیه حسینی
نقاشی خوانده است . با گرافیک ادامه داده .
اما همواره با دقت و حوصله و پشتکار،به سینما و نوشتن عشق ورزیده است.