به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
به گزارش منظوم، مرجع سینما تلویزیون ایران، جلیل سامان نویسنده و کارگردان با سابقه آثار انقلابی و دفاع مقدس این سال ها بیش از هر کارگردان دیگری به دنبال سوژه های جذاب و دیده نشده برای آثار خود بوده است. او پس از سریال های «ارمغان تاریکی» و «پروانه» که هر دو با مضمونی تاریخی روایتگر رویدادهای دهه های 50 و 60 بودند، این بار نیز داستانی در همان قالب اما با سوژه ای متفاوت را مقابل دوربین برده است. این سریال که برای شبکه سوم سیما تولید می شود یک درام روانشناسانه است و داستان جوانی را روایت می کند که در جریان روزهای انقلاب راز مهمی از زندگی اش فاش می شود او برای رسیدن به حقیقت ماجرا درگیر حوادث پیچیده ای می شود که با انقلاب گره خورده است.
برخی بازیگران سریال های «ارمغان تاریکی» و «پروانه» در ساخته جدید جلیل سامان نیز حضور دارند که از جمله آنها می توان به هدایت هاشمی ایفاگر نقش سیدحسن در سریال «پروانه» اشاره کرد که با کاراکتری مشابه در سریال «نفس» نیز به ایفای نقش می پردازد. سودابه بیضایی نیز که در سریال «ارمغان تاریکی» حضور داشت اکنون مقابل دوربین جلیل سامان نقش آفرینی می کند. بازیگران دیگری همچون مسعود رایگان، ژاله صامتی، علیرضا کمالی، بهناز جعفری، احسان امانی، شهاب شادابی، هادی عامل هاشمی، پژمان جمشیدی، فاطمه گودرزی، داریوش فرهنگ، معصومه قاسمی پور، رامین راستاد، محمود عزیزی و قربان نجفی نیز در «نفس» حضور دارند. اما جلیل سامان همانند آثار قبلی خود اینبار نیز چهره ای جدید و کمتر دیده شده را به مخاطبان معرفی کرده است. او ایفای نقش اصلی داستان خود را به «ساناز سعیدی» سپرده است؛ بازیگری که نخستین بار حضور در نقش اصلی را تجربه می کند.
نمایی از پشت صحنه سریال «نفس» ساختهی جلیل سامان
جلیل سامان در پشت دوربین نیز از عوامل حرفه ای و خوش سابقه ای بهره برده است. فرید سعادتمند آهنگساز آثاری چون فیلم سینمایی «وقت بودن»، مستند «حدیث سرو» و دو سریال «ارمغان تاریکی» و «پروانه»، پنجمین همکاری خود با جلیل سامان را تجربه می کند. فرید سعادتمند پیش از این برای فیلم وقت بودن نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین آهنگسازی از سی و دومین جشنواره فیلم فجر شده بود. همچنین ایمان کریمیان که پیش تر برای جلوه های ویژه فیلم سینمایی «ایستاده در غبار» سیمرغ بلورین سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر را دریافت کرده بود نیز مسئولین اجرای جلوه های ویژه سریال «نفس» را بر عهده دارد.
نمایی از پشت صحنه سریال «نفس» ساختهی جلیل سامان
سریال «نفس» در لوکیشن های متعددی نظیر شهر نور، وردیج، کلاک، سینما صحرا و بیمارستان فیروزآبادی فیلمبرداری می شود. تهیه کنندگی این سریال را سیداحمد کاشانچی و محمود رضایی به طور مشترک انجام می دهند. این دومین همکاری جلیل سامان با سیداحمد کاشانچی پس از سریال «ارمغان تاریکی» است.
مسعود رایگان
مسعود رایگان چهره ای که طی سال های اخیر در سینما و تلویزیون حضور قابل توجهی داشته در سال 1333 در خرم آباد متولد شد. او هنرپیشگی را از کودکی و در کنار پدرش آغاز کرد و در رشته کارگردانی تئاتر در دانشکده هنرهای دراماتیک به تحصیل پرداخت. چیزی که شاخصه بازیگری مسعود رایگان محسوب می شود باورپذیر بودن بازی های اوست. نقش آفرینی او در آثاری با مضامین متفاوت و دور از هم نشان از توانایی بالای این بازیگر در ایفای کارکترهای جدید و غیرکلیشه ای دارد.
مسعود رایگان در سریال «نفس» ساختهی جلیل سامان
مسعود رایگان در دهه 50 بازی در یک فیلم سینمایی به کارگردانی مرتضی جزایری و چندبرنامه تلویزیونی را تجربه کرد و سپس برای ادامه تحصیل راهی کشور سوئد شد. او در سال های اقامت خود در این کشور ضمن تحصیل در مدرسه فیلم سوئد فعالیت های هنری خود را نیز ادامه داد. به واقع می توان گفت رایگان بخش زیادی از تجارب هنری خود را در همکاری با مراکز فرهنگی و هنری این کشور به دست آورده است.
مسعود رایگان در سریال «نفس» ساختهی جلیل سامان
او در آن سال ها با راکز اینترنشنال کالچر، فرهنگ ملل و تئاتر شهر، تئاتر ملی، تئاتر اوروبرد، تئاتر القبر به همکاری پرداخت. همچنین با ساخت برنامه ای تحت عنوان «دستهای روشن» برای شبکه دو تلویزیون سوئد کارگردانی یک پروژه را نیز تجربه کرد. بازی در فیلم «زندگی خطرناک» ساخته سوزان اوستن و چهار سریال در شبکه چهار تلویزیون سوئد از دیگر فعالیت هایی بود که مسعود رایگان در سال های حضور خود در سوئد انجام داده است.
مسعود رایگان در سریال «نفس» ساختهی جلیل سامان
او پس از سال ها دوری از فضای هنری ایران در سال 1381 به دعوت از وحید موسائیان کارکردان، تهیه کننده و فیلمنامه نویس ایرانی به کشور بازگشت و در فیلم «خاموشی دریا» نقش آفرینی کرد. دو سال پس از آن مسعود رایگان برای بازی در فیلم سینمایی «خیلی دور، خیلی نزدیک» مقابل دوربین رضا میرکریمی قرارگرفت. بازی تاثیرگذار او در این فیلم مورد تحسین و توجه بسیاری از مخاطبان سینما قرار گرفت؛ به گونه ای که برای نقش آفرینی در این فیلم کاندید دریافت سیمرغ بلورین بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از بیست و سومین دوره جشنواره فیلم فجر شد و جایزه جشنخانه سینما را از آن خود کرد. مسعود رایگان پس از بازی در این فیلم مورد توجه بسیاری از کارگردان های سینما و تلویزیون قرار گرفت و طی این سال ها حضوری مداوم در عرصه بازیگری را تجربه کرده است. او در سال 1392 برای بازی در فیلم «برلین منفی 7» نیز نامزد دریافت جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شد.
مسعود رایگان در عرصه کارگردانی تئاتر نیز حضوری فعال دارد که از جمله آثار او می توان به نمایش های «دو مرد در یک اتاق»، «فرشته مرگ» و «بی گناهان» اشاره کرد.
داریوش فرهنگ
داریوش فرهنگ کارگردان، فیلمنامه نویس و بازیگر مطرح سینما و تلویزیون ایران در سال 1336 در آبادان متولد شد. او فارغ التحصیل رشته کارگردانی تئاتر از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران است. او فعالیت هنری خود را پیش از انقلاب در سال 1345 در زمینه تئاتر آغاز کرد. داریوش فرهنگ حضور در سینما را در سال 1359 با بازی در فیلم کوتاه «سلندر» به کارگردانی واروژ کریم مسیحی تجربه کرد. سپس در سال 1360 با فیلم «رسول پسر ابوالقاسم» فیلمنامه نویسی و کاگردانی در سینما را نیز آغاز نمود.
بسیاری از مخاطبان سینما و تلویزیون داریوش فرهنگ را با مجموعه پرطرفدار «سلطان و شبان» به یاد دارند؛ اثری که در دهه 60 مخاطبان فراوانی را پای تلویزیون نشاند. او در سال 1369 با بازی در فیلم «دو فیلم با یک بلیط» به کارگردانی و نویسندگی خود، خوش درخشید و نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی و برنده جایزه ویژه هیات داوران از نهمین دوره جشنواره فیلم فجر شد. این اثر دیپلم افتخار بهترین فیلم را نیز در این جشنواره دریافت کرد و مهدی هاشمی بازیگر نقش اصلی آن برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد شد.
فاطمه گودرزی
فاطمه گودرزی بازیگر پر سابقه سینما و تلویزیون متولد سال 1342 در شهر تهران است. او فعالیت خود در عرصه بازیگری را با مجموعه «گالش های مادربزرگ» به کارگردانی بهمن زرین پور در سال 1367 آغاز کرد. گودرزی با نقش آفرینی در کاراکترهایی با گویش محلی توانایی خود در این زمینه را به خوبی نشان داده است، ویژگی مهمی که در کمتر بازیگر زن ایرانی با این میزان باورپذیری مشاهده می شود. ورود او به عرصه سینما با بازی در فیلم «مهاجران» ساخته مهدی صباغ زاده آغاز شد و تاکنون در بیش از بیست فیلم سینمایی و تله فیلم به نقش آفرینی پرداخته است.
فاطمه گودرزی در سریال «نفس» ساختهی جلیل سامان
فاطمه گودرزی در سال 1374 برای بازی در فیلم سینمایی «غزال» برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن از جشنواره فیلم فجر شد. همچنین در کارنامه هنری او دو نامزدی برای سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن در سال 1377 و نقش مکمل زن در سال 1370 نیز به چشم می خورد.
ژاله صامتی
ژاله صامتی متولد سال 1351 در تهران است و در رشته تئاتر در دانشکده هنر دانشگاه تهران به تحصیل پرداخته. او بازیگری را نخستین بار با نقش آفرینی در فیلم سینمایی «دت یعنی دختر» به کارگردانی ابوالفضل جلیلی تجربه کرد. همکاری او با این کارگردان موجب شد تا پس از آن در سریال های تلویزیونی مانند «آژانس دوستی»، «فکر پلید» و «کارآگاه شمسی و دستیارش مادام» نیز بازی کند. ژاله صامتی پس از بازی در فیلم «ضد گلوله» چند سالی از سینما و تلویزیون دور بود. وی دلیل عدم حضور خود را کیفیت پایین فیلمنامه ها در سال های اخیر عنوان می کند.
ژاله صامتی در سریال «نفس» ساخته جلیل سامان
ژاله صامتی به بازیگری در تئاتر نیز علاقه زیادی دارد و معتقد است که "در صحنه تئاتر، تماشاگر فقط متمرکز به آنچه که روی صحنه بوده می شود و دیگر دغدغه آماده کردن شام و ناهار خود را ندارد."
ژاله صامتی در سریال«نفس» ساختهی جلیل سامان
از دیگر فعالیت های ژاله صامتی می توان به آموزش بازیگری نیز اشاره کرد. او به هنرجویان بازیگری مبانی این رشته را آموزش می دهد. صامتی در طی سال های فعالیت در عرصه سینما در فیلم هایی مانند «دراکولا»، «ضد گلوله»، «رفیق بد» و «نیش زنبور» به نقش آفرینی پرداخته است. آنچه از بازی ژاله صامتی بینندگان را به خود جذب می کند، نقش آفرینی طبیعی و واقع گرایانه اوست. عصبانیت، اندوه، گریه و خنده همگی در بازی ژاله صامتی طبیعی جلوه می کنند.
بهناز جعفری
بهناز جعفری متولد سال 1353 در تهران و در رشته ادبیات نمایشی در دانشگاه آزاد اسلامی تحصیل کرده است. او بازیگری را با حضوری کوتاه در فیلم سینمایی «روسری آبی» ساخته رخشان بنی اعتماد تجربه کرد. از ویژگی های بهناز جعفری می توان به بازی طبیعی و واقعی او حتی در نقش های کوتاه اشاره کرد. دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن نیز از بیستمین جشنواره فیلم فجر برای بازی کوتاهش در فیلم «خانه ای روی آب» موید این موضوع است.
بهناز جعفری در طول فعالیت مداوم خود در سینما و تلویزیون با کارگردان های مطرحی چون فریدون جیرانی، داود میرباقری، کیانوش عیاری، کمال تبریزی و ابراهیم حاتمی کیا همکاری داشته است. نقش آفرینی او در کاراکترهای متفاوت مشخصه بازی های بهناز جعفری است. او با بازی در سریال «مختارنامه» توانایی خود را برای بازی در آثار تاریخی به خوبی نشان داد. همچنین با حضور در فیلم «آب پریا» به کارگردانی مرضیه برومند نیز قابلیت خود در ایفای نقش های کمدی فانتزی را ثابت نمود. بهناز جعفری برای بازی در فیلم «تلفن همراه رئیس جمهور» دیپلم افتخار بهترین بازیگر زن را از سیامین دوره جشنواره فیلم فجر دریافت کرد.
علیرضا کمالی
علیرضا کمالی متولد سال 1359 در تهران است. او فعالیت هنری خود را در رشته نمایش عروسکی آغاز کرد و در نهمین جشنواره سراسری تئاتر فجر به عنوان بهترین بازیگر انتخاب شد. حضور جدی او در عرصه سینما و تلویزیون با بازیگری آغاز نشد. علیرضا کمالی در سال 1382 به عنوان دستیار کارگردان در سریال معروف «شیخ بهایی» ساخته شهرام اسدی فعالیت داشت. اولین حضور او در مقابل دوربین به فیلم «امام حسین» به کارگردانی شهریان بحرانی در سال 1382 باز می گردد که به دلیل توقف فیلمبرداری این پروژه بازی او هیچگاه دیده نشد. پس از آن علیرضا کمالی با بازی در فیلم سینمایی «جنگ کودکانه» به کارگردانی ابوالقاسم طالبی به دنیای بازیگری راه یافت.
او در طی سال های فعالیت خود در سینما و تلویزیون در آثار مطرحی نظیر «نرگس» ساخته سیروس مقدم، سینمایی «دست های خالی» به کارگردانی ابوالقاسم طالب و «ملک سلیمان» اثر شهریار بحرانی بازی کرده است.
پژمان جمشیدی
پژمان جمشیدی بازیکن سابق فوتبال ایران است که در سال 1392 با بازی در سریال طنز "پژمان" وارد دنیای بازیگری شد. طرح اولیه این سریال که ایده پژمان جمشیدی نیز بود موجب شد تا استعداد هنری او به کارگردان های مختلف شناسانده شود.
پژمان جمشیدی که عمر کوتاهی در عرصه بازیگری دارد در طی این چهار سال که از فعالیت هنری اش می گذرد بیشتر مجذوب صحنه تئاتر بوده و در بیش از ده نمایش نقش آفرینی کرده است. او با بازی در فیلم سینمایی "آتش بس 2" در سال 1393 پا به عرصه سینما نیز گذاشت و تا پایان سال 1394 در دو فیلم "خوب بد جلف" و "50 کیلو آلبالو" نیز بازی کرد.
به نظر می رسد در میان ورزشکارانی که هر از مدتی وارد دنیای بازیگری می شوند و به سبب شهرتی که دارند در چند نقش کوتاه بازی می کنند و سپس ناپدید می شود پژمان جمشیدی یک استثنا باشد زیرا او واقعا استعداد جدا افتاده ای از دنیای هنر است که به تازگی راه خود را پیدا کرده.