به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
به گزارش منظوم؛ مرجع سینما و تلویزیون ایران، جدیدترین و آخرین اخبار جشنواره را با هم مرور میکنیم:
سی و ششمین جشنواره فیلم فجر در ششمین روز برگزاری با حضور سازندگان فیلمهای سینمایی در سینماهای مردمی و برپایی نشستهای جنجالی و پرسروصدا در سینمای اهالی رسانه همراه بود. همچنین در این روز یکی از فیلمها توانست رکورد روز گذشته خود را در سینماهای مردمی تکرار کند.
حواشی ادامهدار نشستهای خبری
در ششمین روز از نمایش فیلمها برای اهالی رسانه، خبرنگاران ساعت ۱۴ شاهد نمایش فیلم «مغزهای کوچک زنگ زده» ساخته هومن سیدی بودند، فیلمی که ریتم و موضوع متفاوتی که داشت تا حد زیادی تماشاگران را راضی نگه داشت، اما بازی بازیگران آنچنان که باید به دل مخاطبان نشست.
نشست خبری این فیلم نیز با روندی عادی و مناسب در حال سپری شدن بود تا اینکه در پایان جلسه نحوه صحبت دو خبرنگار که فرصتی برای پرسش سوال خود پیدا نکرده بودند باعث نارضایتی سیدی شد و او در واکنش به آنها بیان کرد که میتواند مانند خودشان صحبت کند و جلسه را ترک کرد.
«امپراطور جهنم» به کارگردانی پرویز شیخطادی دومین فیلمی بود که برای اهالی رسانه به نمایش درآمد، فیلمی که از همان ابتدا با انتخابش حواشی زیادی را ایجاد کرد. این فیلم به گفته شیخطادی دومین گام از سه گانهای است که مدنظر دارد.
حضور علی نصیریان بازیگر «امپراطور جهنم» پس از سالها در نشست خبری یک فیلم بسیار اهمیت داشت. او در اواسط جلسه پرسش و پاسخ به علت کسالت سالن نشست خبری را ترک کرد.
سومین و آخرین فیلم روز سهشنبه به «عرق سرد» ساخته سهیل بیرقی اختصاص داشت فیلمی برگرفته از یک داستان واقعی با بازی باران کوثری که به کاپیتان تیم ملی فوتسال میپردازد که همسرش او را ممنوعالخروج کرده است.
برخلاف انتظار در نشست خبری این فیلم به جای آنکه از بازیگران به خاطر ایفای نقش های متفاوتشان سوال شود، تمامی سوال ها حول محور کارگردان و نگاهی که در فیلم داشت میگشت.
این نشست شاهد اعتراضات مکرر خبرنگاران و عکاسان به روند برگزاری جلسات پرسش و پاسخ بود و موضوع فیلم هم باعث شده بود تا دوگانگی میان اهالی رسانه شکل بگیرد. همچنین سخنان لیلی رشیدی در آخر نشست درباره قوانین عقب افتاده کشور با تشویق باران کوثری و حاضرین همراه شد.
محمدمهدی حیدریان رییس سازمان سینمایی به همراه علیرضا رضاداد روز گذشته برای بازدید از سینمای رسانه به پردیس ملت آمدند. حیدریان در این دیدار اعلام کرد که برای داشتن جشنوارهای تخصصی تر بهتر است این رویداد در همین مکان برگزار شود.
اعتراضات عکاسان به دلیل نداشتن موقعیت مناسب برای عکاسی، اعتراض یک خبرنگار به افرادی که خودشان را زودتر به سالن نشست رسانده و با پرسیدن سوالاتی تنها قصد معرفی خود را دارند، از حواشی روز پنجم جشنواره در سینمای اهالی رسانه بود.
«بمب، یک عاشقانه» رکورد خود را تکرار کرد
ششمین روز از جشنواره فیلم فجر با حضور گسترده سازندگان و عوامل فیلم های حاضر در سینماهای مردمی همراه شد.
در این روز رضا عطاران به همراه مهران احمدی با حضور در پردیس کورش به تماشای «مصادره» با مردم نشستند. امین حیایی هم با حضور در سینما جوان «دارکوب» ساخته بهروز شعیبی را با مردم تماشا کرد.
حضور بهرام رادان، علیرضا قربانی و مصطفی کیایی در سینما فرهنگ برای دیدن «چهارراه استانبول» جالب توجه بود. «لاتاری» محمدحسین مهدویان و «اتاق تاریک» روح الله حجازی دیگر فیلم هایی بودند که عواملشان در سینماهای مردمی حضور پیدا کردند.
نکته با اهمیت روز ششم جشنواره، تکرار رکورد فیلم «بمب، یک عاشقانه» پیمان معادی بود. فیلم معادی در روز ششم با سانس فوق العاده ۵۰ دقیقه بامداد سینما آزادی رکورد ۱۲ اکران در یک روز جشنواره خود را بار دیگر تکرار کرد.
«لاتاری» در پردیس کوروش و سینما ماندانا، «شعله ور» در پردیس چارسو و «چهارراه استانبول» در سینما فرهنگ و اریکه ایرانیان، «مصادره» در سینما جوان و پردیس کوروش دیگر آثاری بودند که در روز ششم به سانس فوقالعاده رسیدند.
واکنش مسئول بخش آرای مردمی جشنواره به اعتراضات
علی آشتیانی پور، مسئول بخش آرای مردمی سیوششمین جشنواره فیلم فجر روز گذشته در واکنش به اعتراض برخی کارگردانان به نحوه رای گیری گفت: صاحبان اثر باید رای مردم را بپذیرند و برای رای آنان احترام قائل باشند باید بپذیریم که اگر اثری را به جشنواره میفرستیم به ان مجموعه اعتماد کنیم و به نوع داوریها و رای مردم هم احترام بگذاریم.
او ادامه داد: اینکه فیلمسازی میگوید فیلمش به سانس فوقالعاده رسیده اما رای برتر را در آرای مردمی نگرفته دلیلی بر ناعادلانه بودن آراء نیست، بلکه کارگردانان باید بدانند سانس فوقالعاده تاثیری در آرای مردمی ندارد.
آشتیانیپور در ادامه تصریح کرد: طبیعتا روز آخر قرار است یک فیلم برتر از آرای مردمی اعلام شود و آن ۲۴ فیلم که از قافله عقب ماندند قطعا ناراحت هستند اما امیدواریم که در اکران عمومی بتوانند جایگاه خودشان را میان مخاطبان پیدا کنند. ضمن احترام به تمامی فیلمسازان، باید به رأی مردم و سلایق آنان احترام بگذارند.
مجید مجیدی پس از تماشای «تنگه ابوقریب»: درود به شرف بهرام توکلی!
مجید مجیدی معتقد است: فیلم «تنگه ابوقریب» روایتی سرراست، درست و بدون شعار دارد که در سینمای جنگ کمتر دیده شده است.
این کارگردان سینما بعد از تماشای فیلم «تنگه ابوقریب» در سیوششمین جشنواره فیلم فجر اعلام کرد: درود به شرف بهرام توکلی، با اینکه در جنگ نبوده اما با یک تصویر حماسی جنگ را روایت و مظلومیت و خلوص بچههای جنگ را به خوبی تصویر کرده است.
مجیدی «تنگه ابوقریب» را یکی از بهترین فیلمهای جشنواره دانست و گفت: ممکن است گفته شود فیلم قصه ندارد و یا شخصیتها جا نیفتاده است. اما علیرغم اینها بخشی از حقیقت جنگ را ثبت میکند که برای خیلیها مغفول مانده است و قهرمان این فیلم همه بچههای جنگ هستند. ابوقریب یکی از نقاط عطف جنگ ما در تاریخ است که به آن پرداخته نشده اما به اندازه کل جنگ ما مهم بوده و توکلی به زیبایی این شکوه، عظمت و حماسه را به تصویر کشیده است.
این کارگردان سینمای ایران اظهار امیدواری کرد: «تنگه ابوقریب» سرفصل خیلی خوبی برای سینمای جنگ باشد، فیلمی که بدون شعار مستقیما وارد خود جنگ میشود و اینکه گفته میشود جنگ ما دفاع مقدس بوده است، این فیلم به خوبی دفاع را نشان میدهد.
این فیلم با بازی جواد عزتی، امیر جدیدی، حمیدرضا آذرنگ، علی سلیمانی، قربان نجفی و مهدی قربانی روایتگر دفاع دلاورمردانه گردان عمار در برابر لشکرکشی رژیم بعث به فکه و شرهانی است.
توکلی در سالهای گذشته فیلمهایی ساخته که شناختهشدهترین آنها شاید «اینجا بدون من» باشد. او فیلمهای دیگری همچون «پرسه در مه»، «من دیهگو مارادونا هستم»، «بیگانه» و «آسمان زرد کم عمق» را هم ساخته که گفته میشود در بین اینها «تنگه ابوقریب» متفاوت از بقیه خواهد بود.
پاسخ عماد افروغ داور سال گذشته جشنواره به تهیه کننده «امپراطور جهنم»
اول اینکه چون ممکن است اینگونه تداعی شود که بنده مخاطب شما در سانسور مورد اشاره باشم، دقیقاً بفرمایید کجا و چه کسی فیلم شما را سانسور کرده است؟
دوم اینکه از جشنواره پارسال تاکنون، هیچ نقدی بر فیلم شما وارد نکردهام و در جشنواره امسال نیز هنوز توفیق تماشای آن را نیافتهام که نقدی محتمل داشته باشم و در مطلبی که روز شنبه از بنده منتشر خواهد شد، صادقانه برای فیلم شما آرزوی موفقیت و استقبال کردهام. در جشنواره سال گذشته به عنوان عضو هیئت انتخاب در برابر مواضع سخت و منتقدانه شما که با حمایت رسانه ملی نیز همراه بود، پاسخی کوتاه، آن هم در پاسخ به پرسش اصحاب رسانه، از جمله رسانه ملی دادم.
نماینده پیشین مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، بهعنوان سومین نکته خود آورده است: این پرسش که چرا فیلم شما به جشنواره امسال راه یافته است، پرسشی نیست که شما طرف پاسخ آن باشید. مسئولان جشنواره باید پاسخگو باشند. اینکه با دلیل و مدرک بفرمایند چرا فیلمی که داوری شده است، مجدداً راه مییابد اما فیلمی که داوری نشده است، به بهانه داوری در سال گذشته از ورود در جشنواره باز میماند. و اگر میفرمایید این سؤال هم به شما ربطی ندارد، با عرض معذرت، این دیگر جزء تکالیف روشنفکری و شهروندی من است. در ضمن هیچگاه بدون تماس یک خبرنگار رسمی یا یک سایت سینمایی، به طرح این پرسش مبادرت نکردهام.
آخرین اخبار، رویدادها و حواشی روز سینما، تلویزیون، بازیگران و هنرمندان ایران را در صفحهی اخبار منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران میتوانید دنبال کنید.