به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
منظوم؛ مرجع سینما و تلویزیون ایران:
بیست و سه نفر! بیست و سه روایت جذاب و حماسی از قهرمانانی متفاوت. بیست و سه نفر نام فیلمی سینمایی است که مهدی جعفری آن را جلوی دوربین برده است. اگر عبارت معرفی فیلم بیست و سه نفر را در اینترنت جستجو کنید، بیتردید بلافاصله با خبر حضور سردار قاسم سلیمانی در مراسم افتتاح فیلمبرداری این فیلم روبرو خواهید شد. حتی برخی اخبار و رسانهها فراتر رفتند و بهنوعی اعلام کردند که سردار قاسم سلیمانی بهعنوان هنرپیشه هم در برخی صحنههای فیلم حضور خواهد داشت! اما این فیلم مگر چه دارد که چنین اخباری دربارهاش منتشر میشود؟
مهدی جعفری، کارگردان فیلم، سالهاست که در دنیای سینما در بسیاری از حرفهها، بهخصوص بهطور تخصصی در حرفه مدیر فیلمبرداری فعالیت میکند و از این طریق در ساخت بسیاری از فیلمهای موفق از کارگردانان نامدار سینمای ایران نظیر اتوبوس شب، از کیومرث پوراحمد، بهوقت شام، از ابراهیم حاتمیکیا و دهلیز ساخته بهروز شعیبی مشارکت کرده است. او در عین حال، در مقام کارگردان، چندین فیلم کوتاه و مجموعه مستند و داستانی هم در کارنامه خود دارد. از همین کارنامه مشخص میشود که این سوژه، مقطعی خاص از زندگی این بیست و سه نفر، سالهاست که دغدغه مهدی جعفری بوده و بر اساس آن، دو کار دیگر، یک مجموعه مستند و یک فیلم مستند هم انجام داده است.
در خلاصه داستان فیلم بیست و سه نفر، این نکته ذکر شده که بر اساس کتاب خاطراتی از یکی از این افراد به نام آن بیست و سه نفر، نوشته شده است. اما این بیست و سه نفر چه کسانی هستند؟ با اندکی جستجو، چنین ماجرایی آشکار میشود: بیست و سه نوجوان ایرانی رزمنده، حین جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، در یک روز مشخص، اما در نقاط مختلفی از جبهه به دست نیروهای عراقی اسیر شدند. اینکه همزمان بیست و سه اسیر در گروه سنی بین 13 تا 18 سال وارد خاک عراق شدند، تیم تبلیغاتی صدام را به این خیال انداخت که از ایشان برای فشار تبلیغاتی علیه ایران استفاده کنند. و این سرآغاز جریانات جالبتوجه و خاصی شد که این بیست و سه نفر را به یکدیگر پیوند زد. بعد از آزادی ایشان از بند اسارت و بازگشت به وطن اسلامی، داستان آنها دستمایه ساخت برنامهها و آثار تلویزیونی و مستند و کتابهای متعددی شد. در این کتاب خاطرات، حاج قاسم سلیمانی هم حضوری کوتاهمدت دارد و شاید همین دلیلی برای حضور احتمالی چهره سردار در این فیلم باشد.
مهدی جعفری هم پس از مدتها کار و بررسی روی این ماجرا، آن را در قالب یک مجموعه مستند، سپس فیلم مستند و در حال حاضر فیلم سینمایی بر اساس آن، ارائه کرد. قرار است این فیلم بر اساس خاطرات این گروه که در قالب کتابی با همین نام توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسید، ساخته شود. اما چندان واضح نیست که ساختار این فیلم بیشتر گرایش به داستانی دارد یا مستند. حضور احتمالی سردار قاسم سلیمانی و خبر استفاده از فیلمبریدههای مصاحبههای این افراد، این احتمال را بیشتر میکند که با فیلمی مستند روبرو باشیم. حتی بهنظر میرسد شاید ساختاری مشابه فیلم ایستاده در غبار ساخته محمدحسین مهدویان در کار باشد: ارائه خطی داستانی، اما کاملاً مستند و حتی با تدوین و نوع کادربندی و فضاسازی یک فیلم مستند.
فیلمنامهنویسی برای چنین فیلمی، کار چندان راحتی نیست. هم مقتضیات رعایت جذابیت درام در کار است، هم ضرورت وفاداری به استناد به واقعیت، هم استفاده درست از چهارچوب کتاب مورد نظر برای اقتباس. و بهنظر میرسد برای مهدی جعفری نیز، این اولین تجربه در این قالب باشد. همچنین خبری درباره نویسنده فیلمنامه این فیلم منتشر نشده است. همچنین خود مهدی جعفری هم سابقه نگارش فیلمنامه برای آثار خود را دارد. باید منتظر ماند و دید این چالش برای ساخت این فیلم چگونه حل شده و آیا فیلمنامهای در خور برای موضوعی چنین جذاب در عین حال پیچیده، فراهم شده یا خیر.
عناصر موجود در روایت واقعی این بیست و سه نفر، در حد زیادی دراماتیک و دارای اوج و فرود کافی و نقاط اوج بدیع و ناب هست. سن و سال این افراد پس زمینه جنگ، اسارت تصادفی ایشان در یک روز، ایده استفاده تبلیغاتی از این جریان توسط دشمن، فرهنگ حاکم بر روحیه رزمندگان ایرانی در سالهای دفاع مقدس و حواشی بعدی این جریان، بهقدری جذاب هستند که حتی در قالب روایتی شفاهی و خطی، توجه مخاطب را جلب میکند. اگر استانداردهای کافی برای ساخت اثری با این محتوا رعایت شده باشد، میتوان منتظر مشاهده فیلمی فوقالعاده در جشنواره امسال بود.
سایت منظوم در بخش بازیگران این فیلم فقط از قاسم سلیمانی و مازیار حاجتی نام برده است. مازیار حاجتی همچنین در بخش سمت دستیار کارگردان و برنامهریز فیلم هم با مهدی جعفری همکاری کرده است. عکسهایی که از این فیلم منتشر شده، تعدادی نوجوان را با گریم و طراحی لباس رزمندگان در سالهای جنگ نشان میدهد. بهنظر میرسد از تعدادی نابازیگر تازهکار برای ایفای نقش این بیست و سه نفر استفاده شده است. شاید این تمهید برای ایجاد فضایی کاملاً طبیعی و شبه مستند بسیار مفید باشد. با این حال نام این هنرپیشگان نوجوان و ناشناخته، اعلام نشده است.
این فیلم بنا به موضوع حساس و جذاب و واقعی، توجه خاص حاج قاسم سلیمانی و آنچه از سبک انتخابشده فیلمساز برای ساخت آن بر میآید، یکی از فیلمهای مورد توجه جشنواره امسال خواهد بود. همچنین ممکن است دچار حواشیای شود که معمولاً در سینمای ایران پیرامون این دسته از فیلمها رخ میدهد. جعفری باید بسیار هنرمندانه و هوشمندانه این فیلم را ساخته باشد تا ارزش فیلمش بهواسطه گرفتاری در حواشی غیر سینمایی نادیده گرفته نشود. اگر جعفری در این کار موفق شده باشد، میتوان گفت سینمای ایران در ژانر داستانهای نوجوانانه و همچنین در ژانر جنگ، صاحب اثری ارزشمند خواهد شد. برای سنجش نتیجه تلاش مهدی جعفری، باید منتظر ماند تا این بیست و سه نفر بر پرده نقرهای جادوی هفتم، در عرصه سیمرغ ظاهر شوند.
این فیلم، محصول موسسه هنری اوج است که سابقه خوبی در مشارکت در ساخت آثار موفق سینمای ایران دارد، همچنین شهرت به نوعی طرز فکر خاص در حوزه سیاسی و اجتماعی داشته است که شاید بر پیشفرض گروهی از مخاطبان پیش از دیدن این فیلم اثر بگذارد. تهیهکننده آن مجتبی فرآورده است.
نویسنده: سمیه سادات حسینی
آخرین اخبار، رویدادها و حواشی روز سینما، تلویزیون، بازیگران و هنرمندان ایران را در صفحهی اخبار منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران میتوانید دنبال کنید.
حقیقت رو از مدافعان حرم بپرسید!!!!
سردار سلیمانیم که تاج سره
سردار .. شما سروری ...
من دوستتون دارم....