به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
ورزش ایران، مانند سایر رشتهها روزهای پر تب و تابی را سپری کرده و یکی از دردناکترین این اتفاقات، مهاجرت بیشمار و غم انگیز ورزشکاران ایرانی بود که هریک در جای خود میتوانستند باحمایت بیشتر بدرخشند خصوصا در سالی که گذشت شاهد رشد بیشتر این معقوله بودهایم که بسیار ناراحت کننده است. در ادامه فهرستی از ورزشکارانی که با پرچم و نام ایران خداحافظی کردند و تصمیم به ادامه فعالیتشان در خارج شدهاند آورده شده کا با هم مرور میکنیم.
کیمیا علیزاده در 19 تیرماه 1377 در شهر کرج به دنیا آمد. خانواده ی کیمیا اصالتا آذری هستند. وی جوانترین مدالآور تاریخ ایران در ادوار المپیک است در ورزش ایران هرگز سابقه نداشته که از یک دختر ورزشکار اینگونه استقبال شود. نجمه خدمتی در 18 سالگی و در رقابت های تیراندازی بازی های آسیایی قهرمان شد و در بازگشت به ایران با استقبال با شکوه مردم شهر زادگاهش روبرو شد، اتفاقی که برای خدیجه آزادپور ووشوکار و قهرمان بازی های آسیایی در سال 2010 افتاد و یا شهربانو منصوریان دیگر ووشوکار مطرح ورزش کشور. اما این یکی واقعا بی سابقه بود. استقبالی که از کیمیا علیزاده شد در هیچ بازه زمانی تاریخ ورزش ایران سابقه نداشته است. در سطح شهر کرج هم بنرهای فراوانی بابت تبریک به این تکواندو کار دیده میشد. کیمیا علیزاده با حامد معدنچی از والیبالیست های سابق تیم ملی ازدواج کرده است.
۱۹ دی ۱۳۹۸ ماه خبر رسید که کیمیا علیزاده تصمیم گرفته است در مسابقات آتی خود در عرصههای مختلف خارج از پرچم جمهوری اسلامی ایران بازی کند. این تصمیم زمانی به گوش رسید که تصویری از کیمیا علیزاده با پوشش نامناسب در حال تمرین در کشور هلند منتشر شد. او با تمام اتفاقات خوب و بد که با آن در ایران روبرو شد پس از خروج از ایران در نشست خبری که در کشور آلمان برگزار شد گفت: مهاجرت کردم تا به آرامش برسم.
شهره بیات ۲۳ اسفند ۱۳۶۵ در شهر رشت استان گیلان بدنیا امد. او نخستین و بانوی داور بینالمللی شطرنج رتبه A در آسیا و آموزگار فدراسیون جهانی شطرنج است که داوری مسابقات مهمی از جمله فینال قهرمانی شطرنج بانوان جهان را در کارنامه دارد. بیات به کشور آلمان مهاجرت کرده و به گفته خودش قصد بازگشت به ایران را ندارد وی در حالی که در مرحله دوم مسابقات در روسیه بهسر میبرد، رسانه های داخلی اعلام کردند که وی پناهنده شده است.
متولد سال 1375 از توابع تهران کشتی گیر آزاد کار ایرانی و عضو تیم ملی کشتی ایرانی کشتی این کشتی گیر با لیاقت ایرانی هم یکی دیگر از ورزشکارن مهاجرت کرده است که مقصد کانادا را پیش گرفت و از این پس برای این کشور در رویدادهای بین المللی به رقابت خواهد پرداخت.
زنگنه آبان ماه ۹۸ راهی کانادا شد و در این کشور اعلام کرد که دیگر به ایران باز نخواهد گشت. او از سال ۲۰۲۲ نیز رسما برای کانادا در رویدادهای بینالمللی کشتی میگیرد.
میترا حجازیپور ۲۰ بهمن ۱۳۷۱ در شهر مشهد متولد شد که درجه استادی بزرگ بانوان را در سال ۲۰۱۵ به دست آورده است. وی در سال ۱۳۹۱ قهرمانی شطرنج زنان ایران را کسب کرد او نیز از دیگر ورزشکاران مهاجر است که عازم کشور فرانسه شد.
علیرضا فیروزجا ۲۸ خرداد ۱۳۸۲ در بابل متولد شد وی از دیگر شطرنج بازهای ایرانی است نام وی در ژوئن ۲۰۲۰ در صدر ردهبندی شطرنج جوانان جهان قرار گرفت. فیروزجا در دسامبر ۲۰۱۹ اعلام کرد که دیگر با پرچم ایران در مسابقات شرکت نمیکند. او در مسابقات جهانی روسیه در دسامبر ۲۰۱۹ با پرچم فدراسیون بینالمللی شطرنج شرکت کرد و در دور نهایی در سکوی دوم شطرنج سریع جهان قرار گرفت.
فیروزجا در سال ۱۳۹۴ و در سن ۱۳ سالگی موفق شد احسان قائممقامی، اولین استاد بزرگ شطرنج ایران، را شکست دهد. وی جوانترین استاد بزرگ تاریخ شطرنج ایران است که توانست در فروردین سال ۱۳۹۷ و در سن ۱۴ سال و ۱۰ ماه به این عنوان دست یابد. عنوانی که پیش از او در اختیار پرهام مقصودلو با ۱۶ سال و ۱ ماه بود.
مهدی خدابخشی متولد 1 اردیبهشت 1370 در تهران ، تکواندوکار ایرانی با تابعیت صربستان است.خدابخشی سال 1390 وقتی 20 ساله بود اولین بار توانست طلای مسابقات قهرمانی ارتش های جهانی را در کشور ویتنام بنام خود ثبت کند و مدال طلا وزن 87 کیلوگرم در بازی های همبستگی کشورهای اسلامی 2013 اندونزی و قهرمانی در مسابقات جهانی تکواندو 2015 از دیگر افتخارات این ورزشکار ایرانی است.خدابخشی بعنوان جانشین یوسف کرمی وارد تیم ملی ایران شد ، اما بی مهری با ورزشکاران باعث شده یکی پس از دیگری دنبال مهاجرت و تغییر تابعیت باشند.
از دیگر ورزشکاران مهاجر که تغییر تابعیت داده و عازم سوئیس شد میتوان به غزل حکیمی فرد اشاره نمود ایشان ۲۵ فروردین ۱۳۷۳ در تهران متولد شد یکی دیگر از شطرنج بازان ایرانی و استاد بزرگ زنان لقب گرفته است. وی از سال ۲۰۲۰ فدراسیون شطرنج خود را از کشورمان به سوئیس تغییر داد و از این پس زیر پرچم این کشور در مسابقات بینالمللی شرکت کرد او پیش از تغییر پرچم و در آخرین رنکینگ جهانی درسال ۲۰۲۰، با ریتینگ ۲۲۶۵ در رده پنجاه و چهارم شطرنجبازان ایران قرار داشت.
مولایی ۵ دی ۱۳۷۰ در تهران متولد شد است که در بازیهای المپیک تابستانی 2016 حضور داشت. وی در مسابقات جهانی جودو نمایندهٔ ایران بوده و نشان برنز و همچنین نشان طلا را کسب کرده است او در آذر 98 شهروند مغولستان شد و با بعد از آن با پرچم این کشور در مسابقات شرکت خواهد کرد.
ورزشکارنی که با بی تدبیری برخی مسئولین محترم، حال با هر دلایلی که هست در لیست مهاجرین به خارج از کشور قرار گرفتند که قطعا هرکدامشان به نوبه خود میتوانستند با پرچم زیبای میهن عزیزمان ایران افتخارها کسب کنند.گرچه تعداد ورزشکارانی که از ایران مهاجرت کردند خیلی بیشتر از اینهاست محسن غفار و وحید سرلک (آلمان)، احسان رجبی (آمریکا) و امیر شیخحسینی (هلند) نیز از دیگر نفراتی بودند که از کشور مهاجرت کردند.
آخرین اخبار،رویدادها و حواشی روز سینما، تلویزیون، بازیگران و هنرمندان ایران را در صفحهی اخبار منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران میتوانید دنبال کنید.