به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
به گزارش منظوم؛ مرجع سینما و تلویزیون ایران، برخی از مهمترین و خواندنی ترین گزارش ها و تحلیل های مطبوعات و خبرگزاری های کشور درباره مهمان خارجی جنجالی عادل فردوسی پور در روزهای گذشته را در ادامه بخوانید.
توضیحات روزنامه صدا و سیما درباره ماجرای جنجالی حضور کارلوس پویول
روزنامه جام جم نوشت:
«کارلس پویول» بازیکنی با موهای «فرفری» که حضور در قلب خط دفاع باشگاه بارسلونا و تیم ملی اسپانیا برای طرفداران این تیمها به منزله قوت قلب بود و خاطر هواداران را راحت میکرد. خبر حضورش در ویژهبرنامه جام جهانی 2018، سپس عدمحضورش در این برنامه حاشیههایی ایجاد کرد. حاشیههایی که میتوانست با رفتار حرفهایتر عوامل آن، در شب بازی ایران و اسپانیا وجود نداشته باشد.
شاید مخاطبان فوتبال، بازی خداحافظی مهدی مهدویکیا مقابل تیم میلان ایتالیا در سال 92 را به خاطر بیاورند، مسابقهای که بازیکنان تیم پرسپولیس مقابل این تیم حضور یافتند تا بازی خداحافظی او را رقم بزنند، اما این تمام ماجرا نبود. در خبرها شنیده شد که پائولو مالدینی کاپیتان خاطرهانگیز و محبوب باشگاه میلان و تیم ملی ایتالیا در برنامه «نود» حضور خواهد یافت. رسانهها در توضیح علت حضور نیافتن او نوشتند: «مالدینی برای مصاحبه با برنامه 90 درخواست 50 هزار دلار کرده بود که فردوسیپور حاضر به پرداخت آن نشده بود» این نشان میدهد مساله بر سر هزینه بوده و آن زمان آقای مجری توانایی پرداخت چنین رقمی نداشته و به نظر میرسد اسپانسری هم توانایی تامین این هزینه را نداشته است. از این رو نشان میدهد در دعوت از چهرههای بزرگ فوتبال بیش از هرچیز مسائل مالی تعیینکننده است تا جایی که حضور ستارههای فوتبال جهان در مصاحبههای مختلف و حتی مصاحبههای کوتاه با آنها تابع قواعد و پروتکلهای سفت و سخت مالی و دلاری است.
نیممیلیارد تومان ناقابل!
در روزگاری که کشور با تحریم دست و پنجه نرم میکرد از لوئیس فیگو کاپیتان اسبق تیم ملی پرتغال و بازیکن تیمهای باشگاهی بارسلونا و رئال مادرید برای حضور در ویژهبرنامه قرعهکشی جامجهانی دعوت شد. پس از این دعوت، حاشیههای آن خبرساز شد که فیگو برای حضور در این برنامه رقمی حدود 100هزار یورو (معادل نیم میلیارد تومان) دریافت کرده تا برای دقایقی در تصویر تلویزیون نشان داده شود. حتی برخی گفتند که رقمی حدود 3000 یورو نیز برای هرساعت نگهداری از سگ این بازیکن پرداخت شده که در نوع خود تعجب برانگیز بود. با فرض اینکه چنین هزینهای برای یک برنامه تلویزیونی از محل اسپانسر تامین شده باشد، باز هم این سوال مطرح میشود که چنین هزینهای چه سودی برای اسپانسری که معمولا خط و ربط منابع مالیاش روشن نیست، دارد.
آغاز جامجهانی 2018 به دلیل حضور تیم ملی ایران در آن، بهطور طبیعی توجه مخاطب ایرانی را نسبت به این رویداد ورزشی معطوف میکند. از این رو برنامهسازان هم تلاش میکردند که بتوانند برنامههای جذابتری تولید کنند. یکی از این برنامهها که از شبکه سه سیما پخش میشود برنامه «بیست هجده» است که با اجرای مشترک عادل فردوسیپور و محمدرضا احمدی پخش میشود.
«ساموئل اتوئو» بازیکن سیهچهره تیم ملی کامرون و باشگاه بارسلونا، شبی که ایران مقابل مراکش بازی میکرد به عنوان کارشناس خارجی در برنامه تلویزیونی «2018» شرکت کرد تا در کنار جواد نکونام به تحلیل بازی بپردازد. اما وقتی به سخنان این بازیکن در این برنامه مراجعه میکنیم به حرف و اظهارنظر خاصی برخورد نمیکنیم. او به تیمها بابت بازیهایشان تبریک! میگوید و نظراتی کلی پیرامون بازی ارائه میکند. حتی نام مهاجم تیم ملی ایران را نیز نمیداند و تنها با عبارت «مهاجم تیم ایران» از او یاد میکند و موقعیتی که از دست داده بود را مورد اشاره قرار میدهد و اظهار میکند «بازیکنان باید از تکموقعیتها در چنین بازیهایی استفاده کنند!» پس در شب اولی که برنامه با حضور یک بازیکن فوتبال خارجی پخش شد اتفاق چندانی نیفتاد. حتی گاهی مرعوب نام او بودن در لحن و گفتار مجری دوم برنامه مشهود بود.
او از عبارت «آقای اتوئو» برای خطاب کردن فوتبالیست کامرونی استفاده میکرد، در حالی که مجریان برنامههای ورزشی از لحنی صمیمی و با استفاده از اسامی کوچک سعی میکنند فضای خشک و رسمی را از بین ببرند.
خبر حضور ستارههای سابق فوتبال در این برنامه با توجه به حواشی ایجاد شده پس از حضور لوئیس فیگو در برنامه تلویزیونی زمزمههایی مبنی بر محل تامین هزینه حضور آنها را ایجاد کرد.
زمزمههایی که پس از جلوگیری از حضور کارلس پویول جدی شد تا جایی که بیبیسی نیز پایش به موضوع باز شد و در اظهار نظری که به نقل از پویول مطرح کرد، مدل موهای او را مانع حضورش در برنامه تلویزیونی اعلام کرد. در صورتی که با مرور حضور چهرههای ورزشی در تلویزیون چنین ادعایی بیپایه و اساس به نظر میرسد.
در نقل قولی که «بیبیسی» از پویول آورده میخوانیم: «به من گفتند بهدلیل مشکلات ظاهری (موهای بلند) امکان حضور در برنامه را ندارم.» این که چه کسانی چنین حرفی را به پویول گفتهاند و تحت چه شرایطی چنین ادعای از اساس کذبی را مطرح کردهاند محل سوال است.
اما شب بازی با اسپانیا و ساعاتی پیش از آغاز برنامه، خبر رسید که از حضور کارلس پویول در این برنامه جلوگیری بهعمل آمده و شنیده شد که عادل فردوسیپور نیز به همین خاطر با حالت قهرآمیز از حضور در برنامه زنده خودداری کرده است.
آقای مجری زمانی هم که در برنامه حاضر شد با گلایه از این برخورد عنوان کرد، تلاش میکند به خاطر مخاطب این اتفاق رقم بخورد.
دعوتی که بنا به شنیدهها بدون هماهنگی با مدیران رسانه ملی بوده است، ظاهرا پس از حضور جنجالی فیگو در تهران تصمیم بر این گرفته شده که از کارشناس خارجی برای چنین برنامههایی استفاده نشود اما عوامل برنامه بدون هماهنگی اقدام به دعوت از پویول کردهاند.
هزینه حضور پویول در برنامه «2018» رقمی حدود 600 میلیون تومان بوده است که حتی با وجود تقبل این مبلغ از سوی اسپانسر بازهم بهصلاح نبوده و سازمان صدا و سیما مخالف این هزینههای هنگفت در شرایط فعلی اقتصادی کشور بوده است. این ماجرا را البته از زاویه دیگری نیز میتوان بررسی کرد، حضور و نقش واسطه و دلالهایی که از حضور چهرهها و ستارههای فوتبال سود کلانی میبرند. در این رابطه بهنام فردی بر میخوریم که ارتباط او با چهرههای فوتبالی کشور اسپانیا عجیب است.
در جستجوی نام او در فضای وب با موارد عجیبی روبهرو میشویم، از مصاحبه اختصاصی با «کریستیانو رونالدو» برای سایت برنامه «نود» تا ماجرای فروش فرش ایرانی با امضای «لیونل مسی»، او در روایت خود از ماجرای فروش فرش عنوان میکند که با پدر مسی رابطه دارد در حالی که با مرور صفحه شخصی او در اینستاگرام و عکسهای یادگاریاش با فوتبالیستهای فعال در اسپانیا این ادعا کمی دور از واقع به نظر میرسد.
با مرور تصاویر صفحه شخصی این واسطه عکس او با ساموئل اتوئو، لویس فیگو و... به چشم میآید. این در حالی است که پس از انتشار خبر واسطهگری او در شبکههای اجتماعی، او صفحهاش را با بیش از 12 هزار نفر دنبالکننده، از حالت عمومی بهصورت خصوصی درمیآورد. در این بین حامی مالی دعوت از چهرههای بینالمللی فوتبال شرکتی دولتی است. حال این پرسش هم ایجاد میشود که در شرایط کنونی اقتصادی کشور با چه توجیهی از محل منابع عمومی چنین هزینههایی میکنند.
خروج ارز از کشور برای دعوت از چهرههایی که کمترین اطلاعاتی از فوتبال ایران دارند، آن هم از سوی برنامهسازان تلویزیونی و عنوان کردن اینکه این هزینهها از سوی اسپانسر تامین میشود چه توضیحی دارد؟ آن هم اسپانسری که از محل هزینههای عمومی ارتزاق میکند.
انتقاد سیاست روز از دعوت مهمان خارجی چند صد میلیونی
سیاست روز نوشت: این روزها جهان مشغول جامجهانی فوتبال در روسیه است و قطعاً ایرانیان نیز توجهی خاص به این مسابقات دارند به ویژه اینکه تیم ملی ایران در این رقابتها حضور دارد. در این میان یک نکته مشاهده میشود و آن هزینه کردنهای قابل تأمل برای دعوت از فوتبالیستهای مطرح جهان برای سفر به ایران جهت حضور در برنامههای تلویزیونی و البته هزینه کردنهای بسیار برای اعزام تیمهای خبری و رسانهای و بعضا نمایندگان مجلس و هنرمندان و... به روسیه به عنوان تشویقکنندگان تیمملی است.
این سوال در ذهن ایجاد میشود در شرایطی که هنوز در کرمانشاه و سرپلذهاب خانه و کاشانه مناسب مردم برای اسکان کودکانشان ندارند که با خیالی آسوده نظارهگر بازیهای جامجهانی باشند و یا کودکانی هستند که اصلا تلویزیون ندارند که بخواهند بیننده این بازیها باشند، هزینه کردنهای بسیار برای آوردن بازیکنان معروف فوتبال به کشور و یا اعزام افرادی به عنوان گزارشگر و یا حامی تیم ملی به روسیه با پول بیتالمال میتواند در اولویت باشد؟
قطعا پاسخ منفی است حتی برای آنانی که میگویند با پول شخصی به روسیه رفته اند قطعاً اولویت هزینه کردن این منابع برای تسریع در بازسازی ویرانههای زلزله در کرمانشاه و سرپلذهاب خواهد بود. آن وقت میتوان در کنار لذت بردن از بازیهای جامجهانی و تیمملی، شادی مضاعفی به نام سامان یافتن زلزلهزدگان این مناطق و تماشای فوتبال توسط کودکان این بخش از میهن عزیزمان ایران را تجربه نماییم.
واکنش نایب رئیس مجلس به عدم حضور پویول در تلویزیون
ایسنا نوشت:
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از صدا و سیما به خاطر لغو حضور کارلوس پویول بازیکن سابق تیمملی اسپانیا در برنامه جامجهانی شبکه سه این اقدام را نشاندهنده حکومت ملوکالطوایفی و یا فرمانبری از بیرون در این سازمان عنوان کرد.
در نامه علی مطهری نماینده تهران خطاب به علی عسکری رئیس سازمان صدا و سیما، آمده است:
«با اهداء سلام، ماجرای دعوت از آقای کارلوس پویول کارشناس و بازیکن سابق تیم ملی فوتبال اسپانیا برای شرکت در برنامه جامجهانی شبکه ۳ در آستانه بازی ایران و اسپانیا و سرانجام لغو آن پس از اعلام در آن برنامه، نشانه حکومت ملوکالطوایفی و یا فرمانبری از بیرون در آن سازمان است. توجیه این خطا با صرفهجویی در هزینه، آن هم هزینهای که توسط بخش خصوصی پرداخت شده بود قابل قبول نیست. هزینه معقول برای حفظ نشاط جامعه، زاید نیست. این در حالی است که مهمان نیز وارد کشور شده و در هتل محل اقامت خود در انتظار ورود به صدا و سیما بود. لغو چنین برنامهای خصوصاً با توجه به اعلام قبلی آن خلاف عقل و اخلاق بود.
نظیر این اتفاق در لغو پخش مصاحبه مرحوم ناصر ملکمطیعی رخ داد که در حالی که همه چیز هماهنگ شده بود تا مصاحبه این پیرمرد ۸۸ ساله که در آن از انقلاب اسلامی و رزمندگان اسلام تمجید کرده بود با اعلام قبلی پخش شود، ناگهان از بیرون سازمان دستور رسید که پخش نشود و این امر آثار منفی برای کشور داشت.
لازم است جنابعالی اقتدار بیشتری در اداره سازمان داشته باشید و تحت تأثیر فشارهای داخل و خارج واقع نشوید. رهبر انقلاب نیز فرمودند من فقط رئیس سازمان را تعیین میکنم و در مدیریت آن دخالتی ندارم. بنابراین نباید به علامتهایی که از این سو و آن سو به شما داده میشود ترتیب اثر دهید.
با تقدیم احترام
علی مطهری»
روزنامه جوان: به بهانه موی پویول انقلاب را هدف گرفتند
این خبر غیررسمی که ظاهر پویول و موی بلند او سبب شده تا جلوی ورود او را بگیرند. موجی از حملات رسانهای در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی فضای مجازی را دربرمی گیرد. برخی منابع غیررسمی هم اعلام میکنند موضوع موهای پویول نیست و به رقمی مربوط میشود که قرار بوده به او برای حضور در برنامه بپردازند. به نظر میرسد دلیل دوم منطقیتر باشد چراکه به قول یکی از دوستان مرحوم آغاسی نیز در دهه ۷۰ وقتی در رسانه ملی شعر میخواند زلفهای بلندی داشت و طی سالهای اخیر هم خیلیها در برنامههای مختلف سیما با زلف بلند حاضر شدهاند و مشکلی هم پیش نیامده است، ضمن اینکه پویول اساساً ایرانی هم نیست. اما از همه عجیبتر سکوت رسانه ملی و نظاره کردن موجی است که علیه انقلاب ایجاد شده است.
این اصلاً خوب نیست که انقلاب اسلامی در چهلمین سالگردش متهم شود به اینکه به خاطر موی یک خارجی او را به برنامه راه ندادهاند. اینجا لازم است برای صیانت از انقلاب در میان افکار عمومی به سرعت روابط عمومی سازمان یا هر شخص حقیقی دیگری واکنش نشان داده و فضای غبار آلود را شفاف نماید. اگر این کار را نکرد یا به موقع واکنش نشان نداد دود این انفعال و بیعملی به طور قطع به چشم انقلاب میرود. این انفعال اولین بار نیست که به اعتبار رسانه ملی خدشه وارد میکند. در ماجرای ضبط برنامه از مرحوم ناصر ملکمطیعی هم همین اتفاق افتاد.
روزنامه فرهیختگان:فردوسی پور هوچی گر و پرحاشیه است
البته طرفداران پیگیر فوتبال ایران و حواشی آن که دوشنبهشبها، پای شبکه سه و برنامه «نود» نشستند، ناآشنا با این شکل دوئل و جدلها بین فردوسیپور با مدیران نیستند. مجری برنامه نود، به لطف حضور مستمرش در فضای رسانه ملی و متخصص شدن در مواجهه با مدیران این رسانه، یاد گرفته که روش در عمل انجامشده قراردادن مدیران را به خوبی پیاده کند. اما این شکل تعامل در برنامهسازی ویژه جام جهانی که مخاطبی به مراتب گستردهتر و عامتر از برنامه نود دارد، واقعا جای سوال دارد.
اینکه مصادیق دعواهای سازمانی روی آنتن و بین عموم مردم مطرح میشود نهتنها باعث تلخ کردن اوقات مخاطبان رسانه ملی میشود بلکه فرصتسوزی در شناساندن ظرفیت اجتماعی فوتبال به مخاطبان عامتر فوتبال این روزهای تلویزیون است.
برنامهسازان فوتبال 2018 به پویول که به تهران سفر کرده بود و نتوانست به تلویزیون بیاید، گفتند به خاطر وضعیت ظاهریاش، نمیتواند در تلویزیون ایران حضور داشته باشد و او هم در گفتوگو با رسانههای خارجی، این مساله را مطرح کرد؛ مسالهای که میتوانست به تسامح موقت مدیران صداو سیما با فردوسیپور پرحاشیه حل شود، با یک هوچیگری داخلی تبدیل به یک آبروریزی بینالمللی شد.
انتقاد گبرلو از برخورد نامناسب تلویزیون با فردوسی پور و میهمانش و سانسور تصویر ایرانیان در تلویزیون.
محمود گبرلو هم که در بازی قبل از عادل فردوسی پور و نحوه گزارشش انتقاد کرده بود، این بار از وی حمایت کرد:
آخرین اخبار، رویدادها و حواشی روز سینما، تلویزیون، بازیگران و هنرمندان ایران را در صفحهی اخبار منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران میتوانید دنبال کنید.
نه به کس دیگری
اجبار همیشه نتیجه عکس داره