به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
به گزارش منظوم؛ مرجع سینما و تلویزیون ایران، برخی از مهمترین گزارش ها و تحلیل های مطبوعات و رسانه های خبری کشور را در ادامه بخوانید.
روزنامه جوان نوشت:
در تازهترین شاهکار تلویزیون، برنامه «ایرانیوم» که از همان ابتدای شکل گیری اش به خاطر وجود یک مجری که با تکهاندازی و شوخیهای جنسی در خنداننده شو سکان اجرای این برنامه تلویزیونی را گرفته است، از «ایرج ملکی» و برادرزاده اش که با ساخت چند فیلم کوتاه در فضای مجازی شناخته شده است برای حضور در این برنامه دعوت کرد؛ اینکه تلویزیون کارگردانی که ضعف و سادگی اش باعث خنده و تمسخره برخی از مردم شده را دعوت میکند تا جلب توجه کند چیزی جز ناتوانی و عجز در برنامه سازی نیست؛ و مدیران صداو سیما و سازندگان این برنامه باید بدانند هر چند این بنده خدا دچار نوعی توهم وخودشیفتگی شده، اما کار آنها به مراتب تاسف برانگیزتر است.
از طرفی آش این رفتار به قدری شور شده که صدای اعتراض برنامه سازان و مجریان خود صداو سیما را هم درآورده است. نیما کرمی، مجری تلویزیون در صفحه شخصی اش درباره دعوت از ایرج ملکی در بنامه ایرانیوم نوشت: «متأسفم برای برنامهسازی رو به زوال رسانهملی... واقعاً یعنی فکری برای برنامهسازی درست ندارید.
دوستان عزیز! شما حق ندارید به هرکسی اجازه دهید رو به روی دو انسان هموطن به هر شکل و ترتیبی قرار بگیرد و بعد مسخرهشان کنید [اسکولشان بفرمایید]به خدا زشته، به خدا بده، تو رو خدا از برنامهسازی دست بردارید که هرچه ما تلاش میکنیم برای برنامه فاخر، شما همهچیز را زیر سوال میبرید. وای بر من با این همه ابتذال در رسانهای که روزی قرار بود دانشگاه انسانسازی باشد.»
گفتنی است که برنامه «اورانیوم» در یک قسمت خود سراغ جوانی در اینستاگرام رفت که در این چند سال به واسطه کلیپهای مبتذلی که در فضای مجازی تولید کرده و اسم و رسمی به هم زده بود؛ این جوان عمده کارش رقیصدن و هنر اصلیاش به اصطلاح قر دادن است. اما آیا واقعا شان و شوکت و جایگاه تلویزیون جمهوری اسلامی این است که از چنین افرادی که در فضای مجازی هر کاری از دستشان برآمده برای جذب مخاطب کردهاند را برای حضور در برنامه دعوت کند؟
از عجایب روزگار این است که همین جوانک بعد از حضور در این برنامه نسبت به سانسور قسمتهای از صحبت هایش اعتراض داشته و در ویدئویی که برای مخاطبانش تولید کرده از سانسور حرفهای گهر بارش در این تلویزیون انتقاده کرده است. این چه رسم غلط و نامیمونی است که تا یک نفر در فضای مجازی مطرح میشود، برنامه سازان تلویزیون با حرص و ولع به سراغش میروند که مثلا به خیال خوشان برنامه شان بترکاند و دیده بشود؟
نمونه دیگری از همین مدل برنامه سازی که در تلویزیون مد شده و میتوان به آن اشاره کرد؛ برنامه "شب فیروزهای" است که به صورت زنده از شبکه ۵ سیما پخش میشود و بارها به محلی برای شوخیهای پیش پا افتاده مجری و مهمان برنامه زنده تلویزیونی تبدیل شده است. "دستت لای در نره"، "چند سالتونه"، بخشی از شوخیهای مجری با یک خانم بازیگر است که در این برنامه اتفاق افتاده.
خانم بازیگر بعد از شعری که مجری خواند، خطاب به او میگوید: «منم یک شعر دربارهی دل بخوانم؟» و خانم بازیگر میخواند: «ای دل تو خریداری نداری...» و در اینجا است که مجری وسط شعرخوانی این بازیگر میپرد و سعی در جمع کردن و ادامه ندادن ترانه مشهور خواننده لندن نشین میشود!
درواقع تولید برنامههای زردی که هیچ تناسبی با اهداف و وظایف رسانه ملی ندارد روز به روز در سازمان عریض و طویل صداوسیما در حال گسترش است و دیگر برای مردم معتقد کشورمان به امری عادی تبدیل شده که از قاب تلویزیون شاهد بهکار بردن الفاظ رکیک و شوخیهای اروتیک باشند.
البته باید پذیرفت که نوک پیکان انتقادات، صرفا سمت دستاندرکاران برنامه ایرانیوم یا شب فیروزهای نیست، زیرا آنها همان راهی را میروند که مدیران صداوسیما مدتی است در پیش گرفتهاند، یعنی استفاده از همه توان برای حضور زرد در فضای مجازی! ساخت و تولید برنامههای پوچ و بی محتوا و بهرهگیری از مجریانی که لمپنی بیش نیستند مؤید این موضوع است که رسانه ملی دیگر توجهی به جایگاه ملی و خواستگاه اجتماعی خود ندارد.
اما سوال اینجاست که صدا وسیما بر چه اساسی به چنین برنامههای زردی روی آورده است؟ آیا مجریان و مهمانان برنامه در رسانه ملی نباید مورد آنالیز قرار گیرند؟ آیا برای مجریگری تنها تسلط مقابل دوربین کافی است؟ با این اوضاعی که این روزها از تلویزیون شاهدیم دیگر نباید نگران شبکههای ماهوارهای بود، زیرا صداوسیمای خودمان در حال تسخیر شومنهایی است که هدفشان تنها دیده شدن در اینستاگرام و شبکههای مجازی است، خطری که باید آن را جدی گرفت.
مسئولان رسانه ملی باید با بازنگری در سیاستهای خود، متوجه این موضوع باشند که کلیشه شکنی در تولید برنامه نباید به ساختارشنکی تبدیل شود، و به بهانه جذب مخاطب، نباید صداوسیما تبدیل به پوپولیسم رسانهای شود.
عذرخواهی تیم ایرانیوم از ایرج ملکی و برادرزادهاش
دو روز پس از پخش برنامه ی «ایرانیوم» با حضور ایرج ملکی، سازندگان این برنامه با دعوت از کوروش سلیمانی و بهروز صفاریان پور در برنامه مفصلی از ایرج ملکی و برادرزاده اش عذرخواهی کردند. همچنین مجید افشاری مجری این برنامه در پستی اینستاگرامی به این مسئله اشاره کرد:
«خوشحالم که ایرانیوم توانسته است در مدت زمانی کوتاه مخاطب زیادی به دست آورد به طوری که حجم وسیعی از ادم ها از طیف های مختلف درباره این برنامه اظهار نظر می کنند.
بعد از پخش برنامه دو روز قبل برخی از دوستان صحبت هایی مطرح کردند که جای تامل داشت و خود ما را به فکر فرو برد، برخی گلایه داشتند که ما با دعوت از اقای ایرج ملکی اقدام به تمسخر ایشان کرده ایم.
واقعیت امر این است که تیم برنامه سازی ایرانیوم به هیچ وجه چنین قصدی نداشته و اگر چنین حسی به شما دست داده بسیار متاسفم و از صمیم قلب از کسانی که چنین برداشتی دارند عذرخواهی می کنم. ایرانیوم از اولین قسمت برای خود یک اصل اساسی داشت و ان هم احترام به مخاطبان و مهمانان برنامه با هر نوع نگاه و سلیقه ای بود سعی کردیم در برنامه دو روز قبل هم این اصل را رعایت کنیم و در کمال ادب با مهمانمان حرف بزنیم اما حواشی پیش امده برای ما تلنگری بود تا بیش از پیش حواسمان را جمع کنیم.
خوشحالم در جامعه ای زندگی می کنم که با تمام کمی و کاستی هایش مهمترین دغدغه مردم و علی الخصوص اهالی رسانه و هنرمندانش حفظ اصول اخلاقی است.»»
روزنامه شهروند در مطلبی نوشت:
تهمینه میلانی که بیشتر فیلمهای کارنامهاش درباره مصائب و مسائل اجتماعی بهخصوص مسائل مربوط به زنان بوده؛ به نحو غیرقابل باوری تاکنون از حوزه مسائل مرتبط با ایدز دور ایستاده؛ اتفاقی که خودش آن را به ممیزی و سانسور ربط میدهد و میگوید: درباره ایدز ۶ فیلمنامه نوشتم که مانع از ساخت آن شدند. توجیهشان هم این بود که آبروی ما در دنیا میرود و قبح آن میریزد.
میلانی درباره علاقهاش به مضامین اجتماعی به ایسنا میگوید: من بشدت نگران آینده این جامعه هستم، چون دارم میبینم چه اتفاق فجیعی درحال رخدادن است. از ازدواج سفید بگیرید تا خیانت زنان شوهردار که الان عام و عادی شده است.
سازنده فیلمهایی چون نیمهپنهان، دو زن و سوپراستار فضای سیاستزده جامعه را در دوری سینماگران از مضامین ملتهب مقصر میداند: در این شرایط سینما نمیتواند راهکاری ارایه دهد. در واقع در این بین تلاشهای ما به قیمت جانکندن ما تمام میشود. مثلا من با پول خودم درحالی که میتوانم آتشبس بسازم و کلی پول دربیاورم، اما میروم و فیلمی مانند ملی و راههای نرفتهاش میسازم، اما نتیجهای که عاید میشود، توقیف و تحقیر فیلم است.
معضل بزرگ دیگر از نگاه تهمینه میلانی این است که «مسئولان به روان جامعه اهمیت نمیدهند»: اگر سلامت جامعه مهم بود، همین الان جلوی کودکان کار را میگرفتند، چون خودشان هم میدانند که این بچهها هر شب مورد تجاوز قرار میگیرند و این را هم میدانند که درنهایت به اراذل و اوباش تبدیل میشوند. بعد هم آفتابه میاندازیم گردنشان تا درس عبرتی برای سایرین شود.
آخرین اخبار، رویدادها و حواشی روز سینما، تلویزیون، بازیگران و هنرمندان ایران را در صفحهی اخبار منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران میتوانید دنبال کنید.