به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
منظوم؛ مرجع سینما و تلویزیون ایران:
شاید کمتر کسی بداند که اولین جرقهها برای ساخت سریال محرمی قبل از ساخت «شب دهم» زده شده است. اولین سریال محرمی در سال ۷۸ ساخته شد. سریالی به نام «انتظار سرخ» با بازی «جهانگیر الماسی» و «سیدجواد هاشمی». اما این سریال با استقبال قابلتوجهی مواجه نشد. شاید برای همین بود که تا سال ۸۰ هیچ سریال محرمی دیگری ساخته نشد. اما اتفاق خوب دقیقا در سال ۸۰ و زمانی افتاد که ماه محرم با نوروز مقارن شده بود و اینبار حسن فتحی دست به کار ساخت سریالی برای محرم و نوروز شد. سریالی که باعث شد کتایون ریاحی با یک نقش ماندگار برای همیشه در تاریخ سریالسازی مناسبتی ما بماند. اگر کمی بیشتر فکر کنید میبینید کاراکترهای دیگری از زنان در سریال های تلویزیونی محرم در خاطرهتان ماندهاند.با منظوم همراه باشید تا در این پرونده ماندگارترین شخصیت های زن سریال های ماه محرم را با هم مرور کنیم. بعد از خواندن این مطلب می توانید در بخش نظرات نظر خود را درباره ماندگارترین شخصیت های محرمی زن سریال های تلویزیون با ما در میان بگذارید.
کتایون ریاحی «فخر الزمان»/ شب دهم
مگر می شود از یکی از بهترین سریال های تلویزیون در ماه محرم حرف زد و سراغ نقش اول زنش نرفت؟! کتایون ریاحی قطعا بازیهای درخشان زیادی دارد، از سریال «پس از باران» تا «یوسف پیامبر»؛ سریال هایی هستند که حضور درخشان ریاحی در آنها انکار نشدنی است. اما کتایون ریاحی در «شب دهم» فخر الزمانی را خلق کرد که در شب های محرم مخاطبان برای دیدن قصه عاشقانه بین او و حیدر خوش مرام (حسین یاری) لحظه شماری کنند. فتحی شخصیت فخر الزمان را با فیلمنامه ای دقیق خلق کرد و کتایون ریاحی هم آن را برای همیشه ماندگار کرد.
داستان در زمان اوایل حکومت رضاخان است. فردی به نام حیدر خوشمرام که از اشرار و لاتهای تهران قدیم است خواهان ازدواج با دختری از تبار قاجار میشود و آن دختر شرط ازدواج با حیدر را اجرای تعزیه در ده شب ماه محرم قید میکند. دلیل این شرط شاهزاده بعدها مشخص میشود که به دلیل خاطراتی است که از این مراسم در دوران کودکی خود داشته است، حیدر به اتفاق دوست خوب خود، یاور و بقیه نوچههایش این مراسم را برگزار میکنند تا اینکه در شب دهم و پایانی اتفاقات تلخی رخ میدهد و عاشق به معشوقش نمیرسد.
در سریال “شب دهم ” آنچه بیش از هر چیز دیگری جذابیت دارد پرداختن به داستان عاشقانه در فضای پهلوی و نمایش گوشههایی از تعزیه است که درنهایت در روز دهم و عاشورا به پایان میرسد و عاشق به معشوقش نمیرسد.
فریبا کوثری «ماریا» - سارا خوئینی ها «حمیرا»/ معصومیت از دست رفته
«معصومیت از دست رفته» به کارگردانی «داوود میرباقری» داستانی انتزاعی داشت که مربوط به عاشورای سال 61 هجری قمری میشد. داستان درباره شوذب، خزانهدار کوفه است. همسرش ماریای نصرانی به خاطر عشق به او، مسلمان میشود و عاشق حسین(ع) و با شوذب ازدواج میکند. اما شوذب به خاطر عشق به دختری یهودی به نام حمیرا از اسلام فرار میکند و در آخر در آتش از دنیا میرود. در واقع کشمکش بین عقل و عشق و اعتقادات، محور داستانی میشود که 20 سال بعد به جنون شوذب میانجامد. فریبا کوثری که توانایی خود را در ایفای نقش های به ظاهر ساده و کلیشه ای اما پیچیده اثبات کرده است، در «معصومیت از دست رفته» قدرت خود را در اجرای نقشی سخت به رخ کشیده و کاراکتری جذاب خلق کرد. در کنار کوثری، سایر بازیگران هم درخشش فوق العاده ای داشتند. یکی از آنها سارا خوئینی ها بود که با یک گریم خاص و بازی شگفت انگیز نقش دختر یهودی که شوذب را از راه به در می کند را به نحو احسن اجرا کرد.
هانیه توسلی «وفا»/ وفا
درست است که سریال «وفا» به خاطر قصه نسبتا جذابش و معرفی چهره های جدیدی چون پوریا پورسرخ و فرهاد قائمیان دیده شد، اما انصافا نمی توان بازی درخشان هانیه توسلی در نقش «وفا» دختری لبنانی که ژوبین را عاشق خودش کرده بود را نادیده گرفت. توسلی اساسا بازیگر بسیار قابلی است، این را می توان از بی شمار نقش های درخشان سینمایی که بازی کرده فهمید اما آنچنان که باید و شاید به حقش در سینما و تلویزیون نرسیده است.
مجموعه وفا عمل خوبی برای بروز استعدادهای او ایجاد کرد. وفا فیلمنامهای انسجام نیافته و دو پاره داشت. ترکیب یک تم عاشقانه و یک مضمون پلیسی جاسوسی که هانیه توسلی در مرکز ثقل پاره اول قرار گرفت و توانست شخصیت یک زن مقتدر و در عین حال عاطفی را منعکس کند. او حاضر شد به ژوبین درس بدهد، به این خاطر که نمیخواست، ژوبین فکر کند ارتباط با آدمی از دینی دیگر برای او یک خط قرمز به حساب میآید. هنگامی هم که به ژوبین جواب مثبت داد، فقط به این خاطر که سماجت، صداقت و پایمردی او برایش به اثبات رسیده بود.
سریال وفا تولید شتابزده و سردستی داشت تا آنجا که در هنگام فیلمبرداری قسمتهای اول، هنوز نگارش فیلمنامه به اتمام نرسیده بود و همین موضوع کار بازیگران را هم دشوار میکرد. با این حال نقشآفرینی تاثیرگذار هانیه توسلی یکی از مولفههای پرمخاطبشدن مجموعه وفا بود. او میگوید: بعد از وفا به راحتی نمیتوانستم در شهر بچرخم.
فریبا کوثری «عمره»/ مختارنامه
فریبا کوثری باز هم در یک اثر تاریخی از داوود میرباقری و در نقش همسر مختار، شخصیتی مهربان و صلح جو راخلق کرد. درست است که بار اصلی سریال «مختارنامه» روی دوش بازیگران مرد آن بود، اما فریبا کوثری به خوبی توانست از عهده کار برآید و خودش را نشان دهد.
کوثری درباره ایفای نقش در «مختارنامه» می گوید: در «مختارنامه» علاقه داشتم نقش منفی بازی کنم، اما آقای میرباقری موافقت نکرده و نقش «عمره» را به من دادند. باید بگویم با اینکه زیاد در نقش مادر مهربان ظاهر شدهام و فکر میکنم به دلیل اینکه مادر خودم زن خیلی مهربانی است و من الگوی قویای در این رابطه دارم، خوب هم از پس آنها برآمده ام، اما خودم از این قضیه ناراحتم که تا به نقش یک مادر مهربان، معصوم و مظلوم می رسند، به سراغ من میآیند و این موضوع یک وقتهایی اذیتم میکند. به همین دلیل از بازی در سریال «یلدا» که چند سال پیش تقریبا ساخته شد و در آن نقش یک زن عصبی را داشتم، خیلی راضی هستم. اصولا این که بخواهند همیشه به دید مادر مثبت نگاهم کنند، کار را برایم سخت می کند و سعی میکنم که از بازی در این نوع نقشها دوری کنم و پیشنهادات کمتری را قبول میکنم.
لادن مستوفی «ماه تابان »/ سفر سبز
در بخشی از سریال «سفر سبز» یک قصه فرعی وجود داشت که در آن لادن مستوفی نقش یک دختر نابینای مسیحی به نام ماه تابان را ایفا کرده بود و در قسمت آخر با معجزه شفا پیدا می کرد. با اینکه مستوفی در این سریال نقش پررنگ و زیادی نداشت، اما به خوبی توانست نقش «ماه تابان» را ماندگار کند. اگر امروز از کسی سریال سفر سبز را تماشا کرده بپرسید کدام شخصیت زن آن سریال را بیشتر به خاطر دارد، قطعا شخصیت ماه تابان را به یاد خواهند داشت.
آخرین اخبار، رویدادها و حواشی روز سینما، تلویزیون، بازیگران و هنرمندان ایران را در صفحهی اخبار منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران میتوانید دنبال کنید.
باتشکر
از جمله:گوهر خیراندیش/نسرین مقانلو و…