به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
به گزارش منظوم؛ مرجع سینما و تلویزیون ایران، تیلدا سوئینتن بازیگر ۵۷ ساله و سرشناس در تازه ترین پروژه خود که مربوط به بازسازی درام ترسناک «سوسپیریا» است، با گریمی بسیار متفاوت نقش یک دکتر مرد روان درمانگر ۸۲ ساله آلمانی را ایفا می کند.
داکوتا فنینگ و کلویی گریس مورتز همبازیان تیلدا سوئینتن در این فیلم سینمایی هستند.
داستان این فیلم درباره یک هنرمند جوان است که در یک آکادمی زنانه در برلین عضو میشود و به تدریج درمییابد این آکادمی را گروهی از شیاطین مدیریت میکنند.
انتشار این خبر و همزمانی آن با یادآوری برخی گریمهای زنانه و مردانه خاص در هفتهی اخیر در رسانهها، بهانه ای شد تا در سه پرونده مختلف به برترین گریمورهای ایرانی، برترین گریمهای ایرانی و همچنین گریمخورترین بازیگران ایران بپردازیم. در این سه پرونده جذاب از بخش «ترینها» با ما همراه باشید.
در اولین پرونده به برترین گریمورهای ایران میپردازیم. کسانی که خیلی وقتها اصلا دیده نمیشوند، اما اگر هنر دستشان را رو کنند، شاهکارهایی خلق می شود که کار بازیگر را برای ایفای نقش بسیار راحت می کند. برعکسش هم وجود دارد، کافی است گریم های مهراوه شریفی نیا و نرگس محمدی را در «کیمیا» و «ستایش ۲» به خاطر بیاورید!!
اگر بخواهیم لیستی از بهترین گریمورهای ایرانی تهیه کنیم قطعا باید نام عبدالله اسکندری را در صدر این لیست قرار بدهیم . عبدالله اسکندری از برترین های صنعت گریم در ایران است که تاکنون شش بار سیمرغ بلورین بهترین چهره پردازی در جشنواره فیلم فجر را دریافت کرده و بیست بار نامزد دریافت این جایزه شده است.
عبدالله اسکندری برای فیلم های مادر ساخته علی حاتمی ، ناصرالدین شاه اکتور سینما به کارگردانی محسن مخملباف، بلندی های صفر ساخته فلاح لیالستانی، آخرین بندر به کارگردانی حسن هدایت، روز واقعه ساخته شهرام اسدی و ساحره به کارگردانی داوود میرباقری برنده سیمرغ بلورین این رشته شده است.
عبدالله اسکندری چهره پردازی را از سال ۵۱ زیر نظر بیژن محتشم آغاز کرد و چهره پردازی فیلم و سریال های زیادی را برعهده داشته است و گریم های ماندگاری از او در دنیای هنر وجود دارد که از جمله آنها میتوان به گریم ماندگار اکبر عبدی در آدم برفی ، دزد عروسک ها ، مادر ، گریم متفاوت و ماندگار محسن تنابنده در شاهگوش ، گریم مصطفی زمانی در پریناز ، محمود بصیریدر فیلم دستفروش ، مهدی فقیه در ملک سلیمان و ... اشاره کرد.
جلال معیریان طراح گریم و چهره پرداز مشهور ایرانی فعالیت در سینما را از سال ۴۹ با فیلم آرامش در حضور دیگران ساخته ناصر تقوایی آغاز کرد و پس از آن در فیلم و سریال های زیادی به عنوان گریمور و چهره پرداز حضور داشت .
جلال معیریان از برترین گریمورهای ایرانی است که سه بار توانست سیمرغ بلورین بهترین بازیگر را از آن خود کند. این چهره پرداز موفق برای فیلم های سرب به کارگردانی مسعود کیمیایی ، غزال ساخته مجید راعی وتوفان شن به کارگردانی جواد شمقدری سیمرغ بلورین جشنواره فجر در دوره های مختلف را دریافت کرد.
جلال معیریان چهره پردازی آثار زیادی را برعهده داشته است که از برترین های آن میتوان به گریم مهدی فخیم زاده در مسافران آفتاب ، گریم عبدالرضا اکبری در فرزند صبح اشاره کرد.
زنده یاد فرهنگ معیری
مرحوم فرهنگ معیری پدر گریم ایران لقب گرفته است. وی متولد سال ۱۳۲۲ شهر مرند و عضو گروه چهرهپردازان سیمای جمهوری اسلامی و مدیر آموزشگاه چهره پردازی «آینه در آینه» بود.
معیری طراحی چهرهپردازی فیلمهای زیادی از جمله: خانه عنکبوت، دلیران تنگستان، رابطه، پرواز در شب، طلسم، باشو غریبه کوچک، کانی مانگا، مسافران، روانی، سگ کشی، اشک سرما و... را در کارنامه داشت.
گفتنی است، وی نخستین گریمور ایرانی بود که تائیدیه جشنواره بینالمللی فیلم لندن را برای گریم فیلم طلسم ساخته داریوش فرهنگ به دست آورد.
طراحی چهرهپردازی فیلم «گناه من» ساخته مهرشاد کارخانی، آخرین حضور او در سینمای ایران بود.
یکی دیگر از گریمورهای معروف ایرانی مجید اسکندری است که برادر عبدالله اسکندری از سرشناس ترین گریمورهای سینما و تلویزیون است.
مجید اسکندری چهره پردازی و گریم را از سال ۵۸ آغاز کرد و نام او همواره در میان برترین گریمورهای ایرانی درخشیده است. مجید اسکندری اولین بار چهره پردازی فیلم شیلات در سال ۶۲ را برعهده گرفت و بعدها در فیلم و سریال های زیادی به این حرفه ادامه داد.
از میان فیلم و سریال هایی که مجید اسکندری چهره پردازی آن را برعهده داشت میتوان به گلهای داوودی ، پاییزان ، زرد قناری ، ملک خاتون ، آدم برفی ، راز مینا ، مارمولک ، یک تکه نان ، سرزمین کهن و علی البدل اشاره کرد.
مهین میهن
مهین میهن را مادر گریم ایران لقب داده اند، او اولین زن ایرانی دارنده دکترای هنر است.
استاد مهین میهن، تحصیلات خود را در زمینه زیباشناسی (چهره) گریم برای صحنه شامل: تئاتر، اپرا، باله و گریم برای دوربین شامل: سینما، تلویزیون، عکاسی (پرتره) مانکن، ساخت انواع ماسک را در کشور فرانسه گذرانده، مدت هشت سال تحصیل و کار در پاریس فعالیت داشته است. پس از مراجعت به ایران از سال ۱۳۵۵ سرپرستی واحد گریم و ماسک مرکز هنرهای نمایشی وزارت ارشاد اسلامی را به عهده داشته است، وی مدت دو سال برای اپرا و باله در تالار رودکی کار کرده و پس از پیروزی انقلاب اسلامی همکاری خود را با گروههای تئاتر آغاز و در طول سالها کار، دهها نمایش را طراحی گریم و ماسک کرده است. ایشان غیر از کلاسهای گریم وزارت ارشاد اسلامی مدت ۲۴ سال است که مدرس این رشته کارشناسی و کارشناسی ارشد در دانشکدههای: هنرهای زیبا (پردیس) گروه تئاتر دانشگاه تهران، دانشکده سینما و تئاتر هنر، فرهنگسرای نیاوران، دانشگاه هنر تربیت مدرس، مجتمع دانشگاهی اسلامی، دانشکده هنر دانشگاه آزاد اسلامی و سرپرست کلاسهای حوزه هنری بوده است.
او نخستین زن طراح هنرمندی است که در سال ۶۷ به اخذ دکترای هنر نائل آمد.
یکی دیگر از چهره پردازان موفق و برتر صنعت گریم مهری شیرازی گریمور سرشناس کشورمان است که از سال ۶۵ فعالیت در این عرصه را آغاز کرد.
مهری شیرازی در جشن صد سالگی سینما برنده تندیس بهترین چهره پردازی برای فیلم زیر پوست شهر شد و در ششمین جشن سینمای ایران برنده جایزه بهترین چهره پردازی برای فیلم زندان زنان گردید. این گریمور پیشکسوت در اولین جشن سینمای آزاد ایران جایزه ای برای فیلم طلوع تاریک در رشته بهترین چهره پردازی دریافت نمود.
مهری شیرازی چهره پردازی و طراحی چهره در فیلم هایی چون گشت ارشاد ، سن پترزبورگ ، عصر روز دهم ، کارناوال مرگ ، بچه های ابدی ، دستهای خالی ، زندان زنان ، گل یخ ، واکنش پنجم ،زهر عسل و .... را برعهده داشته است.
بیژن محتشم چهره پردازی پیشکسوت کشورمان یکی دیگر از گرمورهای برتر ایرانی در صنعت پرطرفدار گریم است.
بیژن محتشم از برترین های صنعت گریم است که عبدالله اسکندری گریم را نزد او آموخت . بیژن محتشم چهره پردازی را از سال ۱۳۳۴ آغاز کرد و به تدریس چهره پردازی در دانشکده هنرهای زیبا پرداخت . بیژن محتشم در اولین دوره جشن خانه سینما جایزه بهترین چهره پردازی را برای معجزه خنده دریافت کرد.
بیژن محتشم طراحی چهره پردازی آثاری چون گیس بریده، هرچی تو بخوای ، همسر دلخواه من ، معجزه خنده ، دندان طلا ، آهوی وحشی و بسیاری از فیلم های زمان قبل از انقلاب را برعهده داشته است.
مسعود ولدبیگی طراح گریم قدیمی سینما و تلویزیون ایران است. وی سال ۱۳۱۴ چشم به جهان گشود. از مهمترین آثار مسعود ولدبیگی میتوان به فعالیت در سریال مختارنامه، سریال به کجا چنین شتابان و سریال سقوط یک فرشته اشاره کرد.
مسعود ولدبیگی کار حرفهای خود را از سینما آغاز کرد و سال ۱۳۶۸ در ۵۴ سالگی در فیلم بازی تمام شد به کارگردانی مهدی صباغزاده به عنوان طراح گریم فعالیت داشته است. گرچه موفقیت این اثر نسبت به آثار شاخص بعدیش مانند سریال مختارنامه، بیشتر نبود اما تجربه خوبی برای مسعود ولدبیگی محسوب میشود، مخصوصا همکاری با هنرمندان باتجربهای همچون حبیب اسماعیلی، حسن رضایی، سایه میثمی و جمشید لایق تواناییهای حرفهای او را ارتقا بخشید.
مسعود ولدبیگی در سال ۱۳۹۰ دورهی پرتلاشی را در عرصه سینما و تلویزیون گذراند و در تولید آثار مهمی حضور داشته است. او در این سال در ۲ سریال مهم تلویزیون حضور داشت و خود را به جامعه هنرمندان معرفی کرد. آثار مهم مسعود ولدبیگی در این سال، فعالیت در سریال سقوط یک فرشته به کارگردانی بهرام بهرامیان و حمید بهرامیان و فعالیت در سریال مختارنامه به عنوان طراح گریم محسوب میشود.
مهین نویدی یکی دیگر از چهره پردازان مشهور ایرانی است که از سال ۱۳۵۵ در صنعت گریم و چهره پردازی فعال است.
مهین نویدی تنها بانوی برنده سیمرغ بلورین چهره پردازی و برنده تندیس بهترین چهره پردازی برای فیلم صد سال به این سال ها در دوازدهمین دوره جشن خانه سینما است.
مهین نویدی در سال ۷۳ طراحی چهره پردازی الو الو من جوجوام را برعهده گرفت و از دیگر آثار برجسته او میتوان به شور زندگی ، دختران انتظار ، ازدواج غیابی، مهمان مامان ، ازدواج به سبک ایرانی ، میوه ممنوعه ، خروس جنگی ، هیس دخترها فریاد نمی زنند و ایران برگراشاره کرد.
فعالیت حرفهای را در سینما از سال ۱۳۷۳ همزمان با تحصیل، در گروه گریم شبکه اول سیما زیر نظر مرتضی اردستانی آغاز کرد. از سال ۱۳۷۵ تا سال ۱۳۷۷ بعنوان مجری چهرهپردازی با بیژن محتشم به همکاری پرداخت و پس از آن بطور مستقل در عرصه سینما و تلویزیون مشغول بکار شد.
طراح چهره پردازی فیلم های زیر نور ماه، پابرهنه در بهشت، یوسف پیامبر، ملک سلیمان، پرسه در مه، پستچی سه بار در نمی زند، اینجا بدون من، ملکه، آسمان زرد کم عمق و چهره پرداز فیلم های سارای، مه بانو، کلانتری غیرانتفاعی، کیفر، راه آبی ابریشم و اینجا بدون من تاکنون موفق شده است شش بار سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر را از آن خود کند. ملکان علاوه بر کار گریم، از سال ۹۱ وارد عرصه تهیه کنندگی شده و تهیه کننده فیلم های مهمی چون آرایش غلیظ، برادرم خسرو، ویلاییها و تنگه ابوقریب بوده است.
آخرین اخبار، رویدادها و حواشی روز سینما، تلویزیون، بازیگران و هنرمندان ایران را در صفحهی اخبار منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران میتوانید دنبال کنید.
برادر استاد عبدالله اسکندری هستند سعید ملکان اصلا جایگاهی نداره اینجا
امیر اسکندری ابن سینا رو توی پروندش داره
گریم تیلدا سوئینتن خیلی طبیعی و کامله.
دست خوش به عبدالله اسکندری،سلطان گریم ایران،برترین جایگاه رو بین بقیه دارن.
عشق است عمو عبد