به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
به گزارش منظوم؛ مرجع سینما و تلویزیون ایران:
موسیقی متن یا موسیقی صحنه به موسیقیای گفته میشود که برای همراهی با متن یک اثر نمایشی مانند فیلم، تلهفیلم، فیلم ویدئویی، فیلم مستند، تئاتر، پویانمایی، سریال (رادیو و تلویزیون)، و بازیهای رایانهای نوشته میشود. یکی از مهم ترین مواردی که باعث می شود باورپذیری و انتقال حس در سکانس های مختلف یک فیلم درست اتفاق بیفتد، ساخت و انتخاب درست موسیقی متن آن سکانس از فیلم است. در ایران موزیسین ها و خوانندگان زیادی وجود دارند که گاهی از نظر کنسرت رکورد می زنند، اما ساخت موسیقی فیلم و مانند آن کار هر کسی نیست و از بزرگان و اساتید این رشته بر میآید. در این پرونده از منظوم نگاهی داشته ایم به برترین هایاین رشته و رکورداران دریافت و نامزدی بهترین موسیقی متن فیلم در ادوار مختلف جشنواره فیلم فجر. با ما همراه باشید.
محمدرضا علیقلی
محمدرضا علیقلی کار حرفهای خود را از تلویزیون آغاز کرد و سال ۱۳۶۰ در سریال مثلآباد به کارگردانی رضا ژیان، مسعود فروتن و بیژن صمصامی به عنوان آهنگ ساز فعالیت داشته است. گرچه موفقیت این اثر نسبت به آثار شاخص بعدیش مانند فیلم مارمولک، بیشتر نبود اما تجربه خوبی برای محمدرضا علیقلی محسوب میشود، مخصوصا همکاری با هنرمندان باتجربهای همچون جواد آهنگر، مرتضی اردستانی، مجید ایزدی و آتیلا پسیانی تواناییهای حرفهای او را ارتقا بخشید.
علیقلی موسیقی متن بیش از ۱۴۰ فیلم و سریال را آهنگسازی کرده که برای فیلمهای خیلی دور، خیلی نزدیک به کارگردانی رضا میرکریمی، نرگس به کارگردانی رخشان بنی اعتماد، قدمگاه به کارگردانی محمدمهدی عسگرپور و دو فیلم امکان مینا به کارگردانی کمال تبریزی و دختر به کارگردانی رضا میرکریمی چهار بار برنده سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن فیلم از جشنواره بینالمللی فیلم فجر شده است.
وی با ۱۵ بار نامزدی برای کسب سیمرغ بلورین جشنواره رکورددار این بخش محسوب میشود و باید دید آیا امسال هم میتواند با «ما همه با هم هستیم» به ویترین افتخارات خود اضافه کند یا نه.
مجید انتظامی
مجید انتظامی آهنگ ساز قدیمی سینما و تلویزیون ایران است. وی سال ۱۳۲۶ چشم به جهان گشود. از مهمترین آثار مجید انتظامی میتوان به فعالیت در سریال اصحاب کهف، فیلم آژانس شیشهای و سریال مردان آنجلس اشاره کرد.
مجید انتظامی کار حرفهای خود را از سینما آغاز کرد و سال ۱۳۵۷ در ۳۱ سالگی در فیلم سفر سنگ به کارگردانی مسعود کیمیایی به عنوان آهنگ ساز فعالیت داشته است. گرچه موفقیت این اثر نسبت به آثار شاخص بعدیش مانند سریال اصحاب کهف، بیشتر نبود اما تجربه خوبی برای مجید انتظامی محسوب میشود، مخصوصا همکاری با هنرمندان باتجربهای همچون سعید راد، فرزانه تأییدی، محمدرضا فاضلی و عبدالحسین گیل تواناییهای حرفهای او را ارتقا بخشید.
انتظامی تاکنون بیش از ۸۰ موسیقی فیلم نوشتهاست و از پرکارترین آهنگسازان سینمای ایران بهشمار میآید. از آثار دیگرش حدود ۱۰ موسیقی صحنهای میباشد که در اجرای بعضی از آنها به عنوان نوازنده حضور داشتهاست.
وی در دانشکدهٔ موسیقی دانشگاه هنر نیز به تدریس پرداختهاست و داوری بیست و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر را نیز عهدهدار بودهاست.
او از دههٔ ۱۳۵۰ برای بیش از ۸۰ اثر سینمایی موسیقی متن نوشتهاست و با دریافت ۴ سیمرغ بلورین برای فیلمهای بای سیکل ران، روز واقعه، آژانس شیشهای و دیوانهای از قفس پرید مشترکاً به همراه حسین علیزاده و محمدرضا علیقلی برندهٔ بیشترین سیمرغ بلورین در بخش بهترین موسیقی متن جشنواره فیلم فجر میباشد.
حسین علیزاده
حسین علیزاده آهنگ ساز قدیمی سینما و تلویزیون ایران است. وی سال ۱۳۳۰ چشم به جهان گشود. از مهمترین آثار حسین علیزاده میتوان به فعالیت در سریال در چشم باد، فیلم آواز گنجشک ها و فیلم آسمان زرد کم عمق اشاره کرد.
حسین علیزاده کار حرفهای خود را از سینما آغاز کرد و سال ۱۳۶۷ در ۳۷ سالگی در فیلم چوپانان کویر به کارگردانی حسین محجوب به عنوان آهنگ ساز فعالیت داشته است. گرچه موفقیت این اثر نسبت به آثار شاخص بعدیش مانند سریال در چشم باد، بیشتر نبود اما تجربه خوبی برای حسین علیزاده محسوب میشود، مخصوصا همکاری با هنرمندان باتجربهای همچوناسماعیل پوررضا، رضا ژیان، علیاکبر جهانبخش و فردوس کاویانی تواناییهای حرفهای او را ارتقا بخشید
وی از چهرههای تحسینشده موسیقی فیلم در ایران به شمار میآید و آثاری، چون دلشدگان، گبه، زشت و زیبا، زمانی برای مستی اسبها، لاکپشتها هم پرواز میکنند، آواز گنجشکها و ملکه از ساختههای اوست.
وی با کسب ۴ سیمرغ بلورین برای فیلمهای گبه، زشت و زیبا، آواز گنجشکها و ملکه، مشترکاً به همراه مجید انتظامی و محمدرضا علیقلی برنده بیشترین سیمرغ بلورین در بخش بهترین موسیقی متن از جشنواره فیلم فجر میباشد.
مرحوم ناصر چشم آذر
ناصر چشمآذر آهنگ ساز قدیمی سینما و تلویزیون ایران است. از مهمترین آثار ناصر چشمآذر میتوان به فعالیت در سریال قصههای مجید، سریال خواب و بیدار و فیلم خواهران غریب اشاره کرد.
چشم آذر در ۱۲ سالگی به همراه پدرش وارد ارکستر آذربایجانی رادیو ایران شد. در ۱۳ سالگی جایزه ویژه موسیقی را در مقطع دبیرستانی بهخاطر نواختن آکاردئون دریافت نمود. در ۱۷ سالگی رهبری کنسرت ترتیب داده شده در سفارت ایران در عراق را برعهده میگیرد.
چشمآذر کار حرفهای خود را از سینما آغاز کرد و سال ۱۳۵۸ در فیلم باغ بلور به کارگردانی ناصر محمدی به عنوان آهنگ ساز فعالیت داشته است. گرچه موفقیت این اثر نسبت به آثار شاخص بعدیش مانند سریال قصههای مجید، بیشتر نبود اما تجربه خوبی برای ناصر چشمآذر محسوب میشود، مخصوصا همکاری با هنرمندان باتجربهای همچون پرویز فنیزاده، لیلا فروهر، فریده بیات و پروین سلیمانی تواناییهای حرفهای او را ارتقا بخشید.
وی تاکنون سه بار توانسته تا سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن فیلم را برای آثاری همچون چشم شبطان، هامون و فیلم خاطره ساز "خواهران غریب" از آن خود کند. چشم آذر با پنج نامزدی برای کسب سیمرغ در جایگاه چهارم رکورداران قرار دارد.
فرهاد فخرالدینی
فرهاد فخرالدینی آهنگ ساز قدیمی سینما و تلویزیون ایران است. از مهمترین آثار فرهاد فخرالدینی میتوان به فعالیت درسریال امام علی (ع)، سریال سربداران و سریال روزی روزگاری اشاره کرد.
فرهاد فخرالدینی کار حرفهای خود را از تلویزیون آغاز کرد و سال ۱۳۶۲ در سریال سربداران به کارگردانی محمدعلی نجفی به عنوان آهنگ ساز فعالیت داشته است. گرچه موفقیت این اثر نسبت به آثار شاخص بعدیش مانند سریال امام علی (ع)، بیشتر نبود اما تجربه خوبی برای فرهاد فخرالدینی محسوب میشود، مخصوصا همکاری با هنرمندان باتجربهای همچون امین تارخ،علی نصیریان، سوسن تسلیمی و جمشید لایق تواناییهای حرفهای او را ارتقا بخشید.
فخرالدینی یکی از پرافتخارترین آهنگسازان در جشنواره فیلم فجر محسوب میشود. وی تاکنون چهار بار نامزد دریافت سیمرغ بلورین شده و از این میان سه بار این جایزه را به خانه برده است.
وی یکی از معدود موسیقیدانهایی بوده که توانسته در دو دوره متوالی پنجم و ششم فجر برای دو فیلم "گزارش یک قتل" و "پرستار شب" سیمرغ بلورین جشنواره را از آن خود کند.
کارن همایون فر
کارن همایونفر، آهنگساز تلویزیون و سینما، سال ۱۳۴۸ در شهر تهران متولد شد. این هنرمند توانا از سال (۱۳۷۴) در زمینه آهنگسازی فعالیت میکند.
همایون فر نام آشناترین موسیقیدانان این روزهای سینمای ایران است. وی سال گذشته برای موسیقی متن فیلم "به وقت شام" یکی از شانسهای اصلی سیمرغ محسوب میشد و توانست برنده آن شود.
وی تاکنون برای بیش از هفتاد فیلم و سی سریال تلویزیونی موسیقی متن ساخته است. او در سالهای ۱۳۸۶ و ۸۷ در جشن خانهٔ سینما برای فیلمهای «ژانیگهل» (جمیل رستمی) و «خاک آشنا» (بهمن فرمانآرا) تندیس بهترین موسیقی متن را دریافت کردهاست.
همایون فر در سال ۱۳۸۷ برای موسیقی فیلم «زادبوم» (ابوالحسن داوودی) و ۱۳۸۹ برای فیلم «جرم» (مسعود کیمیایی) سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن فیلم جشنواره فیلم فجر را از آن خود کردهاست.
در این میان نمیتوان از نسل تازه موسیقی فیلم ایران به راحتی گذشت. "بهزاد عبدی"، "کریستف رضاعی"، "امیر توسلی"، "ستار اورکی"، "پیمان یزدانیان"، "فردین خلعتبری"، "آریا عظیمی نژاد" و "کامبیز روشن روان" از جمله نامهایی هستند که هر سال با حضور خود تنور کسب سیمرغ بهترین موسیقی فیلم را داغتر کرده اند.
آخرین اخبار، رویدادها و حواشی روز سینما، تلویزیون، بازیگران و هنرمندان ایران را در صفحهی اخبار منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران میتوانید دنبال کنید.
امیر توسلی!مسعود سخاوت دوست!سعید ذهنی! این همه آهنگساز!