به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
به گزارش منظوم؛ مرجع سینما و تلویزیون ایران، برخی از مهمترین گزارش ها و تحلیل های مطبوعات و رسانه های خبری کشور را در ادامه بخوانید.
روزنامه بانی فیلم درباره بی برنامگی صدا و سیما برای ایام محرم نوشت:
با فرا رسیدن ماه محرم هیچ کدام از شبکه های سیما سریال جدید و متناسب با این ایام روی آنتن ندارند و گویا به دلیل تقارن با هفته دفاع مقدس تدابیری برای آن نیندیشیده اند!
با وجود نزدیک شدن به ماه محرم، تلویزیون هیچ سریال مناسبتی برای پخش در این ایام ندارد و همین سریال هایی که روی آنتن است، در ادامه در دهه اول محرم هم پخش خواهد شد. البته یکی از دلایل این اتفاق، هفته دفاع مقدس است که در پیش رو داریم و از این رو تلویزیون خود را برای این ایام آماده می کند تا سریال های مرتبط به هفته دفاع مقدس را روی آنتن شبکه هایش بفرستد.
گرچه سال گذشته نیز به خاطر همزمانی محرم و هفته دفاع مقدس سریال ها حال و هوای هر دو مناسبت را داشت، از جمله سریال های «پرواز در ارتفاع صفر»، «هاتف» و «شکوه یک زندگی» را پخش کرد، امسال نیز به دلیل تقارن هر دو مناسبت هنوز معاونت سیما تصمیمی برای پخش سریال های مناسبتی تا این لحظه اتخاذ نکرده است.
این در حالی است که دست شبکه یک به نسبت سایر شبکه ها بازتر است و گزینه های بیشتری را برای پخش دارد. «گروهان بلال»، «آشوب» و «در میان خاکستر» عناوین سریال های متناسب با هفته دفاع مقدس روی میز شبکه یک است. اما تا به امروز سریال های هفته دفاع مقدس هنوز مشخص نشده اند. اما قرار است ادامه«نزدیک های بهشت» تا روزهای نخست محرم از شبکه اول پخش شود.
شبکه دو نیز سریال ۱۲ قسمتی «رد پول» را دارد که همچنان تا روزهای ابتدایی ماه محرم روی آنتن است و شبکه سه نیز «دلدادگان» را احتمالا تا پایان محرم روی آنتن خواهد داشت. با این حال می توان پیش بینی کرد که تنها سریال مناسبتی شبکه های سیما «مختارنامه» خواهد بود که هنوز مشخص نشده قرار است روی آنتن کدام شبکه برود!
یک فیلم توقیفی بار دیگر به اکران نزدیک شد
فاطمه ذوالقدر نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید بسیاری بر اکران فیلم سینمایی «آشغالهای دوست داشتنی» دارد.
این نماینده اصلاح طلب مجلس میگوید که همچون فیلم «عصبانی نیستم» که با پیگیریهای زنان عضو کمیسیون فرهنگی به نمایش درآمد، برای اکران فیلم توقیفی محسن امیریوسفی پیگیریها و رایزنیهای بسیاری از سوی کمیسیون فرهنگی صورت گرفته و این کمیسیون قول اکران «آشغالهای دوست داشتنی» را از وزیر ارشاد گرفته است.
محسن امیریوسفی 6 سال پیش فیلم «آشغال های دوست داشتنی» را جلوی دوربین برد. در این فیلم شهاب حسینی، صابر ابر، هدیه تهرانی، نگار جواهریان، شیرین یزدان بخش و... بازی می کنند.
پس از اتمام ساخت «آشغال های دوست داشتنی»، امیریوسفی چندین سال خواستار اکران آخرین ساخته اش در جشنواره فیلم فجر شد اما مسئولان جشنواره فجر به دلیل توقیف بودن و نداشتن پروانه نمایش از حضور آن در جشنواره فجر جلوگیری به عمل آوردند.
اما بالاخره پروانه نمایش این فیلم سال گذشته صادر شد ولی در طول این چند ماه خبری درباره قطعی شدن اکران آن منتشر نشد.
فاطمه ذوالقدر توضیحاتی را درباره پیگیریهای اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس برای اکران این فیلم میگوید: «پس از تماسها و دیدارهای حضوری که با محسن امیر یوسفی کارگردان و تهیه کننده فیلم «آشغالهای دوست داشتنی» داشتیم، کمیسیون فرهنگی مجلس پیگیریهای لازم را برای اکران این فیلم توقیفی به عمل آورد.».
او درباره جزئیات پیگیری کمیسیون فرهنگی مجلس برای اکران این فیلم توقیفی توضیح میدهد: پروانه ساخت «آشغالهای دوست داشتنی» ۶ سال پیش صادر شد و این فیلم جلوی دوبین رفت و پس از آن هم تمامی مجوزهای لازم را به صورت قانونی دریافت کرد.
در این فیلم هنر پیشههای بسیار خوبی ایفای نقش میکنند و هزینه زیادی برای ساخت آن صرف شده است، ولی متاسفانه بنا به دلایلی توقیف و جلوی اکران آن گرفته شده است.
ذوالقدر در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است فشارهای خارج از سینما باعث عدم اکران این فیلم شده باشد، گفت: «چون ما نمیخواهیم با فشارهای خارج از سینما «آشغالهای دوست داشتنی» پس از چند روز از پرده پایین کشیده شود، قرار است جلسهای با وزیر ارشاد برگزار کنیم تا ببینیم موانع و مشکلات این فیلم برای اکران چیست!
زیرا در سیاست کمیسیون فرهنگی و سازمان سینمایی اکران فیلمهای توقیفی از جمله «آشغالهای دوست داشتنی»، «خانه پدری» و... در دستور کار است ما میخواهیم همچون «عصبانی نیستم»، این فیلمها نیز اکران شوند!
زیرا اکران فیلمهای توقیفی حمایت از حقوق هنرمندان است، چون به هر حال برای ساخت یک فیلم زمان و هزینههایی صرف شده است و آقای وزیر قول پیگیری اکران این فیلمها از جمله «آشغالهای دوست داشتنی» را به ما دادند.»
وی در پایان تاکید کرد: «همچون رایزنی هایی که که در گذشته ما اعضای زن کمیسیون فرهنگی مجلس (ذوالقدر، سیاوشی و سلحشوری) برای کمک به اکران فیلم سینمایی «عصبانی نیستم» انجام دادیم، برای نمایش «آشغال های دوست داشتنی» هم تلاش و پیگیری های لازم را انجام خواهیم داد تا موانع اکران این فیلم برطرف شود و به زودی روی پرده برود.»
انتقاد روزنامه جوان از ترویج ابتذال و روابط نامشروع ضربدری در «ممنوعه»
روزنامه جوان نوشت:
در اوایل قسمت یکم سریال «ممنوعه»، چند دختر و پسر جوان را میبینیم که در ویلایی در شمال کشور مشغول بازی هستند؛ ورقهای بازی بین افراد پخش میشود، در این بخش حاکم که پسری از اعضای گروه است حکم میکند شماره ۳ و ۵ باید امشب باهم بخوابند!
این روزها حال و هوای فرهنگ به همان اندازه وخیم است که حال و هوای اقتصاد! محصولات فرهنگی بیش از پیش به سمت ابتذال میرود و مسئولان و مدیران وزارت ارشاد گویا در خواب عمیقی به سر میبرند.
محصولات سینمایی در افزایش فضای اروتیک و دیالوگهای مبتذل از هم سبقت میگیرند و در شبکه نمایش خانگی، محصولات منتشر شده، سبک زندگی مبتذل را به مخاطبانشان ارائه میدهند و گویا دیگر هیچ نهادی هم متولی حفظ و صیانت از حریم خانواده نیست. در همین راستا سریال جدیدی از شبکه نمایش خانگی در حال پخش است که سطح ابتذال در آن را شاید بتوان در نوع خود بیسابقه دانست.
آنچه در ادامه میآید گزارشی است که رجانیوز درباره این سریال نوشته است:
«ممنوعه» نام سریال جدید نمایش خانگی است که تا به حال دو قسمت آن توزیع شده و قرار است قسمتهای بعدی این مجموعه نیز به صورت هفتهای به دست مخاطبانش برسد. در خلاصه داستان این مجموعه آمده است: «ممنوعه» داستان سه نسل را به صورت همزمان و پیوسته روایت میکند، از دغدغههای امروز جوانان تا آسیب مسائل روز خانوادگی و اجتماعی...
نکته قابل توجه این است که سازندگان این مجموعه با بیان این گزاره که دارند مسائل و آسیبهای اجتماعی را مورد بررسی قرار میدهند، هر چه را دلشان میخواهد، برای فروش بیشتر به مبتذلترین شکل به تصویر میکشند.
این ادعا زمانی روشنتر میشود که مدیر تولید این سریال در مصاحبه با روزنامه جامجم نکته قابل تأملی را به زبان میآورد، او در پاسخ به سؤالهای جام جم نسبت به جنسی و مبتذل بودن سریال پاسخهای متفاوتی میدهد و در آخر از خبرنگار جامجم میخواهد که درباره آنها خوب بنویسد و در ادامه میگوید: «برای اینکه این صنعت زنده بماند باید بفروشیم. هر قدر فروش بد باشد و پایینتر بیاید، این صنعت هم زمین خواهد خورد.»!
از همین جمله میشود فهمید که این حجم از ابتذال در سریال از کجا آب میخورد؛ تولیدکنندگان این مجموعه به دنبال افزایش مخاطب و فروش بیشتر هستند و چه چیزی جذابتر و بفروشتر از مدل سریالهای ترکیهای و مبتذل.
نکته جالب این است که مدیر تولید این سریال در پاسخ به این سؤال جام جم که این صحنه ترویج رابطه ضربدری و ابتذال است، میگوید: «خب مگر بعدش را دیدهایم؟! انجام کار را دیدهایم؟»!
گویا ابتذال از منظر مدیر تولید این سریال تنها به تصویر کشیدن رابطه جنسی است و بیان این مسائل و عادیسازی این مدل از زندگی ابتذال به حساب نمیآید!
در بخشهای دیگر قسمت اول این مجموعه شاهد استفاده متعدد از مواد مخدر و مشروبات الکلی هستیم. شاید بتوان قسمت اول این مجموعه را برپایه سکس، مواد مخدر و مشروبات الکلی تعریف کرد. استفاده از کلمات و حرکات اروتیک و بیبندوباری اعضای گروه به قدری زیاد است که به نظر میرسد این سریال بیش از بقیه آثار مبتذل ساخته شده از خط قرمزها عبور کرده است.
سؤالی که به ذهن متبادر میشود این است که وزارت ارشاد دقیقاً دارد چه کار میکند؟! و این سریال بر چه اساسی مجوز انتشار گرفته است؟ مگر وظیفه وزارت ارشاد جمهوری اسلامی ممانعت از تولید و انتشار محصولاتی نیست که واضحاً مصداق فساد و ترویج فحشا هستند؟
جالب است که با این حال، حسین پارسایی مدیرکل دفتر نمایش خانگی، مستند و کوتاه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از پشت صحنه این سریال مبتذل بازدید کرده و با عوامل آن به گفتوگو نشسته است. آنچه از ظاهر ماجرا برمیآید مدیران وزارت ارشاد در جریان کامل تولید این محصول ضدفرهنگی بودهاند و با این اوصاف بازهم جلوی انتشار آن را نگرفتهاند.
باید پرسید اگر وزارت ارشاد متولی صیانت از فرهنگ ایرانی- اسلامی جامعه نباشد از چه نهادی باید چنین توقعی داشت؟ انتشار این محصولات مبتذل که مروج زندگی مدرن و بیقید و بند هستند، قطعاً صدماتی را به بدنه جامعه و قشر نوجوان و جوان وارد میکنند که شاید نتوان به این سادگیها آنها را ترمیم کرد.
«مینو» پس از تغییر نام هم بلاتکیف است
بانی فیلم نوشت:
سریال «مینو» با نام قبلی «آشوب» به کارگردانی امیرپوروزیری سردرگم شبکه های یک و سه است و هنوز زمان و شبکه پخش این سریال مشخص نشده است. با وجود اینکه شنیده شده بود این مجموعه به دلیل مضمونی که دارد، قرار است در هفته دفاع مقدس روی آنتن شبکه یک برود، اما شنیده می شود که این سریال در راه شبکه یک و شبکه سه سردرگم شده و هنوز معاونت سیما تصمیم نهایی برای پخش این سریال نگرفته است.
از آنجایی که شبکه سه مجموعه «دلدادگان» را تا پایان مهر روی آنتن دارد، پخش این سریال ۳۰ قسمتی را به پس از پخش «دلدادگان» موکول کرده و از طرفی شبکه یک هم سریال ۱۰ قسمتی «گروهان بلال» به کارگردانی عبدالرحمان شلیلیان را در نوبت پخش دارد. از این رو تکلیف پخش این سریال هنوز نامشخص است!
«گروهان بلال» سریال ۱۰ قسمتی به کارگردانی عبدالرحمان شلیلیان و تهیه کنندگی عزیز علیزاده و در گروه فیلم و سریال شبکه اول سیما تهیه شده است. فیلمنامه این سریال بر اساس خاطرات و طرحی از عبدالرحمن شلیلیان نوشته شده و داستان گروهانی را روایت می کند که همه نیروهای آن نوجوانان کم سن وسالی هستند
که می بایست تا پایان مأموریتشان در حوالی اهواز و عقبه گردان باقی بمانند ٬رحیم جوان جانبازی است که از سرناچاری و به سودای رفتن دوباره به خط مقدم مسئولیت این گروهان مهندسی رزمی را می پذیرد.
وحید رهبانی، شهرام قائدی، ایمان صفا، حسین توشه، سیدمهرداد ضیایی، محمد حاتمی، کاوه خداشناس، امیررضا دلاوری، ارژنگ امیرفضلی، محمدرضا کسرایی، علی نعمت الهی، محسن قصابیان، حمیدابراهیمی بازیگران این سریال هستند.
از آنجایی که این مجموعه تولید شبکه یک است و در ۱۰ قسمت ساخته شده، احتمال پخش ان از همین شبکه در هفته دفاع مقدس قوی تر است. ضمن اینکه «مینو» سریال ۳۰ قسمتی است و ممکن است پس از «دلدادگان» از شبکه سه پخش شود و یا سهم شبکه دو شود. این هم از ان معضلاتی است که گریبان سریال های تلویزیونی را گرفته که شبکه و زمان پخش مشخصی ندارند و به نوعی سردرگم می شوند.
آخرین اخبار، رویدادها و حواشی روز سینما، تلویزیون، بازیگران و هنرمندان ایران را در صفحهی اخبار منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران میتوانید دنبال کنید.
این مشکلات خود جامعمونه بجای بیخیالی کاش یکاری کنیم !
احسنت ! چ شعار زیبایی !
اما این مدیریت هم از پس هرکسی برنمیاد !
در ایران اکثر مواقع این مدیریت به تحمیل عقاید ختم میشه !
مدیریت باید مدیر خوب داشته باشه اما من از حد و توان وزارت ارشاد نمیبینم مدیریت درست رو ...
دیگه جذاب کردن یه فیلم به چه قیمتی!
اصلا کاربرد نقد چیه ؟؟؟
حرف زدن درمورد اثر ، کامل کردن عیب و ایراد های اثر ! حرف زدن از تاثیرات خوب و بد اثر !
باید اثر رو نقد کرد ، محتوا رو نقد کرد !!!
اینکه رجانیوز میاد و میگه جامعه به خطر میفته ربط آنچنانی به فیلم نداره که ! اون از ضعف جامعه هست که با دیدن فیلم تاثیر میزاره !
مورد دوم هم اینکه در حال حاضر بیان و اثر رو سلاخی کنند کار قابل توجیهی نیست !!
منم خودم تقریبا با جوان موافقم.
سانسور زشت ترین کاری هست که ممکنه برای یه اثر صورت بگیره !
سانسور برای من یعنی تخریب ، یعنی زیر پا له کردن شعور فیلمساز و هنرمند جماعت !
هرگز نباید سانسوری صورت بگیره ، سانسور یعنی خفه کردن ، یعنی توهین به بدترین صورت ممکن !
فیلم ساختن سلیقه ای هست که هر کارگردان حق داره و باید این آزادی رو داشته باشه که درک فیلمسازیش رو بیان کنه چه درست و چه غلط !
#سانسور_نخواهیم
دیالوگ ها هم هرگز نباید سانسور شوند :))
باید از ابتدا سیستم درست پیش بره تا هیچ گاه نیاز به سانسور پیدا نکنه !
باید سیستم درست پیش بره نه اینکه از سیستم غلط فیلمساز آسیب ببینه !
وزارت ارشاد کیه ؟؟؟
مدیریتش با کیه ؟؟؟
حکومت !!
حکومت هم که فقط برای منافع خودش سانسور میکنه و کلا منافع خودش به خطر نیفته براش کافیههه !!
فیلمساز این وسط چکار میکنه ؟؟؟
فقط قربانی میشه !
پای اینکه سینما و آثار مستقل نیست ضرر میبینه !
مدیریت سینما باید در دست اهالی سینما و مردم فهمیده باشه !
وقتی درست این مدیریت به منافع ختم شه وضع میشه این و تاثیراتش هم میشه اون !
وقتی از ابتدا درست پیش بره هیچگاه نیاز به سانسور پیدا نمیشه !
وقتی کارشناسانه مدیریت بشه نه منافع و عقیده ای هیچ مشکلی پیش نمیاد !
حرف شما هم اینه که با سانسور موافق نیستم اما بعضی جاها لازمه !
خب این چه ریشه یابی برای مشکل هست ؟؟؟
نمیشه که فقط برگ های خراب درختی که آفت داره رو چید ، چون دوباره آفت میزنه !
باید ریشه رو ضد عفونی کرد !!