به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
به مناسبت توزیع جدیدترین و جنجالی ترین اثر ابراهیم حاتمی کیا در شبکه خانگی گزارش کامل منظوم را درباره حواشی این فیلم و نظرات مردم و منتقدان درباره این اثر را در ادامه بخوانید.
نکات و حواشی خواندنی فیلم «به وقت شام»:
1. فیلم سینمایی «به وقت شام»، اولین فیلم سینمای ایران در موضوعیت «مبارزه با داعش» است.
2. در فیلم سینمایی «به وقت شام»، تنها دو بازیگر مرد ایرانی نظیر؛ «بابک حمیدیان» و «هادی حجازیفر» حضور دارند و مابقی بازیگران، بازیگران بین المللی «سوری» و «عراقی»، هستند.
3. فیلمبرداری فیلم سینمایی «به وقت شام»، همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان سال 1396 در یکی از فرودگاههای نظامی شهر «تهران» آغاز شده است.
4. «محمد خراعی» و «سید محمود رضوی»، پرکارترین تهیه کنندگان «سیوششمین جشنواره فیلم فجر»، بودند. «محمد خزاعی» برای حضور در فیلمهای سینمایی؛ «به وقت شام»، «امپراطور جهنم» و «سید محمود رضوی» برای حضور در فیلمهای سینمایی؛ «دارکوب» و «لاتاری».
5. «بابک حمیدیان» با بازی در فیلم سینمایی «به وقت شام»، توانست بهعنوان پرکارترین بازیگر مرد در «سیوششمین جشنواره فیلم فجر» با رکورد بازیگری در چهار فیلم شناخته شود. حمیدیان در آن دوره جشنواره در سه فیلم دیگر «سرو زیر آب»، «جشن دلتنگی» و «مصادره» نیز بازی کرده است.
6. «ابراهیم حاتمی کیا»، کارگردان فیلم سینمایی «به وقت شام»، با هجدهمین حضور خود در «سیوششمین جشنواره فیلم فجر»، رکورددار پرحضورترین کارگردان این جشنواره است.
7. نسخه اولیه تدوین فیلم سینمایی «به وقت شام»، بیش از 2500 پلان فیلمبرداری شده داشت.
8. «احسان محمد حسنی»، رئیس «سازمان اوج»، مرداد ماه سال 1396 در نشست خبری این سازمان، برآرود مالی این فیلم را حدود «8 میلیارد تومان»، تخمین زده است.
9. «سعید حدادیان»، مسئول دفتر هنر و ادبیات نهاد نمایندگی «مقام معظم رهبری»، در دانشگاه تهران، نظر رهبری در مورد فیلم سینمایی «به وقت شام» را اینگونه بیان کرد:
« باید از زندگی سردار سلیمانی فیلم ساخته شود مثل فیلم به وقت شام که آن را دیدهام و خوب است، البته همین یکی هم کم است، برای قاسم سلیمانی هم باید چند فیلم ساخته شود.»
10. نشست خبری فیلم سینمایی «به وقت شام»، 16 بهمن ماه سال 1396 شلوغترین نشست خبری در طی مراسم «سیوششمین جشنواره فیلم فجر» بود.
11. «امیر قادی»، منتقد سینما در انتقاد به فیلم سینمایی «به وقت شام»، این فیلم را «کمدی» خواند.
12. فیلم سینمایی «به وقت شام»، پس از اکران و در آستانه ورود به «نمایش خانگی»، به طرز مرموزی به چندین زبان: «چینی»، «انگلیسی»، «عربی» و «روسی»، در سطح جهان لو رفت.
13. فیلم سینمایی « به وقت شام»، نهایتا توانست با فروش 13 میلیاردی از پرده سینما وارد خارج شود.
نظرات مختلف مردمی درباره فیلم «به وقت شام»
1. «امید عباسآبادی»، کاربر سایت و اپلیکیشن منظوم، با امتیازدهی 4 از 10 به فیلم سینمایی «به وقت شام»، اظهار نظر کرد و گفت:
«فیلمنامه دو ایراد اساسی داره یکی تو ایجاد گره و یکی هم در باز کردن گره ... جلوه های ویژه به جز سکانس پایانی خوبه .... کارگردانی حاتمی کیا همچنان عالیه»
2. «راد شهبازی»، کاربر سایت و اپلیکیشن منظوم، با ستارهدهی 6 از 10 به فیلم سینمایی «به وقت شام»، اظهار نظر کرد و گفت:
«مگه میشه از این فیلم چیز زیاد بدی گفت، آقای حاتمی کیا جلوه ویژه روز سینمای جهان رو دارن به سینما ما وارد میکنن.»
3. «سیما مرادی»، کاربر سایت و اپلیکیشن منظوم، با ستارهدهی 10 از 10 به فیلم سینمایی «به وقت شام»، اظهار نظر کرد و گفت:
«سلام بهترین و قشنگترین و تاثیرگذارترین فیلمی که دیدم و باهاش گریه کردم از آقای حاتمی کیا تشکر میکنم که فیلمی به این زیبایی ساختن خیلی ممنون آقای حاتمی کیا و عوامل فیلم»
4. «جوادی»، کاربر سایت و اپلیکیشن منظوم، با ستارهدهی 8 از 10 به فیلم سینمایی «به وقت شام»، اظهار نظر کرد و گفت:
«در کل فیلم خوبی بود. ولی ۱۰-۲۰ دقیقه اول خیلی بهتر از بقیه فیلم ساخته شده بود.
اگر بخوام جداگانه امتیاز بدم به قسمت اول فیلم ۱۰ و به بقیه اش ۶ یا ۷ میدم.»
5. «پیام»، کاربر سایت و اپلیکیشن منظوم، با ستاره 10 از 10 به فیلم سینمایی «به وقت شام»، اظهار نظر کرد و گفت:
«به وقت شام خیلی عالی بود
فقط جلوه ویژش بازم جا داشت یعنی خیلی جا داشت ...»
6. «مبین :)»، کاربر سایت و اپلیکیشن منظوم، با ستارهدهی 10 از 10 به فیلم سینمایی «به وقت شام»، اظهار نظر کرد و گفت:
«خیلییییییی خوب بود.حتما حتما برید یه بارم ک شده ببینید،دراماتیک و هیجانی و ... در کل عالی بود :)»
7. «مصطفی عباسی»، کاربر سایت و اپلیکیشن منظوم، با ستارهدهی 8 از 10 به فیلم سینمایی «به وقت شام»، اظهار نظر کرد و گفت:
«فیلم خوبی بود.
در این اوضاع بی مزه گی سینما این فیلم مزه داشت....
خدا قوت به ابراهیم حاتمی کیا و تیم محترمشون
از نظر من شخصیت علی بدون دلیل قانع کننده ی محکم برای مخاطب تصمیم میگرفت
علی با کلنجار تونست به ماموریت بره
علی که دست و پاش میلرزه هنوز نمیتونه من مخاطب رو قانع کنه که میتونه از جونش بگذره و اون کار رو بکنه...»
8. «رضا مصدق»، کاربر سایت و اپلیکیشن منظوم، با ستارهدهی 10 از 10 به فیلم سینمایی «به وقت شام»، اظهار نظر کرد و گفت:
«واقعا به آقای حاتمی کیا بابت کارگردانی این اثر عظیم تبریک و خسته نباشید میگم و فقط فقط میگم که برین و ببینین این فیلم رو.
اگه شما تونستین فرقی بین شخصیت های داعشی فیلم با شخصیت های اصلی پیدا کنین...
مگه میشه اینهمه شباهت و دقت توی چهره پردازی و گریم...
دست مریزاد میگم به تیم به وقت شام
یا زینب»
9. «ناشناس»، کاربر سایت و اپلیکیشن منظوم، با ستارهدهی 1 از 10 به فیلم سینمایی «به وقت شام»، اظهار نظر کرد و گفت:
«فیلمی شعاری ، بی منطق و پر از اشکال در فیلمنامه.»
10. «ف.مجتهدی»، کاربر سایت و اپلیکیشن منظوم، با ستارهدهی 10 از 10 به فیلم سینمایی «به وقت شام»، اظهار نظر کرد و گفت:
«فیلم بسیار زیبا و دوست داشتنی بود. به این علت که توقعات ما از جناب آقای حاتمی کیا بالا رفته، تا حدودی نقص های کوچکی هم به چشم میخورد، اما به جرات می توان گفت که حال خوبی برای سینمای ایران رقم زد. که به چنین تحول های درست و حسابی در سینمای ایران نیاز داریم.»
11. «مجید»، کاربر سایت و اپلیکیشن منظوم، با ستارهدهی 10 از 10 به فیلم سینمایی «به وقت شام»، اظهار نظر کرد و گفت:
«فیلم خوبیه...همین که مثل ۹۰ درصد فیلمای ایرانی تو یه خونه یا آپارتمان بیرون اومده و تجربه تولید اثری بزرگ را فراهم کرده،باید دیده و قدردانی بشه.»
12. «محسن»، کاربر سایت و اپلیکیشن منظوم، با ستارهدهی 10 از 10 به فیلم سینمایی «به وقت شام»، اظهار نظر کرد و گفت:
«بی نظیر و عالی دست ابراهیم حاتمی کیا درد نکنه برای اولین بار سینمای وطنم ایران رو سرفراز و سربلند کرد خدا قوت برادر عزیز.»
13. «محمد محمدی»، کاربر سایت و اپلیکیشن منظوم، با ستارهدهی 10 از 10 به فیلم سینمایی «به وقت شام»، اظهار نظر کرد و گفت:
«نمیشه اینو انکار کرد که فیلم های ابراهیم حاتمی کیا تقریبا همیشه بالاتر از مدیوم سینمای ایران بوده و فارق از نگاه سیاسی معمولا فیلم های خوبی ساخته این فیلم هم مانند بقیه فیلم ها ارزش دیدن رو داره و حداقل دیدنش حروم کردن وقت و هزینه نیستش و شاید مانند دیگر آثار حاتمی کیا خیلی فیلم مبتنی بر دیالوگی نباشه و بیشتر مبتنی بر تصویره که با توجه به وجود بازیگران خارجی و دو زبانه بودن فیلم کاملا طبیعیه که فیلم دیالوگ محور نباشه از لحاظ جلوه های ویژه هم در حد خوبی قرار داره و بالاتر از حداقل ایرانه و موسیقی متنشم عالیه درکل ارزش دیدن داره.»
14. «وروجک»، کاربر سایت و اپلیکیشن منظوم، با ستارهدهی 10 از 10 به فیلم سینمایی «به وقت شام»، اظهار نظر کرد و گفت:
«واقعا نمیتونم حسمو بیان کنم
فقط میگم که ده ستاره واقعا کمه واسه این شاهکار.»
15. «رضا آتشی گلستان»، کاربر سایت و اپلیکیشن منظوم، با ستارهدهی 4 از 10 به فیلم سینمایی «به وقت شام»، اظهار نظر کرد و گفت:
«بَدَک نبود...میشد فیلم رو از مستشاران ایرانی که در جبهه های خاکی مبارزه می کردن نشان داد...از اواسط تا آخر فیلم خیلی بد پیش میره.»
16. «سجاد دری»، کاربر سایت و اپلیکیشن منظوم، با ستارهدهی 10 از 10 به فیلم سینمایی «به وقت شام»، اظهار نظر کرد و گفت:
«فیلم زیبا و خوش ساخت. ارزش یک بار دیدن رو داره.»
17. «حمیدرضا ابراهیمی»، کاربر سایت و اپلیکیشن منظوم، با ستارهدهی 1 از 10 به فیلم سینمایی «به وقت شام»، اظهار نظر کرد و گفت:
«مثل اکثر کارای حاتمی کیا سفارشی.»
18. «محمود»، کاربر سایت و اپلیکیشن منظوم، با ستارهدهی 8 از 10 به فیلم سینمایی «به وقت شام»، اظهار نظر کرد و گفت:
«فیلم تا اواسط و شاید بشه گفت ۷۰ درصد مسیر خوب پیش میره و جلوه های بصری و تکنیکی فوق العاده ای رو داره که تو سینمای ایران تازگی داره ولی شکل فیلم جوری بود که همه انتظار داشتن یه قهرمان بیاد و حساب داعشیها رو برسه و یا رزمندگان ایرانی بیان و کار داعشی ها رو تو فرودگاه تمام کنه اما انتهای فیلم ریتمش کند میشه و اوجی به اون صورت نداره
مورد دیگر فیلم نحوه نمایش داعشیها بود که بیشتر سعی داشت اونا رو آدمای بی فکر و ساده لوح و در عین حال وحشی نشون بده تا هیولاهای ترسناک
مشخص بود آگاهانه این کار انجام شده
کلا فیلم های حاتمی کیا معمولا یک قهرمانی دارن اما تو این فیلم همچین موردی رو ندیدیم
حاتمی کیا اگه رو فیلم نامه بیشتر کار کنه و قهرمان فیلم هاش رو برگردونه فیلم هاش خیلی قوی تر میشن چون ایده هاش ایده های خوبی هستن.»
19. «مرتضی پالاتینوس»، کاربر سایت و اپلیکیشن منظوم، با ستارهدهی 8 از 10 به فیلم سینمایی «به وقت شام»، اظهار نظر کرد و گفت:
«آقا ناموسا شنیدم که نسخه کپی شدش و لو رفتش اومده بیرون ! خدا وکیلی خیلی نامردیه ! خیلی !
مخالفین عقاید این فیلم که این کارو کردن و این اثر رو پخش کردن چقدر آدم های کثیفی بودن که دست به همچین کاری زدن تا این فیلم شکست بخوره !
من به شخصه این فیلم رو هم دانلودش رو میخرم هم دیسکشو تا بفهمونم که بی فرهنگی ریشش باید خشک بشه ! حتی اگه بستر غیر قانونیش فراهم باشه !
یادتون نره که قسمت ۴ و ۶ فصل ۷ سریال بازی تاج و تخت هم توسط شبکه های هند و اسپانیا به اشتباه و به اصطلاح لیک (لو رفت) شد ولی ! ولی ! میدونستید که دقیقا بعد از این اتفاق رکورد بیشترین استریم ( تماشای آنلاین) رو تو جهان زد ؟ قسمت ششم این فصل تو سه روز بعد از منتشر شدن تقریبا ۹۲ میلیون بار دیده شد که نزدیک ۷۷ میلیون اون قانونی به صورت استریم بود و نزدیک ۱۵ میلیون غیر قانونی پخش شد ! این یعنی فرهنگ ! این یعنی دین ! این یعنی انسانیت !
بیایید انسان باشیم و دانلود غیر قانونی نکنیم !»
نظرات مختلف منتقدان در مورد این فیلم:
1. «ساناز رمضانی»، منتقد سینما در رابطه با فیلم سینمایی «به وقت شام»، با رویکردی مثبت نسبت به ساخت، اظهار نظر کرد و نوشت:
«حاتمی کیا در به «بهوقت شام» خودش را به چالش کشیده است تا بتواند با نسل امروزی که شاید «آژانس شیشهای» و «از کرخه تا راین» را ندیده باشند و شاید «بوی پیراهن یوسف» را درک نکرده باشند ارتباط برقرار کند. مسلماً «بهوقت شام» ازلحاظ ساخت فیلم موفقی است و میتوان به حاتمی کیا نمره کاملی داد. حاتمی کیا که خوب قواعد درام و قصهگویی را بلد است، در «بهوقت شام» اکشنی ساخته که قابلباور است و جلوههای ویژه میدانی و ویژهاش بسیار فراتر از سطح سینمای ایران است.پلانهای زیبا و چشمنواز، موسیقی دراماتیک کارن همایونفر، فیلمبرداری بینظیر و هلی شات هایی که برای اولین بار در متن قصه میگنجند، همه نشان از تبحر حاتمی کیا دارد؛ اما آنجایی که به تفکر پشت «بهوقت شام» میرسیم، فیلمساز همچون قهرمانش الکن و ناتوان به نظر میآید. «بهوقت شام» همانقدر که چالشی است برای خود حاتمی کیا تا یکقدم به نسل جدید سینما دوستان نزدیک شود و ناکام می ماند، چالشی برای بیننده هم هست که آیا مدهوش اینهمه هنرنمایی فنی و احساسات گرایی محض پایان فیلم شود یا بهمانند کارگردان برای اولین بار در مواجهه با اثری از حاتمی کیا، در میانه بیستد و نه قهرمان فیلم را باور کند و نه پروازش را.»
2. «مهدی فرقانی»، منتقد سینما در رابطه با فیلم سینمایی «به وقت شام»، با رویکردی مثبت نسبت به ساخت اظهار نظر کرد و نوشت:
«به وقت شام فیلمی است با صحنه های فوق العاده، سینمایی به معنای واقعی اکشن و در این زمینه قابل مقایسه با فیلمهای پر هزینه هالیوود است. مهارت و استادی حاتمی کیا همراه با پشتوانه مالی موسسه اوج، به وقت شام را به اثری در کلاس جهانی تبدیل کرده است.
آنچه از داعش در فیلم میبینم صرفا تعدادی مبارز افراطی که مشتاق عملیات انتحاری هستند، نیست بلکه از منظر فیلم وجه اصلی و جدی داعش وجه تبلیغاتی و رسانه ای آن است.
«به وقت شام» بی شک نقطه عطفی در کارنامه کاری حاتمی کیا و سینمای ایران است فیلمی که بعد از دیدنش احساس خوبی نصیبمان میکند، احساسی زیبا که تنها تعداد معدودی از فیلمها توان ایجاد آن را دارند.»
3. «فرزانه حکمت»، منتقد سینما در رابطه با فیلم سینمایی «به وقت شام»، با رویکری مثبت به نقش زنان در این فیلم، اظهار نظر کرد و نوشت:
«حاتمیکیا در فیلم “به وقت شام” هم چون سایر فیلمهایش سعی بر بازنمایی جایگاه زنان در جریانات مهم و سرنوشت ساز اجتماعی و سیاسی و نظامی و … دارد، اگر چه این نقش مخصوصا در مورد زنان ایرانی که همسران و فرزندانشان راهی جبهه جنگ با داعش شدند، قطعا میتوانست برجستهتر باشد؛ نقشی برگرفته از واقعیت این نقش و چندوچونش در طول سالیان اخیر.»
4. «سعید مستغاثی»، منتقد سینما در رابطه با فیلم سینمایی «به وقت شام»، با رویکردی محکم نسبت به مواضع فیلم، اظهار نظر کرد و نوشت:
« حالا میتوان گفت با فیلم به وقت شام، سینمای ایران اولین قدم را اگرچه دیر ولی محکم برای گرامیداشت رزم جانانه مدافعان حرم برداشت. اگرچه خناسان و شبهروشنفکران و صاحبان تردید همچنان در القائات بیگانگان و بافتههای ذهنی خود غرق هستند.»
5.«مریم انصاری»، منتقد سینما در رابطه با فیلم سینمایی «به وقت شام»، با زیر سوال بردن اصول کارگردانی «ابراهیم حاتمیکیا»، اظهار نظر کرد و نوشت:
«وقت شام، هرچند در ظاهر یک اکشن جنگی با الگوی قهرمان پروری هالیوودی است، اما اصول سینمای اکشن مانند ضعف انسان در برابر تکنولوژی، منطق سلاح برتر یا اصل نجات در لحظه آخر را ندارد و تصمیم پایانی علی، خلبان ایرانی، در نبرد بر علیه داعش، تفاوت سبک و سیاق قهرمان پروری حاتمیکیا را کاملا عیان میکند.»
آخرین اخبار، رویدادها و حواشی روز سینما، تلویزیون، بازیگران و هنرمندان ایران را در صفحهی اخبار منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران میتوانید دنبال کنید.
البته تا جایی هم که میدونم پارت دوم این متن مونده !
اینم بگم بعضی از دوستان نظرات مخالف رو با نظرات دری بری اشتباه میگیرن !
اینگه طرف اومده تو به وقت شام از اول اسلام تا انقلاب رو گرفته و هیچ نکته ای فیلم نگفته رو نمیشه به نقد این فیلم ربط داد !
اینارو نمیگم چون کامنت خودمم داخل این متن هستا ! نه ! ولی اول برید کیفیت کامنت های مخالف رو بررسی کنید ! تو به وقت شام همه با من دعوا داشتن و فقط همین ! هیچکس از به وقت شام درست نقد نکرد :|