به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
فیلمهای بسیاری تاکنون در سینمای ایران ساختهشده است و ترانههای بهیادماندنی بسیاری از این فیلمها برای ما خاطرهساز شدند. یکی از عناصری که به ماندگاری یک فیلم کمک میکند بیشک موسیقی آن فیلم است؛ با منظوم همراه باشید تا با ده ترانه برتر فیلم های تاریخ جشنواره فجر آشنا بشید.
۱۰. سیانور
برای اولین بار ۴۵ سال پیش بود که ویگن خواننده محبوب آن روزهای ایران ترانه سوگند را خواند. بعد از سالها، محمد معتمدی این ترانه خاطرهانگیز را برای فیلم سیانور، دومین ساخته بهروز شعیبی بازخوانی کرد.
۹. میم مثل مادر
آخرین اثر مرحوم رسول ملاقلی پور میم مثل مادر بود که با بازی گلشیفته فراهانی و حسین یاری بر پرده سینماها رفت. این فیلم چهارمین فیلم برتر در سایت منظوم بهشمار میرود. آهنگ دسته جمعی کودکان در انتهای این فیلم از تاثیرگذارترین صحنههای سینمای ایران است که هیچگاه از یادها فراموش نخواهد شد.
این فیلم اولین سینمایی از مجموعه کلاه قرمزی بود که زوج ایرج طهماسب و حمید جبلی در دهه هفتاد با ساخت آن استعداد خود را در ساخت فیلمهای کودک نشان دادند. «کلاه قرمزی و پسرخاله» در سال ۷۳ پرفروش ترین فیلم سال شد و تا مدتها رکوردش شکسته نشد. حمید جبلی با صدا پیشگی نقش کلاه قرمزی و خواندن اشعار زیبا و کودکانه در طول فیلم این نقش را ماندگار ساخت.
۷. اخراجی ها
اخراجی ها اولین کار بلند سینمایی مسعود دهنمکی بهشمار میآید که در جشنواره فجر بیست و ششم شرکت کرد اما توفیق چندانی نیافت. تیتراژ پایانی این فیلم با صدای محمد اصفهانی و شعری از ناصر فیض است که حال و هوای خاصی به این فیلم محبوب داده است.
۶. گل یخ
سالهای اولیه سوپراستاری محمدرضا گلزار در سینمای ایران بود که این فیلم بر پرده نقرهای به نمایش درآمد و با معرفی الناز شاکردوست نشان از ظهور ستاره جدید دیگری در سینما میداد. حمید حامی نیز ۴ قطعه موسیقی برای این فیلم خواند که با هنرنمایی محمدرضا گلزار به بهترین شکل اجرا شد.
قطعه «پروانگی» با صدای نیما مسیحا یکی از ساختههای جاودان بابک بیات است که در فیلم «دست های آلوده» سیروس الوند استفاده شد. الوند این فیلم را با حضور ستارههایی چون امین حیایی، هدیه تهرانی و ابوالفضل پورعرب در اواخر دهه هفتاد ساخت و صدای نیما مسیحا به همراه آهنگسازی بابک بیات این ترانه را جاودانه ساخت.
۴. طهران تهران
این فیلم دو اپیزودی محصول سال ۸۸ است که داریوش مهرجویی کارگردان اپیزود اول و مهدی کرم پور سازنده اپیزود دوم آن است. رضا یزدانی در اپیزود دوم فیلم نقش یک خواننده را بازی میکند که سعی در برگزاری یک کنسرت دارد اما طی مراحل گرفتن مجوز دچار مشکل می گردد. یزدانی با بازی در این فیلم هم توانایی خود در بازی را به نمایش گذاشته و هم قطعههای بینظیری را اجرا کرده است.
۳. آرایش غلیظ
هنگامی که خبر خواندن همایون شجریان برای فیلم آرایش غلیظ منتشر شد، همگان منتظر بودند تا هنرنمایی فرزند شجریان بزرگ را برای اولین بار در تیتراژ پایانی یک فیلم بشوند. بعد از نمایش «آرایش غلیظ» بود که حتی مخالفین همایون شجریان هم لب به تحسین وی گشودند.
۲. سنتوری
سال ۸۵ بود که محسن چاووشی پس از سال ها فعالیت زیر زمینی و انتشار چند آلبوم غیر رسمی با خواندن قطعات فیلم سنتوری به جشنواره فجر آمد. بازی درخشان بهران رادان در نقش علی سنتوری و ترانه های زیبای چاووشی باعث شد که هم چاووشی در دنیای موسیقی شناخته شود و هم علی سنتوری جاودانه بماند.
۱. خواهران غریب
شاید خاطره انگیزترین فیلم برای جوانان و کودکان دهه ۷۰، «خواهران غریب» باشد فیلمی که با بازی درخشان مرحوم خسرو شکیبایی تا ابد در ذهن مخاطبان باقی خواهد ماند. شکیبایی در این فیلم ترانه های زیبا و ماندگاری را اجرا کرده است که شعر «مادر» از بیادماندنی ترین ترانه های فیلم های ایرانی است.
شما کدامیک از ترانههای بالا را میپسندید؟ بهنظر شما جای چه ترانههایی در این لیست خالی هستند؟
جای آهنگ فیلم مطرب خالی بود