به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
شاید یادتان بیاید قبلترها در سریالهای ۹۰ شبی تلویزیون با یک خطای عمده همواره مواجه بودیم: آمدن بوم در کادر تصویر.
وقتی سرعت ساخت یک اثر بالا میرود احتمال وجود انواع و اقسام خطاهای انسانی در آن زیاد میشود. خطاهایی که احتمالا از چشم بینندگان عادی سینما و تلویزیون پنهان میماند که سرعت ساخت یک اثر بالا میرود احتمال وجود انواع و اقسام خطاهای انسانی در آن زیاد میشود. خطاهایی که احتمالا از چشم بینندگان عادی سینما و تلویزیون پنهان میماند و تنها اندکی از این خطاها مثل همان آمدن بوم در تصویر برای بینندگان قابل ملموس است. اما این تنها اشتباهی نیست که کارگردانان و منشی صحنههای سینمایی و تلویزیونی انجام میدهند و خطاهای دیگری نیز در سینما و تلویزیون رخ میدهد. با ادامه این مطلب همراه باشید تا با انواع خطاهای سینمایی آشنا شوید.
Anachronisms(کاربرد نابهنگام اشیاء به لحاظ تاریخی و زمانی)
یکی از خطاهایی که معمولا در فیلمهای تاریخی رخ میدهد است. شما از وسیله و یا تکنولوژیای در فیلم استفاده میکنید که در آن زمان هنوز اختراع نشده یا تکنولوژی آن نیامده است.
مثلا سریال شهرزاد را بیاد بیاورید. در سکانسی که «نصرت» با «شربت» باهم صحبت میکنند، پنجره پشت سر «نصرت» که به آن حفاظ فلزی جوشکاری شده است، از جوشکاری الکترود برای این کار استفاده شده است که از دوده بر روی پنجره کاملا مشهود است. در آن تاریخ از فیلم، این نوع جوشکاری اصلا وجود نداشت.
یا مثلا در قسمت نهم فصل دوم شهرزاد در این قسمت وقتی که «صابر»، «شیرین» را به منزل روستایی میبرد، ملحفهای بر روی «شیرین» انداخته میشود که پارچه رویی آن در دهه ۸۰ تولید شده و جنس آن از پلاستیک است. پتوی استفاده شده بر زیر «کبیر»، نیر از پتوهای مسافرتی دهه ۸۰ است.
Continuity (تداوم و پیوستگی در صحنه)
گاهی رجبندی و تصویربرداری سکانسها در زمانهای مختلف باعث میشود که تداوم و پیوستگی سکانسها از بین برود و گافهای عجیبی رخ دهد.
مثلا در فیلم «برادرم خسرو»، وضعیت برگهای درختان در فیلم بیننده را دچار یک سردرگمی بامزهای میکند، با اینکه در فصل پاییز و زمستان هستیم، اما در اکثر نماها درختان سرسبز است. در نمای ۷:۴۰ دقیقه درختان حیاط، برگهایی سرسبز دارد. در نمای ۱۵:۱۵ درختان جلوی مطب هیچ برگی ندارند. در نمای ۲۴:۲۰ درختان سمت راست خیابان کمی زرد شدهاند، اما نریختهاند.
Revealing mistakes (خطاهای آشکار)
برخی اوقات این خطاها آن قدر واضح و ملموس هستند که از آنها به خطاهای آشکار یاد میشود.
در فیلم «قندون جهیزیه» درصحنه برق گرفتی عطا، اگر بهصورت صحنه آهسته مشاهده شود، عطا در تصویر کلوز و در اولین صحنه برقگرفتگی به پشت پرت میشود، ولی درصحنه دوم نشان میدهد که عطا به روی شکم بر روی زمین میافتد.
یا مثلا در فیلم «مادر قلباتمی» هنگامی که ترانه علیدوستی به محمدرضا گلزار سیلی میزند (دقیقه ۷۶ نسخه نمایش خانگی)، آنها در تونل از کنار یک وانت پارک کرده در سمت چپ تصویر عبور میکنند، درصورتی که در تونل پارک کردن خودرو ممنوع است.
Plot holes (حفره های داستانی)
در بسیاری از فیلمها و سریالها، عدم دانش حقوق، قضایی، دینی و ... باعث اشکالات عمدهای در داستان میشوند و طرح کلی فیلم را به مخاطره میاندازند که از آنها به حفرههای داستانی یاد میشود.
اگر آخرین قسمتهای «ستایش ۲» را به خاطر بیاورید شاهد بودیم پریسیما درصدد ازدواج با صابر است و در آخرین قسمت نیز به منزل حشمت فردوس رفته و خبر این ازدواج را به همه اعضای خانواده منجمله همسر اول صابر میدهد. پریسیما که به خاطر اخراج پدرش (برادر انیس) در فصل اول توسط حشمت فردوس، از او کینه به دل گرفته بود، با برنامهریزی قبلی برای نابودی فردوس وارد زندگی صابر شده و اموال او را تصاحب میکند.
عدم استفاده از یک مشاور حقوقی آگاه توسط سازندگان سریال، موجب شد قصهای طراحی شود که با مبانی فقهی و قانونی ما در تعارض است؛ چراکه همسر اول صابر یعنی انیس در واقع عمه پریسیما است و طبق موازین فقهی، ازدواج زوج با خواهرزاده و برادرزاده زوجه خود، بدون کسب اجازه از زوجه باطل است. قانون مدنی نیز در ماده ۱۰۴۹ مقرر میدارد: «هیچکس نمیتواند دختر برادرزن و یا دختر خواهرزن خود را بگیرد؛ مگر با اجازه زن خود.»
اما این سوتیها تنها در فیلمها و سریالهای ایرانی نیست و حتی در فیلمهای هالیوودی با بودجههای عظیم و نیروی انسانی فراوان هم اتفاق میافتد.
Factual error ( خطای واقعی)
این خطا معمولا به دلیل تعارض آن چه در فیلم اتفاق افتاده با مستندات فعلی موجود رخ میدهد. در فیلم پرهزینه «مومیایی» با بازی تام کروز و راسل کرو شاهد چند نمونه از این تعارضات بودیم:
در یونان قدیم مردگان را در تابوتی از سنگ آهک قرار میدادند و این تابوت سنگی را «سارکوفاگوس» یا «گوشتخوار» میخواندند. واژه تابوت در برخی زبانها مانند آلمانی و فرانسه را بعدها از همین واژهی سارکوفاگ استخراج کردند. در این فیلم هیچکدام از تدارکات هنری ویژگیهای واقعی بناهای مصر باستان را ندارند. سارکوفاگهای مومیایی بههیچوجه مصری نیستند. هیچیک از طرحها با پیکرنگاری باستانی مصری یا واقعیت باستانشناسی سازگار نیست.
خطای جغرافیایی
خطاهای جغرافیایی نیز یکی از متداولترین خطاها در سینماست. خطاهایی که باعث میشود به لحاظ جغرافیایی اشتباهاتی صورت بگیرد و جزئیات یک مکان بهاشتباه به تصویر کشیده شود. حتی کریستوفر نولان کارگردان مطرح هالیوودی نیز از این دست سوتیها در امان نیست و ممکن است یکی از آنها را انجام دهد. نمونهاش در آخرین فیلم خود یعنی «دانکرک».
بعد از آن که ساحل دانکرک تخلیه میشود تعدادی عکاس و مستندساز به آن منطقه رفتند و تصاویری واقعی از آن محل ضبط کردند. در تصاویر به جای مانده از آنان پس از تخلیه نشان میدهد که سواحل دانکرک مملو از آشغال با وسایل رها شده، تجهیزات خراب و جسدهای مرده است در حالیکه در فیلم ساحل تمیز نشان داده شده است.
تصویر واقعی از ساحل دانکرک بعد از تخلیه
تصویری از ساحل دانکرک بعد از تخیله در فیلم «دانکرک»
سینک نبودن صدا و تصویر، خطاهای شخصیتها، مشاهده شدن تجهیزات و یا عوامل فیلم از جمله خطاهای دیگری هستند که میتوانند در فیلم رخ بدهند.
ازین بهبعد شما هم با نگاه موشکافانهتری به فیلمها نگاه کنید حتما خطاهایی ازین دست مییابید.
تا الان هرکسی که نظر داده،نظر منفی بهش داشته!!
خوشحال میشیم نظرتون رو درمورد فیلم داشته باشیم!!!
خیلی سوتی ها حرفه ای بود ! البته بیشتر از ایناستا ! مخصوصا واسه شهرزاد !
البته سریال آشوب هم خیلی خیلی سوتی داشت ! افتضاح بود !
همین مسائله که متاسفانه کمتر بهشون توجه میشه و دوستان فقط صرف اینه فیلمی رو دوست دارند بهش ستاره میدن ! همه این مسائل تو امتیاز یک فیلم تاثیر میذاره !
مرسی که هسی منظوم
اما دانکرک واقعا عجیب بود چرا باید بعد تخلیه ساحل اونقدر تمیز باشه؟از شواهد تاریخی هم بگذریم هر عقل سلیمی میگه اونجا باید آشفته و کثیف و به هم ریخته باشه
چون اون ها اصلا از آسانسور حرکت نکرده بودن تو همون آسانسور بودن
همه این اتفاقات از اومدن مهرداد صدیقیان تا گلزار و پلیس و اون مرد که باهاش تصادف کردند همشون تو خیالشون بود
ینی فیلم سو رئال بود پس حقیقت نبوده که پارک تو تونل ممنوع باشه تو وهم همه چی آزاده:)
در ضمن بعضی از دوستان شاید بگن که فیلم مسخرس باید بگم بله با سانسورش مسخرس من بدون سانسورشو چند سال پیش دیدم فیلم جالبی بود
از کجا دانلود کردید؟؟؟
من خیلی مشتاقم نسخه اصلی فیلم رو ببینم!!!
از کجا دانلود کردید؟؟؟
من خیلی مشتاقم نسخه اصلی فیلم رو ببینم!!!
خیلی هوشمندانه و کارشناسانه بود!!!
الحق که منظوم خودمونی و پیشرفت رو داریم میبینم داخل کارهات!!!!!
سریال دل دادگان اثری از جناب منوچهر هادی پخش به زودی ، به نظرم جذاب اومد ، بازیگران خوبی هم داشت