به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
به گزارش منظوم؛ مرجع سینما و تلویزیون ایران، برخی از مهمترین گزارش ها و تحلیل های مطبوعات و رسانه های خبری کشور را در ادامه بخوانید.
عصر ایران نوشت:
این روزها باران کوثری فیلم "عرق سرد" را بر پرده سینما دارد و بازهم تبلیغ این فیلم در تلویزیون به دلیل بازی باران کوثری با حاشیه هایی همراه شده است.
سهیل بیرقی (کارگردان فیلم عرق سرد) اظهار کرده: « صداوسیما به ما اعلام کرده که تیزری را باید در اختیار آنها قرار بدهیم که هیچ صحنهای از بازی باران کوثری در آن استفاده نشده باشد و از آنجا که با توجه به ساختار فیلم امکان ساخت چنین تیزری وجود ندارد، از تبلیغات تلویزیونی محروم هستیم.»
زمستان سال گذشته نیز شرایط عجیب تلویزیون برای پخش تصویر این بازیگر در تیزرهای فیلم «شنل» خبرساز شد. پخشکننده «شنل» اعلام کرد پس از ارسال تیزرها به تلویزیون، مدیران صداوسیما به او گفتهاند که در این تیزرها باید تنها یک پلان از باران کوثری وجود داشته باشد. در تبلیغ فیلم عصبانی نیستم نیز همین ماجرا تکرار شد.
سوال مهم این است که چرا و به چه دلیلی این بازیگر ممنوع التصویر است؟ آن هم برای بازیگری که سابقه بازی در یکی از تحسینشدهترین سریالهای دینی تلویزیون یعنی "صاحبدلان" را در کارنامه دارد.
هیچ گاه جواب واضح و روشنی به این پرسش داده نمی شود و هیچ قانون یا آئین نامه مدونی هم برای مشخص کردن چهارچوب و سیستم وجود ندارد که بفهمیم تا چه حد این ممنوع التصویریها بحق یا ناحق بوده است، یا حداقل از همان اول تکلیف صاحب فیلم روشن باشد.
معمولا فقط در جلسات خصوصی به عوامل فیلم این نکته اعلام می گردد که دلیل پخش نشدن تیزر فیلم شما فلان است یا بهمان!
باران کوثری بازیگری است که در فیلمی با مجوز وزارت ارشاد نقش آفرینی کرده است و باز با مجوز وزارت ارشاد این فیلم اجازه اکران پیدا کرده است، پس هیچ عمل غیر قانونی از این بازیگر سرنزده است که دلیل بایکوت تیزرهای فیلم مذکور را باران کوثری دانست.
اگر استدلال این ممنوع التصویریها گرایشات سیاسی باران کوثری باشد هم باز باید یادآوری کرد فعالیتهای سیاسی باران کوثری عمدتا در زمان انتخابات ریاست جمهوری بروز بیشتری یافته است که آن هم حمایت از کاندید مد نظر خودش بوده است، آنهم در چارچوب انتخاباتی که در کشور مجاز بوده و حمایت از نامزد انتخاباتی که او هم از فیلترهای لازمه عبور کرده و کاندید ریاست جمهوری شده است، آیا طرفداری قانونی از یک کاندید رسمی ریاست جمهوری جرم یا عملی خلاف است؟
بهرحال باران کوثری بازیگری است که در چارچوب قانون کشور جمهوری اسلامی زندگی و فعالیت داشته است و هیچگاه پا را از این محدوده خارج نگذاشته است حال به چه دلیلی رسانه ملی او را ممنوع التصویر میکند را ما نمی دانیم اما یک نکته واضح است.
باید به مدیران مربوطه صدا و سیما یادآوری کرد: فیلم سینمایی محصول سرمایه، زحمت و هنر مجموعهای متنوع از فعالان حوزه سینماست که از سرمایهگذاران، هنرمندان و حتی عواملی چون مسئول پذیرایی، حمل و نقل و ... شامل آن می شوند.
تیزر تلویزیونی یکی از بهترین و مهمترین مواد تبلیغی یک فیلم سینمایی است و با هیچ معیاری نمیتوان پذیرفت که امکان بیشتر دیده شدن آنرا دریغ کنند به دلیل حضور یک بازیگر(هر کسی باشد فرقی نمی کند). زمانی که امکان دیده شدن یک فیلم گرفته میشود (تفاوتی نمی کند هر فیلمی که در چارچوب قانون تولید شده باشد) در واقع جلوگیری از نمایش نتیجه عملکرد و زحمات تمام آن اعضا تولید فیلم است. آیا این عادلانه است؟
اساسا این ممنوع التصویر بازی چه دستآوردی داشته است غیر از بی اعتمادی مخاطب؟ آیا با نشان ندادن کسی که در میان مردم جایگاهی دارد دل مردم را بدست آوردهایم یا دل چند مدیر که به هر دلیلی دستور ممنوع التصویری را صادر کردهاند و هیچ شفافیتی هم برای حکمشان صورت نگرفته است!
در پی اعلام نتیجه بررسی اعتراضهای منیژه حکمت نسبت به وضعیت اکران «جاده قدیم» مبنی براینکه تخلفی صورت نگرفته است، منیژه حکمت در یادداشتی با عنوان «تخلف یا خیانت» خاطرنشان کرده است، آنچه نسبت به آن اعتراض دارد فقط برای فیلم خودش که این روزها بر پرده سینماها نمایش داده میشود نیست و مسئله اصلیاش ظهور یک روند معیوب است.
این کارگردان و تهیهکننده سینما در یادداشت خود نوشته است:
« شورای اکران بعد از بررسی و درخواست مدرک و سند از من به خاطر تخلف در اکران فیلم «جاده قدیم» رای به عدم تخلف در این مورد داد.
مسئله فیلم من نیست اصلا یک فیلم و یک سالن و یک سانس نیست. مسئله ظهور یک روند معیوب و فسادآور است که باعث شده فیلمهای جدی ما در محاق قرار بگیرند. این شما را به فکر نمیاندازد؟ نمیخواهید فکری به حال این موضوع بکنید؟ از من میخواهید مدرک ارائه کنم. چه مدرکی؟ که چه چیزی را بر شما ثابت کند؟
روابط ناسالم پخش و اکران را؟ شما تبعات تصمیمهای این شوراها را نمیبینید؟ عوارض این نابرابری و به حاشیه راندن سینمای جدی را مشاهده نمیکنید؟
فرض کنید من مدرکی بیاورم که نشان دهد سالنی را ناروا از من گرفتهاند یا فیلم مرا در سانسهای مرده نمایش دادهاند، آن وقت شما چه میکنید؟ یک نمایش در یک سینمای خوب به من صدقه میدهید؟ این طور عدالت برقرار میشود؟
این نمایش مضحک ارائه مدارک و اسناد را تمام کنید. پول فاسد سینما را فراگرفته، آیا شما مدرکی دارید؟ سینما به نفع یک جریان انحصارطلب مصادره شده است. آیا سندی وجود دارد؟ اگر همچنان برای بهبود اوضاع منتظر سند ومدرک هستید، به شما بگویم بیهوده به انتظار نشستهاید. سندی وجود ندارد و اگر هم باشد، قطعا دست امثال من به آن نمیرسد.
ولی این نشانه تبرئه شما نیست، خود بهتر میدانید که چه بر سر سینما آوردهاید و فرجام کار کاملا روشن است، اگر نخواهیم کتمان کنیم.
سازوکاری بنیاد نهادهاید که فساد میزاید و سینما را نابود میکند. در این شرایط طلب مدرک و سند بیشتر به شوخی میماند. شما میتوانید حکم برائت خود و دوستانتان را صادر کنید و از این عدالتپروری خوش باشید.
اگر امثال من فریادی میزنند برای نفع شخصی نیست بلکه از آن روست که شاید تلنگری باشد برای شما قبل از اینکه همه چیز از دست برود، البته اگر هنوز ارادهای برای اصلاح باقی مانده باشد. فقط بدانید لاپوشانی ناکارآمدی و فساد تخلف نیست بلکه خیانت است.»
منیژه حکمت اخیرا در نامهای سرگشاده خطاب به محمدمهدی حیدریان ـ رییس سازمان سینمایی ـ مدعی شد «سینمای نجیب ایران در این دوره به مسلخ برده شده است.»
به دنبال این اعتراضها، ابراهیم داروغهزاده ـ معاون نظارت و ارزشیابی سازمان امور سینمایی و سمعی بصری و رئیس شورای عالی اکران ـ طی دستوری به مدیرکل سینمای حرفهای و رئیس کمیته انضباطی خواهان بررسی فوری و اعلام گزارش شد.
این بررسیها در نهایت به اینجا رسید که روز گذشته سخنگوی کارگروه اکران اعلام کرد: موضوع فیلم «جاده قدیم» در این کارگروه بررسی شده و تخلفی صورت نگرفته است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه ارتباط مستقیمی میان صنعت فیلمسازی با صنعت اسباببازی در کشورهای پیشرو در ساخت اسباببازی وجود دارد، گفت: واردات بیرویه و قاچاق یکی از عامل بیرغبتی کودکان به اسباببازیهای داخلی است.
محمداسماعیل سعیدی در گفتوگو با خانه ملت با اشاره به اینکه تنها ۳۰درصد اسباببازیهای موجود در بازار ایرانی هستند درحالی که باید به اسباببازی به چشم صنعت فرهنگساز نگریست، گفت: متاسفانه باوجود داشتن ظرفیتهای و شخصیتهای داستانی جذاب در تاریخ و قصص ایرانی اما عروسکها و اسباببازیهای آنها ساخته نشده یا هرگز به تولید انبوه نرسیدند و فقط اسباببازیهای شخصیتهای کارتون و فیلمهای خارجی به صورت انبوه وارد میشوند.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با اشاره به رابطه مستقیم شخصیتهای کارتونی، فیلمها، سریالها و شخصیتهای جذاب تلویزیونی با تولید اسباببازی، افزود: در کشورهای موفق و پیشرو در ساخت اسباببازی ارتباط مستقیمی میان صنعت فیلمسازی و انیمیشنسازی وجود دارد و به محض ساخت انیمیشنی جذاب و پربیننده عروسکها و بازیهای مرتبط با آن حتی لباس و کیف و کفش آن نیز به بازار میآید.
وی ادامه داد: مسئولان در ایران از کشورهای موفق در این زمینه الگوبرداری نکردند تا جایی که عروسکهایی مانند کلاهقرمزی و پسرخاله نیز که چندین دهه است مخاطبان بسیاری دارند هیچگاه به تولید انبوه نرسیدند و عروسکهایی مانند دارا و سارا به دلیل گرانی و نداشتن جذابیتهای لازم در مقابل مشابه خارجیشان از گردونه رقابت حذف شدند.
سعیدی همچنین با اشاره به افتتاح نخستین نمایشگاه اسباببازی در تهران این اقدام را فرصتی برای ایجاد فضای رقابتی و رونق تولیدات داخلی این مهم در سال حمایت از تولید ملی عنوان کرد و افزود: خرید و نمایش پی در پی سریال و فیلمهای خارجی نیز پشتیبانی برای واردات شخصیت این فیلمها و استقبال مخاطب ایرانی از آنها شد و این مسئله را باید ضعف مدیریتی دانست.
این نماینده مجلس با بیان اینکه باید واردات بیرویه و قاچاق را باید عامل دیگر بیرغبتی کودکان ایرانی به اسباببازیهای داخلی دانست و اضافه کرد: حمایت از تولیدکنندگان نوپا و جوانان خلاق و با استعداد در این زمینه باید در کنار فرهنگسازی جدی گرفته شود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی معتقد است حتی میتوان عروسک شخصیتهای پرطرفدار، وسایل، لباس و زیورالات سریال پربینندهای همچون «شهرزاد» را باوجود آنکه در ژانر بزرگسال است به تولید انبوه رساند چراکه به احتمال بالا مورد استقبال مخاطب قرار خواهد گرفت.
خبرگزاری صبا نوشت:
سیزده سال از آغاز فعالیت حرفهایاش در عرصه موسیقی میگذرد. «شانزلیزه» آخرین آلبوم او در سال۹۶ است. فرزاد فرزین؛ هنرمندی که فقط خواننده آلبومهایش نیست و اغلب ترانهسرایی، آهنگسازی و تنظیم هم انجام میدهد. کنسرتهای پر از هیجان و اکثرا در قالب نمایش فرزین وجه تمایز اوست تا جایی که هر علاقهمند به سبکه پاپ را وادار میکند تا یکبار هم که شده در کنسرتهای او حضور داشته باشد.
وجه دیگر فرزین بازیگری است که این هنرش هم مانند هنر خوانندگیاش مورد استقبال مخاطبان قرار گرفته است؛ «پسران آجری»، «سگهای پوشالی»، «کنسرت روی آب» و سریال پرطرفدار «عاشقانه» نشان از کارنامه بازیگری اوست. با فرزاد فرزین که به گفته خودش در این سالها برای بهتر بودن فقط با خودش جنگیده است به گفتوگو نشستیم که در ادامه گزیده ای از آن را می خوانید:
بهدلیل یکسری صلاحدیدها که گفتنی نیست ترجیح دادم که از حضور و بازی در #سریال «رقص روی شیشه» انصراف دهم.
هنرمند در داخل کشور محدود است. موسیقی ما در آن طرف مرزها، مانند موسیقی ترکیه و مصر نیست. موسیقی ما بهدلیل یکسری از استانداردها و شرایط اجتماعی و عرفی متفاوت است.
وقتی شما با یک سیستم محدود در #موسیقی مملکت روبهرو هستید چطور انتظار دارید در مجامع بینالملل کسی شما را بشناسد؟
شما در کشور خودت محبوبی اما امکان پیشرفت شما در خارج محدود است چون شما را بهعنوان یک #خواننده مطرح نمیتوانند قبول کنند.
کار خوانندههای #پاپ صددرصد سختتر از دوستانی است که در موسیقی اصیل کار میکنند. ما در بازار موسیقی پاپ همه شبیه به هم کار میکنیم و فقط زبان ما فرق دارد و شاید کیفیتمان هم کمی پایینتر باشد.
موسیقی پاپ یعنی موسیقی که مردم گوش میدهند و موسیقی روز جامعه است. موسیقی پاپ این نیست که یک گیتار الکترونیک بزنید بگویید موسیقی پاپ، نه!
ما یک متولی درست برای موسیقی مخصوصا سبک پاپ نداریم.
من یک کاری را در سال ۹۰ بازخوانی کردم که متعلق به پنجاه سال پیش بوده است؛ یعنی درست زمانی که استاد کرمانشاهی زنده بودند و به نظر من آدم زنده هم وکیل و وصی نمیخواهد. فقط یک اثر قدیمی که عوامل آن فوت شدهاند را بازخوانی کردهایم ؛ اما اگر دوستان فکر میکنند حقی از آنها ضایع شده است، میتوانند تماس بگیرند و خیلی محترمانه صحبت کنند.
قرار نیست که ما را زندانی کنند؛ یک کارشناسی است که درنهایت ما را محکوم میکنند و میخواهند که جریمه و حق و حقوق این دوستان را پرداخت کنیم. این کار که دیگر شکایت کردن ندارد.
این همه کارِ بازخوانی انجام دادهایم مگر تا به حال پولشان را خوردهایم؟
در بین بسیاری از سینماگرانمان این تصور هست که خواننده نباید بازیگر شود؛ پس یک کسی هم که دکتر است نباید بازی کند. این تفکر خندهدار است؛ یعنی آنقدر سطح این تفکر پایین است که وقتی آدم میشنود ناراحت میشود
بعضی وقتها شده تعدادی از دوستان خواننده اظهارنظر میکنند که فرزاد فرزین نباید بازی کند. من از همین جا کاملا مستقیم اعلام میکنم که سرتان در کار خودتان باشد و کاری را که بلدید انجام دهید؛ کسی نظر شما را نخواسته است
بسیاری از دوستان گفتهاند چرا این حرکات نمایشی را روی صحنه اجرا می کنی، این طوری جلوی کنسرت ما را هم میگیرند. این صحبتها همیشه بوده اما من کارم را با قدرت انجام دادم.
همه جا رانت وجود دارد. این ربطی به موسیقی ندارد.»
آخرین اخبار، رویدادها و حواشی روز سینما، تلویزیون، بازیگران و هنرمندان ایران را در صفحهی اخبار منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران میتوانید دنبال کنید.
چرا الان نمیزارن باران کوثری تو تلویزیون باشه چیکار کرده بنده خدا مگه؟