به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
فیلم سد معبر را می توان از دو منظر فرم و محتوی بررسی کرد.
فرم: فیلم از نظر فرم یک سینمایی متوسط رو به بالا است . کشش دار .پر تعلیق، خوش میزانسن، با دوربینی قبراق و سرحال که از هیچ صحنه ایی جا نمی ماند.
قرایی در این فیلم به تمام قواعد فیلمسازی پایبند است .فیلم بیننده را خسته نمی کند . فیلم قرایی را نمی توان نگاه نکرد .
ضرب آهنگ خوب سکانس ها، چشم های مخاطب را به دنبال خود می کشد .
بازی خوب و متفاوت حامد بهداد(قاسم) و باران کوثری (نرگس)را می توان از بازی های خاص این جشنواره دانست .
به خصوص در پایان بندی فیلم، در صحنه درگیری لفظی قاسم و نرگس چنان جدی و هیجانی است که ناگهان احساسات بیننده را تمام قد، درگیر کرده و فوران بیچارگی دو کاراکتر فیلم اشک بیننده را ناخودآگاه جاری می کند .
البته بقیه کاراکترها خوب واکاوی، شخصیت پردازی نشده اند و داستان شان، خوب روایت نمی شود .
حامد بهداد و محسن کیایی در فیلم سد معبر
محتوی :
داستان فیلم روایت مردی به نام قاسم (حامد بهداد) است، که بسیار خود خواه و زبان باز است.
او بلدیزر وار می خواهد همه را له کند تا به رویای زندگی ایده آلش برسد ولی در نهایت روح انسانی خود را قربانی می کند و با همان بلدیزر خودخواهی، از روی وژدان خویش می گذرد و تبدیل به یک گرگ انسان نما می شود و خودش، قربانی، خودخواهی خودش می شود .
که فیلمنامه خوب از پس معرفی قاسم بر آمده است .
داستان سد معبر تمی، عمل و عکس العملی دارد و از نوعی روایت هیچکاکی برخوردار است.
داستان فیلم از بی کاری و تبعات آن می گوید . از کارهایی که درآمدش کفاف زندگی را نمی دهد و زمینه دست کجی و رشوه را باز می کند .
فیلم از ذائقه معنوی و متین نسل گذشته مثل پدر قاسم و زن مرد دستفروش می گوید،نسلی که سلامت و عاقبت بخیری و رضایت همنوع را اصل زندگی می داند، که مع الاسف در جامعه ایی که فیلم روایت میکند ، خریداری ندارد.
فیلم سد معبر را نمی توان تفننی دید . چون یک فیلم خوش ساخت است که داستان تلخ جدی ایی دارد .
البته پایان بندی فیلم می توانست با امید تمام شود، که این اتفاق نیفتاد و فیلم بیننده را با همان کام تلخ تنها می گذارد.
در پایان ؛ باید گفت، داستان فیلم واقعیتی جاری در کوچه و بازار شهر ماست . واقعیتی که مسولین باید برای آن فکری بکنند و ما مردم هم به نوبه خود، دردمندانه باید به فکر کمک به همدیگر باشیم. یاعلی
شما چقدر با این مطلب موافق هستید؟ نظر شما درباره این مطلب و اثر چیست؟ نظر خود را در پایین همین صفحه بنویسید. [منظوم تنها ناشر نقدها است و این به معنای تایید دیدگاه منتقدان نیست.]
شما نیز میتوانید نقدها و یادداشتهای خود درباره آثار سینما و تلویزیون را با نام خودتان در منظوم (معتبرترین مرجع نقد سینما و تلویزیون ایران) منتشر کنید. هماکنون مطالب خود را به آدرس ایمیل Admin@Manzoom.ir برای ما ارسال کنید.
نقد، یادداشت، تحلیل، بررسی و معرفی منتقدین از فیلمهای سینمایی، سریالها و برنامههای تلویزیونی ایرانی را در صفحه نقد فیلم سایت منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران بخوانید.