: یک ذهن زیبا درباره زندگی جاننش - ریاضیدان برنده جایزه نوبل- ساخته شده است و مسائلی که به دلیل بیماری روانگسیختگی با آنها مواجه میشود. این فیلم در سال 2001...
18 آذر 1395
یک ذهن زیبا درباره زندگی جاننش - ریاضیدان برنده جایزه نوبل- ساخته شده است و مسائلی که به دلیل بیماری روانگسیختگی با آنها مواجه میشود. این فیلم در سال 2001 بر اساس کتابی به همین نام، نوشته سیلویا ناسار به کارگردانی ران هوارد ساخته شد.
صحنه هایی از فیلم تفاوت هایی با زندگی واقعی "جان نَش" دارند. برای مثال صحنه مربوط به پیداکردن الگوهای مختلف در ستارگان، صحنهای که پسر جان نَش در حال غرق شدن در وان حمام است و موارد مربوط به ابزار تولید کننده رمز عبور که در دست جان نش قرار گرفته است، کاملاً خیالی میباشند.
در مورد فداکاری آلیشیا همسر جان نش نیز در این فیلم اغراق شده است؛ در واقع آلیشیا در سال ۱۹۶۳ از جان نش جدا شده و هفت سال بعد در ۱۹۷۰ به جان نش اجازه داده است تا در خانه وی زندگی کند. در سال ۲۰۰۱ جان نش برای بار دوم با آلیشیا ازدواج کرد.
در فیلم اینطور برداشت میشود که توهمات جان نش به دو صورت دیداری و شنیداری بوده است. در حالی که در واقعیت توهمات جان نش فقط محدود به صداهایی بوده که او میشنیده است. مراسم خودکار در پرینستون که در فیلم میبینیم، کاملا جعلی است و چنین مراسمی وجود ندارد.
در فیلم جان نش در سال ۱۹۹۴ قبل از برگزاری مراسم نوبل میگوید که از داروهای جدیدی استفاده میکند، اما در واقع جان نش از سال ۱۹۷۰ هیچ دارویی استفاده نکردهاست. کارگردان فیلم در این باره اینطور توضیح میدهد که به این دلیل این جمله به سخنان جان نش اضافه شدهاست که از فیلم اینطور برداشت میشود که همهٔ انواع بیماران شیزوفرنی بدون دارو میتوانند از پس این بیماری برآیند.
همچنین جان نش هیچ گاه به هنگام دریافت جایزهٔ نوبل سخنرانی نکرده است. زیرا مسؤولین برگزاری مراسم، از بابت بیماری او و عدم ثبات ذهن او نگران بودهاند.
ریاضی دان درخشان، «جان فوریس نش جونیر» (کرو) با «آلیشیا» (کانلی) ازدواج کرده است و زندگی خوشی دارد. تا این که، ظاهرا، «ویلیام پارچر» (هریس) مأمور سیا به سراغش می رود و می خواهد در زمینه ی فعالیت های رمز شکنی به کارش بگیرد…