به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
خلاصه داستان (بدون اسپویل): این فیلم، ماجرای بزهکاری های حومه شهر را روایت میکند؛ جایی که شاهین میخواهد در دم و دستگاه برادرش شکور، مفید تر باشد. علی رغم اینکه از هومن سیدی تاکنون فقط خشم و هیاهو را دیده ام، اما بعید میدانم که فیلمی بهتر از این ساخته باشد و یا به این زودی ها بسازد. دیدن این فیلم، احتمالا شما را به یاد فیلم هایی مانند شهر خدا (فرناندو میرلس)، میلیونر زاغه نشین (دنی بویل) و عشق سگی (آلخاندرو گونزالس ایناریتو) می اندازد، فیلم هایی خوش ریتم با داستان های پر کشمکش و دارای فراز و فرود که تم فقر و بزهکاری، بر محتوای اثر سایه انداخته است.
نوید محمدزاده و فرهاد اصلانی در فیلم سینمایی مغزهای کوچک زنگ زده
سیدی توانسته است با دوربین روی دست، کادر بندی های تیز، نور پردازی دارای کنتراست بالا، حرکت های پر آشوب دوربین، ریتم تند ادای دیالوگ، جامپ کات ها و نما های کوتاه و البته بازی های بیرونی و بسیار منسجم از بازیگران، از همین حالا خود را به عنوان نامزد کارگردانی تثبیت کند.
اگر در ابد و یک روز، بازیگران شاخص تاثیر شگرفی بر موفقیت فیلم داشتند، اینجا بازی های خیره کننده را از کسانی می بینید که احتمالا تاکنون چهره شان را بر پرده ندیده بودید. مغز های کوچک زنگ زده قصه ای دردناک دارد؛ خشم، غم، عصیان، ناموس و فقر فرهنگی مهم ترین درون مایه های این قصه هستند. روایتی بسیار هیجان انگیز بدون سانتیمانتالیسم، بی آنکه لقمه ای بزرگتر از دهان فیلمساز باشد و البته پر تاثیر که تا مدت ها چشمانتان را در برابر جامعه باز می کند.
نوید محمد زاده این بار در شمایل خلافکار خرده پایی ظاهر شده که عقده هایی از دوران کودکی بر دلش سنگینی میکنند، او ابتدا سرخورده و کمی خل و چل است اما در میانه فیلم، قدرت نمایی و عصیان او را می بینیم و از طرفی در انتها چنان تحولی باورپذیر در این کاراکتر دیده می شود که شاهین را برای من به یکی از محبوب ترین کاراکتر هایی که در فیلم های ایرانی تا به حال دیده ام تبدیل کرده است و باید بگویم، نوید محمد زاده همچنان می تازد و به راستی که لیاقت یک سیمرغ دیگر را برای این کاراکتر داراست. دیگر بازیگران فیلم نیز خوش درخشیده اند و در عجبم که این میزان بازی درخشان را چه طور در یک کست غیر چهره دیدم.
فرهاد اصلانی در فیلم سینمایی مغزهای کوچک زنگ زده
در روز هایی که همه از ضعف فیلمنامه فیلم های ایرانی دم می زنند، فیلمنامه سیدی از غنیمت هم ارزشمند تر است و معتقدم اگر پرده انتهایی بهتر مقدمه چینی می شد، با یکی از ده فیلمنامه برتر این دهه رو به رو می شدیم.
همه چیز در جای خود قرار دارد، چنان کاراکتر ها به درستی پرورش یافته اند که باورم نمی شود این فیلم ایرانی است. شاید ادعا شود که قصه فیلم عامه پسند بوده است، اما مگر همه بر قوی بودن فیلمنامه عامه پسند ابد و یک روز گواهی ندادند؟ به جرئت میگویم که فیلمنامه این فیلم سر و گردنی برتر است و نامزدی فیلمنامه برای سیدی، تقریبا قطعی است.
نوید محمدزاده در فیلم سینمایی مغزهای کوچک زنگ زده
از نظر ساخت نیز با فیلمی موفق رو به رو هستیم، موسیقی فیلم، در عین ریتمیک بودن، بسیار تاثیرگذار است. صدا، جلوه های ویژه و طراحی ها نیز قابل توجه اند. به قدری از دیدن این فیلم شوکه شدم که نگاهم به آینده سینمای ایران مساعد تر شده است و امید دارم که فیلمسازان نسل سیدی، در سال های آینده اتفاق های خوبی را برای سینمای ایران رقم بزنند.
شما چقدر با این مطلب موافق هستید؟ نظر شما درباره این مطلب و اثر چیست؟ نظر خود را در پایین همین صفحه بنویسید. [منظوم تنها ناشر نقدها است و این به معنای تایید دیدگاه منتقدان نیست.]
شما نیز میتوانید نقدها و یادداشتهای خود درباره آثار سینما و تلویزیون را با نام خودتان در منظوم (معتبرترین مرجع نقد سینما و تلویزیون ایران) منتشر کنید. هماکنون مطالب خود را به آدرس ایمیل Admin@Manzoom.ir برای ما ارسال کنید.
نقد، یادداشت، تحلیل، بررسی و معرفی منتقدین از فیلمهای سینمایی، سریالها و برنامههای تلویزیونی ایرانی را در صفحه نقد فیلم سایت منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران بخوانید.