به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
ما باید آگاه باشیم از منظر معنویت نیز میتوان به ساحت سینما نگریست. فیلم ملک سلیمان به عنوان نخستین فیلم قرآنی بدیع در تاریخ سینمای ایران یاد کرد .پخش این فیلم نقطه آغازی برای گام نهادن در مسیر تولید آثار ملی و اعتقادی ایران درعرصه بینالمللی و تغییر نگرش نسبت به اسلام میشود. این استاد دانشگاه، قرن بیستم را قرن سحر و جادوی رسانهای دانست و بیان کرد: امروزه رسانههای بصری با ایجاد فضایی مهیج و با به کارگیری فناوریهای نوین زمینه حضور طولانی مدت مخاطب را در سینما فراهم آورده و باعث میشود بیننده خرد خود ساخته خود را فراموش کرده و غافل از اینکه فیلم چیزی جز بازی رنگ و سایه و روابط اعتباری بیش نیست با ضمیر ناخود آگاه خود سحر آن شود. سینما آن چنان که در تعاریف آمده به تنهایی هنر، گیشه و تجارت و یا فناوری و صنعت نیست، بلکه رسانه است و این ویژگی سینما است که همه قدرتمندان را وادار به بهرهگیری از آن میکند. شاه حسینی به انتقاد از گرایش غرب به سحر و جادو و ایجاد دنیایی دخانی در سینما پرداخت و غرب امروزه به عرصه تنازع شیاطین و اجنه رفته و انسان را به عرصه همزیستی با موجودات ماوراء طبیعت و انفکاک مرز پیدا و ناپیدا برده است. ی از برخوردهای جوامع غربی در مسابقات جام جهانی به عنوان نمونه بارز گرایش غرب به سحر و پیشگویی نام برد اگر فیلمهای دهه 70 آمریکا را بررسی کنیم رئالیزم اجتماعی و روابط انسانی واقعی را مشاهده میکنیم، اما هم اکنون سینمای غرب دیگر مادی نیست و این سینمای ایران است که در معادلهای معکوس با سینمای غرب رئالیزه شده است. هم اکنون این سؤال مطرح است که چه بر سر انسان غربی آمده، چرا امروز کودکان ما به سمت اصالت بخشی به جن و شیاطین به جای اصالت به ارزشهای انسانی گرویدهاند؟ و چرا زیبایی شناسی انسان غرب تا جایی متزلزل شده که شیطان را فرشته می انگارد و از طریق رسانه مدل زیبایی شناسی را به سمت عالم فرا مادی میبرد. وی تصریح کرد: هم اکنون رواج سحر در رسانه غربی آن قدر افزایش یافته که الهیات مسیحی و آثار خرافه در سینمای جهان عادی تلقی میشود.
تامل در سینمای غرب مبین قریبالوقوع بودن آخرالزمان از دیدگاه غرب است به همین دلیل سعی میکنند با هر اقدامی هر چند نابخردانه به استقبال آن بروند.هم اکنون نظریه پردازان بسیاری زیادی با تاسیس کلوپها و شبکههای ماهوارهای متعدد اقدام به تحلیل وقایع آخرالزمان و منطبق کردن رخدادهای عصر حاضر با مباحث انجیل و تورات کرده و با نمایش فیلمهای هالیوودی دنیا را به دو قطب خیر و شر تقسیم کردهاند تا جایی که مسیحیت را در تقابل با اسلام قرار میدهند. این تحلیلگر سینما برخوردهای این چنینی دنیای غرب را ناشی از فضای فرجام نگری این رسانهها برشمرد آنچه غرب از آخرالزمان تلقی کرده با تلقی اسلام کاملا متفاوت است به این شکل که غرب آخرالزمان را پایان دنیا و زمان مقابله و جنگ دو مذهب اسلام و مسیحیت میداند و همواره درصدد آن است که ایران و مسلمانان را جناح شیطانی و دنیای غیر اسلامی را جناح خیر معرفی کند. غرب ترس از شیطان را القا میکند در حالیکه اسلام حذر و پرهیز از شیطان را مورد تاکید قرار داده و معتقد است شر مطلق وجود ندارد، لذا شیطان شر مطلق نیست اما میتواند از آن شر صادر شود پس میتوان آن را به عنوان غربالگر انسانهای مومن تلقی کرد. بنابر آنچه گفته شد مسلمانان آخرالزمان را پایان دنیا نمیدانند بلکه فرصتی برای نتیجه گیری و دستیابی به حکومت برتر مهدوی میپندارند. اشاره به سوره دخان و نیز آیاتی از سوره بقره آخرالزمان از دیدگاه قرآن نیز همواره مورد تایید بوده ولی ما معارف قرآن را که برتر از تحلیلهای غرب است مورد بیاعتنایی قرار داده و فرصت را برای رسانهای کردن خرافهگرایی دنیای غرب فراهم کردهایم. این استاد دانشگاه به تبیین تفاوتهای اسطورههای ادبیات ایرانی همچون سیمرغ و زال با موجودات ماوراءالطبیعه فیلمهای هالیوودی پرداخت . نفس باور به اسطوره با باور به جادو یکسان نیست، لذا طرح موضوع ماورایی در ادبیات اشتباه نیست چرا که در ادبیات ما همزاد پنداری با جادوگر و عالم دخان مطرح نیست بلکه تنها افسانههای کهن قومی مطرح بوده و زشتیها معکوس جلوه داده نمیشوند. مقابله غرب با مبانی اعتقادی شیعه به عنوان پویاترین جریان فکری عصر حاضر امری طبیعی است، آنچه ما باید در این عرصه به جد مورد توجه قرار دهیم آگاهی کامل از جایگاه اعتقادی خود و ارتقای مهارت و پژوهش در عرصه تولید رسانهای و ترویج تفکر اسلامی به جهان است. هرگونه اقدام فاقد پشتوانه علمی و پژوهشی در این عرصه مانع تحقق اهداف جامعه اسلامی میشود.
شما نیز میتوانید نقدها و یادداشتهای خود درباره آثار سینما و تلویزیون را با نام خودتان در منظوم (معتبرترین مرجع نقد سینما و تلویزیون ایران) منتشر کنید. هماکنون مطالب خود را به آدرس ایمیل Admin@Manzoom.ir برای ما ارسال کنید.
نقد، یادداشت، تحلیل، بررسی و معرفی منتقدین از فیلمهای سینمایی، سریالها و برنامههای تلویزیونی ایرانی را در صفحه نقد فیلم سایت منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران بخوانید. [منظوم تنها ناشر نقدها است و این به معنای تایید دیدگاه منتقدان نیست.]