به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
«تابستان داغ» خیلی دیر، اما در نقطهای دهشتناک و تاثیرگذار آغاز میشود، به طرزی محافظهکارانه پی گرفته شده و در نهایت عجولانه پایان مییابد. گویی فیلم از ایده خوب ولی شدیدا تلخ خودش ترسیده است. «تابستان داغ» تا به اینجای کار یکی از بهترین ایدههای داستانی جشنواره بوده است. پاشنهآشیل فیلم اما همین ایده جذاب تبدیل به فیلمنامه نشده است. درواقع به نظر میرسد فیلمنامهنویس بیش از آنکه باید از ایده اصلی داستان مشعوف شده یا از منظری دیگر شاید بتوان گفت روی هسته اصلی داستانش حساب باز کرده است و در ادامه گویی با نگاهی ناشی از محافظهکاری و ترس، سراغ نوشتن فیلمنامه حول این نقطه عطف کلیدی فیلم رفته است. مقدمهچینی برای معرفی شخصیتها، نسبتشان با یکدیگر و البته گیر و گرفتها، بیش از حد بسط داده شده است و تا دقیقه ٥٠ فیلم ادامه دارد. اتفاق کلیدی فیلم میتوانست در دقیقه ٢٥ یا ٢٠ فیلم رخ دهد و باقی رخدادها حول و حوش اثرات بروز یافته و نقطه عطف کلیدی داستان سر و شکل بگیرد و تعلیق را به داستان تزریق کند. این مهم اما دیر رخ میدهد. دیر آغاز شدن فیلم تنها ایراد آن نیست.
پریناز ایزدیار و صابر ابر در فیلم تابستان داغ
از پی این عدم توازن و تناسب در زمانبندی پردههای فیلم و چیدمان رخدادها در یک مسیر زمانبندی شده، در ادامه با چاشنی سردرگمی و محافظهکاری همراه میشود. اینجاست که موقعیتهای داستانی با تم «گفتن یا نگفتن واقعیت»، «ترس و اضطراب از در میان گذاشتن حقیقت»، «ترس از واکنش طرف مقابل بعد از شنیدن این موضوع»، «عذاب وجدان و نگرانی و کشمکش درونی شخصیتها»، «اثرات پنهانکاری»، «اثرات افشاگری»، «شیوه افشاگری و تعلیق ناشی از آن»، «مظنون بودن به اطرافیان»، «اعتماد یا عدم اعتماد»، «چشمپوشی یا پیگیری» و... که میتوانند و باید در ادامه به کار بسته میشدند در کمترین زمان ممکن جمع و جور میشوند و در پایان با تصمیم محافظهکارانه شمایلی از سر و ته هم آوردن کار را نمایش میدهند.
ترس و لرز و خامدستی سایه انداخته بر اثر، باعث خلق موقعیتهای داستانی اضافه، دیالوگهای اضافه، کنش و واکنشهای اضافه شده و در این مسیر شخصیتهای سردرگم و در نتیجه بازیهای متوسط به یکی از ویژگیهای نهچندان مطلوب کار بدل شده است. همین که یکی از بدترین بازیهای «علی مصفا» یا یکی از تکراری و بیاثرترین بازیهای «صابر ابر» و اینکه «پریناز ایزدیار» را در شمایل دختر منفعل متعلق به طبقه زیرین اجتماع با شمایلی باسمهای از فقر و بیپولی میبینیم، کافیست تا به خامدستانه بودن فیلم اشاره کرده باشیم.
«تابستان داغ» پیش از این با تکیه بر بازیگران متعدد و خوشنام و تیم فنی صاحبنام یکی از کنجکاویبرانگیزترین فیلمهای جشنواره امسال بود اما چندان شگفتیساز از آب درنیامد. متاسفانه و متحیرانه اما باید اعتراف کرد که تا به روز سوم اکران فیلمها در کاخ جشنواره، این فیلم جزو بهترین! یا کمتر بدها بوده است.
شما نیز میتوانید نقدها و یادداشتهای خود درباره آثار سینما و تلویزیون را با نام خودتان در منظوم (معتبرترین مرجع نقد سینما و تلویزیون ایران) منتشر کنید. هماکنون مطالب خود را به آدرس ایمیل Admin@Manzoom.ir برای ما ارسال کنید.
نقد، یادداشت، تحلیل، بررسی و معرفی منتقدین از فیلمهای سینمایی، سریالها و برنامههای تلویزیونی ایرانی را در صفحه نقد فیلم سایت منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران بخوانید. [منظوم تنها ناشر نقدها است و این به معنای تایید دیدگاه منتقدان نیست.]
خب این نقده
نقدام اکثرا طولانی هستن
هنوز این خوبه طولانی نیس
اون یکی هارو ندیدی چقدر طولانی ان....