به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
بلاتکلیفی، شاید کوتاهترین توصیفی باشد که بتوان از «اتاق تاریک» ارائه داد. اینکه مساله مهمی مانند آزار جنسی کودکان موضوع فیلم روحاله حجازی است شاید این تصور را به وجود بیاورد که او هم مانند پوران درخشنده و فیلمش نگاهی دردمندانه به یکی از اتفاقات زیر پوست جامعه داشته است، اما گویا مساله حجازی این نیست.
ساره بیات در فیلم سینمایی اتاق تاریک به کارگردانی سید روحالله حجازی
حجازی در «اتاق تاریک» میخواهد دو دیدگاه در مواجه با چنین پدیدهای را معرفی کند؛ دو دیدگاه که نمایندگانش در فیلم شخصیتهای اصلی هستند؛ زنی انتلکتوئل که زبان فرانسه میداند و مترجم است، و پسری غیرتی که اصالتی کرد دارد و دائم از رفتن شرافت و حرف مردم نگران است. شخصیتهایی که از اول تا آخر فیلم بیهیچ لحظهی تاثیرگذار و درگیرکنندهای و بدون اینکه حتی لحظهای مسالهشان به مساله مخاطب تبدیل شود با هم درگیر هستند.
فیلم سینمایی اتاق تاریک به کارگردانی سید روحالله حجازی
در «اتاق تاریک» همه شخصیتها یک نیمهی بیمار دارند، طوری که گویی کودکی که تمام بحران فیلم حول محور اوست به ناچار میان آنها گیر افتاده است و بنبستی جز تبدیل شدن به یک بیمار عصبی پیش روی او نیست. کودکی که در میان سوتفاهم یک مادر شکاک و پدر بیمار- که خود کودکی تلخی داشته است – و همسایهها و فامیلهای گناهکار گیر افتاده است.
فیلم سینمایی اتاق تاریک به کارگردانی سید روحالله حجازی
کودک نه تنها در خانه امنیت روانی ندارد، بلکه وقتی اتفاقی گم میشود در جامعه هم سلامت ذهنی او به هم میریزد و چیزهایی میبیند که از همان بچگی بلای جانش میشوند و از همان کودکی او را به یک بیمار عصبی تبدیل میکنند.
فیلم روحاله حجازی اگر چه موضوع مهمی دارد اما حرف مهمی نمیزند و یا به عبارت دقیقتر اساسا حرفی نمیزند. فیلم ظاهرا قرار است روایتی از یک جبر اجتماعی در حال تکرار باشد، که دیروز پسر بچه را قربانی کرده است، امروز فرزند همان پسر بچه و فردا دیگری را. ولی حالا آنچنان در قصهگویی و تبدیل مسئله و موضوع خود به درام میلنگد که درواقع هیچ نمیگوید. اساسا مشخص نیست هدف از ساخت آن چیست و چرا در جشنواره حضور دارد.
شما چقدر با این مطلب موافق هستید؟ نظر شما درباره این مطلب و اثر چیست؟ نظر خود را در پایین همین صفحه بنویسید. [منظوم تنها ناشر نقدها است و این به معنای تایید دیدگاه منتقدان نیست.]
شما نیز میتوانید نقدها و یادداشتهای خود درباره آثار سینما و تلویزیون را با نام خودتان در منظوم (معتبرترین مرجع نقد سینما و تلویزیون ایران) منتشر کنید. هماکنون مطالب خود را به آدرس ایمیل Admin@Manzoom.ir برای ما ارسال کنید.
نقد، یادداشت، تحلیل، بررسی و معرفی منتقدین از فیلمهای سینمایی، سریالها و برنامههای تلویزیونی ایرانی را در صفحه نقد فیلم سایت منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران بخوانید.