به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
«آقاموسی» مرد دیروز جبههها، «مربی» امروز جوانها در فوتبال، پدر مهربان دخترکش، مردی که نگران محیط زیست به خاطر تبلیغات زیاد کاغذی هم هست، در همه جا رفیق و آشنا دارد، اما حاشیهنشینی را انتخاب کرده، شبیهترین کاراکتر این سالهای سینمای ایران به «حاج کاظم» آژانس شیشهای است. با همان جدیت و معرفت که مثل کاظم ماشینش را پای رفاقتش میفروشد.
«لاتاری» خروش غیرت است، اما نه از جنس قیصر. قیصر اگر به خاطر خواهرش برادران آب منگل را در محلهشان مجازات کرد، آقاموسی بخاطر دختران وطنش، در خارج از مرزهای کشورش، با گردن کلفتها درمیافتد و منتظر اقدام آنهایی که وظیفهشان حراست از ناموس ایرانیست، نمیماند.
فیلم سینمایی لاتاری به کارگردانی محمدحسین مهدویان
آقاموسی هم مثل حیدر ذبیحی در بادیگارد درگیر است، درگیر آرمان و مصلحت، خسته از مالهکشی و توجیه، دل گرفته از رفقایی که برای غیرت ورزی چرتکه میاندازند. قسمتی از خستگی آقاموسی البته به رسانههایی برمیگردد که واقعیت را منعکس نکردند. روزنامههای سیاه و سفید و 20:30 که نگفتند زیر پوست این شهر چه خبر است، تا به محض فهمیدن این موضوع آشفته نباشد. آقاموسی برخلاف حاج کاظم آژانس شیشه ای اما سلمانها را فراموش نکرده، اتفاقا حلقه وصل سلمانها شده و حرف دل جوانها را بهتر از هرکسی حتی از برخی رفقای جوانشان میفهمد. آقاموسی خودسر نیست، طبق قاعده عمل میکند و شعلههای غیرتش، ریشههای فساد را میسوزاند. شاید خیلیها از جنس عمل آقاموسی ناراحت شوند، آن را منطقی ندانند و آن را آدرس غلط بخوانند، اینها همان افراد داخل آژانس شیشهایاند که حاج کاظم را هم نفهمیدند، بر اینها خردهای نیست.
نسل جدید در فیلم مهدویان، نسل پرشور، نسل عاشق، نسل فداکار و حقجو است، نسلی که اگر آقاموسایی ببیند که همدلش است، همراهی میکند و چیزی در آرمانگرایی از نسل قدیمش کم نمیگذارد و اتفاقا بیشتر از خیلی افراد قدیمی مفهوم غیرت را چشیده است.
شخصیت امنیتی داستان اما از شخصیتهای امنیتی که در آژانس و بادیگارد دیدیم، یک قدم جلوتر است، فقط حرف از منافع ملی نمیزند و مصلحت راه فرار از مسئولیتش نیست. وظیفه خودش را هم انجام میدهد و اتفاقا در نتیجه هم با آقاموسی مشترک است. «لاتاری» حکایت وظیفه آدمهاست، آدمهایی که بیخیال وظیفهشان نمیشوند و هرکجا هستند کارشان را درست انجام میدهند.
شما چقدر با این مطلب موافق هستید؟ نظر شما درباره این مطلب و اثر چیست؟ نظر خود را در پایین همین صفحه بنویسید. [منظوم تنها ناشر نقدها است و این به معنای تایید دیدگاه منتقدان نیست.]
شما نیز میتوانید نقدها و یادداشتهای خود درباره آثار سینما و تلویزیون را با نام خودتان در منظوم (معتبرترین مرجع نقد سینما و تلویزیون ایران) منتشر کنید. هماکنون مطالب خود را به آدرس ایمیل Admin@Manzoom.ir برای ما ارسال کنید.
نقد، یادداشت، تحلیل، بررسی و معرفی منتقدین از فیلمهای سینمایی، سریالها و برنامههای تلویزیونی ایرانی را در صفحه نقد فیلم سایت منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران بخوانید.