به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
«شعلهور» از آن حیث که بسیاری گزارهها دربارهی حمید نعمتاله را که پیش از این دربارهی آنها شک و تردید وجود داشت به ثبات و قطعیت میرساند، نقطهی عطفی در کارنامهی اوست. حالا و پس از ساخت این فیلم تازه، واضح است که نعمتاله تنها فیلمساز این نسل است که صفت مولف– با همان تعریف کلاسیک و متداول- به کاملترین وجه دربارهی آثار او معنا دارد.
امین حیایی در فیلم سینمایی شعله ور
حالا آثارش پر از عناصر و مولفههای تماتیک و ساختاری مشترک است که از فیلمی به فیلم دیگر امتداد مییابد. کلیدواژهی فیلمهای کارنامهاش، شخصیتهایی با فلسفهی منحصر بفرد و خاص است، و «فرید»(امین حیایی) شعلهور اساساً همان «مسعود»(حامد بهداد) آرایش غلیظ است که به جای شرارت، این بار حسادت مهمترین صفت وجودی اوست.
علاوه بر شخصیتپردازی منحصر بفرد، دیالوگنویسی دومین ویژگی هر فیلمنامهی مشترکی از زوج نعمتاله – مقدمدوست است، که در «شعلهور» به بلوغ میرسد. آنچه از زبان شخصیتها میشنویم، جملات و عباراتی است که جز این زوج نویسنده، هیچکس توان شبیهسازی آنها را در فیلمهای خود ندارد. درست شبیه آنچه در مورد فضاسازی و موقعیتپروری فیلمنامه هم صادق است؛ موقعیتها و فضاسازیها شکل و ماهیتی دارند که خواندن آنها روی کاغذ به غایت عجیب و ناملموس است، اما نعمتاله در اجرا شعبدهای میکند که موقعیتهایی بیاندازه فانتزی و نامتعارف، پذیرفته و باور میشوند و پس از «بیپولی» و «آرایش غلیظ»، این سومین فیلم اوست که چنین فضاسازیهای غریبی دارد؛ آنچنان غریب که فهم پروسهی دستیابی به آنها در پشت صحنه و مکانیزم نعمتاله برای پرداخت آنها، مهمترین کنجکاوی پس از تماشای هر فیلمی از اوست.
امین حیایی و دارا حیایی در فیلم سینمایی شعلهور
نعمتاله فیلمهایی میسازد که کسی نمیتواند چیزی شبیه آنها خلق کند. صفتی که الزاماً به آن معنا نیست که آثارش کیفیتی در حد و اندازههای یک شاهکار دارند؛ بلکه موضوع از این قرار است که جهان و ذهن او و مقدمدوست قابل شناسایی و تحلیل نیست، و صرفاً میتوان از خروجیهای آن لذت برد.
شما چقدر با این مطلب موافق هستید؟ نظر شما درباره این مطلب و اثر چیست؟ نظر خود را در پایین همین صفحه بنویسید. [منظوم تنها ناشر نقدها است و این به معنای تایید دیدگاه منتقدان نیست.]
شما نیز میتوانید نقدها و یادداشتهای خود درباره آثار سینما و تلویزیون را با نام خودتان در منظوم (معتبرترین مرجع نقد سینما و تلویزیون ایران) منتشر کنید. هماکنون مطالب خود را به آدرس ایمیل Admin@Manzoom.ir برای ما ارسال کنید.
نقد، یادداشت، تحلیل، بررسی و معرفی منتقدین از فیلمهای سینمایی، سریالها و برنامههای تلویزیونی ایرانی را در صفحه نقد فیلم سایت منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران بخوانید.