به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
اول- ابراهیم حاتمیکیا استاد مسلمی در سینمای ایران است اما اکشنکار خوبی نیست. فیلم اکشن خوب، بر محور اکشنهایش حرکت نمیکند، بلکه درام پر احساس و شخصیتپردازی درست است که میتواند علاوه بر اکشن مخاطب را در طول فیلم بر روی صندلیها میخکوب کند. فیلمی که در آن احساس شود قرار است تنها با زد و خورد و ابزارهای بزرگ و پرقدرت مخاطب را مسحور کند، قبل از همه چیز بازی را باخته است. درام و شخصیتهای قوی همیشه میتوانند عیبهای اکشنهای ضعیف را برطرف کنند. اما «به وقت شام» ابراهیم حاتمیکیا درگیر شخصیتپردازیهای ضعیفی است که اکشن ضعیف و پرزحمت آن را تنها بیشتر نمایان میکنند.
هادی حجازی فر و بابک حمیدیان در فیلم سینمایی به وقت شام
دوم- مهمترین ویژگی یک داستان اکشن این مهم است که داستان فیلم در گوشهای رها نشود و فیلم خالی از هرگونه منطقی در ورطه اکشن بیافتد. «به وقت شام» اما سعی میکند از هر لحظهای مرتبط و بیارتباط، لحظات اکشن خلق کند. حتی در لانگ شات هم منطقی پیدا نمیکنی که چطور یک ماشین ضد گلوله داعشی باید روی تپهای که اطراف آن را جمعیت در بر گرفتهاند، حضور داشته باشد. اما ابراهیم حاتمیکیا میپسندد خارج از منطق داستان صحنهای اکشن به فضای ابتدایی فیلمش اضافه کند. اکشنهایی که دکوپاژهای متفاوت نسبت به جریان اصلی دکوپاژهای فیلم دارند و تمام آنها دوست دارند شبیه آنتاگونیستهای فیلم، سر طرف مقابل را قطع کنند. نمونه درست اکشن منطبق با داستان و دکوپاژ را میتوان در صحنه معروف تونل فیلم «بادیگارد» حاتمیکیا ملاحظه کرد. دوربین در حال ادای وظیفه خودش است و داستان در مسیر درست خود در حال پیشروی است و خالی از هر حس سانتیمانتالی اکشن اتفاق میافتد.
ابراهیم حاتمیکیا در نشست خبری فیلم سینمایی به وقت شام
سوم- حاتمیکیا این روزها خشن شده است، حق هم دارد، اما از کارگردان حرفهای چون او انتظار میرود بیش از اینکه با جریان احساسی به ساخت فیلمی مشغول شود، چون قدیم، خونسردی حرفهای خود را حفظ کرده و به ساز و کار اتفاقهای فیلمش منطقی بیاندیشد. غیر از این حتی او هم محکوم به تفکر داعشی در فیلمسازی است.
شما چقدر با این مطلب موافق هستید؟ نظر شما درباره این مطلب و اثر چیست؟ نظر خود را در پایین همین صفحه بنویسید. [منظوم تنها ناشر نقدها است و این به معنای تایید دیدگاه منتقدان نیست.]
شما نیز میتوانید نقدها و یادداشتهای خود درباره آثار سینما و تلویزیون را با نام خودتان در منظوم (معتبرترین مرجع نقد سینما و تلویزیون ایران) منتشر کنید. هماکنون مطالب خود را به آدرس ایمیل Admin@Manzoom.ir برای ما ارسال کنید.
نقد، یادداشت، تحلیل، بررسی و معرفی منتقدین از فیلمهای سینمایی، سریالها و برنامههای تلویزیونی ایرانی را در صفحه نقد فیلم سایت منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران بخوانید.