به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
رضا رشیدپوردر حالی به عنوان مجری هفت انتخاب شد که با برنامه حالا خورشید در تلویزیون احیا شده بود. مدیران سازمان وقتی دیدند برنامه سینمایی شان بی مجری مانده، سراغ او رفتند و این مسولیت مهم را به او واگذار کردند.
آن چه در قسمت اول دیدیم نشانی از رشیدپور همیشگی نداشت؛ اجرای ضعیف او که نشات گرفته از عدم اشراف کامل بر سینما است، به همراه توقف بیش از حد روی یک سوژه زرد، بلافاصله واکنش منفی رسانه ها را به همراه داشت. شکست هفت در برنامه اول ِسری چهارم فقط به این یک مورد نیست؛ اصل برنامه هم از استاندارد دور است و هرگز نشانی از یک برنامه تخصصی سینمایی ندارد. مهران مدیری می دانست رسانه ها بیهوده نسبت به انتخاب او برای هفت اعتراض نمی کنند؛رشیدپور اما نظر دیگری داشته.
رضا رشیدپور برنامه را پرقدرت شروع کرد که از یک مجری تراز در حد رشیدپور، جز این توقعی نیست. در مطلع گفت و گو با حمید نعمت الله، هادی مقدم دوست و امین حیایی(کارگردان ،نویسنده و بازیگر فیلمشعله ور) هم اجرای قابل قبولی داشت اما دیری نگذشت که مصاف او با نعمت الله شکست زود هنگام مجری را به همراه داشت.سوال اول رشیدپور به چگونگی تقسیم کار بین نعمت الله و مقدم دوست اختصاص داشت. او استنباط شخصی خودش درباره طراحی کاراکترها را مطرح کرد اما نعمت الله گارد گرفت که ساده تر از این حرف ها است. سوال بعدی که آیا شعله ور نسبت به فیلم های دیگر کارگردان یک گام جلوتر است، منجر به بحثی بیهوده،مطول و شکست رشیدپور شد.
در میانه بحث طولانی مجری با مهمانان که شعله ور بهتر از فیلم قبلی تان است یا نه، هادی مقدم دوست به نکته ظریفی اشاره کرد که باعث شد عیار اجرای ضعیف رشیدپور بهتر مشخص شود. مقدم دوست گفت نمی خواهم سوال پیشنهاد دهم اما بهتر بود می پرسیدید کدام فیلم تان را بیشتر دوست دارید؟ حمید نعمت الله هم حرف همکار فیلمنامه نویسش را تائید کرد و بلافاصله پاسخ داد بی پولی را بیشتر از بقیه فیلم هایش دوست دارد. بنظر می رسید این بحث کشدار،همین جا تمام شود اما رشیدپور سوال این بار از امین حیایی پرسید: آیا شعله ور برای نعمت الله یک گام رو به جلو است. او هم رندانه پاسخ داد،شعله ور برای یک گام رو به جلو بود.
یکی از ضعف های دیگر رشیدپور که از این مجری توانمند بعید بود، عدم هدایت مصاحبه است. امین حیایی حدود 20 دقیقه ناظر مباحثه مجری با دو دیگر مهمان بود. در ادامه هم فرصت چندانی به او داده نشد و پاسخ هایش ناتمام ماند. رضا رشیدپور در اواخر میزگرد، بجای دادن وقت به حیایی برای توضیح درباره فعالیت های حرفه ای خود، نوع تیپ و لباس او در افتتاحیه را پیش کشید. این بحث حکم شلیک نهایی به برنامه تخصصی هفت داشت و عجبا که حمید نعمت الله و هادی مقدم دوست نیز با آن همراه بودند. نتیجه ای از این بحث بدست آمد؟ نه؛ جز مشتی حرف که مخصوص دورهمی های سطح پایین است.
همه ضعف های هفت در کیفیت اجرای مجری خلاصه نمی شود و اجزای دیگر آن خالی از عیب نیست. هفت از استاندارد برنامه سازی تلویزیونی دور است: بحث ها زیادی کش می آیند، مجری و مهمان بیش از حد روی آنتن هستند، تعداد آیتم ها کم است و بدتر این که فاقد کیفیت هستند. می دانیم تیم هفت برای ساختن آیتم و پلی بک فرصت کمی داشته اما از یک برنامه تخصصی انتظار نمی رود به حداقل ها راضی شود. تازه؛تهیه کننده برنامه از مدت ها پیش مشخص بوده و زمان کافی برای کامل کردن آرشیو برنامه را داشته است. هفت در شب اول علاوه بر سوال پیامکی، چند آیتم معدود داشت؛ دو تای آن پوشش افتتاحیه بود، یکی معرفی امین حیایی و دیگری مرور کارنامه حمید نعمت الله.
آیتم افتتاحیه هرگز برگ برنده نیست چرا که علاقمندان به سینما از طریق دیگر برنامه های تلویزیون و کانال های تلگرامی آن چه را که باید،دیده اند. آیتم امین حیایی فاقد هرگونه تحلیل بود و از چنیدن نمای فیلم های مختلف او تشکیل می شد. تنها آیتم قابل دفاع، کاری است که برای نعمت الله شد که آن هم از نظر گرافیک فاقد جذابیت بصری است.
چیزی از پایان هفت نگذشته بود که واکنش های رسانه ای شروع شد. غیر از کانال سینما که عقیده دارد، چالش های شکل گرفته در این برنامه یادآور هفت جیرانی است، بقیه حکم به شکست آن می داد. غالبا به انتخاب اشتباه رشیدپور و بحث زردی که درباره پوشش در برنامه شکل گرفت، انتقاد داشتند. کافه سینما این گونه نوشت:«رضا رشیدپور، مجری تازه برنامه هفت، در شرایطی نخستین شب اجرای این ویژهبرنامه را پشت سر گذاشت، که تحقیر شد، و خندههای بلندش، تنها ابزارش برای عبور از این شرایط بودند...» خبرگزاری مهر هم نوشت: «برنامه «هفت» به جای اینکه بیشتر یک برنامه چالشی باشد، معرفی و گزارشی از فیلم های یک کارگردان بود که باز هم به جای اینکه نقاط قوت و ضعف این سینما را با هم ببیند صرفا به ویژگی های مثبت آن پرداخته بود.»
درباره هفت همچنان می توان نوشت؛ این که چرا یک برنامه به طور کامل در اختیار یک کارگردان قرار می گیرد، سهم بقیه فیلم ها چه خواهد شد ،چرا مهران مدیری باید مهمان ویژه برنامه جشنواره شود و ... فقط امیدواریم هفت به مسیر اصلی خود برگردد؛ چه از نظر اجرا، چه برنامه سازی و البته نقد فیلم.