به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
همکاری نعمت الله و مقدم دوست یعنی سینمای متفاوتی که قرار نیست چندان داستانگو باشد. سینمایی که مولفه های خاص خودش را دارد و درواقع حوادث، پیکرهی فیلم را نمیسازند و مخاطب به جای مشاهده داستان، قرار است بوسیله مونولوگهای شخصیت اصلی با حالات روانی او آشنا شود. اصلا فیلم را همین حالات روانی ِقهرمان/ ضدقهرمان خاکستری میسازد و مخاطب باید با سینمای مرسومی که میشناسد خداحافظی کند و به سینمای جدیدی قدم بگذارد، درست مثل وقتی که تصمیم میگیرد کتاب های داستایوسکی را بخوانید.
امین حیایی در فیلم سینمایی شعله ور
فرید با بازی فوق العاده امین حیایی، تکنسینی است شکست خورده، همسری است حقیر و پدریاست محجور که نویسنده میخواهد از دل این وضعیت، ریشهی شرارت را در نهاد بشر شناسایی کند. حقارت، حجران و شکست های پی در پی وضعیتی را رقم میزند که موجب شعله ور شدن بخل و حسادت فرید شده و همه را به آتش میکشد.
رسالتی که نویسنده برای خودش در جهت نمایش این رذیلت اخلاقی تعریف کرده، ستودنی و تاحدی موفقیت آمیز بود، اگر فیلم نامه ریتم مناسبتری داشت و برای روابط کاراکترها تمهیدات روایی لازم انجام میگرفت. منطق روایی شعله ور قابل درک نیست؛ علیرغم انسجام شخصیت درونی فرید اما ارتباط او با دیگران اصلا قابل درک نیست.
حمید نعمت الله در فیلم سینمایی شعله ور
زوج مقدم دوست – نعمت الله، سینمای شاخص و فوق العادهای خلق میکنند که با وجود پتانسیل فوق العاده برای ارائه یک شاهکار، کماکان هدر میرود و به پختگی لازم نمی رسد. تک گویی های فوق العاده، فیلمبرداری خیره کننده و همچنین موسیقی متن درخشانسهراب پورناظری که گویی از خاک سیستان برآمده، همه و همه نتوانستند ضعف فیلم نامه و روایت را پوشش دهند. نویسنده می خواهد با سفر امین حیایی به سیستان و بلوچستان گرد کرختی را از روایت بتکاند ولی ریتم روایت به یک باره به هم میخورد و چگونگی و چرایی تعامل شخصیت های داستان مبهم تر میشود و تا آخر به همین منوال میماند.
دارا حیایی در فیلم سینمایی شعله ور
فیلم علاوه بر دغدغه ی اخلاقی، دغدغهای اجتماعی هم دارد، رسیدگی مسئولین به سیستان و بلوچستان که علناً در فیلم بیان میشود. با وجود تلاش نعمت الله در چینش و انتخاب محترمانه میزانسن و نما اما بعضی لوکیشنها و روند داستان در واقع به انگاره عمومی و تصویر منفی مردم از این ناحیه دامن میزند.
به طور کلی میتوان گفت شعله ور با وجود تمام نکات مثبتش چیزی بیشتر از یک فیلم متوسط نیست و هر جا کارگردان و عوامل عملکرد درخشانی داشتند، ضعف روایی کاررا خراب کرده است و هرگز به یک فیلم شاخص تبدیل نمیشود.
شما چقدر با این مطلب موافق هستید؟ نظر شما درباره این مطلب و اثر چیست؟ نظر خود را در پایین همین صفحه بنویسید. [منظوم تنها ناشر نقدها است و این به معنای تایید دیدگاه منتقدان نیست.]
شما نیز میتوانید نقدها و یادداشتهای خود درباره آثار سینما و تلویزیون را با نام خودتان در منظوم (معتبرترین مرجع نقد سینما و تلویزیون ایران) منتشر کنید. هماکنون مطالب خود را به آدرس ایمیل Admin@Manzoom.ir برای ما ارسال کنید.
نقد، یادداشت، تحلیل، بررسی و معرفی منتقدین از فیلمهای سینمایی، سریالها و برنامههای تلویزیونی ایرانی را در صفحه نقد فیلم سایت منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران بخوانید.