به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
انتخاب اسم به ظاهر طعنه آمیز "ویلایی ها" باعث جبهه گیری و انتظار یک فیلم ضد جنگ و خلاصه ی داستان تصور فیلم فمنیستی رو باعث شد .
موقع دیدن فیلم تا تقریبا نصفه ی اول فیلم این انتظار رو تقریبا به طور خوبی براورده کرد .
مخصوصا با دیالوگ های شاخص و مورد توجهی در مورد خاک و شرایط ؛ اما نیمه ی دوم فیلم حال و هوای دیگری داشت .
پاسخ شبهات مطرح شده و سیر تحول شخصیت فمنیست مدرن و هنرمند فیلم در دانشگاه جنگ - که ایجا پشت جبهه تجلی پیدا کرده - و همزمان نشان دادن فرمانده ی ارشد مجموعه با بازی صابر ابر ( فارغ از اینکه به نظر شاید انتخاب خیلی خوبی نبود ) و مکالمه ی او با طناز طباطبایی و نشان دادن اهمیت ماموریت و مقام همسرش با پس زمینه ای که از این خانواده ی نسبتا روشن فکر تهرانی داشتیم حال و هوای تازه ای به فیلم میدهد .
قهرمان سازی از زن مدرنی که غرب را امن تر و بهتر برای فرزندانش می داند با برخورد خشونت امیزش با کودک و در ادامه با برخورد تند در مورد درخواست کمک دختر نوجوان در زمینه ی رابطه ی عشقی اش رو به افول میرود ،
و تیر خلاص به این معکوس سازیِ جای فرماندهی و اخرین مرحله ی تحول شخصیتی زن روشنفکر زمانی است که پریناز ایزدیار زبان به سرزنش خود برای اینکه خلوصی که از خود انتظار داشت رو در خود نمی بیند .
در مجموع به ابهامات در مورد فضای ضد جنگی و احیانا فمنیستی فیلم به خوبی با ریز داستان ها و پرداخت خوب شخصیت ها - چه انها که در فیلم دیده میشوند چه دیده نمیشوند - پاسخ داده می شوند .
شخصیت پردازی خوب ، درام منسجم ، دوری از کلیشه ، دوری از بزرگ نمایی و انتقال مناسب حس های مانند استرس ، خنده و غم جاری در فضا از ویژگی های مهم فیلم است که همراه با تصویر برداری و صدا گذاری مناسب اثری جذاب و قابل باوری را رقم زده .
در انتها به نظر خانم قیدی فیلم را به خوبی فضای موجود در ان زمان را به طور واقع بینانه درک کرده و موفق به انتقال آن شده و میتوان این اثر را اثری موفق در زمینه ی دفاع مقدس دانست
البته طبیعتا ضعف هایی چه در انتخاب بازیگر و پایان بندی قابل پیش بینی را به حساب تجربه ی کم ایشان میگذاریم .
در مجموع این فیلم فیلم جذاب موثر و واقع بینی بود که خستگی مخاطب از جشنواره ای که پشت سر گذاشتیم را از تن در میکند .
شما نیز میتوانید نقدها و یادداشتهای خود درباره آثار سینما و تلویزیون را با نام خودتان در منظوم (معتبرترین مرجع نقد سینما و تلویزیون ایران) منتشر کنید. هماکنون مطالب خود را به آدرس ایمیل Admin@Manzoom.ir برای ما ارسال کنید.
نقد، یادداشت، تحلیل، بررسی و معرفی منتقدین از فیلمهای سینمایی، سریالها و برنامههای تلویزیونی ایرانی را در صفحه نقد فیلم سایت منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران بخوانید. [منظوم تنها ناشر نقدها است و این به معنای تایید دیدگاه منتقدان نیست.]