به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
کامیون ماجرای آدمهای حاشیهای و فراموششده در جنگ و صدمهدیدگان بحرانهای بزرگ است؛ چنان که ادامهی این گونه آدمها را در شهر تهران، باز هم در حاشیه و در جستوجوی کار در خیابانها و سر چهارراهها میبینیم. فیلمساز میکوشد قهرمانان و سرداران و ایدئولوژیها را فراموش کند و به میان مردمی برود که جز بار رنج و بدبختی رقابتهای بزرگ را بر دوش نمیکشند؛ به دنیای زنی کُرد با فرزندی در آغوش که از دژخیمان و سیاهپوشانی تمامیتخواه گریخته است.
فیلم از سویی به لحاظ جادهای و سفری بودن به فیلمنامه فِراری (۱۳۹۵) نوشتهی پرتوی (که سال پیش علیرضا داودنژاد آن را ساخت) نزدیک است و از سویی، بازگشتی است به مصایب زندگی خانوادههای کُرد در جنگ که پرتوی سالها پیش با بازی بزرگان (۱۳۶۹) به آن پرداخت.
فیلم سینمایی کامیون به کارگردانی کامبوزیا پرتوی
کامیون میتوانست فیلمی سراسر جادهای باشد و پیشدرآمدش - درباره فرار ایزدیها از حمله داعش - در میانهی آن و با اشارههایی گذرا دیده شود؛ آن هنگام که دیگر رابطه زن جوان کُرد و مرد راننده (سعید آقاخانی) شکل گرفته و آنها از حالت غریبه خارج شدهاند و نیاز به نزدیک شدن به دنیای درونی آنها در مخاطب بالا رفته است. اما زن بیشتر سکوت میکند و نظارهگرست و انگار دنیای کابوسوار و وحشت جنگ را فراموش کرده است؛ و مرد هم انگار هنوز دنیای درونی و شخصی گذشتهی نابهسامانش را رها نکرده است تا نقطهای مشترک میان این دو شکل گیرد.
شخصیتها در طول فیلم در جستوجوی خانه(خانواده)ای هستند که هیچگاه به طور کامل شکل نمیگیرد. شخصیت نوجوان کُرد و غیرتی فیلم با چاقویی که در شال کمر دارد، شکل دیگری از نگاه بستهی خشونتگرای تسلسلآمیز منطقهای است که از آن گریختهاند! شخصیت مرکزی راننده، نقطهی اتکای فیلم است که شکلی تازه از این گونه رانندهها به حساب میآید.
شما چقدر با این مطلب موافق هستید؟ نظر شما درباره این مطلب و اثر چیست؟ نظر خود را در پایین همین صفحه بنویسید. [منظوم تنها ناشر نقدها است و این به معنای تایید دیدگاه منتقدان نیست.]
شما نیز میتوانید نقدها و یادداشتهای خود درباره آثار سینما و تلویزیون را با نام خودتان در منظوم (معتبرترین مرجع نقد سینما و تلویزیون ایران) منتشر کنید. هماکنون مطالب خود را به آدرس ایمیل Admin@Manzoom.ir برای ما ارسال کنید.
نقد، یادداشت، تحلیل، بررسی و معرفی منتقدین از فیلمهای سینمایی، سریالها و برنامههای تلویزیونی ایرانی را در صفحه نقد فیلم سایت منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران بخوانید.