به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
«گلشیفته» از یک تیم بازیگران حرفهای بهره میبرد. سیامک انصاری که بیشتر بهواسطه همکاریهایش با مهران مدیری شناخته میشود، بازیگر بااستعدادی است که اتفاقاً بدون مدیری، طنازتر است، نقشش را در «بیپولی» حمید نعمتالله که به یاد دارید؟ حالا سیامک انصاری فرصتی دارد تا در یک مجموعه چندقسمتی، بُعد دیگری از تواناییهای بازیگری و طنزش را به نمایش بگذارد. امیرمهدی ژوله که بیشتر نویسنده است تا بازیگر، با حضور در «خندوانه» رامبد جوان و ارائه یک استندآپ کمدی خوب، به چهرهای شناختهشده تبدیل شد و با نقشآفرینی در سریال«دیواربهدیوار» ساخته سامان مقدم در کنار ستارههایی چون ویشکا آسایش،آزاده صمدی و استادانی چون فرهاد آئیش و گوهر خیراندیش، بهخوبی درخشید و نشان داد علاوه بر قلمی شیوا درزمینهٔ اجرای کمدی هم مهارت خوبی دارد.
هومن سیدی در نمایی از سریال «گلشیفته»
مهناز افشار هم گرچه در ابتدای شروع کارش در سینما و آن زمانی که بیشتر در فیلمهای گیشهای و نوجوان پسند ایفای نقش میکرد چند فیلم کمدی هم تجربه کرد که شاید معروفترینشان «آتشبس» بود، اما این روزها که مسیر متفاوتی در پیشگرفته است، حضورش در یک سریال کمدی میتواند جذاب باشد، مخصوصاً که کاراکتر متفاوت راحله گل شیفته را حداقل در قسمت اول بهخوبی بازی کرده و حسابی باورپذیر ظاهر میشود. مهدی هاشمی، اما ستاره بیچونوچرای «گلشیفته» است. هاشمی آنقدر تجربه دارد که سطحیترین کاراکترها را بهخوبی بازی کند و بیننده را متقاعد کند که آن کاراکتر را دوست داشته باشد.
اما فقط بازیگران «گلشیفته» نیستند که این مجموعه را دیدنی میکنند. حال و هوای شاد و کاراکترهای متنوع و مهمتر از همه فضایی متفاوت و طنزی دلنشین، میتواند «گلشیفته» را تبدیل به گزینهای کند که بعد از پخش مجموعه «شهرزاد» و غصه خوردن باشخصیتهایش، حال و هوای بیننده را عوض کند و حسابی سرحالش بیاورد.
قسمت اول این مجموعه، بهمانند هر مجموعه دیگری، مقدمهای است برای معرفی کاراکترها و روایتی که قرار است چندین قسمت با آن همراه شویم؛ اما شعیبی بهجای سر زدن به تکتک کاراکترهایش و مهیاکردن فضایی برای شناسایی آنها به مخاطب از روش سینماییتری استفاده کرده است و روایت را در اولویت قرار داده است.
«گلشیفته» با بسط روایت شروع میشود هرچه داستان جلوتر میرود، شخصیتها هم در دل آن بیشتر خودشان را معرفی میکنند و مهمتر اینکه شعیبی این فرایند ورود مخاطب به دنیای داستانیاش را با بیحوصلگی و شتابزدگی بهپیش نمیبرد، بلکه همانقدر که قصهاش را تعریف میکند و با شاخ و برگ دادن بیننده را مجذوب میکند، به کاراکترهایش فرصت میدهد تا بهتر با بیننده ارتباط برقرار کنند. از همین روست که در قسمت اول، چند کاراکتر بیشتر معرفی نمیشوند و زمان اصلی قسمت اول بیشتر به فضاسازی اختصاص پیدا میکند.
سیامک انصاری در نمایی از سریال «گلشیفته»
داستان «گلشیفته» از آنجایی شروع میشود که گلی (نازنین بیاتی) دختر نابغه و باهوش یزدی که در زندگی اجتماعی یک کودن به تمام معناست، رتبه یک کنکور ریاضی را به دست آورده و راهی تهران است تا با تحصیل در دانشکده معماری زندگی جدیدی را شروع کند. در کنار گلی، پدرش (مهدی هاشمی) قرار دارد، یک معمار سنتی که از کودکی گلی و فوت مادرش، همه خلأهای زندگی گلی را پرکرده و با حمایتهای بیشازاندازه و وابستگی بیمارگونه به دخترش، اجازه رشد شخصیتی به گلی نداده است و حالا با قبولی گلی در کنکور در مقابل عمل انجامشده قرارگرفته است. اولین کلید کمدی «گلشیفته» همجایی خورده میشود که گلی از پدر خداحافظی میکند و راهی تهران میشود اما پدر مخفیانه او را تا تهران، خوابگاه و بعد دانشگاه تعقیب میکند.آنسوی ماجرا، راحله گل شیفته (مهناز افشار) قرار دارد که بهتازگی به ریاست دانشکده منسوب شده است و برای جشن اولین روز سال تحصیلی بهشدت اضطراب دارد تا همهچیز درست برگزار شود. جشنی که قرار است با حضور وزیر برگزار شود و نفر اول کنکور که همان گلی است هم در آن سخنرانی کند. بیدست و پایی گلی یکطرف، گروه موسیقی که بهجای سبک سنتی رپ میخوانند یکطرف، پدر ایرادگیر و دلنگران گلی هم که وارد مراسم شده است از طرف دیگر، ضمانتی هستند تا نهتنها جشن با خوبی و خوشی پایان پذیرد که با یک افتضاح بهتماممعنا حتی شروع هم نشود.
هومن سیدی که قبلاً با نقشآفرینی در «عاشقانه» توانست محبوبیت زیادی در نزد مخاطبان کسب کند، در آخرین لحظات قسمت اول ظاهر میشود و همهچیز را با هشتگ هایش بدتر از پیش میکند و بیننده را مشتاق نگه میدارد تا روابط میان این شخصیتها را در قسمت بعدی کشف کند.
خلاصه که قسمت اول «گلشیفته» با یک ریتم خوب، معرفی شخصیتهای کلیدی و داستانی جذاب، عرضهشده است و به نظر میرسد که در قسمتهای آینده هم با همین رویکرد بتواند مخاطبان زیادی را جلب کند. باید دید، در قسمت بعدی کدام کاراکترهای دیگر «گل شیفته» وارد قصه میشوند و گلی و پدرش چه بلایی بر سر خانم گل شیفته میآورند.
شما چقدر با این مطلب موافق هستید؟ نظر شما درباره این مطلب و اثر چیست؟ نظر خود را در پایین همین صفحه بنویسید. [منظوم تنها ناشر نقدها است و این به معنای تایید دیدگاه منتقدان نیست.]
شما نیز میتوانید نقدها و یادداشتهای خود درباره آثار سینما و تلویزیون را با نام خودتان در منظوم (معتبرترین مرجع نقد سینما و تلویزیون ایران) منتشر کنید. هماکنون مطالب خود را به آدرس ایمیل Admin@Manzoom.ir برای ما ارسال کنید.
نقد، یادداشت، تحلیل، بررسی و معرفی منتقدین از فیلمهای سینمایی، سریالها و برنامههای تلویزیونی ایرانی را در صفحه نقد فیلم سایت منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران بخوانید