به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
از چهاردهم مرداد ماه سال جاری، سریالی از شبکه دو سیما مهمان خانههای ما شد که بنا را بر روشنگری و آگاهی رسانی در حوزه اعتیاد و آسیبهای اجتماعی حاصل از آن گذاشته بود. دختری به نام ترنج با بازی روشنک گرامی به همراه برادر کوچکتر خود و به هدف داشتن زندگی بهتر وفرار از رفتارهای نامناسب پدر معتاد، راهی تهران میشوند؛ در حالی که همین سفر پیش امد اتفاقات ناگوارتری است. گم شدن برادر کوچکتر -در قالب یک اتفاق ساده وکمتر باور پذیر- نداشتن محل مناسبی به عنوان سرپناه، دزدیده شدن چمدان ترنج، همه وهمه بخشی از مشکلات فرار را نشان میدهد.
روشنک گرامی در سریال گمشدگان
رضا کریمی کارگردان سینما وتلویزیون که سریالی چون فاکتور هشت را در کارنامه خود دارد، سعی بر پرده برداشتن از مشکلات گسترده مصرف مواد مخدر در خانواده ونشان دادن تبعات آن دارد. اینکه چقدر این هدف حاصل گشته موضوع این نقد است. ترنج بازیگر جوانی که پیشتر در فیلم هلن با بازی در کنار رویا نونهالی وپژمان بازغی، بازی بهتری ارائه داده بود اکنون در میان جمعی از بازیگران پرسابقه مانند پرویز پورحسینی، ستاره اسکندری، کوروش تهامی و.. در یک روند نه چندان جذاب بازی یکنواخت وبدون فراز ونشیبی را به نمایش میگذارد؛ به نحوی که مخاطب نه در خوشحالی ونه درناراحتیش با او همذات پنداری ندارد. ریتم آرام وکش دار گفتمانهای او تماشاگر راخسته ودچار دلزدگی میکند. در طی قسمت دوم وبا آمدن او و برادرش به تهران افرادی در سریال دیده میشوند که صورت واقعی خلافکاران وکلاهبرداران را بهتر به نمایش میگذارند که میتواند بر جذابیت داستان کمک کننده باشد؛ اما پس از گم شدن طاهر افراد بد یا به یکباره رخت میبندند یا بدهای خوب سریال میشوند همه افراد با اینکه حتی گاه دروغگویی ترنج را میفهمند همچنان مهربانند، رئیس کارخانه (پرویز پورحسینی) با وجود مشکلات فراوان همدم وهمیار او در راه پیدا کردن برادرش میشود ودر طرف دیگر نیز همسر رئیس آشپزخانه تولید مواد چون مادری دلسوز از طاهر نگهبانی میکند.
پژمان بازغی و فریبا نادری در سریال گمشدگان
تولید وپخش همزمان، تدوین نه چندان مناسب، برشهای پی در پی موجب سردر گمی مخاطب میشود، کوتاه بودن فرصت حضور بازیگران برجسته و عدم وصل مناسب آنها به موضوع اصلی فیلمنامه ورفتنشان از زندگی ترنج همه وهمه از نقاط ضعف این سریال است روند کشدار سریال وعدم پایه گذاری مناسب برای فیلمنامه از جذابیت وتاثیر گذاری آن کاسته وبیننده فقط در پی یک تمایل دیکته شده برای دیدن یک پایان خوش به دنبال رسیدن این خواهر وبرادر به یکدیگر است، موضوعی که نیاز به حدس هوشمندانهای ندارد. با این حال برخی بازیها، مانند بازی باور پذیر ستاره اسکندری در برابر همسر متعصب خود یا بازی استاد پورحسینی و کوروش تهامی نقاط عطف این سریال به شمار می آیند که تا حدودی توانسته ضعفهای سریال را کمرنگ سازد.
شما چقدر با این مطلب موافق هستید؟ نظر شما درباره این مطلب و اثر چیست؟ نظر خود را در پایین همین صفحه بنویسید. [منظوم تنها ناشر نقدها است و این به معنای تایید دیدگاه منتقدان نیست.]
شما نیز میتوانید نقدها و یادداشتهای خود درباره آثار سینما و تلویزیون را با نام خودتان در منظوم (معتبرترین مرجع نقد سینما و تلویزیون ایران) منتشر کنید. هماکنون مطالب خود را به آدرس ایمیل Admin@Manzoom.ir برای ما ارسال کنید.
نقد، یادداشت، تحلیل، بررسی و معرفی منتقدین از فیلمهای سینمایی، سریالها و برنامههای تلویزیونی ایرانی را در صفحه نقد فیلم سایت منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران بخوانید.
کدوم اربابی به اندازه ای که عضدی به ترنج کمک کرد به خدمش کمک میکنه؟؟
اصلا ۹۹ درصد دختران فراری به عاقبت های خیلی بدی دچار میشن،کارگردان باید اون ۹۹ درصدو نشون میداد تا جامعه آگاه بشه
فیلم باید یه هدف واحد داشته باشه
متاسفانه بازی خانم روشنک گرامی به هیچ وجه خوب نبود.
و ۹۰% نقاط ضعفی که خانم منتقد نام بردند را قبول ندارم
واقعا سریال خوب و آموزنده ای بود
کاملا موافقم....