به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
کلمه زوتوپیا از دو کلمه پدید میآید. به معنای باغ وحش Zoo به معنای آرمان Topia
با پیوستن این دو کلمه نیز کلمه زوتوپیا به وجود میاد و ممکن است معناهای مختلفی را در خود به روز دهد.
شهروحش
آرمانشهر
باغ وحش آرمانی و ....
درایران این انیمیشن نامهای مختلفی گرفت مثل: آرمانشهرحیوانات شهرحیوانات شهروحش و...
حال میخواهیم بدانیم که چه ویژگیهایی باعث شد که میلیاردها نفر از مردم جهان من جمله ایران با این انیمیشن پرهزینه صد وهشت دقیقه ای انس گرفته اند؟ انسان که به دنیا میآید تنها کسانی که دور او جمع هستند تا برای به دنیا آمدن او شادی کنند فقط انسان هستند.انسان با انسان رشد میکند و با آنها زندگی میکند و وقتی که به انسان اجتماعی تبدیل میشود به اجتماع راه پیدا میکند و دور و بر او را فقط انسانها گرفته استا ما تا حالا برای انسان این اتفاق نیفتاده که ببیند حیوانات من جمله پستانداران نیز مثلا و حالت انسانی پیدا کند ، مثلا و حرف بزند و در چهرها و نیز اخمو گریه و خنده و شادی پیدا شود و مثلا و غذا بخورد و مثلا و سرکار و زندگی اش برود و مثلا و در کارهای فرهنگی هنری و کارهای دیگر انسانی مشارکت نماید و کتاب بخواند و بازی کند و در فضای مجازی نیز مشارکت داشته باشد. انسان با توانایی قوه تخیلش به حیواناتی که فقط در زیست بومها همدیگر را شکار میکنند روح انسانیت میبخشد.
اگر انسان ببیند که حیوانی همه نوع کاراها را میکند با کنجکاوی دور او جمع میشود چرا که از دیدن فعالیت انسانگونه حیوان لذت میبرد چرا که دور و بر او را نیز انسانهای دیگر گرفته دیگر برای او عادی شده است. در دنیای مدرن در انیمیشنها و فیلمهای ترکیبی حیواناتی روح انسانیت گرفتند و با انسان انس گرفتند و در دل انسان نیز جی گرفتند. خیلی از انیمیشنهایی بودند که انسان نما بودند که مهمترین آنها از اول میکی موس و دوستانش بود و مرحوم والترالیاس دیزنی با طرح این موش کوچولویی که روح انسانیت را در خود به وجود آورده در دنیای انیمیشن و حتی دنیای انساننمایی تنوعی عظیمی بهوجود آورد. دیدن موش کوچولویی که مثل انسان حرف میزند و راه میرود و کار میکند و.... برای همه مردم و همه ردههای سنی حتی کودکان و نوجوانان لذت بخش است اما اگر میکی موس انسان بود زیاد در دل جای نمیگرفت.
حال انیمیشنهای انسان نمایی زیادی بودند که در دل مردم جای گرفتند و مطمعنا سریال انیمیشن پسر شجاع نیز به همین دلیل برای کودکان دهه شصت بسیار لذت بخش بود.
از وقتی که کامپیوتر به زندگی انسان راه یافت حیوانات نیز توانستند در غالب سه بعدی و محیط واقعی با انسان همراه باشند. و همین لذت ارتباط با آنها را برای او فراهم کرد.
ویژگیهای انیمیشن زوتوپیا:
جدیدترین حیواناتی که با انسان همراه شدند حیوانات زوتوپیا هستند، حیواناتی که مثل انسان زندگی میکنند درست مثل انسانها کلمات را ادا میکنند، واکنش آنها و حتی حرکات دست و پای آنها و حرکات صورتشان نیز با حیوانات داخل جنگل فرق میکنند، گر چه هنوز مثل حیوانات واقعی خودشان را لیس بزنند یا مثلا با خرطوم بستنی درست کنند اما بعد از آن در باره همینکارشان صحبت میکنند و قوانینی وضع شده که در دنیای واقعی برای انسان وضع نشده است. مثلا به گفته خرگوش قصه زوتوپیا درست کردن بستنی با خرطوم بدون پلاستیک بهداشتی مخصوص خرطوم بر خلاف قانون سوم وزارت بهداشت میباشد.
قانونی که در دنیای واقعی برای انسان وجود ندارد. محیط زوتوپیا از روستای بانیبور و گرفته تا خود شهر زوتوپیا بسیار واقعی طراحی شده و همه چیز حتی منظره آب و برف و باران و حرکات دوربین برای فیلمهای سینمایی و حتی افکتهایی که بیننده را مشتاق میکند که زیر باران و برف قدم بزند و موسیقی آرامش بخش گوش کند.
از همه اینها بگذریم حرکات پستانداران هم انسانگونه هست و هم واقعی و حتی چهرههای حیوانات زوتوپی اگرچه مثل حیوانات واقعی میباشد اما واکنش انسان را به راحتی نشان میدهد. ویژگی دیگر این انیمیشن ژانر درام است و با وجود اینکه زبان بصری این انیمیشن بسیار قوی و واقعی است با احساسات بیننده بازی میکند مثل گریه زاری روباه که سالهای که به خاطر نژادش طرد شده است و بر لب او پوزبندی وصل کرده اند.
چرا که هنوز این واقعیت را که همه ما مثل هم هستیم و با هم زندگی میکنیم هنوز معنا پیدا نکرده است. گریه ها و خنده های جودی و نیک و حتی بغل کردنشان نیز احساسات بیننده را تحریک میکند و حتی امکان دارد اشک بیننده را نیز در بیاورد. با زبان بصری قوی ای که دارد میتوان صحنه های اکشن جیمز باند و هشدار برای کبرا یازده را در آن پیاده کرد اما حرکات اکشن کوتاه هست و حتی در اواخر فیلم با مبارزات خیلی کوتاه انفجاری در تونل قطار نیز روی میدهد که باز فراموش میشود.
بهتر است زوتوپیا را با صحنه های اکشن تصور نکنیم چرا که بهتر است حیواناتی که مثل ما انسانها با فن آوری امروزی زندگی میکنند احساسات خود را به روز دهند و اشکها و لبخندها و واکنشهای شان در
معر ض دید قرار بگیرد............از موش گرفته تا فیلها و در ژانر طنز نیز با در نظر گرفتن قابلیتهای حیوانات طراحی شده و با وجود اینکه زیاد برای بیننده آشنا نیست بسیار خنده دار میباشد. محتویات داستان یا ین انیمیشن متوسط است و روایت کمی سادست اما خوبی همین روایت ساده و متوسط ایناست که برای همه ردههای سنی قابل درک است. بهتر بود که مثلا جودی اهل یک روستا بود و یک خرگوش کوچک میبود و با همین وجود شانس خود را امتهان میکرد تا به پلیس زوتوپیا که جز شیر و پلنگ و گرگ و کرگدن و فیل کس دیگری را قبول نمیکند.
برود و تسلیم نشود............نیک که کلی جرایم مالی دارد و کمی هم مکار هست و در دقایق بعد با پلیس همکار میشود تا از پرونده کثیفی پرده بردارد و همین داستانی ساده اما اکشن و درام و طنز پیام آور بزرگی برای مردم جهان هست که میتوان تغییر کرد و میتوان با تلاش کردن به آرزوها رسید در حالی که هر کدام از ما با محدودیتهایی روبرو هستیم باز میتوانیم. میتوان از آدمی متقلب و بد به آدمی عدالتخواه و خوب تبدیل شد...درست مثل نیک.
موضوع گلهای شب زوزه چیست؟
گلهای زیبایی که درونشان زهری مهلک وجود دارند که عقل و دین را نابود میکند و همه اهالی زوتوپیا را به موجودی مهلک با چشمان قرمز تبدیل میکند. این گردههای شب زوزه توسط حیواناتی که شکار هستند تزریق یا شلیک میشود به حیواناتی که شکارچی هستند حیوانات شکار که به ظاهر مظلوم بودند ستمگر بودند و حیواناتی شکالرچی که باطنی عاقل و مهربانی داشتند توسط همین گلوله ها مسموم میشود و عقل و دین آنها کاسته میشود و تا جایی پیش میرود که عزیزانش را نابود میکند.
!آیا میدانید همه اینها باهم چه ارتباطی دارد؟ این همان جنگ نرمی است که بر ما ایرانیها تحمیل شدهاست. حیوانات شکار که مظلوم هستند اما باطنی ستمگر دارند و عامل گلهای شب زوزه هستند همان آمریکایی هایی هستند که با ظاهری پاک و باطن پلید سعی دارند ما را نابود کنند. گلهای شب زوزه کع بسیار زیبا وخیره کننده است به زهری آلوده است که عقل و دین را نابود میکند و آنها همان رسانه ها و شبکه های اجتماعی و بازیهای رایانهای مخرب علیه ایران و مسلمانان میباشد و شکارچیهایی که به زهر آلوده میشوند ما ایرانیها هستیم که به ظاهرچهرهای پلید داریم اما باطنی پاک و مهربانی داریم.
شما چقدر با این مطلب موافق هستید؟ نظر شما درباره این مطلب و اثر چیست؟ نظر خود را در پایین همین صفحه بنویسید. [منظوم تنها ناشر نقدها است و این به معنای تایید دیدگاه منتقدان نیست.]
شما نیز میتوانید نقدها و یادداشتهای خود درباره آثار سینما و تلویزیون را با نام خودتان در منظوم (معتبرترین مرجع نقد سینما و تلویزیون ایران) منتشر کنید. هماکنون مطالب خود را به آدرس ایمیل Admin@Manzoom.ir برای ما ارسال کنید.
نقد، یادداشت، تحلیل، بررسی و معرفی منتقدین از فیلمهای سینمایی، سریالها و برنامههای تلویزیونی ایرانی را در صفحه نقد فیلم سایت منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران بخوانید.