به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
قوانین حقوقی جامعه ایران ضد زن است چون من قرار است یک کارگردان مطرح بشوم!
فیلمی که حقوق زنان را مورد پرداخت خود قرار داده و با شور و اشتیاق فراوانی از زن و حقوقش می گوید که مخاطب باید به این دلیل منظر فیلمساز را تماماً بپذیرد!
خانمی با همسرش دچار اختلاف شده و آقا که مجری جوان و مذهبی صدا و سیما است همسرش را که به عنوان کاپیتان تیم فوتسال بانوان راهی مالزی است را ممنوع الخروج می کند!
باران کوثری که نقش افروز اردستانی را در این فیلم بازی می کند چندی است قرار است نقش دختران عصبانی را در سینمای ایران بازی کند. در این فیلم او به دنبال حل مسئله ممنوع الخروجی اش رفته تا قلاب نویسنده این اثر در یقه ی مخاطب گیر کند.
ناملایمتی همسر او و همچنین فدراسیون، او را تا حدودی آشفته می کند. حال رای دادگاه را نیز که علیه او می بینیم باید درحالی که حق را به او داده ایم سالن سینما را ترک کنیم! این در حالی است که مخاطب از ابتدا تا پایان فیلم علت ناسازگاری خانم با آقا را نباید بفهمد و یا اینطور بگوییم که کارگردان اثر صلاح ندانسته اند که چیزی بگویند!
خانم اردستانی زندگی متاهلی خود را رها کرده و همسرش که عاشق اوست را به مانند موجودی مشمئزکننده قلمداد می کند!
این موضوع زمانی مسئله انگیزتر می شود که او یکی از دوستانش را به عنوان هم خانه ی یواشکی! برای خود انتخاب می کند.
فیلم سینمایی عرق سرد به کارگردانی سهیل بیرقی
نقش همسر جوان این خانم را امیر جدیدی بازیگر جدیدالورود سینما بازی می کند. بازیگری که در این فیلم نسبت به فیلم های گذشته اش بهتر ظاهر شده هرچند نقش یک مجری مذهبی را نتوانسته خوب از آب در بیاورد و در تلفظ بسم ا... های اجراهایش مخاطب را بیدار می کند!
او که در این فیلم به نام یاسر شاه حسینی شناخته می شود قرار است با یقه ی دیپلمات و ریش آنکادر شده اش، مرد مزور و بداخلاق از جنس مذهبی را به ما معرفی کند! شخصی که از سرمایه و موقعیت شغلی خوبی برخوردار است و همسرش را نیز دوست دارد اما کارگردان گویا با ادامه رابطه ی این دو مشکل داشته است!
در ادامه ی فیلم یاسر را جوان معقولی می بینیم که در مقایسه با ابتدای فیلم که همانند یک زامبی با ماشین خود چندین مرتبه به خودروی همسرش ضربه می زند، کنتراست زیادی را ایجاد می کند که این عدم تعادل منطقی شخصیت در فیلم، نمره شخصیت پردازی اثر را کاهش می دهد.
حالا که بحث این جوان به ظاهر مذهبی مطرح شد خوب است به خانم نوری با بازی سحر دولتشاهی نیز بپردازیم. خانمی چادری ، خبرچین و با اخلاق نچسب! که کارگردان اثر تمایل داشته ما او را با بک گراند بنری سبز با کتابت ذکری از اذکار مذهبی و یا در نمازخانه ببینیم! او کسی است که در ابتدای فیلم قرار است به عنوان مسئول تیم با تذکرات اغراق آمیزش به بازیکنان پیرامون حجابشان در زمین بازی و همچنین از زیر قرآن عبور دادن آنان با حرکاتی خاص! مضحک بودن خود را در پوششی از چادر به نمایش بگذارد! از لجاجت با این قشر اگر بگذریم و به داستان برگردیم، تقریبا به میانه فیلم که می رسیم یاسر یعنی همسر خانم فوتبالیست در محضر در ازای بخشیدن مهریه ی خانم، اجازه خروج از کشور را بالاخره به او می دهد اما در خیابان آن اجازه نامه را پاره می کند و خانم با برخوردی نامتعارف در خیابان با او برخورد کرده و این آغازی بر ادامه ی جنجال این دو می شود. این در حالی است که اجازه خروج خانم توسط همسر در محضر ثبت شده و کافی است خانم اردستانی مجددا به محضر مراجعه کرده و رونوشت دیگری را از اجازه نامه دریافت کند اما با این حساب حق دغدغه ی کارگردان که دفاع از حقوق تضییع شده ی بانوان بود، به خوبی ادا نمی شد! این فیلم که مستقیما به مسئله حقوق زنان و به تعبیر دقیق تر فمنیزم می پردازد، قرار است با نشان دادن چهره ای ناپسند از مرد و قوانین جمهوری اسلامی، در جرگه فیلم های روشنفکری درآید!
فیلمی که نه تنها فمنیزم را بلکه قوانین دیگر مورد نیاز فیلم را متوجه نشده و دم از آن می زند! و کارگردان آن سوژه ای را برای پرداخت انتخاب نموده که از پس دفاع آن نتوانسته بربیاید و حتی مشکل زوج را که نقطه شروع اصل داستان است را نتوانسته مخاطب فهم کند چرا که مخاطب حق ندارد بداند و باید با منطق فیلمساز فیلم را تماشا کند و او را بخاطر موضوعش _سوای این که چه پی ریزی غیرمنطقی ای دارد_ تحسین کند!
اگر تا دیروز فیلمسازانی دم از حقوق زنان با نشان دادن مرد زامبی بر پرده سینما می زدند، امروز با این فیلم یک گام بر آن افزوده شد و آن داشتن هم خانه ای همجنس و صمیمی! آن هم با مخفی کاری از دیگران به همراه طعم تلخ اشمئزاز از جنس مرد را بر پرده ی سینمای کشورمان شاهد هستیم!
شما چقدر با این مطلب موافق هستید؟ نظر شما درباره این مطلب و اثر چیست؟ نظر خود را در پایین همین صفحه بنویسید. [منظوم تنها ناشر نقدها است و این به معنای تایید دیدگاه منتقدان نیست.]
شما نیز میتوانید نقدها و یادداشتهای خود درباره آثار سینما و تلویزیون را با نام خودتان در منظوم (معتبرترین مرجع نقد سینما و تلویزیون ایران) منتشر کنید. هماکنون مطالب خود را به آدرس ایمیل Admin@Manzoom.ir برای ما ارسال کنید.
نقد، یادداشت، تحلیل، بررسی و معرفی منتقدین از فیلمهای سینمایی، سریالها و برنامههای تلویزیونی ایرانی را در صفحه نقد فیلم سایت منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران بخوانید.
خانم مهنا و خانم نقدی گرامی، شما از کاربران خوب سایت ما هستید و نظرتان محترم و قابل تامل است و از فعالیت و اهمیت قائل شدن به آثار و مطالب سایت به خصوص قسمت نقدهای سایت منظوم، سپاسگذاریم.
ولی این نکته فراموش نشود که منظوم، مرجع سینما و تلویزیون ایران است و رویکرد و عملکردی که دارد در راستای مرجعیت و پوشش همه نوع جهت دهی و نقدهاست و مطالبی که منتشر میشوند، نظر منتقدان است و همانطور که در پایین تمامی نقدها نوشته شده است:
[منظوم تنها ناشر نقدها است و این به معنای تایید دیدگاه منتقدان نیست.]
پاینده و پیروز باشید.