: داستان این فیلم حماسی بر اساس اتفاقات دربار رم نوشته و به تصویر کشیده شد و تحسین همگان را بر انگیخت. داستان این فیلم داستان خیانت پسر امپراتور و نابودی...
15 آذر 1395
داستان این فیلم حماسی بر اساس اتفاقات دربار رم نوشته و به تصویر کشیده شد و تحسین همگان را بر انگیخت. داستان این فیلم داستان خیانت پسر امپراتور و نابودی پدرش برای تصاحب تاج و تخت امپراتوری است. او که انسانی خون خوار است دستور می دهد تا خانواده ی بهترین سردار جنگ را از بین ببرند و نبرد های گلادیاتوری را دوباره به راه می اندازد. اما خطر در کمین اوست چراکه آن سردار هنوز زنده است، پس او را وادار به نبرد در میان گلادیاتور ها می کند تا….
تقریبا اساس فیلم عشق است که این عشق می تواند به هر چی یا هر کسی باشد و در این فیلم می توانیم بگوییم که اساس کار فیلم عشق به خانواده در درجه اول و عشق به میهن ( وطن ) در درجه ی دوم بود ؛ دو عشقی که تا آخرین لحظات زندگی ماکسیموس همراه او بود. ماکسیموس مردی بود وفادار به زندگی. این فیلم مملو از صحنه های زیبا و جذاب بود که می توان گفت که هیچ فیلم قبل از اون و تا کنون که حدود 5 سال و نیم از اکران این فیلم می گذره این صحنه ها رو در بر نداشته است. صحنه هایی عاشقانه، احساسی و وفادارانه.
حدود 20 تا 30 دقیقه اول فیلم به جنگهای دوران بربرها می پردازد که در طی این جنگها می توان به شخصیت میهن دوست و میهن پرست بودن او پی برد ؛ کسی که سعی می کرد جنگها رو زودتر به پایان برساند تا زودتر به مزرعه ی گندم خودش در اسپانیا برگردد و با آرامش خیال در کنار خانواده اش کشاورزی کند. این فیلم بعد از مرگ سزار چند سکانس بسیار دوست داشتنی و متاثر کننده دارد:
1. کشیدن دستها روی گندمهای مواج توسط ماکسیموس.
2. گریه زیر پای زن سوخته ی خودش که توسط پسر سزار کشته شده.
3. سوء قصد به جان نوه ی سزار ( فرزند دختر سزار ) توسط پسر سزار.
4. معرفی ماکسیموس درصحنه ای با پسر سزار پس از جنگهایی که ماکسیموس به عنوان برده انجام میدهد.
5. مرگ ماکسیموس در انتهای فیلم.
6. گرفتن خاک از روی زمین قبل از مبارزات.
ولی صحنه ای که در این فیلم فراموش نشدنی است، سکانسی است که ماکسیموس از دست سربازان پسر سزار که قصد کشتن وی را داشتند فرار می کند و می فهمد که همسر و پسر در خطر هستند، چهار نعل می تازد تا به آنها برسد ولی چون زخمی شده بود روی اسب بیهوش می شود که یک دفعه رعد و برق او را به حالت دادن شوک به هوش می آورد و این صحنه دقیقا مقارن می شود با کشته شدن همسر و پسرش.
کشیدن دست روی گندمها که در سال 2000 از نظر کارشناسان فیلمها به عنوان بهترین صحنه انتخاب شد واقعا قابل توصیف نیست. مردی که در اوج شهرت و قدرت تا آنجایی پیش می رود که سزار به جای پسر خودش او را به عنوان جایگزین انتخاب می کند و با خودش آن را در میان گذاشته بود ولی با این حال باز به زندگی خودش ( همسر و فرزندش ) و کار توی مزرعه و دست کشیدن روی گندم ها فکر می کرد که به او آرامش می داد.
گریه در زیر پای زن و سوختن گندم ها، به آتش کشیده شدن عشق و سوختن پای عشق رو مشهود می کند. راسل کرو با بازی استثنایی خود این حس فوق العاده رو به بیننده منتقل می کند و هر کسی دلش می خواهد با ماکسیموس ابراز همدردی کند.
زمانیکه ماکسیموس می میرد باز هم ما می بینیم که کارگردان با درایت خویش دست های ماکسیموس رو روی گندمها نشان می دهد، یعنی همان آرامشی که ماکسیموس انتظارش رو داشت. او به آرامش ابدی در کنار خانوادش می رسد...
منتقدان به این فیلم 8 ایراد گرفته اند که دو مورد آن را در زیر می توانید مشاهده کنید:
1. در یکی از صحنه هایی که جنگ تن به تن در حال انجام شدن بود یکی از سربازان ساعت مچی دستش بود.
2. در یکی از صحنه ها هم مسیر حرکت هواپیمای جت توی آسمون بود.
جلوه های ویژه و شیوه ی فیلم برداری فیلم هم بر کیفیت این فیلم تاثیر به سزایی داشته است.
با راسل کرو در مورد این فیلم مصاحبه ای انجام دادند و گفتند که: سخت ترین صحنه ای که توی این فیلم بازی کردید چی بود ؟
گفت: صحنه ای که قرار بود در مقابل قویترین گلادیاتور سزار بجنگم و قرار بود سه ببر هم توی اون صحنه باشد و چون یکی از صحنه ها با حقه ی پرده ی آبی جور در نمی آمد مجبور شدم در نزدیکی یک ببر واقعی قرار بگیرم.
خبرهایی در ارتباط با فیلم گلادیاتور:
اول: مقبره گلادیاتور پیدا شد! (نقل از بی بی سی)
مقبره ژنرالی که منبع الهام شخصیت راسل کرو در فیلم سینمایی برنده اسکار گلادیاتور به کارگردانی ریدلی اسکات بود، در رم پیدا شد. بی.بی.سی اعلام کرد، کشف مقبره مارکوس نونیوس ماکرینوس از جدیدترین کشفیات باستان شناسی در رم است. مارکوس از معتمدترین ژنرالهای ارتش رم و مشاوران نزدیک مارکوس اورلیوس امپراتور بود و به او در پیروزیهای بزرگ کمک کرد.گفته میشود او منبع الهام شخصیت ماکسیموس دسیموس مریدیوس با بازی کرو در گلادیاتور بوده است. ماکسیموس فیلم نیز از ژنرالهای محبوب مارکوس بود و در قرن دوم میلادی همراه او راهی نبرد شد، اما شباهت میان این دو شخصیت در همین حد خلاصه میشود. ژنرال رومی واقعی برخلاف شخصیت فیلم اسیر تاجران برده نشد و در قالب یک گلادیاتور انتقامجو بازگشت.دانیلا روسی، سرپرست گروه باستانشناسی، کشف مقبره مارکوس را مهمترین اکتشاف در زمینه روم باستان در ۲۰ تا ۳۰ سال اخیر یاد کرد. حکاکیهای روی مقبره جزئیات زندگی ژنرال رومی را بیان میکند. پروفسور روسی با اشاره به شباهتهای مارکوس و شخصیت گلادیاتور، گفت: شخصیت کرو در گلادیاتور همراه امپراتور در جنگهای مختلف شرکت میکند.وی افزود: او از یاران نزدیک مارکوس اورلیوس است. به لحاظ زمانی در همان مقطع و همان جنگ قرار داریم، اما شخصیت ماکسیموس در فیلم سرنوشتی بسیار هولناک دارد، در حالی که ژنرال ما مردی ثروتمند و مشهور میشود.
دوم: تلاش تهیه کننده ها برای بازگرداندن راسل کرو به فیلم گلادیاتور دو (نقل از خبرگزاری مهر)
تهیه کنندگان سینما درتلاش برای بازگرداندن " راسل کرو" به قسمت دوم فیلم " گلادیاتور" هستند.
به گزارش خبرنگارسینمایی " مهر" دیجیمون هانسو، هنرپیشه همبازی " کرو" درفیلم " گلادیاتور" با اعلام این مطلب خاطرنشان کرد:" تهیه کنندگان تمامی تلاششان را برای بازگرداندن وی به فیلم گلادیاتوردو به کارمی گیرند اما با توجه به اینکه کاراکترماکسیمیوس درنسخه نخست این اثرمرد، شانس زیادی را نمی توان برای کرو متصورشد."
وی درادامه صحبتهایش افزود:" با این وجود کاربرروی فیلمنامه همچنان ادامه دارد وتهیه کنندگان براین باورهستند که مو فقیت فیلم گلادیاتورتا حدودی وام دارحضور راسل کرو بوده است."
دراین بین حتی اگرامکان حضور" کرو"دراین اثرفراهم شود موانع دیگری برای بازی اودراین فیلم وجود دارد.درحال حاضرپرونده ضرب وشتم این هنرپیشه درحال بررسی است واگراتهام وی اثبات شود وی به هفت سال زندان محکوم می شود که عملاً امکان فعالیتهای سینمایی را ازوی می گیرد.
ارتش روم به رهبري ژنرال ماکسيموس بر آخرين گروه بربرها غلبه ميکند و روم را نجات ميدهد. امپراتور مارکوس اورليوس در بستر مرگ بدون توجه به پسر مکارش کومودوس از ماکسيموس ميخواهد تا زمام امور را بدست گيرد و يک جمهوري مستقل پديد آورد کومودوس پدر را به قتل ميرساند و دستور اعدام ماکسيموس و خانواده او را در اسپانيا صادر ميکند. ماکسيموس از مرگ ميگريزد اما …