به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
چرا در اوج کمبود بودجه صدا_و_سیما با وجود این همه موضوع و سوژه مهم و برزمین مانده، سریالی مثل زیر پای مادر می شود؟ چرا این سریال در ماه مبارک رمضان پخش شد؟ پیش آمدن چنین پرسش هایی یعنی دستگاه سریال سازی سیما دچار اختلال است! چون که این سریال ، ۳۰ شب متوالی مخاطب را به دنیایی عصبی و پر نفرت برد، آن هم در طلایی ترین لحظات زندگی مردم این کشور یعنی روزها و شب های مبارک ماه رمضان!
بهناز جعفری در سریال تلوزیونی زیر پای مادر
مادر، نماد مهربانی است و آن قدر مقدس است که در فرهنگ ما بهشت را زیر پای او می پندارند. اما در سریالی که عنوان آن ملهم از چنین مفهومی است جز خشم و خشونت، تنش و تضاد و رویارویی آدم ها چیزی دیده نمی شود!
همه چیز بدون منطق و زمینه سازی عقلانی و به اجبار نویسنده فیلمنامه، کارگردان و تهیه کننده رخ می دهد. آن ها ابتدا «آتنه» را بدون اینکه دلیلی مشخص داشته باشد به نهایت سیاهی و بدی بردند. چنان تصویر دهشتناکی از او ساختند که شاید در عالم واقعی یک زن به این ترسناکی نباشد. آنقدر بد که حتی نوزادش را رها می کند و می رود پی خوشگذارنی خودش! ما هیچ وقت متوجه این عمق ستمکاری آتنه نمی شویم. بعد هم این زن بعد از ۲۰ سال پشیمان می شود و می خواهد دوباره مادرِ پسرش شود. توبه کرده، متحول شده و قصد جبران گذشته را دارد. اما چرا؟ باز هم فقط به این دلیل که سازندگان_سریال می خواهند، نه دلیل دیگری!
کامبیز دیرباز در سریال تلوزیونی زیر پای مادر
شخصیت های مثبت سریال، «رخساره» و پدرش هستند. شخصیت هایی منفعل، بی هویت و خنثی که بین مشتی اراذل و اوباش، سرگردانند و هیچ کاری از دستشان بر نمی آید. تهیه کننده سریال زیر پای مادر یک زن است، اما نتوانسته گروه سازنده سریال را به سمت خلق یک شخصیت کاریزماتیک جذاب و موثر از زن مومن و پاکیزه سرشت و چادری نزدیک بکند. رخساره سریال ما اصلا دلچسب نیست و نه لبخندش آرام بخش است و نه اخمش کارساز!
بهناز جعفری و مهدی سلطانی در سریال تلوزیونی زیر پای مادر
زیر پای مادر، غیرت را تخریب و مردانگی را تحقیر می کند. «صدرا» که غیرت و ناموس لقلقه زبانش است، به تلفیقی از مازوخیسم و سادیسم مبتلاست. آن طرف هم خلیل کبابی قرار بوده شمایل مردی اصیل و قوی باشد، اما کاریکاتوری است که کامبیز دیرباز هر چه سعی کرده آن را متفاوت دربیاورد، نتوانسته است. نکته جالب اینکه همه در این سریال با هم دعوا و تخاصم می کنند و حتی در یکی از قسمت ها، پسر قصد سیلی زدن به مادرش را داشت (البته موقعی که نمی دانست، آن زن مادرش است) بعد از ۳۰ قسمت جنگ و پرخاش آدم ها به هم، ناگهان در سکانس پایانی همه با هم خوش و مهربان شدند تا سازندگان سریال، نشان بدهند که برخلاف سیرالشان، طرفدار خانواده و آشتی هستند!
شما چقدر با این مطلب موافق هستید؟ نظر شما درباره این مطلب و اثر چیست؟ نظر خود را در پایین همین صفحه بنویسید. [منظوم تنها ناشر نقدها است و این به معنای تایید دیدگاه منتقدان نیست.]
شما نیز میتوانید نقدها و یادداشتهای خود درباره آثار سینما و تلویزیون را با نام خودتان در منظوم (معتبرترین مرجع نقد سینما و تلویزیون ایران) منتشر کنید. هماکنون مطالب خود را به آدرس ایمیل Admin@Manzoom.ir برای ما ارسال کنید.
نقد، یادداشت، تحلیل، بررسی و معرفی منتقدین از فیلمهای سینمایی، سریالها و برنامههای تلویزیونی ایرانی را در صفحه نقد فیلم سایت منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران بخوانید.