به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
حداقل انتظاری که از "ماجرای نیمروز" می رود این است که بتواند تنش و التهاب روزهای آغازین دهه شصت را به مخاطب منتقل کند. این التهاب علی القاعده باید از طریق فضا منتقل شود. بخشی از فضای آن روزها توسط طراحی صحنه و لباس خوب فیلم ساخته می شود، اما این همه ی فضا نیست. در کنار فُرمِ لوکیشن، فضا در سینما از دل قصه، شخصیت ها، و روابط بین آدم ها شکل می گیرد. این در "ماجرای نیمروز" غایب است. با حذف قطب شر (مجاهدین)، فیلم سعی می کند التهاب دهه شصت را از طریق دیالوگ، و نه کُنِش (act)، به نمایش بگذارد. بیشتر زمان فیلم در هفتاد دقیقه ی ابتدایی، جلسات دائم بین اعضای سپاه و برقراری دیالوگ است. حتی بعد از حوادث هفتم تیر و نهم شریور نیز اقدام خاصی صورت نمی گیرد. در طرف مقابل، کشتار وحشیانه مردم توسط مجاهدین را می بینیم.
احمد مهرانفر در فیلم ماجرای نیمروز
بماند که فیلم ما را با مجاهدین آشنا نمی کند و فرض را بر اطلاعات تاریخی مخاطب گذاشته است! مخاطب بی اطلاع از حوادث دهه شصت، چیزی جز کُنِش از مجاهدین در فیلم نمی بیند؛ کُنِش هایی که چیزی از ریشه و چرایی آنها نمی فهمد. در مقابل این کشت و کشتار، نیروهای امنیتی غالباً منفعل هستند؛ برخلاف دیالوگ شخصیت رحیم که می گوید: "تو این سه ماه اندازه سه سال کار کردیم." واقعاً در عمل، و نه در دیالوگ، این حس در فیلم جاری می شود؟ شاید اگر قتل دختر خردسال توسط مجاهدین و اصرارهای شخصیت کمال نبود، حمله به خانه تیمی در تجریش و اکشن پایانی فیلم هم شکل نمی گرفت! در جایی از جلسه ای که کمال سایر نیروهای امنیتی را برای حمله متقاعد می کند، او می گوید: "بسه دیگه بابا! همش حرف، حرف!" این شاید توضیح خود فیلم باشد. در فیلم فقط حرف از التهاب است، و اشاره به حوادث واقعی تابستان سال شصت و همچنین حمله به خانه ی تجریش، چون فیلم چیزی از جریان مقابل به ما نمی دهد، ابتر می ماند. انفعال نیروهای امنیتی و عدم پرداختن به مجاهدین، مانع ایجاد التهاب، و در نتیجه فضا، می شود.
شما چقدر با این مطلب موافق هستید؟ نظر شما درباره این مطلب و اثر چیست؟ نظر خود را در پایین همین صفحه بنویسید. [منظوم تنها ناشر نقدها است و این به معنای تایید دیدگاه منتقدان نیست.]
شما نیز میتوانید نقدها و یادداشتهای خود درباره آثار سینما و تلویزیون را با نام خودتان در منظوم (معتبرترین مرجع نقد سینما و تلویزیون ایران) منتشر کنید. هماکنون مطالب خود را به آدرس ایمیل Admin@Manzoom.ir برای ما ارسال کنید.
نقد، یادداشت، تحلیل، بررسی و معرفی منتقدین از فیلمهای سینمایی، سریالها و برنامههای تلویزیونی ایرانی را در صفحه نقد فیلم سایت منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران بخوانید.