به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
اکران «امپراطور جهنم» و «عرق سرد» در دو سانس پشت سر هم در سینمای رسانهها از این جهت مبارک است که شباهتهای این دو فیلم بیشتر به چشم میآید. هر جفت آنها آثاری بنجل و دمدستی هستند و تنها یک تفاوت دارند: یکی متعلق به جریان ارزشی است و دیگری برآمده از دل شبهروشنفکران. هردو به یک میزان محتوازدهاند و آثارشان مضحک مینماید.
سحر دولتشاهی و امیر جدیدی در نشست خبری فیلم سینمایی عرق سرد
«عرق سرد» درست مانند برخی فیلمهای شعاریِ ارزشی پر از شخصیتهای سیاه و سفید اگزجره است. گروهی از کاراکترهای «سنگدلِ مذهبی» جلوی شخصیت مثبت داستان قد علم کردهاند. در حالی که هیچ کدام از این دو صفت به لحاظ دراماتیک پردازش و قابل باور نمیشوند. سنگدلی و آنتیپاتیک بودن این شخصیتها دارای پشتوانه منطقی نیست و فیلمساز صرفاً از آنها کاریکاتورهایی دیوصفت ساخته است. مذهبی بودن آنان نیز هیچ دلیل دراماتیکی ندارد و اگر مذهب را به کلی از رفتار و منش این آدمها حذف کنیم هم لطمهای به قصه وارد نمیشود. همچنین نگاه کنید به گریم امیر جدیدی و اینکه تیپسازیهای فیلم تا چه اندازه به استانداردهای تلویزیونی وفادار است.
باران کوثری در فیلم سینمایی عرق سرد
پس پرداخت اینچنینی کاراکترها یک دلیل دارد و آن هم تحمیل نویسنده و کارگردان است. انگار خون طوری جلوی چشمان فیلمساز عصبی و محتوازدهی ما را گرفته که نمیگذارد درامپردازی سیر منطقی و معقول خود را طی کند. او قصد دارد تا مخاطب را از چندین کاراکتر متنفر کند که البته تا اینجای کار مشکلی نیست کما اینکه بسیاری از فیلمها دارای شخصیتهای منفیِ منفور هستند. ایراد آنجاست که این تنفر به شکلی منطقی دراماتیزه نمیشود و سهیل بیرقی بهسان یک دیکتاتور میخواهد مضامین مدنظر خود را به مخاطب حقنه کند.
«عرق سرد» به دلیل فرومایگی بیش از حدش در فرم، مایه بیاعتباری سینمای اجتماعی ایران است و از همینرو فمینیسم را هم لوث میکند. حمایت از حقوق زنان در جامعه ایران امری کاملاً ضروری است اما وقتی کسی بلد نیست با بهرهگیری از زبان سینما و به شکلی درست از چنین موضوعی دفاع کند، بهترین کار این است که عقب بایستد و لااقل آن را به لجن نکشد.
شما چقدر با این مطلب موافق هستید؟ نظر شما درباره این مطلب و اثر چیست؟ نظر خود را در پایین همین صفحه بنویسید. [منظوم تنها ناشر نقدها است و این به معنای تایید دیدگاه منتقدان نیست.]
شما نیز میتوانید نقدها و یادداشتهای خود درباره آثار سینما و تلویزیون را با نام خودتان در منظوم (معتبرترین مرجع نقد سینما و تلویزیون ایران) منتشر کنید. هماکنون مطالب خود را به آدرس ایمیل Admin@Manzoom.ir برای ما ارسال کنید.
نقد، یادداشت، تحلیل، بررسی و معرفی منتقدین از فیلمهای سینمایی، سریالها و برنامههای تلویزیونی ایرانی را در صفحه نقد فیلم سایت منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران بخوانید.