به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
از پایان فیلم شروع میکنم. جایی که مستندی هرچند کوتاه درباره وقایع فیلم از زبان شخصیت های واقعی حاضر در فیلم پخش می شود . هر چند کوتاه است اما به شدت تاثیر گذار. و اینجاست که مخاطب آرزو میکند کاش به جای تماشای فیلم سینمایی به تماشای مستند ان نشسته بود.
قصه ماهورا در روزهای آغازین شروع رسمی جنگ در روستایی مرزی در نزدیکی هویزه میگذرد. تیتراژ فیلم پر است از اسامی بازیگرانی آشنا که نوید دیدن فیلمی خوب را میدهد اما نتیجه چیزی نیست که انتظار دارید . از ابتدای فیلم لهجه بد بازیگران توی ذوق می زند و تا انتهای فیلم معلوم نمیشود چرا بازیگران گاهی جملات را مخلوط ادا میندد . یعنی در یک جمله 10 کلمه ای 4 تا کلمه را عربی میگویند و بقیه را فارسی . این را کسی میگوید که خودش عرب است و از اهالی جنوب . به یاد ندارم اعراب ایران و علی الخصوص عشیره نشینان اینگونه صحبت کنند . یا کاملا عربی صحبت میکنند یا اگر مهمانی دارند که به او احترام میگذارند کاملا فارسی صحبت میکنند.
مونا فرجاد در فیلم سینمایی ماهورا
حضور ماهورا هم در فیلم به جز همان دو سکانس اول فیلم که در خدمت داستان است دیگر نیازی نبود و فلش بک ها و ارجاعاتی که به او وارد میشود باعث سرگیجه و اعصاب خوردی مخاطب می شود. و حتی باعث خروج فضای فیلم از فضای روایی و خط اصلی داستان می شود. اصلا دلیل نام گذاری فیلم هم مشخص نیست و ماهورا حضور فرعی در اصل داستان دارد. داستان درون یک عشیره میگذرد . پسر شیخ بزرگ عشیره در آستانه عروسی برادرش در هور یک خلبان زخمی را پیدا میکند و به روستا می آورد و این آغاز ماجرا و درگیری با عراقی هاست.
بهاره کیانافشار در فیلم سینمایی ماهورا
عراقی های فیلم هم با اینکه ضعیف ترسیم نشده اند اما بازهم درگیر همان مشکلابزرگ فیلم هستند اینکه نمیدانند باید عربی صحبت کنند یا فارسی . فرمانده عراقی ها یک معلم را به جرم آموزش زبان فلرسی در منطقه عرب نشین میکشد و از افتخار عرب بودن خودش و اهالی روستای ایرانی میگوید ولی ناگهان شروع میکند با زبان فارسی صحبت کردن.
میترا حجار و ساعد سهیلی در فیلم سینمایی ماهورا
از نقاط قوت فیلم میتوان به خوب تصویر کردن صحنه های درگیری در هور و فیلمبرداری خوب در زیر
آب اشاره کرد . اما متاسفانه مجددا با فیلمی مواجه هستیم که یک سوژه ناب در سینمای دفاع را مقدس را با تصویری نادرست هدر میدهد.
شما چقدر با این مطلب موافق هستید؟ نظر شما درباره این مطلب و اثر چیست؟ نظر خود را در پایین همین صفحه بنویسید. [منظوم تنها ناشر نقدها است و این به معنای تایید دیدگاه منتقدان نیست.]
شما نیز میتوانید نقدها و یادداشتهای خود درباره آثار سینما و تلویزیون را با نام خودتان در منظوم (معتبرترین مرجع نقد سینما و تلویزیون ایران) منتشر کنید. هماکنون مطالب خود را به آدرس ایمیل Admin@Manzoom.ir برای ما ارسال کنید.
نقد، یادداشت، تحلیل، بررسی و معرفی منتقدین از فیلمهای سینمایی، سریالها و برنامههای تلویزیونی ایرانی را در صفحه نقد فیلم سایت منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران بخوانید.