به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
«عاشقانه»؛ عنوان جدیدترین سریال شبکه خانگی است که منوچهر هادی کارگردانی آن را بر عهده دارد. این مجموعه از وجود بازیگران مطرحی چون؛ محمدرضا گلزار، مهناز افشار، پانتهآ بهرام، حسین یاری، ساره بیات، مسعود رایگان و... سود میبرد. در این کار که در ژانر آثار خانوادگی جا میگیرد، سعی دارد به موضوعاتی بپردازد که این روزها در جامعه نمود عینی دارد، در این راستا هم سعی کرد جذابیت بصری را در کار لحاظ کند. قصه سریال پیرامون زندگی چند خانواده از طبقه بالای جامعه میگذرد که هر کدام درگیر مشکلات خاصی در زندگی هستند، معضلاتی که پیرامون آن نمیتوان تنها در چند خط حرف زد، بلکه نیاز است حتما برای آن جلسات متعدد گذاشته شود، اما به طور اجمالی به چند نمونه آن میپردازیم.
بخش اول که شاید مهمترین قسمت داستان باشد به مشکلاتی بر میگردد که خانوادههای جوان در زندگی مشترک با هم دارند، زوجهایی که تنها در کنار هم زندگی میکنند، اما این به معنای زندگی گرم خانوادگی نیست، بلکه بیشتر منبعث از یک زندگی مسالمتآمیز است که یک زوج با هم پیش میگیرند. همین رویکرد هم سبب شده که آنها هر روز از یکدیگر بیشتر دور شوند. درباره چرایی این اتفاق هم میتوان، نبود معنویات را در برخی زندگیهای امروزی به عنوان مهمترین دلیل در زندگی مشترک مشاهده کرد. برای مثال در خانوادهای که گلزار و ساره بیات آن را تشکیل میدهند هیچگونه گرایش مذهبی مشاهده نمیشود. این اتفاق را میتوان به راحتی از ظاهر خانه آنها مشاهده کرد. در منزل این زوج عکسهای فراوانی از آنها به روی دیوار خانه است، حتی عکس سگ آنها نیز روی دیوار قرار گرفته است، اما به هیچ وجه یک نماد مذهبی که معمولاً در همه خانواده های ایرانی وجود دارد دیده نمیشود. این مسئله به خوبی نشان میدهد در این خانه تنها چیزی که وجود ندارد علاقه مذهبی است.
نمود دیگر به وجود سگ در خانه بر میگردد. در احکام اسلامی سگ جز حیواناتی است که نجس شمرده میشود و وجود آن در خانه مسکونی به هیچ وجه توجیه پذیر نیست، اما این زوج به راحتی با سگشان زندگی کرده و حتی به نوعی جای فرزند را هم برایشان پر کرده است. مثالی دیگر در این زمینه میزنم. در بخشی از قسمت نخست سریال هنگام صرف شام یک موزیک غربی وجود دارد که مطمئناً در خانه بسیاری از ایرانیان چنین وضعیتی وجود ندارد.
مسعود رایگان در سریال عاشقانه
مطلب دیگر در سریال «عاشقانه» به رابطه سرد والدین با فرزندان مربوط میشود که به هیچ وجه منطبق بر توصیههای اسلامی نیست، البته کارگردان سعی نکرده که این روش را به عنوان الگوی مطلوب مطرح کند، بلکه به درستی اشاراتی به نادرست بودن آن دارد. برای نمونه رد تماسهای تلفنی مادر توسط دختر یا زدن حرفهای خصوصی زناشویی توسط مادر به پسر! مثالهای خوبی در این زمینه است که کارگردان میخواهد آن را تقبیح کند.
این سریال شاید در شکل عادی خود یک اثر تلخ به حساب آید، اما در حقیقت اثری است که به نوعی میخواهد در آن هشدار داده شود که ما برای رسیدن به زندگی مدرن، سنتهایی را فراموش کرده این که طی قرنهای متمادی، خانواده ایرانی را قوام بخشیده است. با این توضیح پیام این کار را به نوعی میتوان با سبک زندگی مرتبط دانست، اما به نحوی که تماشاگر را جذب خود کند. در همین رابطه نقل قولی از سعدی شیرین ذکر میکنم که گفته «ادب از که آموختی/ گفت از بی ادبان». رویکرد سریال «عاشقانه» نیز دقیقا همین گونه است، یعنی میخواهد با نقد سبک زندگی خاص برخی نداشتههای ما را گوشزد کند.
مهناز افشار در سریال عاشقانه
درباره ساختار فنی سریال هم باید گفت در بحث کارگردانی منوچهر هادی به خوبی از عهده کارگردانی و هدایت بازیگران بر آمده است، همچنین سریال فیلمنامهای بسیار خوب دارد. تمامی شخصیتها دارای شخصیتپردازی مناسب هستند و طی دو قسمت گذشته هر کدام به نحوی مورد توجه قصه قرار گرفتهاند تا تماشاگر بهتر بتواند در ادامه راه با آنها همراه شود. انتخاب بازیگران نیز بسیار سنجیده و حرفهای صورت گرفته است، نکته جالب در«عاشقانه» بازی خوب محمدرضا گلزار در سریال است که جز معدود کارهای خوب این بازیگر پولساز سینما محسوب میشود.
محمدرضا گلزار در سریال عاشقانه
در انتها درباره ساختار فنی این سریال میبایست اشاره کرد به دکوپاژ و میزانسن بسیار خوب سریال که نشان میدهد، منوچهر هادی به خوبی نبض تماشاگر را میشناسد و میداند چگونه آنها را با خود همراه کند. مطلب پایانی در این یادداشت به موضوعی مربوط میشود که شاید ارتباطی مفهومی به سریال نداشته باشد، اما میتواند به صنعت فیلمسازی و رونق تولیدات سینمایی و تلویزیونی کمک کند، آنهم اینکه اخیرا پخشکنندگان فیلمها و سریالها با شبکههای اینترنتی ارتباط برقرار کردهاند تا کارهایشان دانلود غیر قانونی نشود، اتفاقی که اگر رخ دهد به صنعت سینما کمک بسیار خواهد شد.
شما چقدر با این مطلب موافق هستید؟ نظر شما درباره این مطلب و اثر چیست؟ نظر خود را در پایین همین صفحه بنویسید. [منظوم تنها ناشر نقدها است و این به معنای تایید دیدگاه منتقدان نیست.]
شما نیز میتوانید نقدها و یادداشتهای خود درباره آثار سینما و تلویزیون را با نام خودتان در منظوم (معتبرترین مرجع نقد سینما و تلویزیون ایران) منتشر کنید. هماکنون مطالب خود را به آدرس ایمیل Admin@Manzoom.ir برای ما ارسال کنید.
نقد، یادداشت، تحلیل، بررسی و معرفی منتقدین از فیلمهای سینمایی، سریالها و برنامههای تلویزیونی ایرانی را در صفحه نقد فیلم سایت منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران بخوانید.