به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
فیلم تلخ، احساسی و عاطفی و تاثربرانگیز بیدارشو آرزو نوشته و کار «کیانوش عیاری»، کارگردان مطرح آثار اجتماعی سینما و تلویزیون ،ازمعدود فیلم هایی است که درباره رخداد زلزله در سینمای ایران ساخته شده است.گرچه فیلم های مستند زیادی دراین ارتباط تولید شده و دو فیلم سینمایی زنده یاد «عباس کیارستمی» به نام های زیردرختان زیتون و زندگی ودیگر هیچ، دربطن و حاشیه به مضامین، تاثیرات و عوارض زلزله پرداخته اند،ولی ساخته سینمایی عیاری که به نوعی یک اثر ترکیبی داستانی و مستند است،به دلیل تصویرسازی ازابعاد گوناگون،عریان و گسترده ویرانی های زلزله و مرگ و میر مردم وآسیب های فراوان شهری وروستایی، درنوع خود،کم نظیر،تاریخی و به شدت تلخ و غم انگیز است و تماشای تصاویر دردناک آن روح تماشاگران را می خلد. عیاری بیدارشو آرزو را درسال هشتاد و سه، هنگامی که مجموعه خوب تلویزیونی روزگارقریب را کارگردانی می کرد، ساخت.
او بلافاصله پس از وقوع زلزله تاسف بار بم،گروهش رابسیج کرد و برای ساختن فیلمی تاثیرگذار وهشدار دهنده و به نیت نمایش آن برای مسوولان وقت کشور،جهت چاره اندیشی و آمادگی و هوشیاری در مقابل تکرار چنین فجایع،عازم بم شد.او که نمی خواست صرفا یک فیلم مستند گزارشی ویا تجارتی و حتی برای نمایش در جشنواره های داخلی وجهانی بسازد، برای تصویرسازی ازآسیب ها وعوارض و تخریب های زلزله بم،داستانی طراحی کرد تا از فیلمش، یک اثر داستانی سینمایی بسازد، با این حال بستر و فضای رویداد ها وحوادث آن، مستند زلزله دهشتناک بم بود. بیدار شو آرزو، روایتگر زلزله بم، ازنگاه یک معلم جوان روستا است که صبح واقعه زلزله، خود را از زیر آوار بیرون می کشد و درمی یابدکه تمام روستا و روستائیان زیرآوارمانده اند. او گنگ و ناباور پیاده به سوی بم می رود ودرآنجا باصحنه ها ی مهیب و دلخراش تر روبرو می شود.معلم جوان روستا برای کمک راهی شهر می شود و..
فیلم بیدارشو آرزو با تمام تلخی ها و اندوه باری هایش،که خود کارگردان هم درآن سال ها چندان تمایلی به نمایش عمومی آن نداشت ،اما می خواست مسئولان حتما این فیلم را ببینند و مقصران و اهمال کاران و بی توجهان به ساختار و معماری بم،به خود آمده و وجدانشان بیدار شود،یک سند سینمایی ماندگار از زلزله بم است. شاید اگر این فیلم در همان زمان تولید برای مسوولان ومتولیان امور بحران های طبیعی کشور به نمایش در می آمد، دست کم در آمادگی آن ها ومردم برای مقابله با حوادث مشابه بویژه زلزله کرمانشاه، تاثیرگذاربود. درهرحال تماشای فیلم غم انگیز وهشداردهنده و تاریخی بیدار شو آرزو که این روزها به صورت محدود در گروه موسوم به هنر و تجربه اکران شده و اثری ماندگار و عبرت آموز است، ازمنظر تحلیل علمی آسیب ها و عوارض زلزله برای مسوولان و کارشناسان یک اقدام ضروری است.
با آنکه از جای جای این فیلم مرگ و غم وتلخی می بارد و صحنه های تخریب و ویرانی به کرات در سرتاسر فیلم رخ می نماید،ولی از داستان پردازی،صحنه سازی، کارگردانی وبازی های عاطفی و احساسی بازیگران فیلم و ساختار ساده،اما جمع وجور آن درکنارموضوع زلزله،بایدبه عنوان امتیاز های فیلم بیدارشو آرزو کیانوش عیاری یاد کرد. بیدارشو آرزو ، زنگ بیدارباش جامعه است!